Reinstalacija Windowsa

poruka: 6
|
čitano: 2.363
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Reinstalacija Windowsa

Ovako imam jedan problem.

Izgleda da imam malo povise virusa pa zelim ponovno instalirati Windowse.

Imam samo jednu particiju na HDD-u (C) i na njumu su instalirani Windowsi.

Dali ja mogu reinstalirati Windowse bez brisanja ostalih datoteka i kako?

P.S. imam XP 32 bita.

METALLICA!!!

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Reinstalacija Windowsa
uljez kaže...

Ovako imam jedan problem.

Izgleda da imam malo povise virusa pa zelim ponovno instalirati Windowse.

Imam samo jednu particiju na HDD-u (C) i na njumu su instalirani Windowsi.

Dali ja mogu reinstalirati Windowse bez brisanja ostalih datoteka i kako?

P.S. imam XP 32 bita.

najbolje ti je izvaditi disk i spojiti kod nekog frenda te iskopirati podatke kod njega...

vrati disk kod sebe te ponovno instaliraj windows.

na kraju podatke prebaci od njega kod sebe korištenjem nekog vanjskog diska (ako ga imate, naravno,...)

zbog ovakvih situacija zgodno je kod instalacije napraviti 2 particije... C za OS+aplikacije+driveri, a onda ti ostane D na koji stavljas iskljucivo podatke....

ukoliko radis instalaciju formatiras samo C, a svi podaci na D ostanu netaknuti...

pozdrav i sretno

16 godina

Možeš. Iz windowsa pokreni instalaciju novih windowsa i samo napravi upgrade, sve će ti datoteke npr. filmovi, glazba, itd. biti sačuvani, dok ti aplikacije, igre itd. neće raditi. Mada to ne preporučam, bolje spremi što ti treba i napravi clean install.

15 godina
neaktivan

Najbolje ti je prebaciti podatke na dvd ili prenosni hard disk ako ga imaš. Ili možeš sa nekim disk menagerom napraviti novu particiju na disku pa na nju spremiti svoje podatke, što je dosta riskantno jer bi ih mogao sve izgubiti. Preporučam ti da napraviš čistu instalaciju windowsa s tim da formatiraš disk i napraviš još jednu particiju tako da budeš mirniji u budućnosti. 

16 godina
neaktivan

Evo hvala vam. Budem spremil stvari na USB stick od 16 gb i budem ponovno instaliral Windowse.

Hvala.

METALLICA!!!
16 godina
neaktivan
Reinstalacija Windowsa

A da  napravis novu particiju sa magic partitionom i tamo prebascis filmove itd i radis recovery na windowsima ma da sumnjam da bude to pomoglo ili downlodiraj northon internet security 2010 i probas sa njim se rijesiti virusa

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice