Safari i IE prvi pali na Pwn2Own natjecanju

poruka: 37
|
čitano: 6.955
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Interesantno je kako Firefox nije pao ovoga puta.

Za Chrome je bilo očekivano da neće pasti zbog njegovog procesa separacije koji mu daje bolju sigurnost.

Dakle Lija se ove godine pokazala sigurnom.{#}

No svejedno je, najbitnije je ukoliko se sigurnosni propust nađe, u kratkom vremenskom periodu zakrpi.

http://baguje.com/author/icecold/

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Re: Safari i IE prvi pali na Pwn2Own natjecanju
Stoja kaže...

Koliko sam skužio taj wot radi da korisnici sami ocjenjuju stranice, i onda odem na neku i on javlja crveno, upozorenja iskaču, kada ono vidim svega dvoje ljudi ocjenilo tu stranicu i za sve stavili najgore(sve što već ima, scam, phishing, spam ovo-ono) a stranica je sasvim ok...nakon toga sam ga odmah maknuo{#}

Nije baš toliko loše i naivno, prvobitna ideja i zamisao možda je i bilo, ali nije dovoljna sigurnost. Izvori WOT-a:

http://www.mywot.com/wiki/Trusted_Sources

btw. Očekivani rezultatit natjecanja (više manje).

...
Poruka je uređivana zadnji put sub 12.3.2011 18:48 (kingmedo).
16 godina
neaktivan
Stoja kaže...

Malo je blesavo da zapravo nitko na natjecanju nije pokušao hackirati chrome, i tako proglašen pobjednikom, malo blesavo. Možda da su ta 2 tima pokušali ga kreknuti možda bi i uspjeli{#}

Da su znali kako hackirat onda bi se i pojavili tamo :)

Nije pao ni Android {#}  , a iOS u roku par sekundi...  {#}

Twitter: @bmarasovic ||| Ne postoji najbolji mobitel. Postoje samo mobiteli koji vam se sviđaju više ili manje... :)
16 godina

A ćuj kako kaže članak oni koji se bave puštanjem malware-a u distribuciju se tu neće pojaviti jer im nije cilj ukazati na rupe u sustavu. koliko sam skužio ovdje se prijavljuju oni koji rade kao stručnjaci za zaštitu. Tako da ti nitko ne garantira da chrome nema rupu kroz koji možda nešto smeća prolazi, samo to stručnjaci nisu našli koja je ta rupa.

A za iOS se samo nadam da u praksi nema takvih vragova da mogu uletiti u mobitel i napraviti problem{#}  Samo mi nije jasno da u 5 sekundi pali, pa što su pobogu napravili? Pa nekim browserima treba toliko samo da se pokrenu xD

Stoja
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Stoja kaže...

A ćuj kako kaže članak oni koji se bave puštanjem malware-a u distribuciju se tu neće pojaviti jer im nije cilj ukazati na rupe u sustavu. koliko sam skužio ovdje se prijavljuju oni koji rade kao stručnjaci za zaštitu. Tako da ti nitko ne garantira da chrome nema rupu kroz koji možda nešto smeća prolazi, samo to stručnjaci nisu našli koja je ta rupa.

A za iOS se samo nadam da u praksi nema takvih vragova da mogu uletiti u mobitel i napraviti problem{#}  Samo mi nije jasno da u 5 sekundi pali, pa što su pobogu napravili? Pa nekim browserima treba toliko samo da se pokrenu xD

Ima onih kaj tvrde da su se ti hakeri spremali mjesecima prije i zato su uspjeli sad za 5 sekundi sj*** safari, ali Apple je dan prije  zakrpao sve exploite, i mislim da je neku sitnicu vremena prije probijanja izbacio novi safari, ali ipak su uspjeli probiti. A mislim da je ista stvar s mobilnim safarijem.

A nisam vidio ni na jednom portalu, pogotovo na iPortalima da se ovo spominje, čak ni tu na Bugu, pa sad vidiš kolko to skrivaju, a Google bar priznaje svoja sr**a.

16 godina

Kao da ih je strah to objaviti{#} Ma to steve ima hackere koji su zaposleni da na portalima brišu te vijesti{#} Čuj ipak je appleova karta "zatvoreni smo ali smo zato sigurni" sa ovime pada u vodu kada zatvoren software pa ga se hakira, dok na suprotnoj strani otvoreni google i nemogu ga probiti, a svi imaju pristup tome.

Ono što safarija  spašava je mali udio, vjerojatno nikome se ne isplati napadati safari za nekih 5% tržišta...naspram firefoxa i IE-a koji drže nekih 70%(ili koliko već neznam točno?{#})

Stoja
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina

koliko vidim radi se o IE8 a IE9 je sutra vani ...

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice