Tema za odabir tvrdih diskova izdvojena tema

poruka: 1.848
|
čitano: 635.875
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Tema za odabir tvrdih diskova

U svakom slučaju uvijek treba gledati opciju SSD (system) + HDD (storage) bez obzira na veličinu SSD-a.

Moj savjet je također uzeti SSD+HDD, ali ako ne možeš sada, planiraj ove godine, skupi novac, cijene im ionako padaju gotovo na dnevnoj bazi.

Kod mene je kombinacija 60GB SSD + 320GB i 1TB HDD . Plan je kroz dogledno vrijeme uzeti 256GB SSD + još jedan 1TB HDD, jer kad jednom probaš SSD - nema povratka na samu mehaniku, koliko god disk bio dobar.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

Radije bih podatke (filmove, serije, slike, itd) držao na optičkim medijima i usb memorijama te uz to imao SSD od 128GB kao sistemski disk, nego imao npr. 2TB WD Black kao sistemski. Vjeruj mi. Jer, na 128GB ionako stane OS + svi potrebni programi + svi dokumenti na kojima trebaš raditi mjesecima (word, excel, pp i ostali), a za ostalo bih se prije krpao raznim memorijama (usb, sd, dvd), nego imao sve na jednom mjestu dostupno (recimo ogroman HDD), ali sporije brzine. Istina, ne igram nikakve igre, ali i na SSD stane igra-dvije.

Budimo realni - kolikoj količini sadržaja trebaš pristupiti više puta svaki dan, a da ti to ne stane na SSD?

Filmovi - iskopiraš ih na SSD, pogledaš i obrišeš. Serije? Također, toliko mjesta uvijek ima. Pjesme stanu, slike stanu (ali, svaki dan gledaš slike?). A ostali dokumenti od po par MB/10MB/100MB pa i 1GB stanu bez problema na SSD.

Imao sam laptop sa 128GB SSDom te DVA ugrađena 2.5" diska sa po 1TB (znači ukupno 2TB na HDDovima).  Mislio sam da SVE moram imati na dohvat ruke, nikad nisam bio u većoj zabludi :D

Prodao sam taj laptop (17.3) i bio u velikoj dilemi kad sam trebao uzeti 15.6" samo sa mogućnošću jednog diska. Reći ću da sad potpuno ugodno živim sa laptopom u kojem mi je jedino 128GB SSD, nečujan laptop, ne grije se. A za dodatne sadržaje imam 3 externa diska koja se lako prikopčaju kad mi trebaju. 

SSD bih uvijek uzeo ispred HDDa. A pogotovo ako imaš neki stari disk (pretpostavljam da imaš) i da njega možeš privremeno koristiti za spremanje podataka.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

imao sam HDD WD 500GB, 5000AAKX i krepao je i sada trebam novi HDD 

cijena oko 400-450 kn

za oko mi je zapeo ovaj http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=13523

ims duplo vise memorije od ovog kojeg sam imao a malo je skuplji

zanima me nesto vise o tom,kakva je kvaliteta i to?

NBA - I love this game !!

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pozdrav narode,

Zanima me mogu li se povezati ovaj ili ovaj HDD sa ovom matičnom pločom?

Hvala unaprijed

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.2.2015 17:37 (Gandza).

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Tema za odabir tvrdih diskova
nihil kaže...

smatram da bi disk trebao biti najdugovječnija komponenta u kompjuteru ako se pravilno gasi komp.

Moram priznati da si lagano klasa "optimist".

11 godina
Gandza kaže...

Pozdrav narode,

Zanima me mogu li se povezati ovaj ili ovaj HDD sa ovom matičnom pločom?

Hvala unaprijed

Ovaj Seagate zaboravi, ne šalju u Hrvatsku, ali inače oba bi radila na toj ploči, koliko vidim ima 2 SATAII priključka.

Tj. kompatibilni su :) .

13 godina
odjavljen

koji je trenutno bestbuy eksterni 500gb HDD? obavezno 3.0 usb

kakav je ovaj?

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.2.2015 20:51 (Zin8).

0 0 hvala 0
12 godina

toshiba basic ili samsung m3 sa duljim jamstvom

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.2.2015 23:49 (roby27).
10 godina

Ćime zamjeniti samsunga f4 od 320gb?

Nešto novo, 500gb barem, i da nije baš neki spor.. neku preporuku..

Uzet najjeftiniju toshibu?

hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Trebam neki ekstremi disk da spojim na tv ili android tv box i puštam s njega filmove, muziku itd.. I možda nabacim dvije particije s bootabilnim windowsima, posto cesto nekome dižem sustav..

To bi sljakalo?

Troumim se, toshiba basic, western digital elements i samsung m3 svi 500gb..

Sta od ta tri, ili mi je svejedno?

0 0 hvala 0
15 godina

može preporuka za hard disk za laptop, što jeftiniji, po mogućnosti da ga odmah imaju u linksu u osijeku 

0 0 hvala 0
12 godina

Pozz možete li mi predločiti neki disk od 500gb za OS?? Cijena do 600kn max!Hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Koji format te zanima? desktop ili laptop...

12 godina
lepi91 kaže...

Trebam neki ekstremi disk da spojim na tv ili android tv box i puštam s njega filmove, muziku itd.. I možda nabacim dvije particije s bootabilnim windowsima, posto cesto nekome dižem sustav..

To bi sljakalo?

Troumim se, toshiba basic, western digital elements i samsung m3 svi 500gb..

Sta od ta tri, ili mi je svejedno?

Ako je cijena bliska onda onaj koji ima dužu garanciju, brzine su ionako vise manje tu negdje zavisno o radnji, vise igra ulogu matična sa kvalitetnim usb3.0 kontrolerom. Tu je Asus jako dobar.  

ministar kaže...

može preporuka za hard disk za laptop, što jeftiniji, po mogućnosti da ga odmah imaju u linksu u osijeku 

http://www.links.hr/?naziv=tvrdi-disk-500-0-gb-seagate-st500lm012-momentus-sata3-2-5-8mb-5400-rpm-9-5mm-za-notebook&option=artikl&id_artikl=016.024.025

16 godina

Pozdrav zanima me preporuka externog hard diska za storage oko 450-500 kn.

Uzeo Samsung m3.

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.3.2015 11:21 (kmz89).

0 0 hvala 0
13 godina

Bok!

Može preporuka HDD-a za pohranu od 3TB a da ima 3god. garancije ili više?

0 0 hvala 0
12 godina
roby27 kaže...

Koji format te zanima? desktop ili laptop...

Desktop! 3.5

17 godina

Preporuka internog hard diska? ne planiram ssd uzimati nego mi treba nešto dobro i pouzdano sa 500gb ili 1 tb, a da nije preskupo. I kakvi su dojmovi za WD RE SATA 5003ABYZ? dobio sam ponudu kupiti ga za 400 kn pa me  zanima jel se isplati.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
lobotomac90 kaže...

Preporuka internog hard diska? ne planiram ssd uzimati nego mi treba nešto dobro i pouzdano sa 500gb ili 1 tb, a da nije preskupo. I kakvi su dojmovi za WD RE SATA 5003ABYZ? dobio sam ponudu kupiti ga za 400 kn pa me  zanima jel se isplati.

WD su najkvalitetniji hard diskovi koji se mogu naci na nasem trzistu. Tu nema greske.

Chriss kaže...

Bok!

Može preporuka HDD-a za pohranu od 3TB a da ima 3god. garancije ili više?

WD Green

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.3.2015 16:14 (chaselol).
17 godina
chaselol kaže...
lobotomac90 kaže...

WD su najkvalitetniji hard diskovi koji se mogu naci na nasem trzistu. Tu nema greske.

Ma to znam nego me konkretno zanima kakav je ovaj model? nisam našao baš recenzije za navedeni hard, evo na linku model http://www.amazon.com/WESTERN-DIGITAL-WD5003ABYZ-500GB-internal/dp/B00FMHE4HQ

13 godina
protjeran
chaselol kaže...

A ko je radio to istraživanje o kvaliteti diskova? Ti? I što to konkretno znači, ajd malo objasni...

Imaš tri proizvođača diskova, nije da ih imaš 350 pa da možeš pričat kako je jedan kvalitetniji od drugoga.

Nijedan od njih ne odskače ni malo od drugoga i svaki ima svoje prednosti, to što je WD najrazvikaniji ne znači da je isplativiji od jedne Toshibe.

Postoje diskovi s jasnom namjenom, neki su brži, neki hladniji, neki tiši, neki jeftiniji, a paušalno lupat kako je WD najkvalitetniji stvarno nema smisla, svaki ima jednake šanse da crkne nakon 3 dana.

Jedino što je bitno u cijeloj priči je jamstvo i omjer cijene i GB, a to čija je naljepnica na disku je zadnja stavka koja se gleda.

13 godina
neaktivan
bill_jobs kaže..

A ko je radio to istraživanje o kvaliteti diskova? Ti? I što to konkretno znači, ajd malo objasni...

Imaš tri proizvođača diskova, nije da ih imaš 350 pa da možeš pričat kako je jedan kvalitetniji od drugoga.

Nijedan od njih ne odskače ni malo od drugoga i svaki ima svoje prednosti, to što je WD najrazvikaniji ne znači da je isplativiji od jedne Toshibe.

Postoje diskovi s jasnom namjenom, neki su brži, neki hladniji, neki tiši, neki jeftiniji, a paušalno lupat kako je WD najkvalitetniji stvarno nema smisla, svaki ima jednake šanse da crkne nakon 3 dana.

Jedino što je bitno u cijeloj priči je jamstvo i omjer cijene i GB, a to čija je naljepnica na disku je zadnja stavka koja se gleda.

Sta naprica covjece.....

Naravno da nemaju iste sanse da vrisnu.

http://lmgtfy.com/?q=most+reliable+hard+drives+2014

Nego, pogledaj malo dva tri klika po google-u i dobijes informacije.

Pogledaj kakav je seagate krs od marke, a ovdje ga ljudi preporucuju sakom i kapom 

Hard kad kupujes tu ne stedis, jednostavno je tako. Najskuplje je kad izgubis podatke, a to se desava cesce kod konkurencije.

13 godina
protjeran

Čini se da tebi nije jasan pojam statistike koja je krajnjem korisniku totalno nebitna.

I nemoj mi pliz goglati takve stvari, ti možeš kupiti 50 kom WD diskova i da ti svi odlično rade 10 godina, a ja ću kupiti samo 1 kom i taj jedan će mi crknuti nakon 5 mjeseci.

Eto, to je statistika.

Zato sam i rekao da je jedino bitno da imaš papirnato jamstvo (i backup naravno), jer kad ti crkne TVOJ hard disk, onda je zadnja stvar koja će te zanimati koliko ima takvih crknutih u svijetu.

Reći za Seagate da je krš od marke je idiotarija svjetskih razmjera i daj se nemoj više prosipat jer se očito ne razumiješ u ništa.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Da ti odgovorim u fazonu danasnjih tinejdzera:

Nebitan si, fejk i smaras.

WD je najkvalitetniji proizvodjac hard diskova na nasem trzistu.

THE END.

Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
chaselol kaže...

THE END.

Daj budi ozbiljan. WD je OK proizvođač kućnih diskova. Niti radi najbolje, niti najpouzdanije, niti najbrže diskove niti neke diskove za ozbiljnu upotrebu.

13 godina
protjeran
chaselol kaže...

Nisam znao da se hard diskovi proizvode posebno za naše tržište.

Totalno si se izgubio.

17 godina

Haha zbog odgovora na moj post nastala čitava rasprava, a nitko mi nije odgovorio kakav je taj disk  

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.3.2015 22:27 (lobotomac90).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
lobotomac90 kaže...

Haha zbog odgovora na moj post nastala čitava rasprava, a nitko mi nije odgovorio kakav je taj disk  

Disk je odlican, uzmi.
A ovo su ti inace random trolovi koji nisu vidjeli vise od dvije komponente u zivotu, vec su procitali 15k review-a na internetu i sad su profesionalci.

ripperino

17 godina
chaselol kaže...
lobotomac90 kaže...

Disk je odlican, uzmi.
A ovo su ti inace random trolovi koji nisu vidjeli vise od dvije komponente u zivotu, vec su procitali 15k review-a na internetu i sad su profesionalci.

ripperino

Poprilična bahatost za nekog kome su WD diskovi "najbolji".

Mogu ja reći da mi je kroz ruke prošlo više diskova nego 90% ljudi s ovog foruma zajedno, no preporučiti disk je uvijek lutrija - svaki može crknuti kad se najmanje nadaš. Disk je po defaultu element kojem se ne vjeruje.

15 godina
neaktivan
http://eu.battle.net/d3/en/profile/Crix-2462/hero/5487786
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice