Bad sector external dissb

poruka: 3
|
čitano: 1.888
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Bad sector external dissb

LP

imam externi disk od 160gb "TREKSTOR". Na njemu samo filmovi, posuđen prijatelju. po povratku komp. više ne vidi disk, nema nočeg, kad se uključi u usb port pokaže kao da je novi hard instaliran i spreman za korištenje ali nema ničeg, ne vidi se uoće disk osim postojećih u komp. Zamjenom kabla za napajanje ista stvar. Alatom Data doctor recovery pokušao sam kao i prije na usb sticku vratit podatke što mi je bilo uspjelo izbaci grešku bad sector i nemože ništa dalje. u preglednom prozoru programa vidi disc 3 tj dotični ali dalje više ništa od toga. postoji li uopće mogućnost popravka diska ili barem spašavanja postojećih podataka tj. filmova ili nema pomoći. Ako netko zna nek da prijedlog, sve prihvaćam, hvala!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Bad sector external dissb
Da Vinci kaže...

LP

imam externi disk od 160gb "TREKSTOR". Na njemu samo filmovi, posuđen prijatelju. po povratku komp. više ne vidi disk, nema nočeg, kad se uključi u usb port pokaže kao da je novi hard instaliran i spreman za korištenje ali nema ničeg, ne vidi se uoće disk osim postojećih u komp. Zamjenom kabla za napajanje ista stvar. Alatom Data doctor recovery pokušao sam kao i prije na usb sticku vratit podatke što mi je bilo uspjelo izbaci grešku bad sector i nemože ništa dalje. u preglednom prozoru programa vidi disc 3 tj dotični ali dalje više ništa od toga. postoji li uopće mogućnost popravka diska ili barem spašavanja postojećih podataka tj. filmova ili nema pomoći. Ako netko zna nek da prijedlog, sve prihvaćam, hvala!

A da probas izvadit hard iz kucista i probas ga spojit direktno na maticnu??? Unutra bi trebal bit obican SATA/PATA disk...  USB sucelja znaju zezat pa ne mora bit da je do diska...

My life has no purpose, no direction, no aim, no meaning, and yet I'm happy. I can't figure it out. What am I doing right?????
15 godina
protjeran
RE: Bad sector external dissb
ch33ta kaže...
Da Vinci kaže...

LP

A da probas izvadit hard iz kucista i probas ga spojit direktno na maticnu??? Unutra bi trebal bit obican SATA/PATA disk...  USB sucelja znaju zezat pa ne mora bit da je do diska...

Pozdrav,

bolje je ne vaditi i spajati disk na ploču koliko su gore bad sectori.
Naime, kada magnetska glava naiđe na bad sector, pokušava ga bezuspješno očitati 32 puta. Ukoliko je riječ o većoj količini bad sectora,
što je najvjerovatnije u ovom slučaju, može doći do kvara magnetske glave, i onda je proces spašavanja podataka mnogo kompleksniji.
Preporuka: odnesi ga u DataSector.

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.2.2012 9:41 (EvilKanevil).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice