Instalirao Windows 7 i nestala particija

poruka: 9
|
čitano: 12.545
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Instalirao Windows 7 preko XP i nestala particija

Instalirao sam Windows 7 preko Windows XP koji sam imao na C: particiji koja je logički disk.U windowsu XP sam pored nje imao i drugu particiju na kojoj sam držao multimedijalne podatke a koju sad u disku managmentu Windows 7 prepoznaje kao system,active primary partition a C: kao Boot,Logical Drive.

Međutim ovu drugu particiju uopste ne vidim kada uđem u my computer jednostavno je nestala.Kako da je vratim i je li mogu uopste da je vratim,tu imam preko 300 GB podataka,nadam se da nisam izgubio sve to?!

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Instalirao Windows 7 preko XP i nestala partic
Skini EASEUS partition master home edition. Na webu i unutar samog programa je objasnjeno kako povratiti particije. Sretno ;)
Me gusta....
16 godina
neaktivan
Re: Instalirao Windows 7 preko XP i nestala partic

Idi u Disk management (Start - Run - diskmgmt.msc) nađi tamo particiju i dodjeli joj slovo. Automatski će se pojaviti u exploreru.

Tutorijal

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put sub 3.12.2011 19:51 (kizo2703).
16 godina
neaktivan

Nisi izgubio particiju niti podatke nego trebaš u device manageru odabrati disk managment pa na disk koji nema slovo desni klik i change drive letters and paths

Glavno je ne lažite samog sebe. Onaj ko laže samog sebe i svoju laž sluša, dolazi dotle da već nikakvu istinu ni u sebi ni oko sebe ne primećuje, i prema tome, ne poštuje ni sebe ni druge.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

aha.Našao sam ovo,imam dvije opcije:

1.asign the following driver letter f:

2.mount the following empty NTFS folder.

Je li samo odaberem ovo prvo?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Re: Instalirao Windows 7 i nestala particija

Da. Ili neko drugo slovo po izboru.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
16 godina
neaktivan

Aha.Evo super,dobro je radi.Posumnjao sam na to jer vidim da particija je prisutna u disk mgmnt ali nema slovo.

A hoće li neko da mi kaže zbog čega se ovo dogodilo?Ili da pročitam sa nekog linka??

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Nakon instalacije Win7 setup je dodijelio slova samo ovoj particiji na kojoj su windowsi dok drugima nije. Kod instalacije je nastala i partcija od 100mb (koju možeš vidjeti u disk managmentu) i ona također nema slova. Tu su neke boot datoteke od windowsa i nije joj preporučljivo dodjeljivati slovo (brisanje greškom, virusi...).

Da si imao još 2 ili više particija ni one nebi dobile slova. To je normalno kod windows setupa. Također, da imaš 2 ili više diskova, niti oni nebi dobili drive letter.

Na linuxima je situacija drukčija. Particije i diskovi nisu mountani sve dok to korisnik ne zatraži. Svaki put kad bootaš npr. Linux Mint on ima mountanu (tako se zove dodjeljivanje slovne oznake ili neke druge disku i/ili particiji) samo sistemsku te home i swap particije. Sve ostale particije i diskovi nisu mountani.

[edit] - osim diskova i particija, mountati se mogu i folderi. Ukratko - folder na nekom disku se može mountati kao da je riječ o odvojenom fizičkom disku/particiji te mu se može i na taj način pristupati. Kako? To je rasprava za neku drugu temu {#}

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
Poruka je uređivana zadnji put sub 3.12.2011 20:16 (Sum_of_all_fears).
16 godina
Zelja kaže...

Aha.Evo super,dobro je radi.Posumnjao sam na to jer vidim da particija je prisutna u disk mgmnt ali nema slovo.

A hoće li neko da mi kaže zbog čega se ovo dogodilo?Ili da pročitam sa nekog linka??

- .. jer Win-7, skriva boot particiju (sigurnosni razlozi, da korisnik ne zbrljavi). Ona particija na kojoj je sedmica postaje 'C:' dok ti je prije (vjerojatno) to bila upravo skrivena particija.

- kod instalacije na prazan (neparticioniran disk) automatski kreira 100MB particiju za boot koju sakrije, ostatak (defaultno) kreira za OS. Pod 'Advanced' (button dolje desno) se mogu te opcije podešavati za vrijeme installa. Ako netko ima podatke (kao u ovom slučaju) vrlo često se dešava brisanje-formatiranje pogrešne particije jer se korisnici previše oslanjaju na redosljed 'po slovima', radije gledajte veličinu ako znate koliko GB je bila pojedina particija...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice