Valve: igre se brže izvršavaju na Linuxu

poruka: 47
|
čitano: 6.272
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Iako sam ja dobio hrpu TD vi svi govorite sa stajališta informatičara a ne  pravnika i ekonomista. Sve se da i može se "legalno" naplaćivati. Vi ste toliko naivni i mislite da će Microsoft to dopustiti e pa varate se. I ja podržavam free software ali stvarnost je drugacija. Postoji pravilo : Sve se plaća ništa nije za džabe!

0 2 hvala 0
17 godina

Nego... a koje su performanse na linuxu kada se igre izvrsavaju sa DX11? 

{#}

Rvat katolik!

0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Valve: igre se brže izvršavaju na Linuxu
zeroname kaže...

Iako sam ja dobio hrpu TD vi svi govorite sa stajališta informatičara a ne  pravnika i ekonomista. Sve se da i može se "legalno" naplaćivati. Vi ste toliko naivni i mislite da će Microsoft to dopustiti e pa varate se. I ja podržavam free software ali stvarnost je drugacija. Postoji pravilo : Sve se plaća ništa nije za džabe!

Iako su vec to napisali da ponovim. Postoji GNU/GPL licenca koja onemogucava ovo sto ti pricas nad software-om objavljenim pod tom licencom. Ako se moraju (sa stajalista pravnika i ekonomista i samog zakona ili kojeg vec god zelis stajalista) postovati vlasnicke licence onda se takoder mora postovati i GNU licenca. I tu prica zavrsava.

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.8.2012 15:51 (Makavelii).
15 godina
neaktivan
zeroname kaže...

Microsoft je daleko od svemogućega i on je več odavno pokušavao preko sudova uništiti Linux ali sud nije nikad u njegovu korist dosudio.

Tako dugo dok je na nešto zalijepljena GNU licenca netko može uzeti source kod i napraviti kopiju.To je jedino šta je važno.A linux zajednica nikada nije imala vleiko povjerenje u "closed binariese" i izbjegavala ih koliko je mogla.

Da je moguće naći rupu u GNU licenci koja bi ju učinila ilegalnom Microsoft bi to već odavno iskoristio.

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.
16 godina
neaktivan

Evo tko od vas koji dosad nisu koristili linux ce prijeci na njega kad se steam potpuno "implementira" na njega. Evo ja cu biti među prvima jer sa windowsima ionako puno problema. A cijela steam zajednica koja ima oko 6 mil. korisnika ce sigurno prijeci na linux barem (dual boot) Mislite da ce to proci neprimjeceno!

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
tnakir kaže...

{#}

Pitanje ti nema smisla.

Test je napravljen na OpenGL koji je vrtio na linux-u, a ne na windowsima.

To je kao da pitaš koje performance ima skype za linux na windowsima {#}

DEFCON 20
13 godina
neaktivan
Bypass kaže...

Tankir se samo šalio.

15 godina
neaktivan
zeroname kaže...

Sve se da i može se "legalno" naplaćivati.

Da, može se. Ali software izdan pod GPL licencom mora poštovati pravila te licence, i ne može se samo tako uzeti i promijeniti njegova licenca. Zbog toga se vode mnoge prepirke između FOSS purista i onih liberalnijih koji drže da je GPL licenca infektivna i da ne dozvoljava potpuno slobodu raditi što god želiš.

Prouči GPL, LGPL, BSD, MIT i Apache licence i gledaj što one dozvoljavaju, a što ne dozvoljavaju, te koje se licence na kojim komadima softwarea primjenjuju.

zeroname kaže...

Vi ste toliko naivni i mislite da će Microsoft to dopustiti e pa varate se.

Što tu MS ima dopuštati? Već je toliko klipova bacao FOSS zajednici pod noge i očekivani ishod je izostao. Što se više uopće može pokušati? Karta s patentima je već izlizana fora.

zeroname kaže...

Mislite da ce to proci neprimjeceno!

Iskreno se nadam da neće, jer će tada određene HW kompanije morati promijeniti svoj stav prema Linuxu.

Oscar-Mike-Golf Whiskey-Tango-Foxtrot
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.8.2012 16:48 (rustweaver).
17 godina
zeroname kaže...

A cijela steam zajednica koja ima oko 6 mil. korisnika ce sigurno prijeci na linux barem (dual boot) Mislite da ce to proci neprimjeceno!

6 mil. korisnika? Kad bi svi ti korisnici presli na linux (uz uvjet da sada nitko od njih ne koristi linux u dual bootu), udio linuxa bi se drasticno povecao... za gotovo 100%... sa 1% na 2% {#}

{#}

Those damn scientist people have been promising global warming for years now. But when I go outside it's still very cold. I want the global warming like they promised NOW! I hate being cold...
14 godina
protjeran
SupremeCommander kaže...
zeroname kaže...

A cijela steam zajednica koja ima oko 6 mil. korisnika ce sigurno prijeci na linux barem (dual boot) Mislite da ce to proci neprimjeceno!

6 mil. korisnika? Kad bi svi ti korisnici presli na linux (uz uvjet da sada nitko od njih ne koristi linux u dual bootu), udio linuxa bi se drasticno povecao... za gotovo 100%... sa 1% na 2% {#}

{#}

Ne bi porasao udio ni za 0.1% BTW.

DEFCON 20
15 godina
neaktivan

yup,mislim da postoji čak cca 60millijuna samo ubuntu korisnika

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
lovac82 kaže...

Linux = way to come, MS aka Xbox = way to go away!

Xbox je ionako prakticki PC, pola ekskluziva je dostupno na PC-u, cak je i Xbox 360 kontroler officialno podrzan na PC-u, GFWL servis je nista posebno. Da ga je*** necu kupovati konzolu samo zbog par ekskluziva tipa Halo i Forza, sve ostale prije ili kasnije zavrsi na PC-u... jednostavno, neka se MS konacno odluci, PC ili Xbox?!?!?!?

Ocito PC jer Windows 8 ima podrsku za citanje X360 igara

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.
13 godina
neaktivan

Jedva čekam portanje dote 2 na linux to će biti pun pogodak jer svi znamo koliko je igra popularna, profesinalni turniri se održavaju po cijelom svijetu i mnogima je to primarna igra pa će donjeti ogromnu popularnost linuxu i još to što je i besplatna uhh nadam se da je valve to shvatio i da ćemo ubrzo vidit dotu 2 na linuxu.

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima

0 0 hvala 0
17 godina
zeroname kaže...

Evo tko od vas koji dosad nisu koristili linux ce prijeci na njega kad se steam potpuno "implementira" na njega. Evo ja cu biti među prvima jer sa windowsima ionako puno problema. A cijela steam zajednica koja ima oko 6 mil. korisnika ce sigurno prijeci na linux barem (dual boot) Mislite da ce to proci neprimjeceno!

Pričaj za sebe, a ne za druge jer ja Boga mi ne idem na linuxe.

Just washing it aside, all of the helplessness inside, pretending I don't feel misplaced, It's so much simpler than change
16 godina
neaktivan
Hyperion kaže...
zeroname kaže...

Pričaj za sebe, a ne za druge jer ja Boga mi ne idem na linuxe.

postoji samo jedan linux.

16 godina
mislio je na distre vjerojatno
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.
17 godina
Bypass kaže...
tnakir kaže...

{#}

Pitanje ti nema smisla.

Test je napravljen na OpenGL koji je vrtio na linux-u, a ne na windowsima.

To je kao da pitaš koje performance ima skype za linux na windowsima {#}

Odi na godisnji. Umoran si. Kocentracija ti je pala :)
Rvat katolik!
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice