Vista sp2

poruka: 156
|
čitano: 23.215
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Vista sp2

Ja ću ga dobiti u paketu, a instalirati jer mi je super novi taskar i novi managed API. :)

17 godina
neaktivan
sage kaže...

meni vista nakon instalacije sp2 radi brže ili kako bi to reko uglađenije.

Normalno da sam to isprobao. Windows Live ( Messanger ) nisam niti mogao reinstalirati jer bi se odmah "ugasila" instalacija i njezin process a NOD32 mi je zadavao velike muke pošto je prvo počeo javljati da nemože uopće pokrenuti svoje procese za nagledanje sustava ( ikona je postala narandžasta) a kada sam ga uninstallirao da bi ga reinstallirao, nije mogao maknut datoteke pošto nisam kao imao "premission" i zezao sam se s time dobra 2 sata da bi na kraju otišao nazad na SP1 i onda lagano napravio uninstall i reinstalaciju NOD-a 32 ( morao sam brisati par registry ključeva no sve je prošlo OK).
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Ja ću ga dobiti u paketu, a instalirati jer mi je super novi taskar i novi managed API. :)

A mene bas interesira kako ce izgledati taj win xp mod.Namigiva
17 godina
neaktivan
Pudge kaže...
naxeem kaže...

A mene bas interesira kako ce izgledati taj win xp mod.Namigiva
Koji će ti to vrag kad to već imaš i besplatno je: "Virtual PC 2007 SP1" skini.
17 godina
neaktivan
Vista sp2

Ipak je veca fora kad dolazi predinstalirano... hehe, a nisam znao da je tebi bitan taskbar ;)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Pudge kaže...

Ipak je veca fora kad dolazi predinstalirano... hehe, a nisam znao da je tebi bitan taskbar ;)

Lud je totalno... Kad imaš pretrpanih 50-taj prozora dođe super, a pogotovo sa 200-tinjak tabova u browserima...
17 godina
neaktivan
Vista sp2

Mislim da ce se nekakva nesluzbena nadogradnja za taskbar pojaviti i za Vistu...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Vista sp2

SP2 jeste ubrzao vistu.

Ne moze to bez kabla
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Pudge kaže...

Mislim da ce se nekakva nesluzbena nadogradnja za taskbar pojaviti i za Vistu...

Nemoguće zbog arhitekture.
17 godina
neaktivan
niko_vazan kaže...

SP2 jeste ubrzao vistu.

To smo vec utvrdili, mislim. hehehe
Ugl, nisam jos instalirao SP2, cekam malo slobodnog vremena da sve puknem od nule pa onda javim dojmove.Namigiva 
17 godina
niko_vazan kaže...

SP2 jeste ubrzao vistu.

još samo da izađe All Language Standalone verzija, valjda nećemo dugo čekat, pa da sve puknemo od nule.
Što nose vjetrovi sudbine nitko ne može znati.
Poruka je uređivana zadnji put sri 27.5.2009 22:46 (sage).
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...
Pudge kaže...

Nemoguće zbog arhitekture.
  Ne kazem da ce biti isto, ali recimo u vidu nekog docka, a Vistin taskbar postaviti na autohide.
17 godina
odjavljen
Vista sp2

Ja uopće nisam primjetio nikakvo ubrzanje. Imam dobar stroj (e8600, 8 GB) koji je zatrpan ravojnim alatima i ne primjećujem da je išta brže (ili barem osjetno brže). Čak štoviše, nakon logiranja treba duže vremena dok mi se prikaže desktop nego što je to bilo prije.

Freak Show Inc.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Mi smo server dignuli na SP2 i sustav malo lakše diše. Ima samo 1GB memorije pa pretpostavljam da se ubrzanje više osjeti na 'siromašnim' mašinama.

16 godina
neaktivan
Vista sp2

Ja nisam osjetio nikakvu razliku.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
naxeem kaže...

Mi smo server dignuli na SP2 i sustav malo lakše diše. Ima samo 1GB memorije pa pretpostavljam da se ubrzanje više osjeti na 'siromašnim' mašinama.

Drugim riječima - skalabilnost 0 bodova...
Freak Show Inc.
17 godina
neaktivan

Mislim da se prije radi o tome da se OS na slabijim mašinama nije ponašao sasvim optimalno. Na desktopu mi svaki OS na ovom svijetu radi jednako brzo, ali na laptopu s 512MB memorije sam itekako osjetio razliku Windowsa 7 i nasuprot njemu ultra-brzog XP-a.

Hrvatska je oligarhijska partitokracija s primjesama patokracije.
17 godina
naxeem kaže...

na laptopu s 512MB memorije sam itekako osjetio razliku Windowsa 7 i nasuprot njemu ultra-brzog XP-a.

The minimum hardware requirements for Windows XP Professional Edition are:
  • Pentium 233-megahertz (MHz) processor or faster (300 MHz is recommended)
  • At least 64 megabytes (MB) of RAM (128 MB is recommended)
vs
.
Windows Vista recommended system requirements
Home Premium / Business / Ultimate
        1 GHz 32-bit (x86) or 64-bit (x64) processor
        1 GB of system memory
.
.
Da, baš se pitam zašto...
Poruka je uređivana zadnji put čet 28.5.2009 15:06 (Elles D.).
17 godina
odjavljen
Elles D. kaže...
naxeem kaže...

na laptopu s 512MB memorije sam itekako osjetio razliku Windowsa 7 i nasuprot njemu ultra-brzog XP-a.

The minimum hardware requirements for Windows XP Professional Edition are:
  • Pentium 233-megahertz (MHz) processor or faster (300 MHz is recommended)
  • At least 64 megabytes (MB) of RAM (128 MB is recommended)
vs
.
Windows Vista recommended system requirements
Home Premium / Business / Ultimate
        1 GHz 32-bit (x86) or 64-bit (x64) processor
        1 GB of system memory
.
.
Da, baš se pitam zašto...

Dobro, čovjek je dao ekstreman primjer. Ali ja sam svakako nezadovoljan što stvar (vista sa sp2) ne funkcionira kudikamo brže jer stvarno imam dobar stroj!
Freak Show Inc.
17 godina
neaktivan

Ja sam dao primjer s ciljem da objasnim gornje i donje limite, ne da kažem kako sam razočaran što Windows 7 ne radi na prastarom laptopu.

Meni osobno na trenutnoj desktop mašini Vista i Windows 7 rade znatno bolje od XP-a, ali na laptopu s pola gige su neupotrebljivi.

17 godina
neaktivan
Vista sp2

skinuo SP2, instalirao na, kako je to netko rekao, teško "zagađenu" instalaciju Viste od neka 4 mjeseca, radi bez problema.
po mom misljenju, isplati se samo radi uklanjanja onog half-open limita (zazirem od ručnog brljanja po sistemskim fajlovima), a ovo sve drugo je samo šlag na tortu.

odličan service pack kakav i treba biti - ispravlja sitne bugove, uvodi sitne novine - a ne da preokreće nebo i zemlju i uvodi još 70k novih glavobolja

Poachers are nature's way of keeping the balance. Whenever there are so many species that people get confused and angry a poacher is born. -- Homer Simpson

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Skinuo danas sp2, i naraavno kod 3 stadija puf - BSOD. I nakon 7-8 restartanja kad sam već poludio....sve ok. Brzina ista, čak mi se duže diže sistem

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.5.2009 17:11 (gala385).
17 godina
neaktivan
Vista sp2

Pa valjda se poboljšanja u performansama mogu osjetiti samo na slabijim kompovima jer ja sam i prije SP2 bil zadovoljan sa Vistom,jer mi je sve radilo normalno,tak da sa ovim SP2 nisam, još,osjetio nikakva poboljšanja.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Vista sp2

Ne znam, ja nisam zadovoljan. I meni i kolegi u firmi se VS2008 i dalje ruši, a na microsoftovim stranicama kažu da je to samo u kombinaciji VS2008 i viste 64. Naravno, sa SP2 to nisu ispravili... Sve više razmišljam da se prebacim na win 7 ako uhvatim vremena koji dan da sve instaliram...

Freak Show Inc.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Vista sp2

Sutra instaliram od nule win (necu sad da instaliram na ovakav win), pa cu vam javit dojmove, vidim podijeljena misljenja, pa cu se sam uvjerit u istinu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Friday kaže...

Ne znam, ja nisam zadovoljan. I meni i kolegi u firmi se VS2008 i dalje ruši, a na microsoftovim stranicama kažu da je to samo u kombinaciji VS2008 i viste 64. Naravno, sa SP2 to nisu ispravili... Sve više razmišljam da se prebacim na win 7 ako uhvatim vremena koji dan da sve instaliram...

Ruši ti se što?! VS2008 ti se ruši? Kako? Na koji način? Uvijek? Možeš reproducirati?

Šokiran sam jer ja već dvije godine koristim Vistu x64 i VS2008 bez problema radi na njoj... Mislim... to bi bio kritičan bug za koji sumnjam da bi ga dopustili tako dugo? Na kojim stranicama to kažu?
17 godina

Meni je VS2008 & Vista x64 vrlo stabilna kombnacija - tako da i mene zanima ovo rušenje.

17 godina
neaktivan
Vista sp2

VS2008 radi bez problema na Visti 64bit.

Možda imaš problem hardverske prirode u mašini na kojoj to 'vrtiš'?

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Vista sp2

Takvo rušenje bi bilo nedopustivo jer je VS2008 kritični Microsoftov proizvod koji jednostavno mora raditi, tako da mi je nevjerojatno da se to ruši i da to piše i na službenim stranicama.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
naxeem kaže...

Takvo rušenje bi bilo nedopustivo jer je VS2008 kritični Microsoftov proizvod koji jednostavno mora raditi, tako da mi je nevjerojatno da se to ruši i da to piše i na službenim stranicama.

Da, nedopustivo je, i DA - dešava se.
U ovom primjeru je xaml file u pitanju ali meni se uglavnom dešava kod rada sa linq2sql klasama i reportima. Dakle, VS samo nestane bez ikakvog exceptiona.
Freak Show Inc.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice