Intel i7 3689Y marketinške muljaže

poruka: 8
|
čitano: 3.488
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Evo vrlo zanimljivih informacija vezano za Intel i7 3689Y procesor namjenjen tablet računalima.Tu se radi o ULV procesoru visoke cijene od 350 dolara, koji je bio spomenut u prijašnjoj vijesti na dolnjem linku.Nevinašce

http://www.bug.hr/forum/topic/komentari-it-vijesti/intel-core-y-tablete/175313.aspx?page=0&jumpto=3386684&sort=asc&view=flat

http://ark.intel.com/products/72015/

Intel je opet uhvačen u laži dobar marketing nema kaj, uglavnom u normalnom radu Intel kaže da spomenuti procesor ima standardni 7W TDP no spominju i 13W TDP-a.Kod tehničkih karakteristika Intel crno na bijelo, navodi da spomenuti procesor radi na 1.5ghz zar ne i ništa drugo. No to nije tako jer je stock radna frekvencija, na tom procesoru zapravo samo 800mhz u normalnom radu kad procesor ima 7W TDP-a.Cool

http://www.theverge.com/2013/1/9/3856050/intel-candid-explains-misleading-7w-ivy-bridge-marketing

Koje su to fore i fazone jel,Nevinašce na službenoj stranici piše da procesor radi na stock frekvenciji 1.5gz no ništa od toga zapravo.Koji se to bukvan u Intelu sjetil ove genijalne ideje, tehnikalije kažu jedno ali u praksi je nekaj sasvim drugo. Baš me zanima ima li još modela ovakvih debelo preskupih Intel ULV procesora, kod kojih je navedena stock CPU frekvencija manja od one koja je naznačena na službenoj Intel stranici?{#}

"What we still don't agree with is the misleading marketing. The base frequency of a processor doesn't mean as much as it used to, but that doesn't mean it's okay for Intel to say an 800MHz chip runs at 1.5GHz by default. That doesn't mean it's okay to allow manufacturers the opportunity to use that 7W figure to suggest their devices have longer battery life than they actually do.... even though Intel tells us it actually has reduced the idle power by 200 milliwatts across the board compared to existing chips."

http://dambek.minus.com/mjf1iISZq
Moj PC  
9 6 hvala 0
15 godina
neaktivan

Laž je teška riječ. Ipak, Intel je ozbiljna kompanija i zarađuju toliko da nema potrebe da bilo koga lažu. Imaju najbolje pravnike čija je zadnja riječ kako će se proizvodi predstavljati javnosti/potrošačima. To što su napisali kako stock 1,5Ghz procesor radi na 800MHz nije ništa novo. Sjetimo se samo C1! Znači, i7 2600K (kakav ja imam) stock je 3,4 GHz a pod C1 radi na 1,6 GHz. Da li je Intel šta tu slagao? Mislim da nije! Poređenja radi to je kao kad VW navede da Golf dizel troši 3,7 l/100km što se u redovnom korištenju automobila gotovo nikada ne pože postići a automobil je testiran u idealnim atmosferskim uslovima, na blagoj nizbrdici sa vjetrom u leđa kojim upravlja vozač koji je težak 40-ak kilograma. da li je tu VW šta slagao? Također mislim da nije! Na našu sreću, bez obzira na marketing, Intel i dalje radi vrhunske procesore a VW vrhunske agregate.

Moj PC  
7 1 hvala 0
17 godina
Re: Intel i7 3689Y marketinške muljaže
phoenix2003 kaže...

Laž je teška riječ. Ipak, Intel je ozbiljna kompanija i zarađuju toliko da nema potrebe da bilo koga lažu. Imaju najbolje pravnike čija je zadnja riječ kako će se proizvodi predstavljati javnosti/potrošačima. To što su napisali kako stock 1,5Ghz procesor radi na 800MHz nije ništa novo. Sjetimo se samo C1! Znači, i7 2600K (kakav ja imam) stock je 3,4 GHz a pod C1 radi na 1,6 GHz. Da li je Intel šta tu slagao? Mislim da nije! Poređenja radi to je kao kad VW navede da Golf dizel troši 3,7 l/100km što se u redovnom korištenju automobila gotovo nikada ne pože postići a automobil je testiran u idealnim atmosferskim uslovima, na blagoj nizbrdici sa vjetrom u leđa kojim upravlja vozač koji je težak 40-ak kilograma. da li je tu VW šta slagao? Također mislim da nije! Na našu sreću, bez obzira na marketing, Intel i dalje radi vrhunske procesore a VW vrhunske agregate.

Kažeš nema potrebe da nikog muljaju,Izlanuo se ali oni to rade fučkaj ga (nije prvi puta) itekako ako piše da proc ima stock frekvenciju 1.5ghz a radi na 800mhz šta je to onda.Ajd navedi jedan AMD proc u zadnjih šest godina, da ne idemo predaleko a da je bio ovakav slučaj u pitanju?Nema to veze sa C1 uopče ne kužiš poantu, ako navedenom proc iz naslova teme isključiš opciju štednje on če radit na 800mhz u normalnom radu.

Ako ja kod svog proca isključim štedljive opcije, on če stalno radit na 3.2ghz stock a ne na recimo 2.6ghz tak bi to izgledalo da je kao kod ovog INtel primjera.Ti fino isključi na tom svom procu, sve štedljive opcije i radit če na 3.4ghz to znamo odavno jer to je njegova stock frekvencija bez obzira na TDP.Smijeh

Problem je TDP od 7W tu je poanta, kad taj proc radi do 7W TDP-a onda radi na samo 800mhz i usput se Intel hvali sa niskim TDP-om.Ali nisu naveli da kod takvog 7W TDP-a, proc radi na samo 800mhz a na svojoj stranici su nakeljili samo 1.5ghz dakle šta je to onda nego muljanje.Da rezimiramo na kraju kaj drugo, znači neko je kupio skup Tablet sa tim intel i7 procom od 350 dolara dakle 2 Cores/4 Threads. Taj proc večinu vremena radi na 800mhz, ali na Intel stranici piše 1.5ghz ko tu koga onda mulja. Čemu se ti čudiš uopče zapravo, pa ljudi na interentu su skužili da tu nekaj ne štima i o tome se dost raspravlja i večina ima identično mišljenje dakle INtel reklamira jedno a nudi nekaj drugo.{#}

Jel se sječaš CES 2012 možda,Nevinašce evo ti dole video gdje ovaj Intel tudum glumi ko da igra igricu uživo trudi se jel.{#}Ali ništa od toga nije bilo uživo, ljudi su prokužili muljažu ovo na velikom platnu je bio prije snimljen video. Uglavnom legendarni VLC video+Ivy Bridge Laptop/gaming, ili kako veliki Intel mulja i to uživo ovo je bio još gori primjer zapravo kad malo bolje pogledaš kak si tak nekaj uopče mogu dopustit no eto i to je moguče.{#}

14 godina
Prodavanje magarca pod konja,s tim da ak magarcu das steroide postaje konj,a u realnosti imas magarca.Nije u redu,pogotovo ako je najveca vrijednost tableta da mu baterija drzi cim duze,a skok sa 7 na 13 w nije mala stvar,pogotovo,opet ponavljam,na tabletima.
Biti ili ne biti pitanje je sada.
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Rambox ovdje nisi objektivan. Znam da ti voliš AMD ali ako neko navede najbolje osobine svog proizvoda šta je tu slagao?! Ponovo ću porediti autoindustruju...Mercedes se hvali da njihov V12 razvija (nisam siguran) oko 500 konja. Isti ovaj V12 agregat opremljen je cut-out tehnologijom koja pri manjim opterećenjima isključuje nekoliko cilindara radi smanjenja potrošnje (logično da se istovremeno smanjuje i snaga koju razvija isti agregat). Mislim da Mercedes nikoga ovdje nije prevario...

Novinari jedva čekaju da objave nešto tako SENZACIONALNO (sjetimo se samo NovaTV...SENZACIONALNO!!! Lipicaneri na snijegu!{#})

Nema logike da Intel nešto ovako radi namjerno na nekom marginalnom proizvodu. Da su to uradili Atom procesoru da ga još malo poguraju pa hajde i nekako bi se čovjek složio ali ovako....

Moj PC  
0 2 hvala 0
14 godina

Mislim da ne budu namijenjeni za tablet računala,jer po pisanju u 12 mj. su bili namijenjeni (link),dok u ovom mjesecu se govori da će biti namijenjeni za ultralake laptope (link).

Biti ili ne biti pitanje je sada.
Poruka je uređivana zadnji put sub 12.1.2013 12:46 (Zizo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Intel i7 3689Y marketinške muljaže
phoenix2003 kaže...

Rambox ovdje nisi objektivan. Znam da ti voliš AMD ali ako neko navede najbolje osobine svog proizvoda šta je tu slagao?! Ponovo ću porediti autoindustruju...Mercedes se hvali da njihov V12 razvija (nisam siguran) oko 500 konja. Isti ovaj V12 agregat opremljen je cut-out tehnologijom koja pri manjim opterećenjima isključuje nekoliko cilindara radi smanjenja potrošnje (logično da se istovremeno smanjuje i snaga koju razvija isti agregat). Mislim da Mercedes nikoga ovdje nije prevario...

Novinari jedva čekaju da objave nešto tako SENZACIONALNO (sjetimo se samo NovaTV...SENZACIONALNO!!! Lipicaneri na snijegu!{#})

Nema logike da Intel nešto ovako radi namjerno na nekom marginalnom proizvodu. Da su to uradili Atom procesoru da ga još malo poguraju pa hajde i nekako bi se čovjek složio ali ovako....

Nema to veze s tim jesam objektivan ili ne,Izlanuo se kad je tu sve jasno o čem se radi kak sam več rekel zato su to ljudi na internetu i primjetili pa ako tebi nije jasno di je problem onda ništa.Ko drugo takav proc uopče ne zaslužuje i7 oznaku, to sam več i rekel u jednoj drugoj temi fučkaj ga pa to je samo Dual Core proc.Kolko je meni poznato na Laptopima, jeftiniji Intel Dual Core procesori dakle 2 Cores/ 4 Threads imaju i3 ili i5 oznaku.Cool

No ovo je samo vrlo skup Dual Core ULV proc za Tablete jel, ali sad je tu Intel odlučio iskoristit i7 imenovanje da bi to izgledalo moćnije.Kad prosječan slabije informiran korisnik ili kupac, vidi i7 oznaku na Tabletu to predstavlja nekaj močno jel ali to nije tak u praksi jer je to ipak proc za Tablet kompove.Za kraj bilo bi odlično vidjet usporedbu, tj odnos performansi ili uloženo+dobiveno preskupi INtel proc iz naslova teme vs ovaj dole buduči Quad Core Temash APU.Normalno za sad ništa od toga, jer taj Temash APU nije još na tržištu no bit če za par mjeseci i onda budemo videli kak to izgleda.{#}

http://www.bug.hr/forum/topic/vijesti-by-forumasi/amd-kabini-temash-apu/176292.aspx

15 godina
neaktivan

Amerikanci imaju čudan i nama neobičan način za marketing. Oni mogu svašta raditi u reklamama što se u EU ne može ni zamisliti (Vrhovni sud je odobrio tako nešto ali nisam imao vremena da to dublje istražim). U USA je savim OK reklama u kojoj recimo jedan auto vuče konkurentni model kako bi samo dokazao da je (u nečemu) bolji. sasvim je OK reklama koju bi napravio Intel da su njegovi procesori jači od AMD ili nekih drugih....sve je dozvoljeno osim neistine.

Sumnjam da Intel može tim procesorom otkinuti značajan dio kolača na tržištu i najvjerovatnije zato mu je dao i7 oznaku (mada nije isključeno da je procesor ispao bolji u procesu izrade što mi nikada ne možemo potpuno znati).  Lično smatram da Intel želi sami privući pažnju na novi proizvod navodeći njegove najbolje performanse. Šta zna prosječan kupac šta je C1 ili DMI, QPI...itd. Zato "zna" šta je i7, duo, quad...itd, e to prodaje proizvod.

Nije isključeno i da je Intel izblamiralo "stručno" osoblje. Sjetimo se samo Nokia-e i njenog modela Lumia i afere oko fotografija sa reklame za koje je utvrđeno da nisu načinjene Lumia-om!

Moj PC  
1 2 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice