Pomoc!! instaliranje windows 7

poruka: 26
|
čitano: 5.976
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

imam XP instaliran i sada zelim instalirati windows 7, međutim imam problem particija na kojoj je XP je 10gb i tu nemogu instalirati sedmicu kaze mi da nemam dovoljno slobodnog mjesta, na (C) .. kako da formatiram (C) sa sedmicom i povecam particiju na 30gb tj. kad pokusam da pokrenem WIN 7 nece da mi ga boot-a, postavim u bios-u; da boot-a sa dvd rom-a, međutim on i dalje pokrene XP sa HDD-a! nadam se da ste shvatili problem! ako moze pomoc savjeti itd. 

0 0 hvala 0
15 godina
RE: Pomoc!! instaliranje windows 7
Uzmi neki program za particiranje i pripoji D particiju na C. Ubaci w7 i probaj onda.
15 godina
neaktivan

a ne kuzim, zašto mi neće da boot-a sa dvd-a. postavim u bios-u: 1st boot device dvd rom, a drugi hdd, i on opet cita sa hdd-a:  a dvd nista.   :S

0 0 hvala 0
15 godina
Jel ti bootabilan dvd?
15 godina
neaktivan

da.   a nece ni XP da boot-a da bi radio novu instalaciju.. pokusavo sam da formatiram disk sa xp-om i instaliram xp isto nece.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ovako..ni moja 7-ca nije boot-abilna al ipak instaliram je..

Kad udjes u XP stavi dvd i pokreni..poslije kopiranja prvo sto se pokaze je dal zelis da provjeri update tu ides ne i onda se pojavi da li zelis da zadrzis svoje podatke i slicno i ispod je nova instalacija..klikni na novu znaci donje..onda imas particije..izaberi C: tj. gdje ti je XP..kod mene je moralo biti slobodno oko 6846MB i ja sam to uradio i ide..poslije instalacije samo odes u C: i zbrises windows.old Smijeh

Nemam potpis osim na licnoj
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

to i uradim kad pokrenem instalaciju, i kad dođem tu da biram (C) ili (D) kad stavim (C) javlja mi problem da nemam slobodnog mjesta ( a i nemam ga ta particija C je svega 10gb i tu su instalirani win xp i neki programi tako da nemam slobodnog mjesta nekih 1gb) i zato tu ne mogu instalirati win 7. a boot mi nece, da formatiram disk i povecam part. (C). i ne znam sta da radim.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
mario1990 kaže...

to i uradim kad pokrenem instalaciju, i kad dođem tu da biram (C) ili (D) kad stavim (C) javlja mi problem da nemam slobodnog mjesta ( a i nemam ga ta particija C je svega 10gb i tu su instalirani win xp i neki programi tako da nemam slobodnog mjesta nekih 1gb) i zato tu ne mogu instalirati win 7. a boot mi nece, da formatiram disk i povecam part. (C). i ne znam sta da radim.

Kreni brisat sve programe i igre..oslobodi nekako 7GB 

Nemam potpis osim na licnoj
15 godina
Koliko particija imas? Instaliraj na D ako ti je veci od C pa kasnije obrisi XP.
15 godina
neaktivan

ni to ne pomaze, jer XP mi zauzima oko 4-5gb, mogao bi oslobiti nekih 5gb sto nije dovoljno, :S

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

imam 2 part.  (C) i (D)  imam slobodnog mjesta na (D) 50gb, ali ne zelim sistem na (D) posle mi onda ostane (C) sa samo 10gb prazan.

0 0 hvala 0
15 godina
Onda procitaj moj prvi post i tako napravi.
17 godina
neaktivan

Koliki ti je disk uopce,evo ti  link za provjeru http://www.microsoft.com/windows/windows-7/get/system-requirements.aspx

Dakle treba ti najmanje 16 gb ako Microsoft nelaze Stoga stari malo prebaci GB s D particije ako mislis sedmicu instalirati............(Partition Magic....etc)

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

dosao sam na ideju da povecam particiju (C) zna neko dobar program za to ;))

17 godina
neaktivan

Patition magic.......ima ih jos ak hoces (use google).............Cool

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

nije problem imam ja na (D) prostora sam trebam prebaciti na (C) nadam se da cu uspjeti. ;))

17 godina
neaktivan

Partition Magic ..............(use Google)....ima ih na bacanjeBelji se

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

idem traziti ;))

16 godina
neaktivan

Ovo je najbrži i najbolji program - skini iso ,zaprži na cd i startaj pc s njega - tu onda možeš manipulirati particijama potpuno izvan Windowsa ,a to ti i treba. Potrajat će dok se sve napravi ,ali zato nema instalcije i uvijek ma možeš upotrijebiti na bilo kojem PC-u.

KLIK

Naravno ,skidaš Home Edition Bootable CD  ,koji je free.

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
Poruka je uređivana zadnji put sri 10.3.2010 1:22 (kizo2703).
15 godina
neaktivan

instalirao sam Smijeh  samo sad ne mogu izbrisati XP sa part (C) i neda se formatirati..

0 0 hvala 0
16 godina

Probaj promijeniti veličinu particije pomoću GParted-a.

http://gparted.sourceforge.net/index.php

http://gparted.sourceforge.net/screenshots.php

[url=http://bfbc2.elxx.net/stats/pc/DestructoCRO][img]http://bfbc2.elxx.net/sig/userbar3/pc/DestructoCRO.png[/img][/url]
16 godina
neaktivan
mario1990 kaže...

instalirao sam Smijeh  samo sad ne mogu izbrisati XP sa part (C) i neda se formatirati..

Instaliral si kaj?? I naravno ,iz samih Windowsa se NE MOŽE formatirati sistemska particija!!

Za to i postoji bootable CD ,s kojeg bootaš PC i onda u njemu uređuješ particije ,potpuno izvan Windowsa. Tu možeš raditi s particijama kaj hoćeš!!

Za to može poslužiti i bilo koji Linux LiveCD (Ubuntu ,Fedora) i GParted u njima!!

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
Poruka je uređivana zadnji put pet 12.3.2010 1:00 (kizo2703).
17 godina
neaktivan

zato ja uvijek kod takvih sranja prebacim sve podatke na externi hard i radim svježe ispočetka... na svom kompu uvijek ostavim bar 50 giga na disku c...

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Boze moj koja komplikacija,pa ako se Sedmica istalirala pokrenes ju i iz samih winsa pokrenes formatiranje diska ili particije....

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

nije komplikacija, napravio sam win7.  neg ne moze se iz windowsa formatirati particija gdje je bio system,

0 0 hvala 0
15 godina
Da ti nije detaljno opisano sto trebas raditi.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice