Polaganje vozačkog izdvojena tema

poruka: 2.915
|
čitano: 1.325.104
|
moderatori: XXX-Man, pirat, vincimus, Lazarus Long, DrNasty
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Polaganje vozačkog

mrtvi kut nije isto sto i unutarnji retrovizor

onaj koji jesam
Moj PC  
5 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
RE: Polaganje vozačkog
maxy0 kaže...

Sad ucim prvu pomoc i vidio sam na internetu pitanja neka i ovo me muci izmedu ostalog. Pokažite pravilan transportni položaj kod ozlijede prsnog koša. Ima dosta takvih pitanja samo je umjeato prsnog kosa kraznjica ili ozlijeda trbuha ili nesto drugo... koji je tocan odgovor?

mislim da je odgovor sjedeci polozaj s ispruzenim nogama, kao kad se izvalis na fotelju s onim dodatkom za stavit noge

onaj koji jesam
15 godina
Re: Polaganje vozačkog
shimeface kaže...

mrtvi kut nije isto sto i unutarnji retrovizor

Isti qrac, the point is lik je srao za to, a sam je kriv što je svojom debelom tintarom blokirao meni pogled -.-

Varaždinsko kiselo zelje...najslađe kiselo :D (pogled na avatar) _ _ _ _ _ _ Ako sam ti pomogao, stisni HVALA ili te NUKE-am :P
17 godina
Polaganje vozačkog

mogao si ti svejedno pogledati koji put u nutarnji retrovizor, tebi se je*e sta vidis, a njemu govori da "pratis" promet iza sebe :) nemas maste nimalo

Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
Hacker002 kaže...

mogao si ti svejedno pogledati koji put u nutarnji retrovizor, tebi se je*e sta vidis, a njemu govori da "pratis" promet iza sebe :) nemas maste nimalo

Pa jesam pogledao, ali svaki puta kad pogledam onda vidim njegovu tikvu koja blokira pogled i naravno svaki puta kad sam pogledao on je tipkao na fucking mobitelu. I onda mi kaže: "errrm nisi gledao uopće u unutarnji retrovizor (>.>) " A ja ga oću zadavit -.-"

Anyway, the point is....ljudi su idioti. Ima na tone vozača idiota koji ne znaju osnovna pravila jer idioti ne prakticiraju išta od sigurnosnih propisa i ostalih stvari.

Npr. davanje žmigavca, paljenje svjetala kad je sumrak i slaba vildjivost. Bio je slučaj da neka žena (*caugh* baba! *caugh*) ovih dana dok sam se vozao po gradu, uopće nije upalila svjetla.... 8 fucking navečer i ona ne pali svjetla ni za kru'.....ljudi joj sviraju i "blicaju" a ona nema blagog pojma šta radi {#}

Onda vozim se ovom relacijom danas popodne, ispred mene jedno 7-8 metara razmak ide auto i ja lagano iza njega vozim. Nekih 40-50m prije skretanja za Super Konzum (pogled na kartu) najednom naleti neki mangup sa starim Suzuki Swiftom i ubaci se između mene i auta ispred mene, na kraju kreten skrene prema Konzumu. Ja mu sviram i vičem kretenu da nauči vozit. Stoka neodgojena, jooooj kako bi htio jednog naučit malo pameti -.-"

Ma ima idiota u mom gradu to je za ne povjerovat, jedini izlaz iz svega toga je odselit se negdje u vukoyebinu i onda živjet na svoj način. Ili to ili se preselit u neki civiliziraniji grad....

BTW @Slash666 za čega TD ako smijem znat? Iako me uopće boli briga za njega ali ne vidim nikakav logičan razlog za njega. De oladi i ne nabacivaj TD-ove za gluposti jer ne ispadaš onda pametan nego samo izvodiš idiotizam reda-radi

Varaždinsko kiselo zelje...najslađe kiselo :D (pogled na avatar) _ _ _ _ _ _ Ako sam ti pomogao, stisni HVALA ili te NUKE-am :P
Poruka je uređivana zadnji put čet 23.8.2012 3:48 (Krešo91).
16 godina
Krešo91 kaže...

Ja sam eto malo skeptičan u vezi te priče sa namjernim rušenjem. Ali eto i meni se dogodilo da je tako bilo. Pošto sam polagao u zimu jer sam tada počeo....cijeli dan za ispit nije padao snijeg i kad je instruktor došao po mene najednom fucking mećava {#}.

Prošao sam sve kako spada i taman imam nekih 3-4 raskrižja do autoškole kad ono sranje....

Ovako je izgledala situacija ja idem ovim putem  i neki tenkre ide ovim putem. Imajte na umu da je vani bila doslovno mećava, Brođani s foruma se 100% sjećaju...

I sad pošto sam čekao na semaforu lik koji ide iz one ulice je zapravo skretao u glavnu ulicu ovako i ja sam krenuo svojim putem iza 3 auta. Kad sam došao na red, tenkre se prestrojio odmah iz skretnice i nastavio ravno vozit iz drugog linka gore. Ja naravno sam naravno njega vidio i kad sam htio reagirat instruktor je već prije mene reagirao i ja naravno tim putem pao na ispitu ali sam vozio dosta sporo, ono 5 km/h i taman da ću zakočit kad ono instruktor reagira...što je sumnjivo instruktor i ispitivač su razgovarali dosta dugo dok nisu ušli u auto, a sam ispitivač je stalno tipkao na mobitelu, SMS-ove slao pretpostavljam. I to je počeo taman kad sam ušao u Pilarevu, što znači da je možda namješteno? Tko će znat, bila je fucking mećava vani i nisam reagirao frtalj milisekunde prije instruktora {#} i pao na ispitu.

Nakon obavljeh sati ponovo bio ispit, fin dan i sve to i čak sam imao parkiranja tada, odmah položio bez yebemti. Jedina zamjerka što je bila od ispitivača je to što nisam gledao u mrtvi kut iliti unutarnji retrovizor. Gledao bi ja u to da nije ispitivačeva tikva bila fucking pogledu jer je blokirao pogled iza mene {#}

Sve u svemu, dobro je prošlo drugi puta i položio sam 2. 2. 2011.

Da ti nije bio onaj glavati,Musa ili kakvo ? On je i mene srusio samo sto sam ja u Djakovu za auto polagao...

A u Slavonskom Brodu za motocikl ( A2 kategorija ).

Mene je rusio prvi put zato sto nisam retrovizore namjestio i sto sam lupio u ivicnjak.

Samo sto u autu vozis 30-40 kmh a na motoru forsiraju bržu voznju,tipa 50kmh,sto je za 12-13 h puno,a kocnice skripe :D

U kojoj autoskoli si polagao ? Tempra,Emi,STOP ?

15 godina
doky01akablava kaže...

Da ti nije bio onaj glavati,Musa ili kakvo ? On je i mene srusio samo sto sam ja u Djakovu za auto polagao...

A u Slavonskom Brodu za motocikl ( A2 kategorija ).

Mene je rusio prvi put zato sto nisam retrovizore namjestio i sto sam lupio u ivicnjak.

Samo sto u autu vozis 30-40 kmh a na motoru forsiraju bržu voznju,tipa 50kmh,sto je za 12-13 h puno,a kocnice skripe :D

U kojoj autoskoli si polagao ? Tempra,Emi,STOP ?

Mislim da nije Musa. Bio je neki drugi, nemogu se sjetit.

Polagao sam u Moto klub Brod jer mi stari ima frenda tamo pa mi on bio instruktor, Mijo se zove...znaju Brođani za njega ako su se kod njega učili. INače dobar instruktor i uvijek daje fine savjete i tak to. Ali kod njega je najbolje bilo vozit njegov Hyundai Accent 1.2 ako se dobro sjećam kubikaže. Benzinac s plinom, ma auto fantazija za polagat. {#}

Sad radi u Ford Fiesti 2 iljade "i neke" godište, ali dizelaš. To čudo sam vozio jednom baš da vidim kakav je jer mi je rekao da bi trebao biti lakši. Meni je bio katastrofa, sav je tvrd i izgleda da je napravljen od jeftine plastike {#}, sve u svemu taj auto koji sad on vozi uopće meni nije pasao, srećom polagao u njegovom sada umirovljenom autu i sve bilo odlično dok sam ga vozio.

16 godina
neaktivan
Polaganje vozačkog

Evo ja sam sad na 12 satu i vec su počeli problemi sa autoškolom tj počeli su zavlačiti. Budući da se selim tj moram na fakultet moram što brže odvoziti do 35 sata. Naravno nova instruktorica sere da nemože. Prošli instruktor mi je pisao sate od ranijeg datuma unatrag tako da imam par dana lufta za nadopisat. Sad bi trebao voziti i subotom ali naravno likuša nemože. Nezz sad kako da nagovorim auto školu vec su mi digli tlak sa tim zavlačenjem!

0 0 hvala 0
16 godina
zeroname kaže...

Evo ja sam sad na 12 satu i vec su počeli problemi sa autoškolom tj počeli su zavlačiti. Budući da se selim tj moram na fakultet moram što brže odvoziti do 35 sata. Naravno nova instruktorica sere da nemože. Prošli instruktor mi je pisao sate od ranijeg datuma unatrag tako da imam par dana lufta za nadopisat. Sad bi trebao voziti i subotom ali naravno likuša nemože. Nezz sad kako da nagovorim auto školu vec su mi digli tlak sa tim zavlačenjem!

Slusaj ti imas pravo svoje i ti si platio,zaprijeti im HAK-om da ces ici prijaviti da trebas odvoziti sto prije,u ovo vrijeme tako se neodgovorno odnose prema kandidatima.

Imas pravo 2 sata dnevno odvoziti,trazi promjenu instruktora,trazi vlasnika autoskole i objasni.

16 godina
neaktivan
doky01akablava kaže...
zeroname kaže...

Slusaj ti imas pravo svoje i ti si platio,zaprijeti im HAK-om da ces ici prijaviti da trebas odvoziti sto prije,u ovo vrijeme tako se neodgovorno odnose prema kandidatima.

Imas pravo 2 sata dnevno odvoziti,trazi promjenu instruktora,trazi vlasnika autoskole i objasni.

Ma nije problem u samoj autoškoli nego u toj instruktorici novoj jbt kod nje sve mora biti po pravilima , nemože danas , nemože sutra pa jbt nece se ništa dogodit ako mi dopiše još par sati. Meni nije problem vozit, trazit cu drugog instruktora!

15 godina
neaktivan
zeroname kaže...
doky01akablava kaže...
zeroname kaže...

Ma nije problem u samoj autoškoli nego u toj instruktorici novoj jbt kod nje sve mora biti po pravilima , nemože danas , nemože sutra pa jbt nece se ništa dogodit ako mi dopiše još par sati. Meni nije problem vozit, trazit cu drugog instruktora!

Sve se da dogovoriti, lijepo im kažeš kad imaš školu od koliko do koliko, i rečeš imam slobodno popodne npr u 16h i to oni trebaju zapisat tvoj raspored tako da znaju kad imaš slobodnog za vožnju. Drugo instruktori nemaju pravo svojatat raspored nego se mora udovoljit na vaš zahtjev.

Ja, davno tj prije5 g, i javili su da dođem u autoškolu za vožnju, pa sam upitao tko je instruktor i reko mi Goran će bit moj instruktor onda sam im odbio i zahtjevao sam da želim da bude moj instruktor Milan i to su napravili. Instruktor Milan poznam godinama jer sam prije 15g polagao za motor zato sam uzeo Milana za instruktora...

I nakraju najvažnije da dogovorite za raspored vožnje. Ako nedaju zatraži glavni odgovorni autoškole i trebaju riješit problem. 

Nenad
15 godina
neaktivan
Nello kaže...

Sve se da dogovoriti, lijepo im kažeš kad imaš školu od koliko do koliko, i rečeš imam slobodno popodne npr u 16h i to oni trebaju zapisat tvoj raspored tako da znaju kad imaš slobodnog za vožnju. Drugo instruktori nemaju pravo svojatat raspored nego se mora udovoljit na vaš zahtjev.

Ja, davno tj prije5 g, i javili su da dođem u autoškolu za vožnju, pa sam upitao tko je instruktor i reko mi Goran će bit moj instruktor onda sam im odbio i zahtjevao sam da želim da bude moj instruktor Milan i to su napravili. Instruktor Milan poznam godinama jer sam prije 15g polagao za motor zato sam uzeo Milana za instruktora...

I nakraju najvažnije da dogovorite za raspored vožnje. Ako nedaju zatraži glavni odgovorni autoškole i trebaju riješit problem. 

Vidim da si i ti išao u Omegu, da oni su odlični u potpunosti prilagode vrijeme kako tebi paše.

BTW. meni je instruktor Goran i vozim benzinca

Win Osama in hide and seek
Poruka je uređivana zadnji put sri 29.8.2012 17:55 (XXX-Man).
15 godina
neaktivan
J3ckYYY kaže...

Vidim da si i ti išao u Omegu, da oni su odlični u potpunosti prilagode vrijeme kako tebi paše.

BTW. meni je instruktor Goran i vozim benzinca

Je, jesam išao u Omegu. {#} Da znaš, puno su mi pomogli u učenju, pošto sam gluh nisam pohađao na nastavu pa su mi dali knjige i za mjesec dana sve sam učio kod kuće i išao dolje na probne testove riješit u autoškoli i upitao par pitanja u vezi nejasnoće. I onda sam nakon mjesec dana sam pristupao na prometni ispit a ispit sam s lakoćom prošao sa 118/120. A auto autoškole benzinac koji sam vozio bijeli je golf iste model kakve policija ima. Kad idem u grad dosta se snjim susretnem i razgovaram na kavi. {#} 

Sad imaju nove automobile nešto tipa i30.

Nenad
16 godina
neaktivan
Polaganje vozačkog

Kakva je situacija sa predavanjima ako se jedan tjedan ide u školu popodne a drugi ujutro,da li se i to može dogovoriti termin ili kako?

┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Polaganje vozačkog

U Varaždinu kod Crnkovića su predavanja u jutro u 8:00, a popodne u 17:00. Predavanje traje 2 sata i može se dolazit ili u jutro ili popodne.

Peace......I m tha man !
Poruka je uređivana zadnji put uto 28.8.2012 22:34 (Tinča14).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Polaganje vozačkog

S koliko ste vi godina krenuli u autoškolu? Ja planiram odmah čim navršim 17 i pol godina krenuti. Zanima me koliko traje teorijski dio i kada mogu polagati ispit? I koliko vam je trebalo da odvozite 35 sati?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Soapy kaže...

S koliko ste vi godina krenuli u autoškolu? Ja planiram odmah čim navršim 17 i pol godina krenuti. Zanima me koliko traje teorijski dio i kada mogu polagati ispit? I koliko vam je trebalo da odvozite 35 sati?

3 tjedna su ti slusanja ( propisi + prva pomoc ) , onda to prijavis , polozis iz prve i pocinjes voznju odmah , ne mogu ti reci tocno koliko sam vozio , al sam vozio 27 sati oko mjesec i pol dana ( bio sam bolestan 1 period ) , racunaj ako imas skolu i obveze , svaki dan mozes voziti po 1 sat nekad 2 pa sad izracunaj :) , nakon sto si odvozio prijavljujes ispit i cekas nekoliko dana 

14 godina
HP4520s kaže...
Soapy kaže...

3 tjedna su ti slusanja ( propisi + prva pomoc ) , onda to prijavis , polozis iz prve i pocinjes voznju odmah , ne mogu ti reci tocno koliko sam vozio , al sam vozio 27 sati oko mjesec i pol dana ( bio sam bolestan 1 period ) , racunaj ako imas skolu i obveze , svaki dan mozes voziti po 1 sat nekad 2 pa sad izracunaj :) , nakon sto si odvozio prijavljujes ispit i cekas nekoliko dana 

Još da te pitam, na vožnju tih 35 sati smijem ić tek kad navršim 18? 

17 godina
Soapy kaže...

Još da te pitam, na vožnju tih 35 sati smijem ić tek kad navršim 18? 

Ne, možeš voziti i sa manje, samo ispit ne možeš polagat ako nemaš 18

14 godina
Je ko polago a1 kategoriju? Ja mislim za pol godine cirka otic polagat?
AMD u <3 Intel u C===3
16 godina
GeneralPag1997 kaže...
Je ko polago a1 kategoriju? Ja mislim za pol godine cirka otic polagat?

Ja sam A2 ali u sustini to je isto,samo veci motor vozis.
Sto te zanima ? 

14 godina
Tezina, koji tip motora i kako polazes zavrsni. Instruktor se voza za tobom u autu ili?
AMD u <3 Intel u C===3
16 godina
GeneralPag1997 kaže...
Tezina, koji tip motora i kako polazes zavrsni. Instruktor se voza za tobom u autu ili?

Cuj,nije uopce tesko,prije toga sam imao B kategoriju godinu dana tako da nisam trebao niti ispite niti prvu pomoc,samo voznja.
Prije toga sam vozio RS 50 na brzine 4 godine tako da pojam motora mi nije bio stran.

Instruktor se voza iza tebe u autu,cujete se preko mobitela,imas slusalice i on ti daje savjete i upute gdje skreces,sta trebas itd.

Za vrijeme voznje trebas imati dugacke hlace,trenerku recimo sa dugim rukavima i rukavice,i obavezno kacigu ( ako imas svoju,uzmi je,jer ove u autoskoli ko zna tko je sve koristio ).

Motor je bio  Zongshen 200 kubika,enduro,koji ima odvratne kocnice i ja naviknut na Aprilijine jedva sam se uskladio sa ovima ( skripe,slaba snaga,lose doziranje,zadnja kao da je nema itd.,prednju ne mozes koristiti ).

Na ovoj temi ti se pricalo o tome,neda mi se ponovno pisati,sve sam napisao tamo kako mi je bilo,pa procitaj 

http://www.bug.hr/forum/topic/automobili-motori-bicikli/motorvozacka/105224.aspx

Zavrsni ti je prvi dio na poligonu ( 4 vjezbe ) i onda ako to prodjes ides u grad :)

14 godina
Hvala
AMD u <3 Intel u C===3
13 godina
Polaganje vozačkog

od svih prijatelja koji su polagali fozacki, ja sam najbolje prosel... dobil zakon instruktora :D
posto radim nisam mogel voziti svaki dan, dogovorili se da mi on kad bude slobodan dopise dva sata po danu a ostalo sto cu moci odvozit cu odvozit... mislim da nisam odvozil ni 15 sati od 35, prijavio me na ispit, prosao isti, platio pice i to je to... da sam zavlacio i iskoristio svih 35 sati nebi polozio 4mj vozacki zbog posla... na papiru je ispitivac naveo nekih 10 grasaka ali ne pise koje, a posto me pustio mislim da su mizerne...
sve u svemu, moja iskustva s vozackog su dobra, sve super :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Polaganje vozačkog

Ja sam 20.7 napunio 17 godina i dali se ja smijem prijaviti sad u 9 mjesecu ili moram čekati da napunim 17 i po pa se prijaviti tek tamo oko 4-5 mjeseca?

We come to love not by finding a perfect person, but by learning to see an imperfect person perfectly !
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
bezveze ti se sad (neznam da li se uopce mozes) prijaviti kad prije 18 neces sjest za volan, takav zakon...pocekaj mjesec-dva do rodendana pa se onda upisi
13 godina
neaktivan
Polaganje vozačkog

Nema veze koliko moram čekat do vozačkog, želio bih polagati u zimskim uvjetima. Čuo sam da je bolje učiti voziti sa instuktorom i njihovim autom po snjegu nego da super odvozim po ljetu i dođe zima, nikad vozio po takvim uvjetima i moram se učiti na svom auto (koji čak nije moj, nego od staraca). Eto zašto se sada želim upisati.

Zanima me samo dali mogu sa 17 ili 17 i po.

We come to love not by finding a perfect person, but by learning to see an imperfect person perfectly !
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
PanDragon kaže...

Nema veze koliko moram čekat do vozačkog, želio bih polagati u zimskim uvjetima. Čuo sam da je bolje učiti voziti sa instuktorom i njihovim autom po snjegu nego da super odvozim po ljetu i dođe zima, nikad vozio po takvim uvjetima i moram se učiti na svom auto (koji čak nije moj, nego od staraca). Eto zašto se sada želim upisati.

17 i pol.
_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
15 godina
neaktivan
PanDragon kaže...

To je hrpa gluposti, tako i tako se ne vozi ako napada puno snijega, a ako padne malo, počisti ga ralica.
Ne ide se nikad dovoljno brzo da bi auto ili proklizao, ili napravio nešto nepredvidljivo.

Got a gun, in fact I've got two, that's okay man, cause I love God
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice