Ili o tome da ja placam 1 GB 60 kuna a u normalnim Evropskim drzaama FLAT stoji 9,99 Ojera?

Svagdje je bolje ... I mi bi u EU... CITAJ
"ja sam u poljskoj na svom iphone 3gs-u na nekoj njihovoj mrezi imao 1gb na najvecoj brzini i onda kad sam to potrosio flat na nesto sporijoj brzini (al nista sad nest posebno sporije, mogao sam i dalje zivkat prek skypea il fringa na iphone-u)
aktivacija me kostala 14 zlota tj 26kn - sica
jel moram rec da nisam skoro nist potrosio na mobu, poruke sam slao ekipi na face il na mail a sa starcima se cuo prek skypea (na kucni za 6€ unlimited europe). a i taj operater je imao minutu poziva po nekih 40tak lipa ak zoves istu mrezu. kad sam se vratio potrosio sam 100kn za 2 dana...
konkurencija cini svoje - u poljskoj imaju nekoliko vecih operatera (i trziste od 38 milijuna stanovnika) tak da im je usluga predobra"
Nemogu tebi pomoc nikakvi linkovi, nadam se da ce se javiti neko iz Europe da ti razjasni da smo ispod svih u svemu...
Nije mi uopće jasan taj koncept ograničenog flata,piše u postovima da negdje nakon 500 mb isključuju video, smanjuju brzinu, mislim, wtf??? Pa to je svrha flata, ne bih ga doma imao da ne gledam videe, skidam filmove i glazbu. Kakve bi ja to filmove trebao gledati na mobu da mi tih 500 mb traju ne znam kolko i surfam normalnom brzinom, prije nego oni smanje brzinu. Čista glupost. Ako paket od 1 gb košta manje od 100 kn (a košta) onda se bolje to isplati uzet, jer ne znam na što bi potrošio ostalih 500 mb na brzini od 60 kps da se izjednačim s onih 1 gb?
Koristim EXTRA total 100 i maksimalna brzina koju sam postigao preko stick je oko 1.5Mbps, da li je moguće postići veću brzinu?
Zašto ne mogu postići 3.6Mbps, iako mi je na programu označeno da sam na HSPDA.
p.s. u Britaniji nakon potrošenih 500MB blokiraju samo video, audio i skidanje datoteka, dok ne diraju surfanje i e-mail, što je njima zbog velikog broja Wireless Hot Spot -ova i više nego previše.
Naravno da je moguće, ali uvelike ovisi o opterećenosti bazne stanice na koju si spojen, vjerojatno malo i od signala itd. Meni isto uvijek piše HSDPA na mobitelu kad sam doma, i najčešće skida oko 4-5 Mbps, ali nekad je valjda opterećeniji pa je na 1-1.5. Evo ti i rezultat sa speedtest.net da ne misliš da izmišljam. Jedan kolega je postao rezultat sa nekih 12-14 Mbps preko HSDPA na Vipu, ne sjećam se točno.
vodafone.co.uk: 500 MB paket: 5.11 GBP (42.25 HRK), automatska aktivacija sljedećeg 500 MB paketa kad se pređe limit.
plus.pl: 1 GB paket: 28.23 PLN (52.80 HRK). S desne strane piše nešto kao da se dodatni promet ne naplaćuje, ako sam dobro shvatio. No budući da onda oni veći i skuplji paketi koji su u ponudi ne bi imali nikakvog smisla, pretpostavljam da postoji ograničenje u brzini nakon što je paket potrošen.
vodafone.de: 1 GB paket: 14.99 EUR (110.36 HRK): Flat sa ograničenjem brzine od 64 kbps nakon potrošenih 1 GB.
a1.net (Austria): 1 GB paket: 12.90 EUR (94.98 HRK): U paketu se dobiva i 100 SMS i 100 MMS poruka, jedino što sam našao kao paket za internet.
Jesi sad sretan s cijenama iz Europe?
EDIT: Da dodamo naše...:
vipnet.hr: 1 GB paket: 90 HRK
t-mobile.hr: 850 MB paket: 75 HRK (1 GB je u ponudi samo postojećim korisnicima i 100 HRK je)
vodafone.co.uk: 500 MB paket: 5.11 GBP (42.25 HRK), automatska aktivacija sljedećeg 500 MB paketa kad se pređe limit.
plus.pl: 1 GB paket: 28.23 PLN (52.80 HRK). S desne strane piše nešto kao da se dodatni promet ne naplaćuje, ako sam dobro shvatio. No budući da onda oni veći i skuplji paketi koji su u ponudi ne bi imali nikakvog smisla, pretpostavljam da postoji ograničenje u brzini nakon što je paket potrošen.
vodafone.de: 1 GB paket: 14.99 EUR (110.36 HRK): Flat sa ograničenjem brzine od 64 kbps nakon potrošenih 1 GB.
a1.net (Austria): 1 GB paket: 12.90 EUR (94.98 HRK): U paketu se dobiva i 100 SMS i 100 MMS poruka, jedino što sam našao kao paket za internet.
Jesi sad sretan s cijenama iz Europe?
EDIT: Da dodamo naše...:
vipnet.hr: 1 GB paket: 90 HRK
t-mobile.hr: 850 MB paket: 75 HRK (1 GB je u ponudi samo postojećim korisnicima i 100 HRK je)
Evo u EU dobis za 110 kn flat a kod nas za 100kn 1 GB prometa, jel to vrijedi za one koji nemaju pretplatu? Ako da nema boljeg...
To su opcije za pretplatnike, ako se ne varam. Kod našeg T-Mobilea imaš u tarifi od 100 kn flat internet (sa 512 MB ograničenjem na punoj brzini koje se do daljnjega ne primjenjuje). U tarifi je uključeno i 150 minuta i 50 SMS-ova. Ne vidim šta je bolje kod njih.
To su opcije za pretplatnike, ako se ne varam. Kod našeg T-Mobilea imaš u tarifi od 100 kn flat internet (sa 512 MB ograničenjem na punoj brzini koje se do daljnjega ne primjenjuje). U tarifi je uključeno i 150 minuta i 50 SMS-ova. Ne vidim šta je bolje kod njih.
Vodafon je najskuplji, potrudit cu se nac jeftinije. Znam da ima za 9,99 ...
Da ti skratim muke, T-Mobile Deutschland ima opciju 9.95 EUR Flat, ali sa konstantnim ograničenjem brzine od 384 kbps. Opet nije baš savršena opcija. e-plus.de ima 15 EUR Flat sa 1 GB na punoj brzini, kasnije se smanjuje, kako oni kažu, na GPRS brzinu. o2.de također nudi za 15 EUR 1 GB Flat opciju sa istim ograničenjem.
Da ti skratim muke, T-Mobile Deutschland ima opciju 9.95 EUR Flat, ali sa konstantnim ograničenjem brzine od 384 kbps. Opet nije baš savršena opcija. e-plus.de ima 15 EUR Flat sa 1 GB na punoj brzini. o2.de također nudi za 15 EUR 1 GB Flat opciju.
Je*** ogranicenje, znaci bio sam u pravu.
lol. I koja mi korist od takvog flata kad ga ne mogu iskoristiti za ono za što bih inače jedino i koristio flat, dakle video, download, itd. jer je prespor?
lol. I koja mi korist od takvog flata kad ga ne mogu iskoristiti za ono za što bih inače jedino i koristio flat, dakle video, download, itd. jer je prespor?
Nije presporo, bitno da sam bio u pravu...
Majko sveta... Ovaj video s youtubea:
ima prosječni bitrate 516 kbps na slabašnoj 360p rezoluciji, znači, za stream videa je prespor. Mislim da ne trebam pričati koliko dulje traje neki veći download na 384 kbps nego na 4-5 Mbps. Draža mi je moja 1 GB opcija s punom brzinom, koju ionako ne potrošim sa mobitelom, nego flat sa tako zastarjelom brzinom.Majko sveta... Ovaj video s youtubea:
ima prosječni bitrate 516 kbps na slabašnoj 360p rezoluciji, znači, za stream videa je prespor. Mislim da ne trebam pričati koliko dulje traje neki veći download na 384 kbps nego na 4-5 Mbps. Draža mi je moja 1 GB opcija s punom brzinom, koju ionako ne potrošim sa mobitelom, nego flat sa tako zastarjelom brzinom.Meni je dosta brzo! Stvar je novaca, mi imamo sve super skupo! hahahah
Blago tebi onda :P Sve super skupo, a za 100 kn imaš tarifu s neograničenim internetom i 150 minuta razgovora. Svašta...
edit: Sad sam vidio da kažu da se ograničenje primjenjuje od 01.05.2011.
aj čovječe ionako mi je muka surfati mobitelom zbog malih ekrana iako mi je to bila opcija kad su bili kvarovi na kompu navikne se čovjek nekako ali na duže staze ne, jedino na sred ceste pristupiti nekoj informaciji na netu onda je valjda dosta i tih 64kbps, inače na lapu je i edge banana, ali bar se dodatno ne naplaćuje kada izađeš iz paketa ali naši toga još nemaju, jer mene giga preko 10gb paketa dođe 290kn, ja bi rađe i na edge izvan paketa pa da mi ostane tih 290kn recimo, velike brzine su i prednost i prokletstvo na ovako malim paketima a očito je da nitko nema flat na full speedu jer nikome to mreže nebi izdržale, ali i fixni bi izgubili velik dio kolača kad bi se uveo pravi flat na mobilnom netu za neke normalne novce, možda čak i fixni vrše neki pritisak ali nadajmo se da će napretkom na lte i lte advanced doči do poboljšanja, jer lte advanced ide i 600 mbps mislim što je 10Gb na toj brzini, ništa, nije ništa ni na lte-ovih 150Mbits samo tko će to dočekati, obečavaju hd stream na toj brzini, a kako ću jadan streamat kad nemam prometa, to je za plakati već ne znam nisam pametan više, ne volim to ganjanje brzina rađe bi prometa
Do 512 MB, piše ti na njihovim stranicama. To je u S i M, ostale imaju 1 GB.
Do 512 MB, piše ti na njihovim stranicama. To je u S i M, ostale imaju 1 GB.
I kolko ce se puta sporije rifrešati BUG FORUM sa smanjenom brzinom?
Stavi na mobitelu da se spaja samo preko GPRS-a pa ćeš vidjeti.
Stavi na mobitelu da se spaja samo preko GPRS-a pa ćeš vidjeti.
Kako da stavim na IP4?
U Settings>General>Network možeš isključiti 3G, ali mislim da ti tako ostaje EDGE upaljen. Moguće da se to ne može ugasiti, jbg.
U Settings>General>Network možeš isključiti 3G, ali mislim da ti tako ostaje EDGE upaljen. Moguće da se to ne može ugasiti, jbg.
Da radi, sporo za gledanje videa ali za surfanje bi se dalo izgurati...