Odabir televizora do 3500 Kn

poruka: 77
|
čitano: 22.318
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Odabir televizora do 3500 Kn
PC - stručnjak kaže...
Možda da odustaneš od Full HD jer ti to ne znači ama baš ništa, nečeš baš dobit kvalitetu slike. I da uzmeš 42" ja imam tu veličinu i sad s vremenom mi je maleno.

Valjda smo nas dvojica jedini na ovom forumu koji se slazu za tu recenicu {#}

Talijan
13 godina
neaktivan

a koji bi mi telkac preporucio 40-42 inch, full hd, oko 3000 kn i da se spaja na komp(cito sam na netu da je lcd bolji za to, jel to istina?), pa mi ni netrebaju ove stvari kaj ovi lg imaju

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.8.2012 20:12 (ivek6).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
ivek6 kaže...

a koji bi mi telkac preporucio 40-42 inch, full hd, oko 3000 kn i da se spaja na komp(cito sam na netu da je lcd bolji za to, jel to istina?), pa mi ni netrebaju ove stvari kaj ovi lg imaju

Opet netreba ti Full HD, ja imam Panasonic plazmu 720p i lijepo spajam komp na nju i surfam i gledam filmiče s youtube. Oštrina slike je odlična kad s 3m mogu najnormalnije čitat sve s ekrana.

Ona plazma gore ti je fantastična i po kvaliteti slike za gledanje SD signala s DVB-T-a, a i za gledaje bilo kojeg HD sadržaja.

Neznam zašto svi se zaljepe za taj FULL HD to je marketniški trik, jer večina televizora ne može tu rezoluciju prikazat iako toliko točaka imaju. 

Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
13 godina
neaktivan

lg ili panasonic?

13 godina
neaktivan
ivek6 kaže...

Ivek, gledaj sada...

Plazma ti je odlicna ako mislis uzimati telku vecu od 37''

Lcd do 37''...

Zasto...

Plazma od 42'' i lcd od 32 '' imaju skoro pa istu sliku, a sada ti je cijena plazmi pala i skoro se nabave kao lcd od 32''...Ako mislis gledati tv u udaljenosti do 2 metra, onda lcd, a sve iznad plazma.

Plazma ima puno ciscu sliku i nema zamucivanje slike, jer kod nekih lcd-ova (primjer: utakmica pocinje i igraci su kao da ih je netko nacrtao u paintu, boje su razlivene, a sto je kog plazme neuociljivo jer toga nema) Plazma ima puno crnu boju, koju lcd nema, jer kod lcda ti je vise svjetlo crna sto zna iritirati s vremenom dok se ne prilagodis...

Uglavnom trazi plazme novije generacije, nije ti full hd toliko bitan jer jedino ako imas blueray player ili mislis skidati filmove sa neta po 10gb sto je stvarno bezveze i trosenje dragocjenog vremena...Ako spojis pc i plazmu Hd ready preko HDMI, dati ce ti kristalnu digitalnu sliku...

A za tv neka ti preporuce kolege, ja sam ti samo malo opisao iskustva sa lcd i plazmama

BTW: BIRAJ PANASONIC PLAZMU !!!!

Talijan
Poruka je uređivana zadnji put čet 30.8.2012 20:20 (Karlovac_047).
13 godina

Sve koje muci da im odjedamput treba full hd jer susjed ima full hd

1. Ti na velicini do nekih 50" sa 3 metra koji je neki prosjek sto covjek gleda tv u dnevnom boravku nemozes skuziti razliku dal je on full hd ili nije, moral bi doci metar ispred tv i onda budes vidjel razliku

2. Vecina hd ready tv ima bolju sd sliku od full hd, pa ako ces 70 % na tom tv gledati sd, uzmi si hd ready tv.

Lopovi,ne kradite!Država ne voli konkurenciju
Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
MSN kaže...

Sve koje muci da im odjedamput treba full hd jer susjed ima full hd

1. Ti na velicini do nekih 50" sa 3 metra koji je neki prosjek sto covjek gleda tv u dnevnom boravku nemozes skuziti razliku dal je on full hd ili nije, moral bi doci metar ispred tv i onda budes vidjel razliku

2. Vecina hd ready tv ima bolju sd sliku od full hd, pa ako ces 70 % na tom tv gledati sd, uzmi si hd ready tv.

i to još da je plazma.

e sad preporučam http://ronis.hr/plazma-tv-42-inch-107-cm/434/tv-plazma-lg-42pa4500-poklon-hdmi-kabel/42PA4500/

Uzmi i vidit češ da češ bit pree zadovoljan, prvih 200-300 sati na 40-50 % kontrast ostaviš onda rukenš na 95-100 i odlično u true cinema modu naravno

13 godina
neaktivan

cekaj kaj nisi reko da je panasonic bolji?

0 0 hvala 0
13 godina
ivek6 kaže...

Panasonic mozda ima nesto bolju sliku, ali npr lg ili samsung imaju odlicne medie playere u sebi.

Sad ukoliko osoba nema neki media player onda se njemu isplati uzeti lg ili samsung plazmu, a ako ima media player moja preporuka bi onda ipak bio panasonic

12 godina
neaktivan
ivek6 kaže...

joj sory je bolji panasonic fulo u kopiranju linka.

I ova je odlična. Samsung plazmu ne preporučam. 

Ona panasonic u prijašnjem postu.

Tvoja odluka. Ali ako ti treba kvalitetna slika. Panasonic, ako u malo manjoj mjeri, ali s usb-om i ost, LG

13 godina
neaktivan

Prvo, samsung ima ajmo reci ok panele ali iz osobnog iskustva ti preporucujem da ga izbjegavas jer sam imao 2 samsung plazme ps43d450 i ps43e450 i na obje plazme mi je otisao panel, bile su 3 puta na popravku i cetvrti sam ih put prodao ...

Za panasonic se ne brini, odradi sve na 40-45% (kontrast, svjetlina i ostrina) prvih 200h i onda si riktaj po zelji sliku kako ti pase i drzi ga upaljenim koliko god zelis na PC-u.

Za panasonic ti mogu 99% garantirati da ce te drzati dobrih 5-6 godina...makar kazu da sada sve plazme drze po 100 000h ali to je nemoguce, jer ti nakon 50 000h slika pocne izbjeljivati, tj. svijetlija je i vise ju ne mozes nastelati (jer to ti je plin u plazmi koji se prazni sa vremenom i ne mozes ga vise napunit)

Uglavnom, uzimaj ovu drugu plazmu PANASONIC koju si naveo u linku! I jos ima NEOPDP panel...to je odlicna plazma..Ekran otporan na udarce, di ces bolje ;) 

Talijan
12 godina

Koliko god panasonic bija dobar toliko se moze nac i mana....ono sta je mene iznenadilo je koliko losa napajanja imaju,posto radim u ducanu di prodajem tv panasonicove izmedu ostaloga jedino kod njih smo imali problema oko napajanja(top model wt50 nakon 3 dana na servis,gt50 nakon 8 dana i to cak dva puta itd.) tako da nema ti tu pravila koja je bolja koja losija,koja ce vise trajat uzmi sta i se najvise svida,otidi u ducan vidit ce vjerovatnk neki promo materijal,nek ti stavi nase programe i sta ti bude po gustu kupuj.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

U svakom se moze naci mana, ali ja sam zgrjesio sto sam uzeo samsung jer jos mi je i bilo cudno cemu takva niska cijena ali jbg, dobro je dok je bilo iz trgovine i imao sam garanciju..Susjed mi ima staru panasonic plazmu (dobrih 6 god) i ocuvan je kao da je jucer kupljen u trgovini, i slika je ista...nikada nije bio na servisu, i jos sto je najbolje, nije razradio panel u pocetnim satima, vec odmah sve po svojoj zelji i jos uvijek sve super...Morat cu ici vidjeti koji je tocno model i napisati ga...ali sumnjam da ih ima bilo gdje u prodaji cak i na oglasima...

Iskreno, meni je Panasonic broj 1 u plazmi. {#}

Talijan
12 godina

Takoder meni je isto panasonic broj jedan al eto sa elektronikom nikad neznas kako i sta tako da na kraju se neisplati davat neke prevelike pare za tv.....proslogodisnji pocetni model c3e smo prodali masu komada i stvarno je bila slika vrhunska za nas signal jedna od boljih i vrlo malo reklamacija kao i ove godine kod samsunga tv-i bar ovi pocetni modeli 450 i 490 serije se prodaju sami od sebe jer je cijena ok i za velik ekran dobijes stvarno sve a reklamacija vrlo malo skoro pa i nista ( velika vecina ono dosa san doma tv neradi, najvjerovatnije napajanje otislo i bok dobijes novu tv odma i rijesen problem) a sve ovo ostalo ala burn in ili slicno ljudi znaju u sta se upustaju i koje su mane plazmama tako da najbolje je ne dirat nikakve postavke pogotovo ne stavljat tv na dynamic mode to ubija plazme od na pocetku.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Ja imam C3E Panasonic, odlična plazma, nikavih problema. 

Samsung plazmu sam imo loše iskustvo kod kolege, ostaje upečena slika, jer Panasonic i LG se nje riješavaju na programskoj bazi, da tv sam uvidi di je slika ista i tu mjenja kontrast neprimjetno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Malo se informirajte o burn-inu, tj. nepostojanju istog  na novijim Samsung plazmama na ovom linku

http://reviews.cnet.com/8301-33199_7-57449881-221/samsung-plasma-wins-cnets-accidental-burn-in-test/

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Kakve su ovo gluposti, ljudima se preporučuju HD ready plazme pored fullhd LCD-ova. Najbolji izbor naravno ovisi o tome u kakvim se uvjetima gleda tv i kakav se sadržaj gleda ako vecinu vremena gledate SD program domaćih tv kuća sa 3m udaljenosti logičniji izbor bi bila plazma. Meni osobno tv je dosta blizu i vecinom gledam HD materijal u takvom slučaju bolji izbor bi bio lcd. A ovi navodi da se ne vidi razlika između full HD i HD ready su gluposti sječam se kad sam u jednom ducanu stao na nekih 5m od tvova i gledao 42" HD ready tv ćak  i s te udaljenosti sam mogao jasno vidit pixele za razliku od full Hd tvova. Naravno stari koji još ima CRT tv nije vidio nikakvu razliku... 

Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan

ovisi za sta se koristi. nema smisla bacit 2000kn vise na 42" LCD fullHD u odnosu na plazmu iste velicine, ako se gleda samo nas tv program i serije/filmovi s neta koje velika vecina ljudi skida u 720p ili nizim rezolucijama.
a sto se tice udaljenosti, pa nije valjda da neko gleda 42" sa metar udaljenosti..

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.9.2012 20:22 (sHOCKRE).

2 0 hvala 0
13 godina
k1klop kaže...

Kakve su ovo gluposti, ljudima se preporučuju HD ready plazme pored fullhd LCD-ova. Najbolji izbor naravno ovisi o tome u kakvim se uvjetima gleda tv i kakav se sadržaj gleda ako vecinu vremena gledate SD program domaćih tv kuća sa 3m udaljenosti logičniji izbor bi bila plazma. Meni osobno tv je dosta blizu i vecinom gledam HD materijal u takvom slučaju bolji izbor bi bio lcd. A ovi navodi da se ne vidi razlika između full HD i HD ready su gluposti sječam se kad sam u jednom ducanu stao na nekih 5m od tvova i gledao 42" HD ready tv ćak  i s te udaljenosti sam mogao jasno vidit pixele za razliku od full Hd tvova. Naravno stari koji još ima CRT tv nije vidio nikakvu razliku... 

Daj nemoj, imam doma plazmu u sobu 42 lg  pj350 i u dnevnom nekadasnji top model samsunga plazme 50c7000.

Te kada stavim npr full hd film na ovaj tv u spavacoj i isti taj film u 720p rezoluciji, ja sa udaljenosti oko 3.5 metra ne vidim razliku. A ti da si gledao sa 5 metara udaljenosti i vidio razliku svaka cast.

Kod svog samsunga naravno da je bolja slika hd ali samo zato jer je full hd i ipak je 127cm, pa je na njemu i lijepo gledati full hd filmove, cak i 3d filmovi izgledaju sasvim solidno ( makar da kupujem tv zbog 3d uvijek mi uzeo pasivni 3d zbog skupoce naocala), ali meni iskreno nekako ljepse izgleda  sd signal u sobi na jeftinom lg hd ready nego na finom samsungu.

Kod nas u hrv, jos uvijek 90 % ljudi najcesce gleda sd signal, te jedan npr 42x50 panasonic je za 3500 kn sjajan izbor jer ima odlicnu  sd sliku a da kupuje full hd lcd tv u tom rangu  sd signal ce izgledati puno losije.

Zato jos jedamput autoru, ako kupuje tv na kojem ce nekih 70% vremena gledati sd, neka uzme panasonic 42x50 jer kosta 3500 kn, a ima sliku kao neki lcd koji kosta duplo vise, a uz to ima 5 godina garancije.

12 godina
neaktivan

Na Panasonic 720 p se ne vide pixeli nema šanse ni s 2 metra, nema šanse, Full hd materijal izgleda odlično imako je 720 p plazma.

Nema svrhe kupovat LCD full HD, ako nečeš isključivo gledat full hd sadržaj. Ali i opet za iste pare kupiše plazmu, na kojoj češ dobit puuuno kvalitetniju tu istu HD sliku.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ovogodišnji Panasonicov ulazni model X50 baš i nije "no-brainer", jer ima preslabo osvjetljenje. Dakle, ako se ne gleda u mraku onda slika izgleda blijedo i potrebno je naprezanje očiju. Ako se može uzeti C3 model onda radije uzmite to.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

No brainer hd ready plazma za ovu godinu je Samsung 43e450, pogledajte si review, najbolji tv do 3 soma za sd i 720p ripove

Panasonic je u ovom segmentu totalno podbacio ove godine, X50 je em skuplji em mu je kontrast slab kao kod nekog ips LG budget tv-a, jadno

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

Bok ljudi, trebam vaše mišljenje o ovom TV-u Philips. Sad je na akciji, treba mi TV pa me zanima dali vrijedi tu lovu i dali mi možete reći neku kratku o tome tv-u? Ty!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Uzeo sam ovo philipsovo sranje, ljudi bježite od toga... softver je tolko loš da sam ostao zatečen, konstantno vraća na prije izvršene naredbe, uopće se ne želi spojiti na na net, bilo žičano, bilo bežično(da kupio sam philipsov wireless usb stick jer jedino taj radi s tv-om). Stick uopće ne vidi ni jednu mrežu, jučer se spojio na valjda nekih 15 min, brzo se odspojio i od onda više ništa. Dali ima netko iskustvo s vraćanjem takve 'škart' robe? Zbilja nisam zadovoljan i na pol puta sam da ga bacim niz stepenice dole...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Blade18 kaže...

Uzeo sam ovo philipsovo sranje, ljudi bježite od toga... softver je tolko loš da sam ostao zatečen, konstantno vraća na prije izvršene naredbe, uopće se ne želi spojiti na na net, bilo žičano, bilo bežično(da kupio sam philipsov wireless usb stick jer jedino taj radi s tv-om). Stick uopće ne vidi ni jednu mrežu, jučer se spojio na valjda nekih 15 min, brzo se odspojio i od onda više ništa. Dali ima netko iskustvo s vraćanjem takve 'škart' robe? Zbilja nisam zadovoljan i na pol puta sam da ga bacim niz stepenice dole...

Mislim da u roku 7 dana (ili tako nešto) imaš pravo na vraćanje/zamjenu.

Odneseš im i kažeš npr. da je pozadinsko probijanje svjetlosti van normale i da je nepodnošljivo gledat. Čisto da ti imaju na osnovu čega uzet tv.

E sad je jedini problem taj, što ako imaju još koji takav tv, ne vjerujem da će ti vratit novce.

Eventualno da pitaš da uzmeš kakav drugi ili zamjeniš uz nadoplatu.

Probaj pa vidi, ništa ne gubiš.

14 godina

Pozdrav,

molim za preporuku TV-a do 3500 kn (moze i 100-200 kn vise ako je bas nuzno). TV bi gotovo uvijek koristio za gledanje serija/filmova preko laptopa i HD-. Sto veci to bolji naravno :)

Thx.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
antagonist kaže...

Pozdrav,

molim za preporuku TV-a do 3500 kn (moze i 100-200 kn vise ako je bas nuzno). TV bi gotovo uvijek koristio za gledanje serija/filmova preko laptopa i HD-. Sto veci to bolji naravno :)

Thx.

Za takav izbor definitivno Samsung plazma, PS-43e450...

-ako ne mislis gledati filmove preko blueray-a onda je hd ready odlican..

-ja ju osobno koristim za pc (filmovi, maxtv i serije) stvarno sam odusevljen kvalitetom slike

-best buy 2012

-jako lijep model, nije uopce debeo, mozda 4 cm, a rub tv-a ti je debeo mozda 1.5 cm...tako da ti je skoro s prijeda samo cisti ekran...

...

Ako te zanima kupnja, ja ju prodajem isto, pa mi se mozes javiti na P.M.

Talijan
12 godina
neaktivan

Dobar dan! Budzet mi je limitiran na oko 3000kn,a uzeo bi neki tv ako moze malo veci od 32. Nakon pretrazivanja nabave ovo su rezultati http://www.nabava.net/televizori__240?se=281950%2C211367%2C211366&q=&cod=&cdo=3100&primijeni=Primijeni+ove+kriterije 

Moze li mi netko savjetovati,koji bi mi najbolji izbor bio od tih 10ak tv-a. ugl. mi je vaznije gledanje filmova i serija preko laptopa i usb-a od tv programa! Zhvaljujem unaprijed

Poruka je uređivana zadnji put sri 31.10.2012 15:44 (luis).

0 0 hvala 0
14 godina
luis kaže...

Dobar dan! Budzet mi je limitiran na oko 3000kn,a uzeo bi neki tv ako moze malo veci od 32. Nakon pretrazivanja nabave ovo su rezultati http://www.nabava.net/televizori__240?se=281950%2C211367%2C211366&q=&cod=&cdo=3100&primijeni=Primijeni+ove+kriterije 

Moze li mi netko savjetovati,koji bi mi najbolji izbor bio od tih 10ak tv-a. ugl. mi je vaznije gledanje filmova i serija preko laptopa i usb-a od tv programa! Zhvaljujem unaprijed

Sa ovom samsungovom plazmom nemžeš fulati za tu lovu.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice