Odabir Windowsa za vaše računalo izdvojena tema

poruka: 601
|
čitano: 227.898
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Re: Odabir Windowsa za vaše računalo
Instalirao, radi super. ;)
BF3: MicroGuyCRO
11 godina
neaktivan
Odabir Windowsa za vaše računalo

Moze li windows 7 na ovo??

AMD Sempron 2800+ 1.6ghz,1gb ram,powercolor hd 2400pro agp 512mb.??

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Tigera22 kaže...

Moze li windows 7 na ovo??

CPU je preslab.

15 godina

Nek isproba ako mu se da, meni je na nešto jačem Athlonu 3200+ dobro radila Sedmica.

HTC 8X :)
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
kratos091 kaže...

Nek isproba ako mu se da, meni je na nešto jačem Athlonu 3200+ dobro radila Sedmica.

Upravo to - neka proba. Ne košta ga ništa ,osim sat ili dva vremena. Sigurno da neće letjet ,ali Sedmica može radit na tome bolje od XP-a.

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
Poruka je uređivana zadnji put sub 28.6.2014 21:27 (kizo2703).
14 godina
neaktivan

Trebao bih iducu sedmicu uzeti jos 2Gb RAM-a (da li i kod 8.1 treba 64-bitni za 4Gb ili moze i 32-bitni iskoristiti 4Gb), pa razmisljam o promjeni OS-a i interesuje me da li mi se isplati prelazak na windows 8.1(obicni ili pro) ili je bolje da ostanem na 7-ici?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
eagle05 kaže...

Trebao bih iducu sedmicu uzeti jos 2Gb RAM-a (da li i kod 8.1 treba 64-bitni za 4Gb ili moze i 32-bitni iskoristiti 4Gb), pa razmisljam o promjeni OS-a i interesuje me da li mi se isplati prelazak na windows 8.1(obicni ili pro) ili je bolje da ostanem na 7-ici?

-zapravo nemaš nikakav kriterij (što ti treba ili zašto..).

-OS neće iskoristiti RAM, aplikacije su one kojima je potrebna određena količina tj requirements. Ako koristiš 32bitne app, tad je njihovo ograničenje na 2GB, nevažan je tad OS.

-4GB je realna granica za izbor, do 4 je logičniji 32 bitni, od 4 64bitni OS ali, važniji kriterij je ono što koristiš, hardware-driveri i programi, jer npr neki printer ili scanner možda nema noviji driver, možda nema 64 bitni itd.. To je osnovni kriterij, ostalo je stvar izbora kao i boja pozadine i to biraj TI besmisleno je da ja za tebe biram OS, pogotovo kad ne navodiš ništa konkretnog osim 4GB..

- najjednostavniji odgovor instaliraj 64bitni OS, pod njim rade 32-i-64 bitne aplikacije. Dali 7-8, recimo 8 ako imaš touchscreen monitor. Ako ti nešto neće raditi, tad ćeš znati koja kombinacija ti ne odgovara.

- dali se isplati prelazak? Isplati se onome tko zarađuje (više) tim OSom ili softwareom. Svima ostalima se ne isplati ali su ponekad prisiljeni na promjenu. Ovisno o cijeni koju platiš za OS, isplativost je opet tvoj kriterij koji ti nitko ne može 'pogoditi'.. ili isplatljivije je npr instlairati neku free linux distribuciju, jer je besplatan (ali i win može biti 'besplatan').

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
neaktivan
ihush kaže...

-zapravo nemaš nikakav kriterij (što ti treba ili zašto..).

-OS neće iskoristiti RAM, aplikacije su one kojima je potrebna određena količina tj requirements. Ako koristiš 32bitne app, tad je njihovo ograničenje na 2GB, nevažan je tad OS.

-4GB je realna granica za izbor, do 4 je logičniji 32 bitni, od 4 64bitni OS ali, važniji kriterij je ono što koristiš, hardware-driveri i programi, jer npr neki printer ili scanner možda nema noviji driver, možda nema 64 bitni itd.. To je osnovni kriterij, ostalo je stvar izbora kao i boja pozadine i to biraj TI besmisleno je da ja za tebe biram OS, pogotovo kad ne navodiš ništa konkretnog osim 4GB..

- najjednostavniji odgovor instaliraj 64bitni OS, pod njim rade 32-i-64 bitne aplikacije. Dali 7-8, recimo 8 ako imaš touchscreen monitor. Ako ti nešto neće raditi, tad ćeš znati koja kombinacija ti ne odgovara.

- dali se isplati prelazak? Isplati se onome tko zarađuje (više) tim OSom ili softwareom. Svima ostalima se ne isplati ali su ponekad prisiljeni na promjenu. Ovisno o cijeni koju platiš za OS, isplativost je opet tvoj kriterij koji ti nitko ne može 'pogoditi'.. ili isplatljivije je npr instlairati neku free linux distribuciju, jer je besplatan (ali i win može biti 'besplatan').

PC koristim za surfanje, ponekad neka igrica( FIFA, NFS, NBA ), gledanje filmova, uglavnom kucna upotreba nista specijalno.

Kad sam napisao ovo da li ce iskoristiti, mislio sam na to da npr. Xp 32- bitni prikaze samo 3.5Gb od 4Gb ili vise

Kad sam pitao da li se isplati nisam mislio po pitanju novca, vec sam mislio da li ce rad u Win 8.1 biti fluidniji jer sam citao da zahtjeva manje resursa nego Win 7, sto se tice hardvera pise pod Moj PC.

A i nije mi problem ni da isprobam, pa ako ne bude odgovaralo vratim se na Win 7, ali eto htio sam cuti vase savjete jer sigurno ima onih koji su presli sa Win 7 na Win 8.1 pa da mi kazu kakva je razlika u radu, ne interesuje me toliko interfejs koliko brzina, da li je rad PC-a brzi, sporiji ili je isto 

16 godina

-postoje razne priče.. ali su ugl. samo priče, o brzini nekog OSa.

-Sve što si naveo može raditi bilo koja verzija, bilo kojeg OSa, nije presudno 32-64 bita, ili 7-8-8.1... OSX, Linux.

-ako nemaš neka ograničenja danas je logičnije odabrati 64bitni, dok korištenje npr desktop PC, igre.. daju prednost (ipak) 7mici. Ostalo su priče.

-Osmica je odličan OS (ali i Sedmica, XP, Ubuntu..).

-količina dostupnog, iskoristivog, potrebnog... RAMa je nevažna za navedene potrebe, dok ograničenje u ovom slučaju na 3.5GB je isključivo odluka MSa. OS-32bitni je ograničenje samo zato jer ne možeš instalirati 64 bitne programe, dok na 64 bitni OS možeš 32-64 bitne aplikacije. Svakak aplikacija ima svoj requirements i tad imaš odgvor.

-svejdno, možeš zapravo testirati (insatlirati sve navedene verzije) i vidjeti koja je TEBI najbolja, najbrža.. vjerojatno ćeš biti zadovoljan s win8.1x64 (osim ako neke igre neće raditi).

15 godina

Nije to nikakva odluka MS-a nego 32- bitni sustavi nemaju dovoljno memorijskih adresa za alociranje više memorije od 3.5 GB ili koliko već.

HTC 8X :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
kratos091 kaže...

Nije to nikakva odluka MS-a nego 32- bitni sustavi nemaju dovoljno memorijskih adresa za alociranje više memorije od 3.5 GB ili koliko već.

dal da upotrijebim riječ glupost? Neću.. nego dezinformacija. To je odluka MSa za OS, PAE i hw reserved dio, kao i npr patch za +4GB... imaš google, teme, prolistaj.

Jer svaki pristup memorijama (ne samo RAM) ide po raznim shemama, memory managerima, tablicama.. tad bi npr bilo nemoguće koristiti diskove, kao što ni danas 64 bitni CPU ne adresira 64 bita (ograničen je CPU+chipset) na npr 36-40-48bitova, dok je HDD ograničen clusterima. Aplikacije su i u doba 32bita, ako im j eto bilo potrebno mogle koristiti proizvoljnu količinu RAMa. Jedino što je danas ta količina (RAMa) i dostupna i 64 bitni OS je logičnija opcija.

Obrnuto, imaš teme gdje korisnici ne mogu koristiti ni 4GB mada su instalirali 64 bitni OS, ograničenje je tad HWa, ne OSa ili broja bitova OSa.

13 godina
neaktivan

Koji Windows da stavim na ovaj laptop:

Intel Pentium P6000 - Dual Core - 1.87GHz

4GB RAM 

Intel HD Graphics

Smrdljivi skakavac.
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

8.1 X64

1 2 hvala 0
15 godina
chrispy450 kaže...

Koji Windows da stavim na ovaj laptop:

Intel Pentium P6000 - Dual Core - 1.87GHz

4GB RAM 

Intel HD Graphics

7 x64 i ko bog :)

...Vrhunac moje popularnosti je bio kada me 50 cent spomenuo u pjesmi...
13 godina
neaktivan

Stavljeno :)

Smrdljivi skakavac.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pozdrav svima, svi se predstavljamo ovako, pa evo. :)

Lenovo G500, 1TB HDD+8gb SSD. i3, 8 gb ram. free dos.

Dugo nisam imao posla s instalacijama OS, još od davno kupljenog laptopa i originalnog xp-a i desktop pc-a na koji sam instalirao "fejk" windowse.

trenutno za ovaj laptop ne mislim platiti windowse jer da sam to htio uzeo bih laptop koji već ima intalirane OS. već bih želio "isprobati" različite OS, ubuntu, nekakav linux, ali i naravno staviti windowse.

Temu sam čitao, ali evo svejedno ću pitati. mislim da je na laptopu već neka predinstalacija na win8, tako da mi je to prvi odabir, a ne win7. njih sam zapravo "preskočio", nemam iskustva sa sedmicom. Osim toga, prva mi je misao logično, instalirati najnoviji OS, jer ipak win8.1 nije više ni toliko nov i neprovjeren, ali evo  čisto pitam ima li neki razlog zbog kojeg bi bilo bolje da stavim neki stariji tj sedmicu? Pretpostavljam x64 verzija općenito bi mi trebala za ovaj laptop.

i drugo, ono najvažnije, koliko sam gledao po forumu, nema baš nelicenciranih windowsa za skinuti, s kojima se može biti "miran" neograničeno i primati update? vidio sam neke linkove, ali treba koliko sam shvatio svakih 6 mjeseci ponavljati postupak? Nije to nešto preteško, al postoji li način biti miran s osmicom na neodređeno? Jer s skinutim xp-om i ključem, kojeg sam na na desktop pc-u držao godinama, primao update, nije nikad bilo problema i potrebe ponavljati.

0 0 hvala 0
16 godina
Manojlo kaže...

Dugo nisam imao posla s instalacijama OS, još od davno kupljenog laptopa i originalnog xp-a i desktop pc-a na koji sam instalirao "fejk" windowse.

trenutno za ovaj laptop ne mislim platiti windowse jer da sam to htio uzeo bih laptop koji već ima intalirane OS. već bih želio "isprobati" različite OS, ubuntu, nekakav linux, ali i naravno staviti windowse.

Temu sam čitao, ali evo svejedno ću pitati. mislim da je na laptopu već neka predinstalacija na win8, tako da mi je to prvi odabir, a ne win7. njih sam zapravo "preskočio", nemam iskustva sa sedmicom. Osim toga, prva mi je misao logično, instalirati najnoviji OS, jer ipak win8.1 nije više ni toliko nov i neprovjeren, ali evo  čisto pitam ima li neki razlog zbog kojeg bi bilo bolje da stavim neki stariji tj sedmicu? Pretpostavljam x64 verzija općenito bi mi trebala za ovaj laptop.

i drugo, ono najvažnije, koliko sam gledao po forumu, nema baš nelicenciranih windowsa za skinuti, s kojima se može biti "miran" neograničeno i primati update? vidio sam neke linkove, ali treba koliko sam shvatio svakih 6 mjeseci ponavljati postupak? Nije to nešto preteško, al postoji li način biti miran s osmicom na neodređeno? Jer s skinutim xp-om i ključem, kojeg sam na na desktop pc-u držao godinama, primao update, nije nikad bilo problema i potrebe ponavljati.

To je taj laptop?

Ako piše ''Free DOS'' nema nikakve predinstalacije za Windows.

Jednostavno ,izabereš OS ,ubaciš dvd (ili napraviš usb) ,podesiš redosljed bootanja ,bootaš ,preformatiraš disk i instaliraš OS.

Sedmica ili Osmica? Windows ili Linux? Ako ne misliš ništa plaćati ,probaj Linux ,recimo Mint.

Dovoljno je ''sličan'' Windowsima da nećeš imati problema s prilagodbom ,puno lakše nego na Ubuntu-u.

S druge strane ,kupiš li sada Windows 8.1 ,a može se naći i vrlo jeftino ,2015. ćeš dobiti Windows 9 for free.

64 bitni OS je danas must ,s obzirom da i najjeftiniji PC/laptop danas dolazi sa 4 gb rama. Bilo bi smiješno na to instalirati 32 bitni OS koji ne može koristiti više od 3,5 GB.

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
Poruka je uređivana zadnji put ned 27.7.2014 15:32 (kizo2703).
15 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
Manojlo kaže...

To je taj laptop?

Ako piše ''Free DOS'' nema nikakve predinstalacije za Windows.

Jednostavno ,izabereš OS ,ubaciš dvd (ili napraviš usb) ,podesiš redosljed bootanja ,bootaš ,preformatiraš disk i instaliraš OS.

Sedmica ili Osmica? Windows ili Linux? Ako ne misliš ništa plaćati ,probaj Linux ,recimo Mint.

Dovoljno je ''sličan'' Windowsima da nećeš imati problema s prilagodbom ,puno lakše nego na Ubuntu-u.

S druge strane ,kupiš li sada Windows 8.1 ,a može se naći i vrlo jeftino ,2015. ćeš dobiti Windows 9 for free.

64 bitni OS je danas must ,s obzirom da i najjeftiniji PC/laptop danas dolazi sa 4 gb rama. Bilo bi smiješno na to instalirati 32 bitni OS koji ne može koristiti više od 3,5 GB.

Je, to je taj. Instalirao sam win7 nekakav ali nije uspjelo proći kao authenticate.

Isprobat ću sve, naravno i linux mint jer ga zbilja hvale, mislio sam razdijeliti particije pa probati više, ali za main OS bih ipak htio windowse jer koristim neke programe koji (valjda) idu samo na windowsima..nešto za nokia pc-suite i slično.

dakl uglavnom tvoj savjet bi bio da kupim win8.1 ako bih to htio?

koji točno/najbolje...

16 godina
Manojlo kaže...

Je, to je taj. Instalirao sam win7 nekakav ali nije uspjelo proći kao authenticate.

Isprobat ću sve, naravno i linux mint jer ga zbilja hvale, mislio sam razdijeliti particije pa probati više, ali za main OS bih ipak htio windowse jer koristim neke programe koji (valjda) idu samo na windowsima..nešto za nokia pc-suite i slično.

dakl uglavnom tvoj savjet bi bio da kupim win8.1 ako bih to htio?

koji točno/najbolje...

Prvo i osnovno: ako nemaš ključ ,ne očekuj ni ''genuine'' Windowse. Windows 7 - za onog tko zna ,nema nikakvog problema aktivirati Windowse.

Ali ,to se kosi s pravilima foruma.

Pitaj na PP.

Za Windows 8 ,ne postoji trajni način aktivacije ,osim sa original ključem.

Zato ,ako baš trebaš Osmicu ,kupi ju. Svejedno je koju ,iako Professional daje više (ali ,većinom je to za poslovne korisnike) ,ali i košta više.

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.7.2014 20:17 (kizo2703).
11 godina

ima vec neko vrijeme sa svim supportom od microsofta rade bez greške{#}

16 godina
ZGamer kaže...

ima vec neko vrijeme sa svim supportom od microsofta rade bez greške{#}

Da ,ne sumnjam. Bilo koji KMS aktivirani Windows 8/8.1 dobiva sve update-e i support.

Ali ,ajde probaj skinuti programčić sa ''Install Windows 8.1'' linka i ukucaj svoj ključ. Da vidimo hoće li proći genuine provjeru.

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.8.2014 23:10 (kizo2703).
11 godina

sve 5 ali da placam 7 glavi za genuaine provjeru? i nekakav upgrade koji ce kad tad opet bit probijen i patchan nebi išlo...samo naprijed ko voli nek izvoli{#}

16 godina
ZGamer kaže...

sve 5 ali da placam 7 glavi za genuaine provjeru? i nekakav upgrade koji ce kad tad opet bit probijen i patchan nebi išlo...samo naprijed ko voli nek izvoli{#}

Genuine provjeru ne plaćaš ništa. Ali očito niti ne shvaćaš poantu: pokreneš program ,akucaš ili C/P-aš svoj ključ za Windowse i onda ,ključ radi

ili ne radi.
To je sve.

E vidiš - to je upravo ono kaj sam rekel u prethodnom postu: ne postoji trajni način aktivacije ,osim sa original ključem.

Jedan krivi update i ode tvoja aktivacija k vragu.

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.8.2014 0:44 (kizo2703).
11 godina

nema krivog updatea kad se automatski updataju s interneta a ak neko ide ukucavat svoj ključ na microsoftovu stranicu sa piratskom kopijom nisu mu sve na broju....{#}

16 godina
ZGamer kaže...

nema krivog updatea kad se automatski updataju s interneta a ak neko ide ukucavat svoj ključ na microsoftovu stranicu sa piratskom kopijom nisu mu sve na broju....{#}

Jesi siguran da nema updatea u kojem je genuine check? Meni se prošli mjesec deaktivirala Osmica nakon updatea.

Ključ se ne ukucava na stranicu ,nego u program za upgrade. Windows 7 ,recimo ,prolazi sve genuine checkove.

Ali ,dosta sad o pirateriji.

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.8.2014 0:51 (kizo2703).
11 godina

100% siguran vučeš me za jezik a vec sam krenul spat...svaki update se da maknut to i sam znas...

14 godina
kizo2703 kaže...

Jesi siguran da nema updatea u kojem je genuine check? Meni se prošli mjesec deaktivirala Osmica nakon updatea.

Aktivator ti je loš. {#} Kod mene sve 5, sve nadogradnje dostupne instalirane. {#}

Ne obaziri se na TD, to su samo TD Trollovi, nemaju pojma o ničemu, pa moraju zaje... one koji nešto znaju. ;-))))))) (i3 4130 pojede ovaj tvoj i3 3240 za doručak) :D OMG.
10 godina
neaktivan
Pozdrav. Imam dell inspiron 3542, sljedecih perfomansi: Intel i7, 8gb ram, 1 tb hard, pa neznam dal bi stavio sedmicu ili osmicu, s obzirom da sam cuo da se osmica vecinom korisiti za laptope sa dodirnim ekranom, pa neznam koliko mi je pametno da instaliram nju prije sedmice koja mi je vec provjerena.
M.C.

0 0 hvala 0
17 godina
DorianGray23 kaže...
Pozdrav. Imam dell inspiron 3542, sljedecih perfomansi: Intel i7, 8gb ram, 1 tb hard, pa neznam dal bi stavio sedmicu ili osmicu, s obzirom da sam cuo da se osmica vecinom korisiti za laptope sa dodirnim ekranom, pa neznam koliko mi je pametno da instaliram nju prije sedmice koja mi je vec provjerena.

Probaj Windows 8.1 u dual boot pa sam odluči. Meni osobno Windows 8.1 je podjednak sa Windows 7. Ima igara koje bolje rade na Windows 7, a opet ima igara koje rade bolje na Windows 8.1. Sa dodatkom classicshell u metro se ne mora ni zalaziti. 

''It's not broken, It's a game feature''
10 godina
neaktivan
Dobro, da, budem mu dao sansu pa cu vidjet. Hvala
M.C.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice