Imam sljedeći problem, imam prijenosno računalo acaer aspire 5750G (nije važan detaljan opis konfiguracije) na kojemu je došao orginalni windows 7 i microsft office starter2010 e ja želim ponovno instalirati sustav usput formatirati disk nemam nikakvih važnih podataka na disku trenutno, problem je što mi uz prijenosnik nije došao cd/dvd ili nešto slično već je instalacija išla automatski pri prvom pokretanju ja imam product key za windows i imam snid od acera ! Kako da pokrenem novu insatlaciju ili gdje da nabavim instalaciju i još jedno pitanje dali microsoft office starter mogu opet instalirati i koristit ga kao do sada!!! ( nemojte mi govoriti uzmi si office pro ili slicno molim vas , hvala)
Ponovna instalacija
- poruka: 4
- |
- čitano: 2.402
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
- vjerojatno postoji recovery particija. Prolistaj upute i gledaj poruke na POSTu (F11 i sl)
- obično je predinstaliran i utils za izradu backupa/recoverya. To si trebao napraviti prvom prilikom.
- traži konkretniji odgovor kod distributera jer su za to plaćeni.
- svaki soft možeš korisiti u trial periodu, starter je vjerojatno predinstaliran (i vjerojatno je u reinstallu). Može se skinuti s MSovih stranica i ovisno o keyu se aktivira željena verzija (starter zapravo nije verzija kao home-pro..).
- možda je dovoljan office viewer (free).
Pa ako je s njim došao Windows onda bi morao imati i recovery particiju.
Kod paljenja dok se prikazuje Acer splash screen lupaj ALT+F10...trebala bi se pojaviti poruka "Please wait a moment..." sa Acer logom u gornjem lijevom kutu ekrana i nakon toga se otvara eRecovery Management. Dalje ćeš valjda znat i sam.
NAPOMENA:
Napravi backup prije toga ako je potreban.
Hvala na brzim odgovorima idem probati!!