Jel me vuku za nos

poruka: 35
|
čitano: 4.659
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Jel me vuku za nos
pitanje

Uglavnom

Kupio sam danas ovu .10 barakduciu :) u Vemilu fkors. Model : ST3250410AS

Bila je u izlogu, lik otvorio izlog i dao mi je . Disk je bio u antistatičkoj vrećici no vrećica je bila otvorena . Isto tako primjetio sam da iza uopce nema jumpera. E sad me zanima sljedece :

1. Nisam ga pitao za otvorenu vrecicu no mislite  li da su mi prodali macka u vreci ili je to bilo otvoreno jer su mozda testirali ili provjerili jeli sve ok s diskom prije pustanja u prodaju?

2. Sto se tiče jumpera, 2 puta sam pitao prodavača kako to da nema jumpera iza, on je rekao da je to normalno i ako mi treba jumper ( a netreba mi ali me zabrinulo posto ako bi trebalo biti jumpera a nema ga znaci da je disk koristen ili sta vec) - mogu uzet s recimo maticne ploce ili optickog drivea i slicno.

E sad zanima me jeli je to stvarno istina ( isto tako je rekao jedan gnom koji je bio njegov "pomocnik" da nikad nije vidio SATA disk s jumperom (dobivenim u paketu valjda je na to mislio) sto mi je malo  bilo sumljivo ) - znači zanima me jeli stvarno ova Barracuda koju sam kupio dolazi bez ugrađenog jumpera iza kraj konektora?

hvala!

Poruka je uređivana zadnji put sub 31.1.2009 17:39 (ReiKo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Jel me vuku za nos

Moze bit da je zadnji kojeg su imali, ili tako nesto... u biti ako radi valjda je OK.

A za jumpere, cuo sam da neki diskovi imaju (kao prebacivanje moda SATA1 > SATA2), ali ja još nisam niti jednog vidio...

0 0 hvala 0
17 godina
Jel me vuku za nos

Moj disk je imao jumper za sata 150/300.

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. Gigabyte EP35-DS3 | Intel C2D E8200 @3.2 GHz | Gigabyte HD4850 | 2 GB Kingmax PC 6400 | Chieftec 550 W
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Jel me vuku za nos

SATA nema jumpere

17 godina
neaktivan
autorov komentar
Eld kaže...

SATA nema jumpere

Mislis - ima jumper holdere ali ne dolazi s jumperima koje mozes staviti?

Inace, si imao ovu barracudu ili?
17 godina
ReiKo kaže...
Eld kaže...

SATA nema jumpere

Mislis - ima jumper holdere ali ne dolazi s jumperima koje mozes staviti?

Inace, si imao ovu barracudu ili?
 Da ima one pinove za jumper(neznam cemu sluze), ali nema jumpera tj. netreba ti jer vise nema slave,master, cable selection.
Konfa: athlon x2 5000+ BE @3,0Ghz / HD4870 2D(300,250)- 3D(780,950) / 2x2GB kingmax 800MHz / corsair TX650W / WD 6400AAKS blue edition / Pioneer 215-DBK / ASUS M2N-privremena/ logitech x-530 LAPTOP - ACER 5630G ( t5800, hd3470,2GBram ,320GB hdd) MSN- drazen016@net.hr
17 godina
neaktivan
Jel me vuku za nos
autorov komentar

A jeli netko iz pouzdanih izvora (znaci imao je tocno taj disk ili ga ima) moze reci da nije dosao s jumperom?

Inace na ovoj slici izgleda kao da je jumper prisutan...

Poruka je uređivana zadnji put sub 31.1.2009 18:23 (ReiKo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ti diskovi ti dolaze otvoreni - oni ti se testiraju i ako nisu otvoreni znaci nisu testirani

intel q9550 nvidia gtx 280 gigabyte x48-ds5 4gb OCZ reaper 1066mhz corsair 750w hdd wd 640GB thermlake kandalf samsung t220 Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis
17 godina

Pozdrav. Imam isti model kao i ti kojeg sam kupio prije skoro god. dana i dobio sam jumper s njime. No sam sam ga maknuo radi boljih preformansi. Tj. kada ti je jumper na njemu tada ti je disk ograničen na 1,5Gb/s, no kada ga skineš tada je na 3Gb/s. E sada ne znam o čemu se točno radi no znam da se je zapisivanje, čitanje i kopiranje na njemu ubrzalo za duplo kada sam skinuo jumper. Disk je došao u antistatičnoj vrečici no nije bila otvorena, bila je zatvorena s prozirno plavim selotepom.

AMD Athlon64 X2 6000+, oc 6400 || Sapphire HD3870 512MB GDDR4 || 4 x 2Gb Kingmax, 800Mhz || Asus M2R32-MVP || HDD Segate 250Gb, 16Mb || Chieftec power supply 650W Turbo Series
Poruka je uređivana zadnji put sub 31.1.2009 18:33 (Branimir2412).
17 godina
neaktivan
Jel me vuku za nos
autorov komentar

Hm...prema tome su me onda izmuljali...

Iako mi lega rekao da je to retail pa je zato otvorena vrecica a u bundleu dobis zatvorenu itd.

Što se tiče jumpera, znam ja za brzine (SATA150 i 300) no brine me sto nije doslo s jumperom posto to onda znaci da me veslaju...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

He he, ako ti je toliko stalo do tog jumper-a, pošaljem ti ja svoj poštom Osmijeh

AMD Athlon64 X2 6000+, oc 6400 || Sapphire HD3870 512MB GDDR4 || 4 x 2Gb Kingmax, 800Mhz || Asus M2R32-MVP || HDD Segate 250Gb, 16Mb || Chieftec power supply 650W Turbo Series
17 godina
neaktivan
Jel me vuku za nos
autorov komentar

Nije mi stalo do jumpera nego me zanima ako su me zajebali

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator

Provjeri disk od errora ako sumnjas da nije dobar.

Isto tako, mozes instalirati HDDlife pa u tom programu vidjeti koliko je disk radio, ako mislis da je vec bio kod nekog.

Smoke me a kipper, I'll be back for breakfast.
17 godina
Jel me vuku za nos

SATA nema jumpera ! A ako su te zajebali (hard ne radi ili ne radi pravilno) imas garanciju !

CPU AMD Phenom II X4 940 BE BOX cooled with Thermaltake Big Typoon 14Pro, 4.2GHz, ASUS M3A32-MVP Deluxe Crossfire, Sapphire VGA ATI HD4870 X2, Corsair DDR2-800 TW2X4G6400C5PRO 4GB, Western Digital 640 GB, Tagan BZ 800W, Antec Twelve Hundred

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Jel me vuku za nos
autorov komentar

Kad smo vec kod provjere diska, evo statusa za ovaj 320gb iz .11 serije baracuda:

samo 52% :(

btw.

malo je ovaj raw error read rate zabrinjavajuc...zato i imam lag problem s njim(video i bad sektori)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Jel me vuku za nos

Šta se brineš, ako bude šta imaš garanciju, a ja osobno mislim da ti nisu ništa podvalili

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Jel me vuku za nos
autorov komentar

Ma znam ali ono...kad platis nesto hoces da je to ispravno a ne da ti podvali nesto...pa premda radi i sve bude OK, ono nelagodu ti stvara barem meni.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Jel me vuku za nos

Zast mi je 77% performance i health?

1 1
2 2
Konfa: athlon x2 5000+ BE @3,0Ghz / HD4870 2D(250,237)- 3D(800,781) / 2x2GB kingmax 800MHz / corsair TX650W / WD 6400AAKS blue edition / Pioneer 215-DBK / Gigabyte MA 770-ds3 rev2.0/ logitech x-530 LAPTOP - ACER 5630G ( t5800, hd3470,2GBram ,320GB hdd) MSN- drazen016@net.hr
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Jel me vuku za nos

Ako ti ne šljaka imaš garanciju i fino zamijeniš...

Evo moj HDD

̿ ̿'\̵͇̿̿\з==(•̪●)==ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿ Mess with the best, die like the rest! MSN: najbrzi@live.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Najbrži kaže...

Ako ti ne šljaka imaš garanciju i fino zamijeniš...

Evo moj HDD

E problem je sto sve radi!(haha)

Cini se da je problem spin up time? Ma dok mu je average read 95MB/s sve je OK!
Konfa: athlon x2 5000+ BE @3,0Ghz / HD4870 2D(250,237)- 3D(800,781) / 2x2GB kingmax 800MHz / corsair TX650W / WD 6400AAKS blue edition / Pioneer 215-DBK / Gigabyte MA 770-ds3 rev2.0/ logitech x-530 LAPTOP - ACER 5630G ( t5800, hd3470,2GBram ,320GB hdd) MSN- drazen016@net.hr
17 godina
neaktivan

Ja točno znam što kažeš. Ja bi isto dobio slom svih živaca da sam kupio disk u otvorenoj vrećici. To su meni gluposti da ga oni tamo u radnji testiraju. Ali ja ga ne bih ni uzeo. Zadnji što sam kupio, isto doduše u Ve-milu je bio Maxtor Diamondmax 10, 300GB, 16 Cache, u vrijeme kad je to bio najboji disk, platio sam ga 1500 naku!

:-)

Ali bio je vakumiran u onu plavu vrećicu i još od one tvrde pjenaste spužve kao kutija s poklopcem.

Idi opet u radnju kad budu imali pa traži da ti ga pokažu, pa ak' bude zatvoren pitaj ih jel' znaju onu priču o psu i mami.

Za jumpere nemam pojma!

Pozz

17 godina
neaktivan
Jel me vuku za nos
autorov komentar

Ako ovaj bude zezao(HDD), prelazim na Western Digital...samo neznam kako stoje s bukom...treba mi netko da mi usporedi buku jednog WD-a od 250-320gb s Seagatovim modelima istog kapaciteta.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Jel me vuku za nos

Konačno da se i neka kvalitetna tema otvori, ja se nesjećam zadnje dobre.

Kažu da škola nije ztvor, a mi ni krivi ni dužni dobili 12 godina... Sticks and stones may break my bones, but chains and whips exite me.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Hex kaže...

Konačno da se i neka kvalitetna tema otvori, ja se nesjećam zadnje dobre.

Stalno su nvidia-ati i amd-intel svađe, koje su mi zabavne!Smijeh

Najbolje mi je kad dođe neki frik(samo se registrirao da to napise) i napiše ati sucks, ati smeće... pa onda moramo malo blatit nvidia-u...
17 godina
neaktivan
Hyperion kaže...

Zast mi je 77% performance i health?

Zato sto program koji si instalirao za pracenje zdravlja tvoga diska treba vremena da nauci i da sakupi podatke sa HDD-a
  Health i ostali parametri ce "narasti" nakon duzeg vremena (vec pogadas,nakon isteka probnog roka HDD Life-a  Smijeh ). Podatci su iz S.M.A.R.T-a,skracenica od Self Monitoring.....
Sto se tice bad sectora imas na strani Seagatea razne alate za to (za USB ili Flopy) 

Jumpere negde ima negde nema (o novim SATA diskovima pricamo),recimo na nekim Maxtor modelima imas jumper koji sluzi za prelazak od SATA 1 na SATA 2 i obratno.

Sto se tice "veslanja" i si i nisi. Si zato sto diskovi definitivno dolaze u neodpkaovanim antistatik vrecicama,niko na ovom svetu ne otvara ih da bi testirao diskove,osim mozda u tvom slucaju posto Baracude prema BOL-u su imale probleme.
Niso zato sto (mozda) imas garanciju,sledi disk i njegovo zdravlje sa tim programom. U meduvremenu   obavezno backup,ipak je to mehanicka naprava,kvarljiva je.
Q: What's tiny and yellow and very, very, dangerous? A: A canary with the super-user password.
17 godina

Konkretno, ST3250410 je prije dolazio sa jumperom postavljenim na SATA-I (možda se u zadnjih par mjeseci nešto promijenilo).

Jako tihi, hladni a i brzi diskovi ... imaju jednu ploču (popularno single-platter) pa su i fizički tanji od standardnih diskova.

Što se tiče problema sa firmwareom, to se odnosi na 7200.11 a ne 7200.10 seriju, a isto tako verzija fw-a piše na samom disku pa ga ne treba zato otvarati ili spajati.

Btw., mogao si uzet i 500GB single-platter iz nove 7200.12 serije (ST3500410 (~418)), nije velika razlika u cijeni, a isto je tako tih i hladan, a definitivno i najbrži (prosječno 109 MB/s, a potegne i do 140)

17 godina
neaktivan
Jel me vuku za nos
autorov komentar

Pozdrav,

Uzeo bih ja novu .12 seriju ali jednostavno nakon katastrofalne .11 serije kao da su tu .12 seriju prebrzo izbacili pa jednostavno nemam povjerenja u novije serije...

Mislim ubudce i investirati u ovaj model
http://www.hgspot.hr/opis.aspx?ID=027708

Ima netko iskustva s njim barem? Zanima me buka pretežno jer sam čuo da WD-ovi znaju dosta buke proizvoditi.

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.2.2009 10:53 (ReiKo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Jel me vuku za nos

WD su fantastični hardovi trenutno najbolji,ja osobno vjerujem samo njima a nečuje se ni mrvicu,garantiram ti. Sad sam si kupio ovaj hard http://www.comel.hr/ispis.asp?ID=114456

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.2.2009 11:28 (miljac007).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Jel me vuku za nos

Jao lik, nikad nemoj uzimati iz izloga, zadnji primjerak, izložbeni primjerak, komponente kojima su ambalaže otvorene i slično.Što ti to treba, pa ima dućana koliko hoćeš.

A naročito treba paziti kod kupnje laptopa ili ekrana, jer znalo se desiti da trgovac uvali kupcu izložbeni primjerak laptopa po kojem su kupci drk..i u dućanu po cijele dane, to je ko da kupuješ auto pa ti uvale testni primjerak kojeg su testirali razni novinari i ostala ekipa koju je to zanimalo.

Uvijek kupujte orginalno zapakirano, a kod gore spomenutih laptopa, otvorite lap i provjerite na pultu postoje li tragovi korištenja kao što su npr najčešći otisci prstiju ili prašina na mjestima koja se teško čiste (rubovi ekrana, rupice, utori, između tipaka i slično) ukoliko primjetite da takvi tragovi postoje tražite drugi primjerak, nemojte previše ulaziti u rasprave sa trgovcima, jer oni i tako ništa neće priznati, držite se svojega i zahtjevajte drugi primjerak.

Poanta je u tome da tijekom kupnje uvijek provjerite stanje komponente, barem vizualno, naravno to ne znači otvaranje statičke vrećice, savijanje matične preko koljena ili šta ja znam šta, već otvaranje kutije i utvrđivanje da je ambalaža (statička vrećica, ili obična) neotvarna, komponenta cijela itd, naravno ukoliko na kutiji postoji tvornička naljepnica (ne obični selotejp) kutiju ne treba otvarati jer je evidentno da nije otvarana.

Nemojte kupovati zadnji artikl u trgovini, ma o čemu se radilo.Nije on tu zadnji badava, uglavnom je to primjerak koji su ljudi otvarali, vrtili po rukama, isprobavali i slično.Znam da uvijek ima indijanaca koji će kupiti i taj zadnji primjeraka, ali zašto da baš vi nosite pero u kosi.Neka se pero viori na tuđoj glavi.

Odgovori na privatne poruke nisu privatni, upite šaljite na baotica@gmail.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Jel me vuku za nos

Seagateovi SATA diskovi imaju jumper, znači neko ga je koristio i skunuo jumper radi propusnosti. Vrati disk i neka ti daju novi

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice