Excel read only?

poruka: 8
|
čitano: 6.672
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Excel read only?

Da li se moze i kako excel tablicu koja je read only prebacit u normalnu?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Excel read only?
vjekos kaže...

desni klik na datoteku i propertis i onda iskočaš read only?

ako nije tamo onda je moguće da je autor tablice zaključao listove, pa u tom slučaju ti treba pass

14 godina
neaktivan

pa ocito da mi treba pass jer nije onako sa desnim klikom

16 godina
neaktivan
vjekos kaže...

Idemo prvo definirati što to tebi znači "tablica je read only"

Kolega ti je dao kako se mijenja atribut na samoj datoteci, koji nema veze sa tablicom. npr: datoteka.xls (atribut: ra--)

Evo nekoliko opcija i situacija:

Situacija 1:

Sama datoteka ima atribut "redad only" a kako se uklanja to ti je kolega pojasnio

Sitacija 2:

Sama Workbook može prilikom otvaranja biti "read only" tako kada je otvaraš da te u samom početku pri otvaranju upozorava na to (namjenjena je samo za čitanje). Ti je dakle možeš otvoriti i pogledati sve Sheets, tablice na njima itd.. pa je možeš snimiti pod drugim imenom datoteke koja neće biti "read only". Ako Sheets nisu zaključani tada možeš mijenjati podatke.

Situacija 3:

Datoteka može biti zaključana sa lozinkom za otvaranje ili modificiranje podataka.

Dakle što tebi konkretno treba?

Web tutoriali za početnike, Visual Basic, Autocad, Windows, Excel, Word, FrontPage, PowerPoint, Home Network
14 godina
neaktivan

dakle imam excel dat u kojoj se nalazi VBA aplikacija koja je zasticena passwordom i sad me zanima da li se to nekako moze maknuti ili da se kanem corava posla

16 godina
neaktivan
vjekos kaže...

dakle imam excel dat u kojoj se nalazi VBA aplikacija koja je zasticena passwordom i sad me zanima da li se to nekako moze maknuti ili da se kanem corava posla

To je već nešto drugo, autor Workbook je zaštitio svoj rad i vjerojatno ima razlog za to. Na legalan način ne možeš pristupiti u VBA.

Web tutoriali za početnike, Visual Basic, Autocad, Windows, Excel, Word, FrontPage, PowerPoint, Home Network
14 godina
neaktivan

a na ilegalan znaci moze?

17 godina
vjekos kaže...

a na ilegalan znaci moze?

da, legalno ne, ali ilegalno da.

i tu je kraj razgovora jer to nije dozvoljeno na forumu.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice