Raw u ntfs bez gubljenja podataka?

poruka: 7
|
čitano: 11.497
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Raw u ntfs bez gubljenja podataka?????

pozdrav forumasi

danas mi se desila jedna jako neobicna stvar ( umalo katastrofa :P ) 

naime jutros sam upalio racunar sa namjerom da pustim neki film i imao sam sta da vidim.moj disk F ( disk od 250gb kao jedna particija ) se nije mogao otvoriti u propertiesu sam vidio da je on u RAW formatu i da je njegova velicina 0b....zanima me da li postoji mogucnost da povratim podatke sa njega...jer imam nekoliko snimaka sa moje kamere koji stoje na tom disku....i da li se on moze sad prebaciti u ntfs fajl sistem kao sto je bio a da se ne izgube podatci.....hvala unapred

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Raw u ntfs bez gubljenja podataka?????
casper_server kaže...

pozdrav forumasi

danas mi se desila jedna jako neobicna stvar ( umalo katastrofa :P ) 

naime jutros sam upalio racunar sa namjerom da pustim neki film i imao sam sta da vidim.moj disk F ( disk od 250gb kao jedna particija ) se nije mogao otvoriti u propertiesu sam vidio da je on u RAW formatu i da je njegova velicina 0b....zanima me da li postoji mogucnost da povratim podatke sa njega...jer imam nekoliko snimaka sa moje kamere koji stoje na tom disku....i da li se on moze sad prebaciti u ntfs fajl sistem kao sto je bio a da se ne izgube podatci.....hvala unapred

Moze kako ne samo ti treba program, s kojim ceš prebacit bitne podatke s te particije na neku drugu pa onda formatiraj tu particiju jer se nekaj tu pobrkalo i nema problema bit ce ok kasnije.{#}

Skini pa instaliraj ovaj dole program koji sam spomenul, izaberi modul Damaged Partition Recovery pa onda pod Advanced Setings podesi ko na videu pa oznaci tu particiju F i klikni Full Scan pa nek odradi. Kasnije samo oznaciš kvacicam, ono kaj misliš prebacit na drugu particiju i nema problema moš pogledat temu na drugom linku di se taj program vec i spominjal.{#}

http://www.bug.hr/forum/topic/ostale-softverske-teme/lista-besplatnog-softvera/30365.aspx?page=7&jumpto=1521735&sort=asc&view=flat

http://www.bug.hr/forum/topic/tvrdi-opticki-diskovi/externi-hdd-se-nemoze-otvoriti/96281.aspx?page=0&jumpto=1862512&sort=asc&view=flat

http://www.reliastream.com/cast/start/niorozco/
17 godina
moderator
Re: Raw u ntfs bez gubljenja podataka?
casper_server kaže...
u propertiesu sam vidio da je on u RAW formatu i da je njegova velicina 0b....

"RAW format" particije ne postoji - ta poruka znači da su podaci o particijama na disku oštećeni i da Windowsi tu particiju ne prepoznaju. Izvuci podatke s nje (rambox ti je dao preporuke) i kad si izvukao sve što si htio, formatiraj je.

15 godina
neaktivan

POZ ev vec cijeli dan googlam i nista pametno da nadem .Sam naslov teme govori kakav imam problem.Dali neko zna neki novi program ili neko riješenje da spasim podatke.Netrebam sve samo jednu mapu sa slikama.Probo sam onaj Mini tool data recovery ali on nađe na milijune slika.Dali postoji neki program da skenira disk pa da mi izbaci sve mape sa diska; pa cu ja to kopirati na drugi disk.

Ali da mape i dadoteke budu poredane kako su i bile,a ne razbacane .

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.7.2011 19:24 (MARKO_MARINAC).

0 1 hvala 0
16 godina
Re: Raw u ntfs bez gubljenja podataka?
MARKO_MARINAC kaže...

..Ali da mape i dadoteke budu poredane kako su i bile,a ne razbacane .

-pretjeruješ sa željama. Getdataback, Onetrack adv. recovery, Advanced format recoveriy.. itd, jedan od besplatnih je EASEUS. (svi imaju neki naziv recovery, partition manager i sl.. tj. svi mogu manje više uspješno rekonstruirati particiju, tj doći do podataka.).

U najgorem slučaju dobiješ fileove po tipu datoteke i broj, npr Pict0001... tako da tek nakon kopiranja možeš provjeriti što je spašeno i što ti je od tog potrebno. Ali to ovisi o tipu greške (i sreći, tj kombinaciji alata koje koristiš).

NE SKIDATI S NETA I INSTALIRATI NA DISK S KOJEG SPAŠAVAŠ PODATKE, zapravo što manje ga treba koristiti.

Za takve stvari se koristi liveCD (MiniPE, ERD...) ili još bolje drugo računalo i naravno pripremi dovoljno velik disk za kopiranje.

Ovisno o tipu greške, programćići kao recuva mogu jednostavnije stvari riješiti na način koji želiš, ali kod ovakvih problema to obično nije moguće. Kod oštećene particije su beskorisni.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
neaktivan

Mislim da je dobar program Partition Table Doctor. Ako je disk čak i formatiran, on pronađe prijašnje formate diska i lako obnovi šta treba, to jest, disk se vrati u stanje u kakvom je bio prije problema. Meni je rješio već nekoliko puta neprepoznatlji format diska, izgubljene particije, pa čak i kad mi je recovery sistema na laptopu izbrisao 3 moje particije, postavio 2 kako je bilo na početku i vratio originalne Windowse. Možda pomogne i u ovom slučaju.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Po meni najbezbolniji nacin bez instaliranja ikakvih programa Dignit koju live distru.

Sve ce uvik izuc jedino diskove koji su krepali nece spasiti al ostalo sve mos spasiti sam bez imalo truda.

Samo copy paste ko da si u win.

Jos ako se cesce desi live cd uvik je svjez tako da nemos sta pokvariti,

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice