Predrasude oko Viste

poruka: 174
|
čitano: 25.467
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Predrasude oko Viste

To što je RAM jeftin nikako ne opravdana Vistu. Doslovno ždere resurse!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Predrasude oko Viste

Nema to veze sa žderanjem resursa nego sa iskorištavanjem resursa.

Šta ti vrijedi imati 4 gb rama na xp-u kad kao prvo vidi samo 3.25gb a koristi samo 500mb?

To je jednostavno neiskorišten ram.

Vista ga ne ždere nego koristi da bi gospoda cim prije mogli pokretat svoje omiljene programe.

Ako bi i postalo knap sa slobodnim ramom sigurno ce bit oslobođen.

Athlon X2 5000+@ 3200mhz,Gigabyte GA-MA770-DS3,Geil ultra 4x1gb, Gigabyte radeon HD 3870
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Predrasude oko Viste
Lista kaže...

To što je RAM jeftin nikako ne opravdana Vistu. Doslovno ždere resurse!

Ovakvi komentari su mi presmiješni. Pa nitko ne kaže da jeftini ram opravdava Vistu, nego samo da je logično da novi OS koristi više resursa i samim time pruža više mogućnosti i snage - pogotovo 64 bitna verzija koju i sam koristim (za popis stvari boljih i drugačijih od Win XP-a imate Google, meni se sad neda nabrajati sve to tu).
To što je ram jeftin samo je dodatan poticaj da si ekipa nadogradi strojeve i stavi gore Vistu Smijeh
Što u doba Windowsa 95 nije trebalo nadograđivat strojeve? Koliko se ja sječam itekako jest! (ja sam morao na svojih 16MB rama staviti još 16 da imam 32MB za glatki rad - ah ta vremena, hehehehe...)

Windows 7 će trebati JOŠ jače strojeve nego Vista (za iskoristiti sav potencijal koji će pružiti korisniku), a ne da ljudi tu kupe komp i očekuju kako će im na njemu sve glatko raditi narednih 5 godina - joj, joj, joj...

Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, Gainward GF8800GTS 640MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Za tvoju informaciju, Microsoft je najveća svjetska kompanija i vjerovao ili ne, Windowsi su samo tek dio onoga što Microsoft proizvodi i prodaje. A gluposti poput izjave da "nikad ništa nije valjalo" same činjenice pobijaju. Najrašireniji OS, jedna od najraširenijih poslovnih platformi, jedna od najraširenijih development platformi, vrhunska periferija... bla bla.

Hvala na informaciji ovo zaista nisam znao.
Volio bih da mi netko kaže kad se desilo da je Microsoft nešto izdao,a da drugi dan nije krenulo sa pljuvanjem?
Koliko je najveća kompanija toliko je najpljuvanija - ako ćemo za pravo postoji velika zajednica onih koji smatraju
da nema softvera koji je Microsoft napravio a da valja.
Da li je to točno ili netočno?
Po stoti put na ovom forumu molim da se čita ono što piše a kad se citira da se citira sve bitno ili da se ne vadi iz konteksta.
Zamisli da ja sad iz tvoje izjave izvadim:  "naxeem kaže ... bla bla" i počnem mudrovat?
Inače moja izjava je bila odmah započeta sa "tema dušu dala za spamanje".
Zašto? Zato jer nakon 10. posta više nitko ne piše o predrasudama.
Poruka je uređivana zadnji put sub 21.6.2008 18:21 (Level 1).
17 godina
naxeem kaže...

Za tvoju informaciju, Microsoft je najveća svjetska kompanija i vjerovao ili ne, Windowsi su samo tek dio onoga što Microsoft proizvodi i prodaje. A gluposti poput izjave da "nikad ništa nije valjalo" same činjenice pobijaju. Najrašireniji OS, jedna od najraširenijih poslovnih platformi, jedna od najraširenijih development platformi, vrhunska periferija... bla bla.

Odakle ti podatak da su najveći?
Mislim da ovi što okolo buše i traže naftu ipak i dalje drmaju, a M$ je sića za njih
17 godina
neaktivan
Predrasude oko Viste

Pa sad... da je micro$oft najveci... bas i nije. Nije da kazem da im love fali... istina imaju vise u banci nego hrpa vecih zemalja u godisnjem proracunu... ali po Forbesu koji svake godine izlista najvece kompanije oni su tek na 139 mjestu!!! sto je iskreno i mene iznenadilo... ali i u svakom slucaju razveselilo :D :D  (u usporedbi, Intel 183., AMD 407., a IBM 15. sa time da bi od dvogodišnjeg profita mogao kupit M$ u kešu :D LOL )

http://money.cnn.com/magazines/fortune/global500/2007/full_list/101_200.html

A sta se same viste tice... izgleda da veliki Intel ostaje na svojemu... a to je NE upgrejdat na VIstu:

http://www.theinquirer.net/gb/inquirer/news/2008/06/23/intel-dumps-vista

istina, nije bas najpovjerljiviji source, ali uboli su i oni par puta :D

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.6.2008 19:17 (Lightning).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Predrasude oko Viste

Mislim da si gledao krivu listu ako je riječ o profitu:

http://money.cnn.com/magazines/fortune/global500/2007/performers/companies/highest_profits/index.html

Inače Microsoft je najveća softverska kompanija.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Level 1 kaže...

Mislim da si gledao krivu listu ako je riječ o profitu:

http://money.cnn.com/magazines/fortune/global500/2007/performers/companies/highest_profits/index.html

Inače Microsoft je najveća softverska kompanija.

Ma nisam gledao uopce nista posebno... samo sam napomenuo... ne kuzim se ja previse u taj ekonomski shi*

A od cak 3 kompanije na listi, da M$ je No.1 :D :D

Opet sa druge strane covjek bi pomislio da imaju ogromne profite, kad ne proizvode nista fizicki... mislim to sto stancaju CD-ove i kutije ne moze bit neki trosak... s obzirom na cijene njihovih programa...

Nekako mi se cini da je Vista puno vise "negativno" ocijenjena sa strane on-line sajtova... i opcenito korisnika, jer ne sjecam se da je bilo toliko pobune kad je WinXP izlazio... ili je to mozda zbog cinjenice da je sad i net puno vise razvijen nego onda... ipak je to bilo pred nekih 7 god.
17 godina
neaktivan
Lightning kaže...
Nekako mi se cini da je Vista puno vise "negativno" ocijenjena sa strane on-line sajtova... i opcenito korisnika, jer ne sjecam se da je bilo toliko pobune kad je WinXP izlazio... ili je to mozda zbog cinjenice da je sad i net puno vise razvijen nego onda... ipak je to bilo pred nekih 7 god.

o bilo je, ista stvar ko i sa vistom
xp je tad bio zahtjevniji os od 98, nije bilo drivera, dosta programa nije radilo....i po stranim forumima svi su bili pljuvali po xp-u.
Kad je gospoda kupila nova računala, izašli svi driveri,service packovi, e onda je xp bio super.Tako će bit i sa vistom.

I 2012. će windows 7 bit smeće a vista zakon.
Oš se kladit? Smijeh

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.6.2008 9:18 (nadimak888).
17 godina
neaktivan
Predrasude oko Viste

Onda ocito ja nisam toliko citao forume u to vrijeme, jer se stvarno ne sjecam da se toliko pljuvalo o XP-u...

A i meni su bili super od predzadnje bete... nikakvih prigovora nisam imao, samo je UT malo stekao u startu :D

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Predrasude oko Viste

MS je jasan i glasan oko resursa. Minimum required - dovoljno za podici windovze, Recommended  - za "svakodnevan rad"...i fakat svaki OS s navedenim zahtjevima radi OK (+/- neki SP ili patchevi)

Činjenica da je dugo trebalo da za Vistu postane dostupna vecina drivera, softvera i sl. naravno da je dosta nas odbijala od instalacije. I ja piz..m kad skuzim da mi na test masini 2GB RAM & Dual Core pokretanje neke aplikacije Offica 2007 ide sporo....Ali malo browsajuci servisima, disabliranjem servisa thema, aera i sl. sranja kaj mi fakat netrebaju za rad dodje se do ok performansi...

Iznenadjujuce je koliko mi u biti svi malo znamo o tweakingu OS-a, a cuda se mogu napraviti i podesiti da isti radi ok...tako da...malo truda, googlanja, regedita i sl...OS moze dovesti u sasvim OK stanje...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Najvise para imaju Arapski šeici ;)
17 godina
neaktivan

Al oni koriste ubuntu ME(muslim edition)

17 godina
neaktivan
iKAR kaže...

Al oni koriste ubuntu ME(muslim edition)

LOL.SmijehSmijeh....istina, istina
bobo desmra
17 godina
neaktivan
Lightning kaže...

Onda ocito ja nisam toliko citao forume u to vrijeme, jer se stvarno ne sjecam da se toliko pljuvalo o XP-u...

A i meni su bili super od predzadnje bete... nikakvih prigovora nisam imao, samo je UT malo stekao u startu :D

Sad i izmišljaš? :D
If it's sent by ship then it's a cargo, if it's sent by road then it's a shipment.
17 godina
Predrasude oko Viste

Microsoft je najavio da produžuje suport za XP na dodatnih 6 godina. Znači do 2014 budu izlazili patchevi s tim da predviđaju izlazak novih Windowsa u 2010.

Znači XP lovers rejoice.

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.6.2008 10:44 (NEW_MAN).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
NEW_MAN kaže...

Microsoft je najavio da produžuje suport za XP na dodatnih 6 godina.

Otkud ti taj podatak?
17 godina

Piše sve po svud.

Zaguglaj Microsoft Extends Support for Windows XP

Uglavnom produžuju prodaju XP-a do 2010 za proizvođače slabih računala i ostavljaju mogućnost downgrejdanja Viste na XP.
Kupiš Vistu ali možeš instalirat XP.
Kao Vista nije baš najbolje prošla na tržištu pa XP ostaje u igri ako ništ drugo ko downgrade opcija.

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.6.2008 11:16 (NEW_MAN).
17 godina
Predrasude oko Viste

Windows XP: Home Edition, Professional, x64, Media centar, Tablet PC Edition - OEM verzija i pojedinačni kupci mogu ih nabaviti do 30.06.2008., a System Builderi do 31.01.2009. Mainstream Support (besplatna korisnička podrška) do 14.04.2009., Extended Support (Update) do 08.04.2014.

Windows XP Home Edition za proizvođače Netbooka (subnotebooks) - prodaja do 30.06.2010. ili godinu dana nakon izlaska slijedeće verzije OS-a.

Windows XP Starter Edition za proizvođače Netbooka - prodaja do 30.06.2010., Mainstream Support do 14.04.2009., Extended Support do 08.04.2014.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Predrasude oko Viste

Hm, danas piše (preko Google-a) kako će XP biti podržani sve do 2014.

Ne kužim..   kaj produljuju rok svakih par dana? Izlanuo se

Ma kako tko želi..   uglavnom ja i dalje prezadovoljan Vistom Ultimate 64bit i ne namjeravam se više vračati na XP (osim na poslu - tamo ga svi imamo po default-u).

Dapače, na proljeće 2009. ću si najvjerojatnije 'ubost' 8GB rama tako da mogu sa 'ram diskom' malo eksperimentirati i staviti sve bitno iz OSa u ram pri podizanju sistema Belji se

Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, Gainward GF8800GTS 640MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Predrasude oko Viste

kako napraviti ram disk u visti?

bilo bi dobro na to stavit virtualnu memoriju da se disk odmara

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
nadimak888 kaže...

kako napraviti ram disk u visti?

bilo bi dobro na to stavit virtualnu memoriju da se disk odmara

Nema se disk sta odmarat, on je napravljen da radi non stop. Cool
Ako iskljucis shadow volumes/system restore, i imas puno memorije (a ne vidim razloga zasto danas neko high end racunalo ne bi imalo 8GB, a valjda ce se uskoro pojavit i ploce koje podrzavaju vise), disk ti ionako nece puno raditi.
17 godina
neaktivan
ibazulic kaže...

alo momak?! ajmo krenut ispocetka:

1) kakve veze ima sto danas hard od 300-400 GB kosta 700 kn (otprilike)? stvar je u tome sto vista za svojih 5-10 GB instalacije korisniku ne daje apsolutno nista od bilokakvog dodatnog softvera. da se razumijemo, u 95% vremena radim na Windowsima, ali onih 5% ostalog vremena radim u Debianu. trenutno mi Debian zauzima oko 7 GB od danih 9 GB, ali to je sa sljedecim softwareom: kompletan GCC, OpenOffice, KDE (kompletan), GNOME (kompletan), Firefox, Opera, GIMP, Wine itd. a da ne govorimo o tome da sasvim funkcionalnu Debian distribuciju mozes napravit i na hardu od kojih 500-800 MB (jer minimal install (sa X-ima) dodje oko 300 MB).

2) opet, kakve to veze ima kad (ajmo opet na Linux) Debian, primjerice, pogotovo u najnovijoj distri, trosi ukupno valjda 20ak posto resursa kao Vista? ja imam hp nx9420 laptop sa T2400 procesorom i 1 GB rama. do sad mi se niti jednom(!!!) nije desilo da mi komp mora koristiti virtual ram za spremanje podataka. niti jednom (cak ni kad sam imao u frontendu update distre, Pidgin sa jedno 4-5 convoa, Operu sa 5-6 tabova otvorenih, a u backendu kompajliranje cijelog KDEa (freak sam, volim da mi dijelovi OSa rade najbrze i najstabilnije)).

apropos viste...imao sam RC-1 instaliran na kompu (tocnije u vmWareu), i sam OS je radio ok (osim bootanja koje je trajalo dobrih nekoliko minuta ali mislim da je to zbog vmWarea). prepoznao je sve sto sam u kompu imao (od virtualnih mreznih i slicno), cak sam i na net isao s njim. stvar je sljakala poprilicno ok. no, opet, to jedenje resursa od strane OSa je stvarno too much. i dok god to MS ne sredi, nema viste na mojem kompu.

EDIT: odgovor je na ono nabrajanje 2 posta iznad. ne znam zasto forum nije quoteao kad sam mu rekao da to napravi.

Ovako i ja sam jedno vrijeme koristio ubuntu a kasnije fedoru i imam samo rijechi hvale..imao sam dual boot i jedan od nabrojanih sa xp-om kako koristim xp od kako je izasao dotuzio mi je a u linuxu sam nauchio radit tako da mi je postao bezkoristan onda me je neko uvjerio sa foruma sa sljedecim argumentom" kad je xp izasao raja koja je bila na 98-icama ga je pljuvala isto kao sto sada pljuju vistu" odem raspitam se i stvarno je bilo tako onda bez puno razmisljanj back up i install ultimate na mojoj konf
Intel dual core 3.0 ghz
2 gige ddr2 800mhz take ms
x1950 pro
160 giga hard

radi ko doksa i imam 4,8 u index-u :D
nema bugova instalirao sam sebi sp1 odma nakon instalacije radi glatko ne shtopa ...

Povlacim sve sto sam rekao i mislim da visti trebate ako nista barem dati sansu

17 godina
neaktivan
Predrasude oko Viste

ja sam instalirao vistu zato jer sam vidio da radi bez greške kod frenda sa 1GB rama (imam 2 gige, još bolje)

nije to loš os, dosta stabilno. Iako ždere puno više resursa brže se boota od xp-a, zauzme 10 giga na disku a opet se brže instalira od xp-a.

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice