Ja govorim za Asrock i MSi Uefi, Giga i Asus imaju super
Evo pred malo mi stigla ploča i proc, mogu reć za sad je sve 5, ali onaj UEFI totalno smeće, istina miš radi puno brže nego na asrockovom uefiu ali uefi je govno, dobri stari ami i award su zakon ovaj uefi samo za neke početnike da imaju u sličicama sve
EDIT _ Po meni bi proizvođači matičnih ploča trebali izdat ukoliko je moguće 2 verzije, jedan baš bios i drugi uefi
Koristiš miš u UEFI-u?
Ako govoriš za Gigabyte UEFI onda si u pravu jer je smeće, na ostalim pločama je ok.
Dečki ja i dalje koristim tipkovnicu. ASRock UEFI -> preslik AMI BIOS-a u UEFI sučelje s mišom - sve je na svom mjestu.
A isti ti vrag bio ti na tipkari ili mišu ... Kad je nepraktično i nije podijeljeno kao u old school biosu
A isti ti vrag bio ti na tipkari ili mišu ... Kad je nepraktično i nije podijeljeno kao u old school biosu
A čuj, MSI i ASUS imaju lijep UEFI sa puno "điđa", pa te to uspori. ASRock nema, bar ne za sada (kod Intel ploča su dodali
još par sitnica, ali ništa da bi značajno usporilo rad).
Gigabyte UEFI Advanced mod je OK, 3D mod je sranje - lijepo je vidjeti na slici ploču, ali nemoguće brzo podesiti išta.
Vidiš, da HG Šrot ne duguje našoj maloj hrvatskoj 190 milijuna kuna,
ja bi digao 10 milijuna kuna kredita i uvozio ove lijepe ploče:
EPoX (SuPoX):
http://www.supox.cn/pr.php?pr_id=372
BIOSTAR (malo se furamo na ASRock-a, Ex4 i Ex3, s čime to povezati, hmmm?):
http://www.biostar.com.tw/app/en/mb/introduction.php?S_ID=582
http://www.biostar.com.tw/app/en/mb/introduction.php?S_ID=581
HAHAHA!!!
Hahahaha, pre pre jak video :)
Tvajlajt! xD
Tvajlajt! xD
Taiwanlight.
Dobijace Z77 FTW u Beogradu danas su mi poslali mail.
Mada kao sto sam rekao ovaj put to mene ne bi dokacilo mnogo posto bi narucio i platio vise i gotovo.
Za GTX580 su mi rekli ovo:
Postovani,
GTX580 postoji na sajtu ali vise ne moze da se poruci od eVGA. Cim se pojavi Z77FTW, javicu vam.
Tako da je ploca obezbedjena i i7-3770k
Rekli su mi u prvom mailu da ce dobijati GTX680 samo ne znam koji.
Jbg bas mi je krvio pitao sam ih 5 puta nisu mi odgovarali sada kazu da ne moze da se poruci kada je neki crveni znak na eVGA sajtu i kada ce karta uskoro kostati ispod 400e.
Normalno da nece da dozvole da ta karta padne na tu cenu. To ce sve vise raditi, GTX580 se vise ne pravi i zdravo.
Sada ce je dodavati ovi sto imaju jednu za SLI i tako cemo opet morati da dajemo preko 400e za grafike.
Mada bitno mi je da je Z77 obezbedjena.
Zato duvaj ASUSeee...
Vlada kada kupujes dijelove kompleta?
Pa jel vidis cim dodje eVGA Z77 FTW. Nece biti zakasnjenja tako kazu.
A procesor 3770k cu kupiti kada ga nekoliko njih prvi kupi da moze da mi potvrdi da je dobar.
Dotle ce ploca da ga ceka u kutiji na pocasnom mestu.
To cu sve kupiti znam vec tacno kod kogfa ko saradjuje sa ovim dobavljacima vec godinama posto oni nabave a posle nekoliko maloprodaja ima ploce i grafike eVGA, ja tacno znam vec kod koga cu.
A posle toga da vidim sta da radim sa grafikom, sta koju, jurim li GTX580 Classified polovnu.
Zajmim li pare za GTX680 FTW ili me udara infarkt i placem dajuci za GTX680 Classified i otplacujuci je 5 meseci po 50e taj visak kao.
Privlaci me onih 14 phasa naspram 8 na FTW modelu i 8+8 pin.
Ali znam da cu se tako kajati davanja tolikih para, znaci nemam nizasta onda, ni Dominator GT, ni H100 ni Force GT.
Memoriju mogu da pozajmim snaci cu se, H70 imam nasao sam odlican sundjer isti potpuno kakav je na njemu bio samo nema lepak ali cu staviti tackicu super lepka na onaj backplate za Intel 1155 taako da ce me H70 sluziti i u prvo vreme ovaj moj SATA 2 SSD.
Ne znam najbitnije mi je plocu da resim i CPU odmah sto pre, sto se mene tice mogu i sutra.
Grafika najverovatnije polovni GTX580 Classified.
A mozda uzmem i onaj... kako se zove Vishera, Vishera. On ce sve da nas zadivi i obori sa nogu ili Piledriver i HD7970.
Ni u bunilu.
Joj Vlada lud si!
Dal sam lud ili ne ali Z77 kada stignu bice opet Nasa mala eVGA pomera vam bulju.
U stvari nije mala E-ATX. I hvala bogu necu sleevovati 24 pin zbog onog nakosenog konektora.
Ne gubim znaci ni mrvu efikasnost napajanja, ne cimam se, malo sam previse sleeva kupio ali nema veze.
A pogledajte kakve sam SATA III kablove pronasao. AKASA 6Gbps okrugli. Da ne budu staromodni pljosnati onako kada sleevujete.
Pa recite posle, najaci sam. Za sleeve u mdpc-x da ne bude pljosnato nego i SATA da budu okrugli a imaju i ugaoni i normalni i imaju crni metal onaj da ne ispadaju.
Nema bre mene da slusate najaci komp da vam bude. Majstor sam za te sitnice korisne da iscackam.
Ko nece da se zeza Silverstone pravi gotove sleeve kablove SATA.
Ali oni su bolji. Pa eto za Z77 ideje.
U utorak stiže asrokica Z77 Extreme 4, nemogu se strpit!
Dobru si plocu izabrao, ja kako gledam to je najlepsa ploca Z77 po meni.
Sigurno ce ih ASRock dobro prodavati.
Realno neverujem da je ona losija od nekog plavo-crnog ASUSa a lepsa je, ima sve.
Koliko kosta u eurima???
Oko 160 eura.
160e.
Mislio sam da je oko 130-140.
EliteGroup (ECS).
Vidi se po njihovom Black Extreme logou na chipsetu.
EliteGroup (ECS).
Oni rade vrhunske ploce.
EliteGroup (ECS).
Oni rade vrhunske ploce.
roflmao, eto rade...
EliteGroup (ECS).
Oni rade vrhunske ploce.
roflmao, eto rade...
Ne znam čemu ovo...jer stvarno rade vrhunske ploče. Druga je stvar što su prije kod nas uvožene uglavnom njihove šrot serije. Isto kao što je bilo i sa BioStarom koji također ima vrhunskih serija ploča.
U utorak stiže asrokica Z77 Extreme 4, nemogu se strpit!
meni bi trebala sutra doci iz MagazinRS(1150kn) . Prvo sam mislio asus z68-v/gen3, ali sam ipak uzeo ovu. vidjet cemo kakva je situacija kad stigne ostatak dijelova iz Portio.
Sta bistre odabrali za Z77:
ASRock Z77 Extreme 4 $134.99 (http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16813157293) vs.
ASRock Z77 Extreme 6 $169.99 (http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16813157295) ili da se ispruzim za,
ASUS P8Z77-V PRO $224.99 (http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16813131819)
Na koju caku uzimaš iz NewEgga ? ja uvijek kad idem da ću uzet i odaberem slanje kaže mi zip code invalid ?
Na koju caku uzimaš iz NewEgga ? ja uvijek kad idem da ću uzet i odaberem slanje kaže mi zip code invalid ?
Ako se ne varam, mislim da je on iz neke američke državice
Nego, dobra je ova cijena za Asrock Z77 Extreme4, 135 $, kod nas je 1150 kn a tamo manje od 810kn, naši kao da funte imaju, kad cijena dolara pada onda se drže eura. I kad uzmeš u obzir činjenicu da smo mi manje tržište i od US, Njemačke i sve, nismo manje od Slovenije pa , tamo je ta Asrockica 142 eura....a cijene za Asusa, ti stvarno nisu normalni. Ta mala Asusica u Sloveniji je 180 do 188 eura a naši još nemaju u ponudi ili nisam dobro gledao ali ispod 1550 kn čini se da neće biti. Za one koji su bliže SLO, ovo je baš fino. Eto naših glavnih dobavljača, dobro ga deru i još kasne