Hmmm,kod mene je tako da na onoj verziji 7-ice koja je loaderom genue nude dzabe upgrade,dok na osmici koja je dosla s laptopom ne nude (prvi dan je bilo sad se maklo) oce bit te verzije windowsa koje su dosle na laptopu podrzane za free upgrade?
Windows 10 - općenito
- poruka: 15.413
- |
- čitano: 3.893.050
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Hmmm,kod mene je tako da na onoj verziji 7-ice koja je loaderom genue nude dzabe upgrade,dok na osmici koja je dosla s laptopom ne nude (prvi dan je bilo sad se maklo) oce bit te verzije windowsa koje su dosle na laptopu podrzane za free upgrade?
Hoće

Vjerojatno kad se nadogradnja jednom napravi, Microsoft će tim ljudima dati vjerojatno odgovarajući ključ, kao i link gdje mogu skinuti instalacijski ISO.
- nikad do sad kod prethodnih upgradea OSa nije se dobijao novi key, nema najave za tako nešto, tj upravo to je smisao upgradea, pokupi postojeći valjani key/licencu. Valjani će raditi, ostali ne (tj kao i do sad ili kako MS odluči). Za sad, nitko neće dobijati key. Insideri su nešto drugo, oni će dobiti key... Insider ne mora imati stariji OS tj nema veze s tim uvijetom nadogradnje.
.. tj, ima li negdje precizna MSova izjava gdje se kaže da će dijeliti novi key za upgrade? Koliko ja pratim, nema.. samo kažu da će juzeri koji se predbilježe dobiti obavijest i imati 'rezervaciju'.. (hype/PR).
- za iso je samo logična predpostavka, kao što trenutno ima za w8.1 i TP.. (ali nisu to jasno rekli, pa nije 100%..). Vjerojatno će biti ISOa...
Zaboravil spomenut da za nasu regiju (jos) ne radi Cortana pa je potrebno promjenit na US ili UK.
- to se zna od prvog dana, tj bit će tako dok ne prošire jezike... (a to po najavama neće skoro, pa i neke najave povlaćenja cortane za sad.. pa nešto sa skypeom, nešto s vojnim potrebama, s licencama ... svašta-nešto, ništa 100% osim gatanja iz graha.).
- svaku verziju koja zadovoljava req. možeš nadograditi, to ne znači i aktivirati (npr svježe instaliran OS s nekoliko dana triala). Jedini kriterij nadogradnje je tip licence/jednokratna i SP/updateovi. Crackana/loader dozvoljava upgrade, samo to. Ako obavi provjeru, može se deaktivirati, jer MS zna koje licence je prodao, koji keyevi su važeći.. spada pod možda prođe, možda ne prođe. +MS tolerira umjereno priatluk. Notification je samo obavijest, to ne znači da je crack prošao validaciju keya, zapravo šanse su mu 0,2% .. veća šansa da će neki dobri ljudi napraviti novi yogurtasti key.
edit: pošto su automobili slikovijtiji/razumljiviji.. može ovako: i ukraden auto može ići na tehnički, ali ne znači da će ga proći...
Dešava li se kome kada pali računalo da mu ne ulazi odmah u account već se sam prijavljuje kao Other user ?
Meni se random desavalo jedno vrijeme, ali je i nestalo isto tako.
Dešava li se kome kada pali računalo da mu ne ulazi odmah u account već se sam prijavljuje kao Other user ?
-piše ti i razlog.. tj automatski login ne prolazi, taj je najnormalnija posljedica ponuda izbora juzera (jednako da to odabereš iz win..).
-ako želiš autoligin unesi pravi pass za juzera, u admin CMDu, control userpasswords2 +enter...
Ako si prijavljen sa MS accountom, stavi svoj MS account mail, ne korisničko ime u exploreru.
-ako želiš autoligin unesi pravi pass za juzera, u admin CMDu, control userpasswords2 +enter...
Ili netplwiz u Run ... za one koji ne vole crne prozore ...
@ kizo..
cmd=run osim što cmd može biti elevated kao admin.. (ako je potreban, pa je prednost.. i frajerskije nego juzerski run)
ista stvar za netaplet.. ovo je 'frajerskiji' (zapravo neovisan o winver pa ga koristim).
btw, crni prozor ne mora biti crni, može biti plavi, žuti.. bilo koja color 0-7/15..
cool je npr plavi sa žutim slovima, ili zelena slova ko matrix (color 1e ili 02).. trenutni leveup među geekovima.
dakle, isto ili skoro isto, ali je moje 'jače' cool ...
@ kizo..
cmd=run osim što cmd može biti elevated kao admin.. (ako je potreban, pa je prednost.. i frajerskije nego juzerski run)
ista stvar za netaplet.. ovo je 'frajerskiji' (zapravo neovisan o winver pa ga koristim).
btw, crni prozor ne mora biti crni, može biti plavi, žuti.. bilo koja color 0-7/15..
cool je npr plavi sa žutim slovima, ili zelena slova ko matrix (color 1e ili 02).. trenutni leveup među geekovima.
dakle, isto ili skoro isto, ali je moje 'jače' cool ...
... samo za netplwiz nije potreban ...
Jeste frajerskije je, ali i puno duže traje.
Naravno da može biti bilo koje boje, bez daljnjeg. A može biti i proziran ...
Ebeš cool, bitno je napraviti posel.
Ebeš posao, bitno je biti cool.
Ebeš posao, bitno je biti cool.
+ pogotovo sad kad su počele sparine.. biti cool! je primarni target. (osim spamanja..).
ali što više (osim posluke) reč' o prozorima desete (ili koje več) inkranacije.. Problemi ako i postoje su zanemarivi (jer ovaj OS i nije neki novi, samo malo modificiran), dojmovi su pozitivni (približno), ... a TPB shop će obaviti ostalo. (ili neće).
- svaku verziju koja zadovoljava req. možeš nadograditi, to ne znači i aktivirati (npr svježe instaliran OS s nekoliko dana triala). Jedini kriterij nadogradnje je tip licence/jednokratna i SP/updateovi. Crackana/loader dozvoljava upgrade, samo to. Ako obavi provjeru, može se deaktivirati, jer MS zna koje licence je prodao, koji keyevi su važeći.. spada pod možda prođe, možda ne prođe. +MS tolerira umjereno priatluk. Notification je samo obavijest, to ne znači da je crack prošao validaciju keya, zapravo šanse su mu 0,2% .. veća šansa da će neki dobri ljudi napraviti novi yogurtasti key.
edit: pošto su automobili slikovijtiji/razumljiviji.. može ovako: i ukraden auto može ići na tehnički, ali ne znači da će ga proći...
Da pa cudno mi kak na orididi nije doslo...
Dakle i piratske ce se nekako dat updateat? Jel ima kakvih sankcija ako sazna?
Za one koji imaju problema s ne pojavljivanjem ove Win 10 opcije nadogradnje postoji jedna skripta koja bi vam mogla pomoc.
======================================================================================
First thing you may want to do is make sure that all necessary updates are installed on the system. Once you have done that, you may want to run one method after the other to see if the issue is fixed.
While you can do so manually, you may instead run a small batch script on Windows that does so semi-automatically.
The script is available on Dropbox and all you have to do is download it to your system, extract the archive and run the file win10fix_full.bat afterwards with elevated rights. You do that by right-clicking on it and selecting the "run as administrator" option.
Note: Cautious users may want to check the code in a text editor before they run the script. There they will find listed the commands used by the batch file that determine whether all required updates are installed and run commands that attempt to fix the missing icon issue.
First thing you do is tap on (1) which runs an update status check. This checks if all required updates are installed on the system.
If that is the case, try methods (2), (3) and then (4) one after the other to display the upgrade icon in the system tray area.
The batch script explains each method on run so that you know what it supposedly does. The second method (Quick Method #2) fixed the issue on the Windows 7 PC that I experienced it on (it launches the GWX task and refreshes the GWX config afterwards.
Dakle i piratske ce se nekako dat updateat? Jel ima kakvih sankcija ako sazna?
Ima: ostat će piratska i nakon upgradea.
Ali, barem ćeš se moć pohvaliti da imaš Windows 10, ne Windows 7.
(koji, BTW, možda uopće nećeš moći aktivirati na ''piratski'' način)
A baš.
To si sad lupio bezveze.
Jel ima kakvih sankcija ako sazna?
A zatvor ti ne gine.
Vratio sam checkbox i sada se više ne pojavljuje "Other user" ali moram stalno upisivati password što mi baš i nije praktično jer ne koristim samo ja računalo.
Provjeri u Registryju ključ HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\ProfileList
I ima li u njemu još koji user osim tebe i (eventualno) Administratora, pa ako neki ima (a nema ga nigdje drugdje!) napravi backup i obriši ga, pa makni checkbox i restartaj sistem.
Vratio sam checkbox i sada se više ne pojavljuje "Other user" ali moram stalno upisivati password što mi baš i nije praktično jer ne koristim samo ja računalo.
Provjeri u Registryju ključ HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\ProfileList
I ima li u njemu još koji user osim tebe i (eventualno) Administratora, pa ako neki ima (a nema ga nigdje drugdje!) napravi backup i obriši ga, pa makni checkbox i restartaj sistem.
@ kizo, ne čitaš juzera.. (slika = tisuću riječi..)
@ juzer, pročitaj text iza kvačice.. ako je problem ENG, ukratko, traži unos passa, kad kvačice nema je ono što želiš (i tad će iskočiti prozor s passom, upišeš jednom, gotovo).
@ kizo, ne čitaš juzera.. (slika = tisuću riječi..)
Dao sam prijedlog zbog: ja sam, nakon instalacije builda 10130, u registru uz svoj profil imao još jedan, neimenovani, koji se stalno pojavljivao na login screenu kao ''Other user''.
NIje ga bilo nigdje u exploreru, nije bio naveden u User profilima.
Jedina ''sreća'' je bila da mi nije blokirao direktni login.
Vjerojatno se radi o bugu u sistemu.
Otud i prijedlog - neka otvori navedeni ključ i pogleda, neće se nikome ništa dogoditi.
Koju p_zdariju sam sada otkrio (možda je nekome poznata od prije). Modern aplikacije se ne updateaju preko Windows updatea već ih moraš updateati preko Stora. Pa zašto toliko kompliciraju?
Tu bazu (foru) sam smatrao normalnom i ne vidim u čvemu je problem. Preko storea ih skidamo pa ih preko storea i nadograđujemo (sasvim razumljivo)

Još uvijek ne radi automatska nadogradnja apps-ova.
Tu bazu (foru) sam smatrao normalnom i ne vidim u čvemu je problem. Preko storea ih skidamo pa ih preko storea i nadograđujemo (sasvim razumljivo)
Zašto bi, pobogu, to bilo normalno? Zar nebi Windows update (u kojem je zakačeno da skidaš i update za druge MS proizvode) trebao odraditi sve po pitanju updatea? Barem da su omogućili da možeš zakvačiti i te update kroz Windows update. Ja ti uopće ne idem u Store. Jučer sam odrađivo quest i što imam vidjeti? Da 15 Modern aplikacija treba update.
Mogli su pogledati u tabor Linuxa kako se ažuriranja odrađuju. Zašto bi nešto bilo jednostavno kad može biti komplicirano.
.. preko Stora. Pa zašto toliko kompliciraju?
- želja popularizacije Storea i/ili gurkanje juzera na Store
- ovo je još TP, tko zna .. možda je privremeno.. jer i sam Store nije dugo prisutan. Uhodavanje/ćorava koka itd.
..Preko storea ih skidamo pa ih preko storea i nadograđujemo (sasvim razumljivo)
-eto.. i takav stav je legitiman (ne nužno i logičan).
.. TP itd..
- da. Pogotovo kad se guraju ostali updateovi koje možda korisnik ne želi, do jučer neovisne app kao skype ili nvidia driveri.. (jer install ne nasljeđuje izbor, instalira sve.. i dio nepotrebnog, za razliku od custom installa). Nelogično je nemati modern appse u updateu, ali možda je to samo privremeni test/propust i sl.
- činimi se da je odlazak u Store razlog... morat ćeš, a to mi se ne sviđa. Slično kao početno silovanje Metro/Modern UIem, sad se nastavlja Store/Shopingiranjem.. a ljudi to ponekad i žele/vole.. nickyju je čak i razumljivo (i ja razumijem razloge MSa, svejedno ne odobravam način).
Zašto bi, pobogu, to bilo normalno? Zar nebi Windows update (u kojem je zakačeno da skidaš i update za druge MS proizvode) trebao odraditi sve po pitanju updatea? Barem da su omogućili da možeš zakvačiti i te update kroz Windows update. Ja ti uopće ne idem u Store. Jučer sam odrađivo quest i što imam vidjeti? Da 15 Modern aplikacija treba update.
Mogli su pogledati u tabor Linuxa kako se ažuriranja odrađuju. Zašto bi nešto bilo jednostavno kad može biti komplicirano.
S obzirom da su trenutno u igri dva Storea, svašta je moguće - meni su se sve aplikacije iz ''starog'' zelenog Storea instalirale i updateale same, nakon prve aktivacije MS accounta.
Ovo ipak nije finalni proizvod, pa niš nije jednostavno.
Edit: u plavom Storeu imam 3D Builder update koji se odbija updatetati s greškom 0x8024A003. Ko ga yebe, nek čeka sljedeći build, možda ga slože.
Znam da nije finalni proizvod ali toliko poduplavanj i preklapanja funkcija je naprosto zbunjujuće. Još me ždere i to što je ažuriranje preko Storea izuzetno sporo a imam super kvalitetnu vezu.
Ja ne zelim u buksuuuu
Cek i koja je razlika ak mogu oba nadogradit i dalje imat piratsku? Zasto da kupim ak ce mi piratska i dalje normalno radit? Il su stavili neka ogranicenja?
.. Zasto da kupim ak ce mi piratska i dalje normalno radit? Il su stavili neka ogranicenja?
- nadogradnja nema veze s time kako će ti (ili neće) raditi.
- imaš pravo 2 puta pogađati:
a) radit će kao da ništa nije bilo
b) neće/nešto kao ...
c) slavenska trilogija (placeholder).
.. jednako kao svaka verzija, win da bi radio, želi aktivaciju. Imaš ili nemaš, radi/ne radi tj gnajvi te gašenjem i/ili blckscreenom i upozorenjima o mogućem nelicenciranom softu.. osim ako imaš neki tajni ključ (kojeg teško da danas imaš.. možda sutra).
-možeš instalirati origigi, imaš x-dana trial.. do the math.
Ja koristim 352.84 i sve radi kako treba.