Polaganje vozačkog izdvojena tema

poruka: 2.915
|
čitano: 1.324.930
|
moderatori: XXX-Man, pirat, vincimus, Lazarus Long, DrNasty
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Polaganje vozačkog
XXX-Man kaže...

umjesto što se hvalite svojim neznanjem bilo bi vam pametnije da obnovite znanje prve pomoći

možda nekad nekom zbog toga i spasite život...

zamislite samo da vam nastrada netko od bližnjih...brat, sestra, roditelji, djeca...a vi nemate pojma kako im pomoći...

thank u captain obvious...

It's not who u are, it's who u know.
15 godina
odjavljen
Polaganje vozačkog

Da, to je nama učitelj prve pomoći govorio, zamislite da vam je netko iz obitelji...

Svi smo mi Mentalist.

0 0 hvala 0
17 godina
Jakovp kaže...

Da, to je nama učitelj prve pomoći govorio, zamislite da vam je netko iz obitelji...

brata i sestre neman, a starci se uvik sje8u da im ni gospa ne moze pomoc, odma hitni kirurski :p

16 godina
neaktivan
XXX-Man kaže...

umjesto što se hvalite svojim neznanjem bilo bi vam pametnije da obnovite znanje prve pomoći

zamislite samo da vam nastrada netko od bližnjih...brat, sestra, roditelji, djeca...a vi nemate pojma kako im pomoći...

Upravo se to dogodilo prijatelju od mog starog. Njegovog sina je pčela ugrizla u ovu žilu na vratu što vodi u mozak i mali je pao u taj šok (neznam kak se točno zove) i onesvjetio se.

Uglavnom došla je hitna ali su rekli da vjerojatno ne bi preživjeo da mu stari nije dao masažu srca i umjetno disanje...

Sve mi dobro ide kazem hvala Bogu, oni sto me mrze nista mi ne mogu
17 godina
cuspajz kaže...
XXX-Man kaže...

Upravo se to dogodilo prijatelju od mog starog. Njegovog sina je pčela ugrizla u ovu žilu na vratu što vodi u mozak i mali je pao u taj šok (neznam kak se točno zove) i onesvjetio se.

Uglavnom došla je hitna ali su rekli da vjerojatno ne bi preživjeo da mu stari nije dao masažu srca i umjetno disanje...

pa zato kazem, dosta ti je umjetno disanje, ovo ostale je vec znanstvena fantastika...

16 godina
neaktivan
Obi Wan kaže...

pa zato kazem, dosta ti je umjetno disanje, ovo ostale je vec znanstvena fantastika...

Umjetno disanje, masaža srca, i zaustavljanje krvarnje. To bi svi trebali znat

A sad ovo imobilizacija kosti i slično neće nikom trebat jer danas hitna brzo dolazi...

13 godina
neaktivan
Polaganje vozačkog

Ja imam još dosta do svog vozačkog(2 god.).
Jedino čega se bojim je testa vida(boje). :( 

Watercooled CPU. Bubni PP, ako te nešto zanima :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
dombak1608 kaže...

sta al ne vidis dobro?

13 godina
neaktivan
Obi Wan kaže...

sta al ne vidis dobro?

Boje, tople, malo teže.

Watercooled CPU. Bubni PP, ako te nešto zanima :)
17 godina
dombak1608 kaže...
Obi Wan kaže...

sta al ne vidis dobro?

Boje, tople, malo teže.

a ne znam, da ti pravo kazem koliko se ja sjecam nije bilo nekog testa za boje...

15 godina
odjavljen
Polaganje vozačkog

Bilo je, tj ima ga, ali proći ćeš ga sigurno ako nisi potpuni daltonist.

Svi smo mi Mentalist.

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
dombak1608 kaže...

Ja nisam imo test na boje.

A i 2 godine je puno vremena, ko živ ko mrtav do onda... još bi sad trebo bi smak svjeta {#}

15 godina
neaktivan
cuspajz kaže...
dombak1608 kaže...

Ja nisam imo test na boje.

A i 2 godine je puno vremena, ko živ ko mrtav do onda... još bi sad trebo bi smak svjeta {#}

Jeste li znali da svaki automobila, kamiona itd mora imat kutije prve pomoći? U mom automobilu ga imam kutije prve pomoći a ima i unutra upute kako se može pomoći unesrećenim. To svi trebaju znat. 

Nenad
17 godina

moja kutija stoji u autu, al skuplja prasinu... nisam je nikad otvorio...

16 godina
neaktivan
Obi Wan kaže...

ja imam neku staru švapsku

15 godina
neaktivan
Obi Wan kaže...

Sad po novome kad bude EU ušla u hr a na tehnički pregled će početi da vide jel imaju kutiju prve pomoći i gledaju rok valjanosti.  Uskoro će to uvesti.  Kutija prve pomoći imaju rok do 4g i moraju se mjenjati novima. Danas kutije prve pomoći košta oko 130kn.

Nenad
17 godina
Polaganje vozačkog

Napomena: ovo što kolega priča za "rok trajanja" kutije prve pomoći nije istina, možda se uvede taj zakon kod nas, ali trenutno nije takav.

A kod nas vrijedi, dok je kutija zapakovana u celofanu, neotvorena, ona je važeća. Čim se otvori, ona jednostavno nevrijedi, makar vi samo išli pogledati šta je u njoj.

Policija vam čak nema pravo otvorit tu kutiju, jedino ak se nagodite s njima da oni kupe novu ako imaju sumnju.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Hacker002 kaže...

Napomena: ovo što kolega priča za "rok trajanja" kutije prve pomoći nije istina, možda se uvede taj zakon kod nas, ali trenutno nije takav.

A kod nas vrijedi, dok je kutija zapakovana u celofanu, neotvorena, ona je važeća. Čim se otvori, ona jednostavno nevrijedi, makar vi samo išli pogledati šta je u njoj.

Policija vam čak nema pravo otvorit tu kutiju, jedino ak se nagodite s njima da oni kupe novu ako imaju sumnju.

Svaki artikl stavljaju datume, jedino moraš samo kutije zamjenit a i unutra isto imaju određeni rok u celofanu. U EU tamo su puno stroži tehnički pregledi.

Nenad
15 godina
neaktivan
Obi Wan kaže...

neka tako i ostane...

17 godina
Hacker002 kaže...

Ne mora biti u celofanu. HRN1112 jasno definira kako kutija izgleda i što mora biti unutra. Nikakav "celofan" standard ne spominje.

15 godina
neaktivan
Old Iggy kaže...

Ne mora biti u celofanu. HRN1112 jasno definira kako kutija izgleda i što mora biti unutra. Nikakav "celofan" standard ne spominje.

Kad Hrvatska uđe u EU, bit će mnogo iznenađenja na tehnički pregled vozila i oni to sve pregledaju i kutije i čak kontrolira rok valjanost kutije prve pomoći, ako im istekao rok i automatski ne prolaze. Takva pravila u EU, tako će i uskoro kod nas.

Da se podsjetimo, traktori koji su bili na tehnički nemože proć ako nisu ugrađeni trokut za spora vozila. Jel ko najavio to? Nije, jer su oni pripremali svaka iznenađenja kažu nemaš ovo i nemoš proč i moraš kupit i ugraditi i onda tehnički prođu.

Gle, u samo kutiji prve pomoći javno definirane rok valjanost, čak i piše i na zavoji rok valjanosti, svaki im piše. Imam i upute koji dobiven uz kutije i sve piše kako može pomoći unesrečenim.

Nenad
17 godina
Polaganje vozačkog
Neće biti nikakvih posebnih promjena jer su zakoni i pravilnici već odavno usklađeni.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

U utorak mi ispit iz voznje, neki savjeti na sta da najvise pazim... Vozim sasvim dobro osim sto sam jucer imao fiks (kako mi kaze instruktor) ideju u glavi prolazak kroz zuto pa sam morao naglo kocit, ali sve ostalo je odlicno i jedino kad se prestrojavam imam kao neki strah ne znam zasto, jer ima nekih kretena koji uopce ne zele pustit da se prestrojim...

16 godina
neaktivan
deklok kaže...

U utorak mi ispit iz voznje, neki savjeti na sta da najvise pazim... Vozim sasvim dobro osim sto sam jucer imao fiks (kako mi kaze instruktor) ideju u glavi prolazak kroz zuto pa sam morao naglo kocit, ali sve ostalo je odlicno i jedino kad se prestrojavam imam kao neki strah ne znam zasto, jer ima nekih kretena koji uopce ne zele pustit da se prestrojim...

Pa u biti oni tebe ni netrebaju pustit, ti trebaš čekat da oni prođu (ako voze brže od tebe) pa se onda prestrojit.

Ako voze isto ko ti malo ubrzaš, daš žmigava i prestrojiš se

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.7.2012 23:29 (cuspajz).
15 godina
neaktivan
cuspajz kaže...
deklok kaže...

Pa u biti oni tebe ni netrebaju pustit, ti trebaš čekat da oni prođu (ako voze brže od tebe) pa se onda prestrojit.

Ako voze isto ko ti malo ubrzaš, daš žmigava i prestrojiš se

Jer baš mora padat kiša sutra kad ja budem polagao, i sta sad kad budem radio intenzivno ode i auto i onaj cunj... Sad cu sto sporije ubrzavat :D

vrijeme za utorak vrijeme za utorak
16 godina
neaktivan
Polaganje vozačkog

Inače na ispitu ako prođeš kroz žuto odmah padaš jer je to isto kao da si prošao na crveno...

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
cuspajz kaže...

Inače na ispitu ako prođeš kroz žuto odmah padaš jer je to isto kao da si prošao na crveno...

Osim ako si na tolikoj udaljenosti od semafora da se ne možeš na siguran način zaustaviti šta ne? {#}

Win Osama in hide and seek
16 godina
neaktivan
J3ckYYY kaže...
cuspajz kaže...

Osim ako si na tolikoj udaljenosti od semafora da se ne možeš na siguran način zaustaviti šta ne? {#}

Tako piše u zakonu, ali čisto sumnjam da će to proć na ispitu...

17 godina
neaktivan
cuspajz kaže...

Nema kaj proći to na ispitu ili ne, zakon je zakon. Al dobro doduše frenda mi je lik skoro rušil jer mu je naletio auto iz krivog smjera u jednosmjernoj ulici. Frend i instruktor su 20 min raspravljali s ispitivačem da ga pusti. 

EDIT: Dodana druga rečenica.

...world is full of kings and queens who blind your eyes and steal your dreams...
Poruka je uređivana zadnji put pon 30.7.2012 11:57 (Septah).
16 godina
neaktivan
Septah kaže...
cuspajz kaže...

Nema kaj proći to na ispiti ili ne, zakon je zakon.

Da, ali on će reć ti si se mogo zaustavita a ti ćeš reć da nisi. Tvoja riječ protiv njegova a on je kvalificirani ispitivač

I padaš

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.7.2012 11:57 (cuspajz).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice