Uglavnom
Kupio sam danas ovu .10 barakduciu :) u Vemilu fkors. Model : ST3250410AS
Bila je u izlogu, lik otvorio izlog i dao mi je . Disk je bio u antistatičkoj vrećici no vrećica je bila otvorena . Isto tako primjetio sam da iza uopce nema jumpera. E sad me zanima sljedece :
1. Nisam ga pitao za otvorenu vrecicu no mislite li da su mi prodali macka u vreci ili je to bilo otvoreno jer su mozda testirali ili provjerili jeli sve ok s diskom prije pustanja u prodaju?
2. Sto se tiče jumpera, 2 puta sam pitao prodavača kako to da nema jumpera iza, on je rekao da je to normalno i ako mi treba jumper ( a netreba mi ali me zabrinulo posto ako bi trebalo biti jumpera a nema ga znaci da je disk koristen ili sta vec) - mogu uzet s recimo maticne ploce ili optickog drivea i slicno.
E sad zanima me jeli je to stvarno istina ( isto tako je rekao jedan gnom koji je bio njegov "pomocnik" da nikad nije vidio SATA disk s jumperom (dobivenim u paketu valjda je na to mislio) sto mi je malo bilo sumljivo ) - znači zanima me jeli stvarno ova Barracuda koju sam kupio dolazi bez ugrađenog jumpera iza kraj konektora?
hvala!
Moze bit da je zadnji kojeg su imali, ili tako nesto... u biti ako radi valjda je OK.
A za jumpere, cuo sam da neki diskovi imaju (kao prebacivanje moda SATA1 > SATA2), ali ja još nisam niti jednog vidio...
Moj disk je imao jumper za sata 150/300.
SATA nema jumpere
SATA nema jumpere
SATA nema jumpere
ti diskovi ti dolaze otvoreni - oni ti se testiraju i ako nisu otvoreni znaci nisu testirani
Pozdrav. Imam isti model kao i ti kojeg sam kupio prije skoro god. dana i dobio sam jumper s njime. No sam sam ga maknuo radi boljih preformansi. Tj. kada ti je jumper na njemu tada ti je disk ograničen na 1,5Gb/s, no kada ga skineš tada je na 3Gb/s. E sada ne znam o čemu se točno radi no znam da se je zapisivanje, čitanje i kopiranje na njemu ubrzalo za duplo kada sam skinuo jumper. Disk je došao u antistatičnoj vrečici no nije bila otvorena, bila je zatvorena s prozirno plavim selotepom.
Hm...prema tome su me onda izmuljali...
Iako mi lega rekao da je to retail pa je zato otvorena vrecica a u bundleu dobis zatvorenu itd.
Što se tiče jumpera, znam ja za brzine (SATA150 i 300) no brine me sto nije doslo s jumperom posto to onda znaci da me veslaju...
He he, ako ti je toliko stalo do tog jumper-a, pošaljem ti ja svoj poštom
Nije mi stalo do jumpera nego me zanima ako su me zajebali
SATA nema jumpera ! A ako su te zajebali (hard ne radi ili ne radi pravilno) imas garanciju !
Šta se brineš, ako bude šta imaš garanciju, a ja osobno mislim da ti nisu ništa podvalili
Ma znam ali ono...kad platis nesto hoces da je to ispravno a ne da ti podvali nesto...pa premda radi i sve bude OK, ono nelagodu ti stvara barem meni.
Zast mi je 77% performance i health?
Ako ti ne šljaka imaš garanciju i fino zamijeniš...
Evo moj HDD
Cini se da je problem spin up time? Ma dok mu je average read 95MB/s sve je OK!
Ja točno znam što kažeš. Ja bi isto dobio slom svih živaca da sam kupio disk u otvorenoj vrećici. To su meni gluposti da ga oni tamo u radnji testiraju. Ali ja ga ne bih ni uzeo. Zadnji što sam kupio, isto doduše u Ve-milu je bio Maxtor Diamondmax 10, 300GB, 16 Cache, u vrijeme kad je to bio najboji disk, platio sam ga 1500 naku!
:-)
Ali bio je vakumiran u onu plavu vrećicu i još od one tvrde pjenaste spužve kao kutija s poklopcem.
Idi opet u radnju kad budu imali pa traži da ti ga pokažu, pa ak' bude zatvoren pitaj ih jel' znaju onu priču o psu i mami.
Za jumpere nemam pojma!
Pozz
Ako ovaj bude zezao(HDD), prelazim na Western Digital...samo neznam kako stoje s bukom...treba mi netko da mi usporedi buku jednog WD-a od 250-320gb s Seagatovim modelima istog kapaciteta.
Konačno da se i neka kvalitetna tema otvori, ja se nesjećam zadnje dobre.
Konačno da se i neka kvalitetna tema otvori, ja se nesjećam zadnje dobre.

Zast mi je 77% performance i health?

Konkretno, ST3250410 je prije dolazio sa jumperom postavljenim na SATA-I (možda se u zadnjih par mjeseci nešto promijenilo).
Jako tihi, hladni a i brzi diskovi ... imaju jednu ploču (popularno single-platter) pa su i fizički tanji od standardnih diskova.
Što se tiče problema sa firmwareom, to se odnosi na 7200.11 a ne 7200.10 seriju, a isto tako verzija fw-a piše na samom disku pa ga ne treba zato otvarati ili spajati.
Btw., mogao si uzet i 500GB single-platter iz nove 7200.12 serije (ST3500410 (~418)), nije velika razlika u cijeni, a isto je tako tih i hladan, a definitivno i najbrži (prosječno 109 MB/s, a potegne i do 140)
Pozdrav,
Uzeo bih ja novu .12 seriju ali jednostavno nakon katastrofalne .11 serije kao da su tu .12 seriju prebrzo izbacili pa jednostavno nemam povjerenja u novije serije...
Mislim ubudce i investirati u ovaj model
http://www.hgspot.hr/opis.aspx?ID=027708
Ima netko iskustva s njim barem? Zanima me buka pretežno jer sam čuo da WD-ovi znaju dosta buke proizvoditi.
WD su fantastični hardovi trenutno najbolji,ja osobno vjerujem samo njima a nečuje se ni mrvicu,garantiram ti. Sad sam si kupio ovaj hard http://www.comel.hr/ispis.asp?ID=114456
Jao lik, nikad nemoj uzimati iz izloga, zadnji primjerak, izložbeni primjerak, komponente kojima su ambalaže otvorene i slično.Što ti to treba, pa ima dućana koliko hoćeš.
A naročito treba paziti kod kupnje laptopa ili ekrana, jer znalo se desiti da trgovac uvali kupcu izložbeni primjerak laptopa po kojem su kupci drk..i u dućanu po cijele dane, to je ko da kupuješ auto pa ti uvale testni primjerak kojeg su testirali razni novinari i ostala ekipa koju je to zanimalo.
Uvijek kupujte orginalno zapakirano, a kod gore spomenutih laptopa, otvorite lap i provjerite na pultu postoje li tragovi korištenja kao što su npr najčešći otisci prstiju ili prašina na mjestima koja se teško čiste (rubovi ekrana, rupice, utori, između tipaka i slično) ukoliko primjetite da takvi tragovi postoje tražite drugi primjerak, nemojte previše ulaziti u rasprave sa trgovcima, jer oni i tako ništa neće priznati, držite se svojega i zahtjevajte drugi primjerak.
Poanta je u tome da tijekom kupnje uvijek provjerite stanje komponente, barem vizualno, naravno to ne znači otvaranje statičke vrećice, savijanje matične preko koljena ili šta ja znam šta, već otvaranje kutije i utvrđivanje da je ambalaža (statička vrećica, ili obična) neotvarna, komponenta cijela itd, naravno ukoliko na kutiji postoji tvornička naljepnica (ne obični selotejp) kutiju ne treba otvarati jer je evidentno da nije otvarana.
Nemojte kupovati zadnji artikl u trgovini, ma o čemu se radilo.Nije on tu zadnji badava, uglavnom je to primjerak koji su ljudi otvarali, vrtili po rukama, isprobavali i slično.Znam da uvijek ima indijanaca koji će kupiti i taj zadnji primjeraka, ali zašto da baš vi nosite pero u kosi.Neka se pero viori na tuđoj glavi.
Seagateovi SATA diskovi imaju jumper, znači neko ga je koristio i skunuo jumper radi propusnosti. Vrati disk i neka ti daju novi