Hakirani podaci korisnika Bnet-a?

poruka: 187
|
čitano: 37.536
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

Mislim da je  momak maknuo svoje logove :)

Knowing is not enough; we must apply. Willing is not enough; we must do.
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Re: Hakirani podaci korisnika Bnet-a?
shanshu kaže...

podaci mi ipak izgledaju stari, barem moji, ali se s njima mogu logirati i sa starim i sa novim passwordom se mogu logirati. Sad sam promijenio pass, tako da se trenutno mogu sa 3 passwords logirati, starim ukradenim, starim promjenjenim i novi {#} tko je tu lud??

Ja se mogu logirati samo s novim passwordom, ali ako se logiram s novim passwordom i odlogiram, nakon toga mi uredno prolazi login s bilo kojim random passwordom, pa tako i onim u bazi. Očito netko ne zna očistiti session kod logouta.

Što se starosti podataka tiče i odnosa prema korisnicima, moj password je u bazi, ali onaj inicijalni koji sam dobio od B.net-a. Taj password je b.net promijenio 05.03.2013. o čemu su mi poslali obavijest 08.03.2013.

Dobro je da je samo mail objavljen kojeg ionako koristim samo za kontaktirati službu za korisnike. Najveća briga mi je bila da nije objavljen i mail na kojeg mi je bio postavljen forward.

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.1.2014 23:38 (MrBlc).
15 godina
neaktivan

BNET je oduvijek imao svog "malog od palube" koji je zadužen za sigurnost mreže, kad njega nema onda čistačica preuzima nadzor nad sustavom

7 0 hvala 0
15 godina

Bar 60 % firmi imaju uposlene takve genijalce koji naočigled odlično rade svoj posao, i pomazu tajnici Štefici i Direktoru oko sitnih problemčića vezanih za računala na dnevnoj bazi, dobri su sa svima,  dok ne svane jedan od ovih dana, gdje su prva pitanja tipa a Zasto se to desilo, zasto mi to nemamo, zasto to neradi, zasto nitko nije razmisljao o tome, zasto to jos nije popravljeno?

E onda se vidi tko ima kvalitetan IT kadar a tko se dobro uhljebio i nema pojma raditi posao za koji prima plaću.

Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina

Hm, korisnik sam, većina ulice koristi Bnet a samo jedan korisnik je naveden...

Sposral bum ti se na gelender i vkral kobasice. Gotovo je konju zmuzgani. // Silujem ljude koj kažu da je nekaj gamersko \\سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Čestitam marinko, završio si u novom listu, stranica 10

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.1.2014 17:43 (peace_of_cake).

6 0 hvala 1
15 godina

Move along folks nothing to see here! Move along folks nothing to see here!
Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina

kako je autor teme naveo da ima veliki račun od bneta logično je da je njihov korisnik. on je njihovu bazu objavio i mene sada interesira vaše razmišljanje:

autor teme je u većoj opasnosti da mu policija pokuca na vrata ako:

*je/nije obrisao svoje podatke iz bnetove baze (cijeli tekst mi ne stane u glasački redak)

0 je obrisao svoje podatke
0 nije obrisao svoje podatke
17 svejedno je

0 0 hvala 0
16 godina

Ovo su stari podaci, našao svoje stare i krivi su.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. https://www.facebook.com/MandicPhoto

0 4 hvala 0
15 godina
Pa zasto bi brisao svoje podatke? Pogledaju logove što je brisano u tom vremenskom periodu

(iako cisto sumnjam da su sposobni to napravit s obzirom na cijelu pricu lol)

To je kao da im da supermagnet da upale iznad plasta sijena da izvuce iglu.

Ako je zastitio IP,Mac adrese, spajao se preko nekog tudjeg Access pointa ili sa javnog računala, izbrisao login logove na FTPu, teško da će ga naći.

Ostaje samo pitanje servera na kojem je hostao podatke i ako je rekao istinu da su ga zakinuli za 1200 kuna onda ce ga biti puno lakše pronaci.

Ja da sam to napravio nikada nebih na forumu pisao za koliko para su me zajebali, jel ono koliko tipova moze bit u Bnet korisničkoj bazi kojima je nedobrovoljno naplaćeno bas cca 1200 kuna iznosa?
13 godina

Pa sve ok..

Ali prema njima je sve ok, nista se nije desilo, to su stari podaci. Zasto policija itd ? :)

"Hey b net korisnici, sigurni ste"   - u prijevodu

ja

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

OIB je javan podatak. Kako to misle da se promjene na računu mogu vršiti ako znate OIB?!

12 godina
neaktivan
naxeem kaže...

OIB je javan podatak. Kako to misle da se promjene na računu mogu vršiti ako znate OIB?!

znaju se i korisnička imena i šifre...

Only 3 things are infinite - the Universe,human stupidity and WinRar's trial period.
12 godina
neaktivan
Mitch kaže...

Ovo su stari podaci, našao svoje stare i krivi su.

ne možeš na temelju jednog(svog) podatka,reći da su i ostali takvi,tj. pogrešni...

Only 3 things are infinite - the Universe,human stupidity and WinRar's trial period.
16 godina

Sta ima netko na forumu tko se nasao sa tocnom lozinkom?

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. https://www.facebook.com/MandicPhoto

1 3 hvala 0
15 godina
Mitch kaže...

Sta ima netko na forumu tko se nasao sa tocnom lozinkom?

Ima ih malo više

Xfire: lxexo // BF4: http://battlelog.battlefield.com/bf4/user/leo_ZJEEEh/
17 godina

§

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.1.2014 19:19 (kunof00).
13 godina
peace_of_cake kaže...

kako je autor teme naveo da ima veliki račun od bneta logično je da je njihov korisnik. on je njihovu bazu objavio i mene sada interesira vaše razmišljanje:

*je/nije obrisao svoje podatke iz bnetove baze (cijeli tekst mi ne stane u glasački redak)

ako bnet često radi backup (a trebao bi jer ipak je to velika firma) i ako stare backupe sprema, onda u slučaju da je autor teme sebe izbrisao sa baze koju je takvu izmijenjenu objavio, onda bi se moglo znati tko je to napravio.

16 godina
neaktivan
peace_of_cake kaže...
peace_of_cake kaže...

ako bnet često radi backup (a trebao bi jer ipak je to velika firma) i ako stare backupe sprema, onda u slučaju da je autor teme sebe izbrisao sa baze koju je takvu izmijenjenu objavio, onda bi se moglo znati tko je to napravio.

B-net bi kao velika firma trebao i bolje paziti na lozinke svojih mušterija...

Listen, this is no set of rules. I'm not tellin' you what to do, all I'm saying is I'm bringing up of three things that are like, so important to the world, I don't have to find as much importance in.
12 godina
neaktivan

trebaju poradit na enkripciji,private vlanovima itd...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Ako ga i ne moze bnet detektirati (sto sumnjam), dečec se javno pohvalio po forumima i lako mu se udje u trag. Policija ce traziti podatke od mire, miro ce ih morati dati. Ono sto mene odusevljava kod tih hakercica je cinjenica da se uvijek brane da rade za neko vece dobro a zapravo ih je briga samo za vlastito du*e. Da je prije svoje fantasticne akcije poslao mailove stotinama tisuca korisnika i trazio ih dopustenje da objavi njihove privatne podatke, onda bih mu oprostio. Ovako sam posve za to da ga se oglobi za 10 x tih njegovih 1200 kn i strpa u zatvor gdje ce moci razmisljati o steti koju je nanio drugima.
Potpis!
Poruka je uređivana zadnji put pet 10.1.2014 6:13 (Ezio).
Moj PC  
3 17 hvala 0
14 godina

Ova stranica je jos online, to je po meni puno veca sramota za Bnet sto nisu reagirali...

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Boli njih briga. Glavno da korisnici uredno plaćaju račune.

0 0 hvala 0
13 godina

Na koji način mogu otvoriti tu bazu sql?

Otvaram s notepadom al mi izbaci kaos, te nemogu naći sebe preko opcije find...

Inače, njihov sam korisnik od 5-6 mjeseca 2013. pa me zanima imaju li moje podatke objavljene.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Volos kaže...

Inače, njihov sam korisnik od 5-6 mjeseca 2013. pa me zanima imaju li moje podatke objavljene.

http://notepad-plus-plus.org/

WordPress ❤
13 godina
OriginalEXE kaže...
Volos kaže...

http://notepad-plus-plus.org/

Hvala na odgovoru. 

Na kraju se nisam pronašao u toj bazi, korisnik od 5-6 mjeseca (2013). Prijatelj koji je korisnik unatrag 2 mjeseca također nije u bazi...

15 godina
Ezio kaže...
Ako ga i ne moze bnet detektirati (sto sumnjam), dečec se javno pohvalio po forumima i lako mu se udje u trag. Policija ce traziti podatke od mire, miro ce ih morati dati. Ono sto mene odusevljava kod tih hakercica je cinjenica da se uvijek brane da rade za neko vece dobro a zapravo ih je briga samo za vlastito du*e. Da je prije svoje fantasticne akcije poslao mailove stotinama tisuca korisnika i trazio ih dopustenje da objavi njihove privatne podatke, onda bih mu oprostio. Ovako sam posve za to da ga se oglobi za 10 x tih njegovih 1200 kn i strpa u zatvor gdje ce moci razmisljati o steti koju je nanio drugima.

Haksao bnet-ovu bazu podataka i sad ce bit dovoljno glup da se na bug prijavi sa svojom "kucnom" ip adresom. Baš.

13 godina
odjavljen

kad su hakeri isto napravili sa PSN onda je SONY bio kaznjen u vise drzava 
isto tak bi trebalo bit sa Bnetom  

Moj PC  
8 0 hvala 0
17 godina
Colossus7 kaže...

Bar 60 % firmi imaju uposlene takve genijalce koji naočigled odlično rade svoj posao, i pomazu tajnici Štefici i Direktoru oko sitnih problemčića vezanih za računala na dnevnoj bazi, dobri su sa svima,  dok ne svane jedan od ovih dana, gdje su prva pitanja tipa a Zasto se to desilo, zasto mi to nemamo, zasto to neradi, zasto nitko nije razmisljao o tome, zasto to jos nije popravljeno?

E onda se vidi tko ima kvalitetan IT kadar a tko se dobro uhljebio i nema pojma raditi posao za koji prima plaću.

Ili prima tako mizernu plaću a mora raditi 10000 stvari, od weba, dizajna, baze, programiranja, officea, nabave, podrške i da ga baš briga za security... poznato i provjereno. A da ima uhljeba ima i toga.

http://www.zvonimirbuzanic.com/ - http://www.doom.com.hr/ - http://www.weboteka.net/
11 godina
neaktivan

Pa istina... ima dosta programera koji će isprogramirati da radi... ali kada je pitanje sigurnosti, onda njih dosta pada na tom testu, počevši od manjih stranica pa do većih. To ako netko još nije provalio u... ne znam, recimo za primjer... plavi oglasnik, naravno da to ne znači da se ne može, jer će se kad tad naći netko tko će potrošiti par sati vremena na to, naći kakvu rupu u nekom dijelu stranice gdje ne zalazi puno ljudi (ili nekom relativno novom dijelu stranice koji možda još u potpunosti nije testiran), i upasti.

Možda je neka veća stranica sigurna (nazovimo ju stranica "X") i ne može se provaliti, ali ona sigurno ima nekog hostera a hosteri današnje vrijeme najčešće koriste WHMCS (neki puno puno veći hosteri naravno imaju i custom soluciju). Upadni u WHMCS te stranice i šta ti onda vrijedi što je stranice "X" sigurna, ako sa vrha možeš doći do nje. Onda hosting ima još veću glupost jer sigurno nema samo tu jednu stranicu "X" već i 5.000 drugih... e onda nastaje glupost.

To što još (možda) nitko nije našao rupu na hrvatskom telekomu ili VIP-u, to ne znači da rupe nema... samo ju treba naći, a kad se nađe onda su u problemima, osim ako se ne nađe netko tko će ih kontaktirati i prijaviti rupu, ali nitko tko upadne nekoj većoj firmi (VIP, HT, CARNet...) neće samo tako poslati gdje se nalazi rupa jer je potrošio minimalno par sati na pronalaženje, a pogotovo ako je velika firma tipa VIP (od mailova, lozinki, privatnih informacija korisnika i tko zna čega još ne). Naravno, svatko bi tražio neke novce za pronalazak i prijavu rupe (nitko to ne bi besplatno napravio), ali kako doći do nekoga u VIP-u tko može odobriti plaćanje za pronalazak rupe, usput da ne dobiješ tužbu od njih u inat jer si im provalio u sustav. Jedva dobijem njihovu podršku za korisnike čekam po 10-15 minuta, kako bi onda trebao doći do nekoga tko ima neku poziciju.

Po meni bi veće stranice/firme trebale imati nekakav bounty ili kako da to nazovem, recimo ako im prijaviš neku vrstu propusta na stranici, dobivaš neke novce. Google i Facebook vrte tu politiku, za prijavu neke rupe se može dobiti po NEKOLIKO 1000 dolara, a za one manje i koje nisu toliko štetne za korisnike i po 500-1000 dolara, za veće i do 10000-15000 dolara, naravno ako bi netko to od naših imao ne bi stavljao takve cifre već 4000-5000 kuna za neke opasnije rupe. Upravo iz tog načina financiranja hakera da rade za njih smanjuju broj napada na korisničke račune, sebi olakšavaju posao a pomažu i onima koji su našli rupu - finom svotom novca. Svatko od nas bi rađe uzeo 5000 kuna nego čuvao rupu sebi sa kojom praktički ne bi mogao ništa, a tko zna... kad bi stranice kao VIP, Bnet, HT imali takve bounty-e za pronalazak rupa a ljudi im prijavili rupe + dobili novce + ostavili kontakt, možda bi i zapošljavali takve osobe da im rade na sigurnosti, a ne tipa Bnet IT programere koji su se na takvoj gluposti zajebali.

Nemaju samo Google i Facebook taj način prijave rupa, već i Nokia (oni daju mobitele umjesto novca) i puno drugih da sad ne nabrajam.

Prijavio sam nekoličinu rupa na nekim stranicama srednje veličine, 3-4 dana kasnije su ih popravili... a ni hvala se ne dobije putem maila, niti 1 od 20-ak puta!!! Zašto onda prijavljivati, ne možeš dobiti ni hvala, a kamoli da dolaziš VIP-u i njima prijavljuješ rupu. Kad sam shvatio da nema ništa od toga, prestao sam prijavljivati. Izmjena: U stvari jest, jednom sam dobio zahvalu od delegacije Europske unije u RH, ponudili su mi... kalendar (svaka čast ako ih usporedim sa ostalima).

Što se tiče enkripcije lozinki, svaka im čast, a još veći blam je što su se svi vlasnici hostinga koji su imali hosting kod njih mogli spojiti na MySQL bazu direktno sa tog servera, a dobivanje podataka ništ posla.

Pozdrav T-u.

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.1.2014 19:06 (marinko321).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice