HDD poskupljenje

poruka: 451
|
čitano: 119.214
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
HDD poskupljenje

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: HDD poskupljenje
dery kaže...
BlueMax kaže...

Nemojte uvijek biti kontra nasih dicnih trgovaca.

nasmija si me,ne budi naivan

Koji dio te nasmija? Onaj di dokazujem kako su hardovi kod nas jeftiniji nego u njemackoj ili onaj di pravdam lopove?

16 godina
BlueMax kaže...
dery kaže...
BlueMax kaže...

Nemojte uvijek biti kontra nasih dicnih trgovaca.

nasmija si me,ne budi naivan

Koji dio te nasmija? Onaj di dokazujem kako su hardovi kod nas jeftiniji nego u njemackoj ili onaj di pravdam lopove?

Cijene su možda takve kako kažeš ali zar stvarno misliš da će naši trgovci prodavat po cijeni manjoj od nabavne.Nabavljeno je to prije poskupljenja ne brini se za njih.Nego dogodilo se da niko ne kupuje po takvim cijenama koje su stavili u početku pa su morali malo spustit.Znači da spuste do onih koje su bile prije poskupljenja još su u zaradi.

koliki mi je da ga pola moran držat u živideru
14 godina
neaktivan
HDD poskupljenje

Vidi se da se ne bavis trgovinom. Oni moraju prodavati konfiguracije. Bez obzira sto je trgovac nabavio robu prije poskupljenja (ako je, jer jedan Mindfactory proda dnevno koliko Links godisnje pa opet si ne mogu priustiti stvaranje ogromnih zaliha, u trgovini hardwareom se to tako ne radi jer hardware u pravilu pojeftinjuje tako da se uvijek narucuje onoliko koliko ce se po procjeni prodati), on kad proda mora nabavit novo a ako je to novo skuplje nego ono za koliko je on prodao to nije profitabilno. Ako su i imali kakve zalihe one idu u gotove konfiguracije jer na taj nacin umjesto jedne komponente zaradjuje na njih 7-8. Prosjecan kupac ni ne zna za poskupljenje HDD-a. On gleda koliko kosta cijelo racunalo i usporedjuje cijene s konkurencijom i tu je u prednosti onaj ko je imao kakvu takvu zalihu. Nema nikakvog smisla da links hardove sa zalihe prodaje posebno, sa marzom na cijenu koju je platio prije poskupljenja. prividno to stvara brzu zaradu ali taj ducan posluje na duge staze i njima se to nimalo ne isplati. nadam se da shvacas o cemu pricam. 

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
HDD poskupljenje

WD smanjuje jamstvo HDD sa 3 na 2 god. iz linije blue, gree, scorpio blue od 02.01.2012, moguća je nadogranja jamstva, ali da, pogodili ste plaća se.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Wuk19 kaže...

WD smanjuje jamstvo HDD sa 3 na 2 god. iz linije blue, gree, scorpio blue od 02.01.2012, moguća je nadogranja jamstva, ali da, pogodili ste plaća se.

Seagate slijedi primjer: http://www.theregister.co.uk/2011/12/16/seagate_cutting_warranties/

Kartelni dogovor (kao u X slučajeva za RAM, displaye itd)?

Ako se može dokupiti jamstvo, može se prhivatiti. Barem imaš izbor, kao kod laptopa (osnovno jamstvo godinu dana, dokupljuje se na 2, 3 ili 5 godina - ovo zadnje samo Toshiba, čini mi se) ili Windowsa (W7 Home Premium koji dođe uz većinu modela se - uz nadoplatu - može nadograditi na Ultimate, vjerojatno i na Professional).

Makar, ovo je tipično za ono što se događa zadnjih petanestak godina, skriveno poskupljenje. Ruši se kvaliteta produkata, smanjuje uključeno jamstvo, smanjuje se pakiranje/dodatna oprema/masa produkta itd. Sjećam se vijesti koju je Bug prenio kako neki proizvođači prestaju upotrebljavati aluminij za laptope i prelaze na neku plastiku. Radi uštede od $20 :)

14 godina
neaktivan
HDD poskupljenje

Dobro, jel se zna kad će se otprilike unormalnit cijene HDD? Hoće ove poplave u tajlandu, i cijelu iduću godinu radit probleme kad su cijene u pitanju?

AMD Phenom II x 6 1090T
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

držat če to dokle god budu mogli....

My way
17 godina
GoodAngel kaže...

Dobro, jel se zna kad će se otprilike unormalnit cijene HDD? Hoće ove poplave u tajlandu, i cijelu iduću godinu radit probleme kad su cijene u pitanju?

Radit će probleme još neko vrijeme. I oni koji su do sada držali isti nivo cijena popuštaju.

17 godina
neaktivan
HDD poskupljenje

ja nisam mogao više čekat te sam uzeo samsung f3 spinpoint u portiu za 750kn, nije neka cijena, al je najjeftinija za navedeni hdd.

sad ga nema na njihovoj stranici, a i bit će problem ako ne bude moj isporučen :D

Win7 je glupost ziva.....neke jako dobre igrice nemogu na njega zato sto je prenov...za nekih 2-3 god. ce bit dobro imat -Atom
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
HDD poskupljenje

Ja mislim da je odgovor na poskupljenje HDD-a totalno bilo neopravdano jer kako vidim u linkus Je Samsung F3 od 500 gb i 16mb keša 599 kuna što potkrepljuje većinu naših teorija kako trgovci samo žele nabrzinu zaradtiti :P isretna Vam nova 2012

So say We All
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
HDD poskupljenje

Po meni sve je jasno ko dan, jedva su dočekali ove tzv poplave u tajlandu da zapapre cijenu. Ja sam npr imo namjeru uzet jedan WD 1000GB 64MB black, al sam odusto kad sam skužio kolika mu je nova cijena. Nekih 1200-1300 kuna, a bio je prije ovih poplava 659 kn, dakle za duplo mu je skočila cijena, normalno da nisam lud da HDD platim toliko novaca. I mislim da je hrpa ljudi odustala od kupovine, novih HDD osim onih koji su kupovali cijelo računalo i koji nisu mogli čekat pad cijena. Ja se ipak nadam, da će do sredine 2012 cijene opet bit normalne, i da ću si ubost jedan novi WD 1000GB po razumnoj cijeni. {#}

AMD Phenom II x 6 1090T
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
HDD poskupljenje

Kad će se više normalizirati te cjene...baš sad kad mi je crko hard disk, a gledam npr na ghspot hard disk od 1 TB koji je bio 390 kn sad dođe više od 1 000. Gotovo svi su puskupjeli bar za 80%.

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.1.2012 20:54 (oggy225).

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
oggy225 kaže...

Kad će se više normalizirati te cjene...baš sad kad mi je crko hard disk, a gledam npr na ghspot hard disk od 1 TB koji je bio 390 kn sad dođe više od 1 000. Gotovo svi su puskupjeli bar za 80%.

jedino da odeš na očajni potez poput mene i kupiš samsung f3 spinpoint 1tb za 750kn

Win7 je glupost ziva.....neke jako dobre igrice nemogu na njega zato sto je prenov...za nekih 2-3 god. ce bit dobro imat -Atom
15 godina

Od mene nece za HDD nikad ni lipe dobit{#} 

Na srecu od rijetkih mogu uzimat iz SAD-a bez poreza.

15 godina
HDD poskupljenje

Evo baš sad ovo sve čitam i ne mogu vjerovati! Već i meni stari WD 320 GB propada, a 2008. godine sam ga platio malo manje od 400 kn.

Ne znam više je li pametnije odmah kupiti ono što se može ili čekati da skroz rikne, pa onda u kupovinu (ako ne budu još veće cijene?)

Budu li poskupile i druge komponente, vadit ćemo mi stare konfe sa tavana i biti sretni ako pokrenemo FIFU 98.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
HDD poskupljenje

segate 1tb tu 500 kn kod nas 1200kn...

http://www.tigerdirect.com/email/WEM2967.asp?cm_re=Homepage-_-Spot%2002-_-email_WEM2967

to ti je kad smo malo trziste...ovima su imali zaliha da jos 5 poplava "prezive"...

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
HDD poskupljenje

Još uvijek su cijene visoke, bojim se ja da do kraja 2012 neće past cijene kod nas, jer će vjerojatno sve ove koje su kupili u vrijeme "poplava" prodavat po cijeni po kojoj su ih i otkupili. Tako dok god bude zaliha na lageru, bit će cijene paprene. A pošto su cijene visoke, i dosta ljudi kao i ja čeka pad cijena, prodaju se slabo tako da ćemo se načekat dok snize cijene kod nas. Inače imam informaciju, da su vani u inozemstvu cijene počele bit normalne još krajem prošle godine. A nama ni nakon 3mjeseca u novoj, nisu znatno pale. S 1300 na 1000, govorim za WD 1000GB Caviar Black. Dok god cijena ne bude barem 800 kuna za taj, ja ga ne kupujem. Neki dan sam kupio vrhunski usisavač za kuću za te pare, a da ću ovima davat 1000 kuna za ...eni HDD. Nisam lud.

AMD Phenom II x 6 1090T
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
GoodAngel kaže...

Još uvijek su cijene visoke, bojim se ja da do kraja 2012 neće past cijene kod nas, jer će vjerojatno sve ove koje su kupili u vrijeme "poplava" prodavat po cijeni po kojoj su ih i otkupili. Tako dok god bude zaliha na lageru, bit će cijene paprene. A pošto su cijene visoke, i dosta ljudi kao i ja čeka pad cijena, prodaju se slabo tako da ćemo se načekat dok snize cijene kod nas. Inače imam informaciju, da su vani u inozemstvu cijene počele bit normalne još krajem prošle godine. A nama ni nakon 3mjeseca u novoj, nisu znatno pale. S 1300 na 1000, govorim za WD 1000GB Caviar Black. Dok god cijena ne bude barem 800 kuna za taj, ja ga ne kupujem. Neki dan sam kupio vrhunski usisavač za kuću za te pare, a da ću ovima davat 1000 kuna za ...eni HDD. Nisam lud.

Može li se izvana naručit? Vjerojatno s  poštarinon bi opet bilo jeftinije nego kod nas

14 godina
neaktivan
bradonja_85 kaže...
GoodAngel kaže...

Može li se izvana naručit? Vjerojatno s  poštarinon bi opet bilo jeftinije nego kod nas

vjerojatno, al nemam master card karticu i ne kupujem preko interneta tj pay pala. već jedino pouzečem sam voljan platit, mislim da ta solucija ne postoji kad se naručuje roba izvana. tako da, prisiljen sam čekat nova bolja vremena, iako u njih ne vjerujem pošto je pdv narasto na 25 posto, a i marže će bit još veće, jedinu priliku vidim kad uđemo u šengen, tad ću i ja vjerojatno bez puno razmišljanja moć naručivat robu izvana jer neće biti carine, a i vjerojatno ću si do tada omogućit neku kreditnu karticu.

AMD Phenom II x 6 1090T
17 godina
HDD poskupljenje

Evo malo bumpanja teme, Tekst na softpediji koji točno govori ono

što smo i sami pretpostavljali - cijela situacija sa onom "poplavom" je

jedan fini scam novonastalog duopola. Dva igrača na cijeloj svjetskoj

sceni, to samo znači da ćemo teško doći na stare cijene. Ako ništa drugo,

postaviti/ostaviti će nezaštićene potemkinove tvornice spremne da ih "iznenade" 

poplave u nadolazećoj sezoni monsuna za koji mjesec.

http://news.softpedia.com/news/HDD-Crisis-Was-Fake-Seagate-and-Western-Digital-Post-Big-Profits-266676.shtml

I zaključak je depra: stali su sa napretkom jer si kao duopol i nisu prava konkurencija

i nemaju potrebe da se nadmeću. Tako da premium cijenu plaćamo za diskove sa tehnologijom

iz 2008.

Još jedna anegdota: prošli tjedan sam kupio wd green od 2tb za backup projekata,

došao je oko 900kn (ajde, barem nije 1600 kao kad je links tresnuo sa svojim poplava cijenama)

Ali datum izrade: 8 mjesec 2011. Dakle to je disk koji im je stajao na skladištu

i koji je u stvari bio u ovoj arhiviranoj mail akciji, nije ni doživio poplave, sjedio je

već odavno u hrvatskoj na lageru:)

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.5.2012 1:07 (overhaul).
Moj PC  
8 0 hvala 4
15 godina
neaktivan

I Toshiba je u igri sa HDD-ovima, doduše sa samo dva modela dobavljiva u HR.

MKx001TRKB & MKx002TSKB 

Osobno sam zainteresiran za MK1002TSKB 1TB verziju, ali ne pronalazim nikakve informacije o buci i brzinama, samo da je dobar po pitanju temp.

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.5.2012 16:18 (Wuk19).
14 godina
Ima li kakvih vijesti hoće li padati cijene? Kontam kupiti 1tb ili cu da pricekam 1mjesec
Be Water My Friend
14 godina
neaktivan
HDD poskupljenje

moj ti je savjet strpi se do jeseni do tad će vjerovatno cijene padati, čak i da cijene ostanu iste prodavači će davati određene popuste

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
HDD poskupljenje

Ja se nadam da će početkom 2013. pasti cijene. Ja sam isto planirao kupiti WD Caviar Green 2TB još kad je bio 569 kn,a kad sam vidio da su cijene skočile čak 100% nisam mogao vjerovati.

Ajde da su povisili 200 kn,ali duplo...Nisu normalni,šta oni misle tko će im to kupiti?

Strašno sam se grizo što nisam kupio tada dok je bilo super povoljno,ali ovakvo poskupljenje nisam mislio da je moguće.A šta ćeš,učiš dok si živ,sad znam da nema čekanja kad se ugrabi povoljna prilika.

The only thing I feel when I kill is the recoil from my rifle
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Pa gdje je problem? Diskovi su opet jeftini.

2TB za cca 850-900kn.

Moj prvi 2TB disk je plaćen 999kn. Drugi je plaćen 639kn.

Kupio sam prije 2 godine 2x 2GB 1600MHz DDR3 RAM-a za 999kn.

Prošlo ljeto sam kupio 2x 4GB  1600MHz za 579kn.

Ovo ljeto sam kupio 2x 4GB 2133MHz za 559kn.

A 2x 4GB se može naći za cca 300kn. Tako da - očito su kupci previše razmaženi.

From all the things I lost, I miss my mind the most...
17 godina
Don Kihoty kaže...

Pa gdje je problem? Diskovi su opet jeftini.

2TB za cca 850-900kn.

Moj prvi 2TB disk je plaćen 999kn. Drugi je plaćen 639kn.

Kupio sam prije 2 godine 2x 2GB 1600MHz DDR3 RAM-a za 999kn.

Prošlo ljeto sam kupio 2x 4GB  1600MHz za 579kn.

Ovo ljeto sam kupio 2x 4GB 2133MHz za 559kn.

A 2x 4GB se može naći za cca 300kn. Tako da - očito su kupci previše razmaženi.

Ja sam prije godinu dana ubo 4 komada Samsung 2TB po 549kn komad :)

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
15 godina
protjeran

3TB:

WD30EZRX

H3IK30003254SE

cca 400kn po TB.

4TB:

H3IK40003254SW

cca 500kn po TB.

To je extra za današnje stanje. Ako se pogleda da je 2TB prije 7-8 mjeseci bilo 2000kn,

dakle cijene su pale preko 50%.

From all the things I lost, I miss my mind the most...
Poruka je uređivana zadnji put sri 1.8.2012 11:35 (Don Kihoty).
13 godina
neaktivan

Koja je fora da adria computers ima i do 50 % niže cijene hdd-a od ostalih? Zar za njih ne vrijede više nabavne cijene,ili ostali bunare koga stignu ne bi li zaradili masne novce?

14 godina
neaktivan
srele35 kaže...

Koja je fora da adria computers ima i do 50 % niže cijene hdd-a od ostalih? Zar za njih ne vrijede više nabavne cijene,ili ostali bunare koga stignu ne bi li zaradili masne novce?

Znam da mozda kasno odgovaram, ali diskovi su nedostupni i nemaju ih po tim cijenama (osobno provjerio u slucaju diska za kojeg je pisalo da je razina dostupnosti visoka). Cijene su tolike samo da na nabavi budu na prvom mjestu.

EDIT: Evo konkretnog primjera:

http://www.adria-computers.hr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&option=com_virtuemart&product_id=104674

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.12.2012 22:51 (cox3.14).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice