Povezivanje smartphona i tv-a pomoću hdmi kabela

poruka: 7
|
čitano: 32.303
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina

Ima li netko iskustva s povezivanjem mobitela i televizije s hdmi kabelom. Konkretno da li ova oprema sve što mi treba? Vidim da i ovaj charger treba spojiti s napajanjem pa da li je to moguće napraviti pomoću kabela koji s jedne strane ima usb ulaz a sa druge ulaz za punjenje mobitela. 

http://www.ebay.com/itm/MHL-Micro-USB-to-HDMI-Video-Out-Adapter-Cable-AW-for-Sony-Xperia-Z-HTC-ONE-blk-/251299821509?pt=US_Cell_Phone_PDA_Cables_Adapters&hash=item3a82a2f7c5

Hvala

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Povezivanje smartphona i tv-a pomoću hdmi kabe
PERFORMANCE kaže...

Ima li netko iskustva s povezivanjem mobitela i televizije s hdmi kabelom. Konkretno da li ova oprema sve što mi treba? Vidim da i ovaj charger treba spojiti s napajanjem pa da li je to moguće napraviti pomoću kabela koji s jedne strane ima usb ulaz a sa druge ulaz za punjenje mobitela. 

http://www.ebay.com/itm/MHL-Micro-USB-to-HDMI-Video-Out-Adapter-Cable-AW-for-Sony-Xperia-Z-HTC-ONE-blk-/251299821509?pt=US_Cell_Phone_PDA_Cables_Adapters&hash=item3a82a2f7c5

Hvala

koji mob?

Spale su nam gaće,zagrizli smo udice,glave nam u pijesku,nezaštićene guzice....
12 godina

xperia z

15 godina
PERFORMANCE kaže...

Hvala

Ovo izgleda dodje bez kabela za punjenje pa samo ustekas svoj kabel. Bilo da se radi o micro usb-usb kabelu koji se usteka u punjac/komp ili obicnom kabelu sa adapterom za struju. Ja sam kupio mhl kabel koji ima i dio za ustekat na punjenje. Sliku na tvu neces dobiti ako nije ustekan mob u struju.
Potpis!
14 godina
neaktivan

Šta onda na kraju je se može sony xperia z spojit sa kabelom za punjenje(znači  usb u tv a mini hd) ili dio koj ide u mob.i da se vidi slika s moba na tv-u ili slušat muziku?je zna

Neko? ili treba iskljucivo kupit poseban kabel recimo hd na ovaj ko sta ide u mob. Kad ga stavljamo na punjać,mislim da je to mini hd.hvala na odgovoru...nadam se da sam dobro opiso sta me interesira.....

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Šta onda na kraju je se može sony xperia z spojit sa kabelom za punjenje(znači usb u tv a mini hd) ili dio koj ide u mob.i da se vidi slika s moba na tv-u ili slušat muziku?je zna
Neko? ili treba iskljucivo kupit poseban kabel recimo hd na ovaj ko sta ide u mob. Kad ga stavljamo na punjać,mislim da je to mini hd.hvala na odgovoru...nadam se da sam dobro opiso sta me interesira.....
16 godina
odjavljen
respect666 kaže...

Šta onda na kraju je se može sony xperia z spojit sa kabelom za punjenje(znači   usb u tv a mini hd) ili dio koj ide u mob.i da se vidi slika s moba na tv-u ili slušat muziku?je zna

Isusa ti ako ti sam znaš  što si želio reći.

Uglavnom, na mobitelu je microUSB, ali u istom portu je i MHL priključak (za video). Kablovi microUSB -> HDMI daju mobitelu signal da je spojen takav kabel, mobitel isključi USB linije i uključi MHL linije koje taj kabel (adaptor) pretvara u HDMI kompatibilan MHL signal i proslijeđuje na izlaz. Obično se adaptor napaja preko punjača od mobitela, a ujedno i dio struje prosljeđuje mobitelu kako se ne bi ispraznio.

Ako ti TV podržava USB stickove, tad možeš koristiti običan USB kabel, ali onda mobitel podešavaš da radi kao stick, a filmove i muziku puštaš na TV-u (samo one formate koje TV podržava).

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice