Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 48.641
|
čitano: 15.523.028
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Procitao sam ovdje neki dan poslovicu: "Nisam dovoljno bogat da kupujem jeftino". 

http://www.forum.hr/showthread.php?t=1017619&page=24
Moj PC  
3 0 hvala 0
2 mjeseca
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
Zaporozac, stavljaju li taj trajniji kondenzatori u skuplje modele TV-a, ako da u koje, jer bez tih informacija kako znamo koji TV je trajniji? To je poanta, ako ne znamo što ide u koji uređaj, kako znamo da je trajniji?
15 godina
Ja uzmem sa pet godina garancije pa kondenzatori mogu biti iz Jugoslavije. I tak nakon pet godina TV ne vrijedi ni pišljivog boba, niti bi ga itko želio kupiti. Pa ak rikne eto motiva i poticaja za novu tehnologiju. Ak ne dikne gledaš kome bi ga poklonio da ga se riješiš i kupiš novu tehnologiju :D
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
Ja uzmem sa pet godina garancije pa kondenzatori mogu biti iz Jugoslavije. I tak nakon pet godina TV ne vrijedi ni pišljivog boba, niti bi ga itko želio kupiti. Pa ak rikne eto motiva i poticaja za novu tehnologiju. Ak ne dikne gledaš kome bi ga poklonio da ga se riješiš i kupiš novu tehnologiju :D
Moj PC  
1 0 hvala 0
7 godina

Pozz..

Evo mene opet, narucio sam 29.11 lg c4 i uredno platio ... Tv je jos uvijek u dostavnoj sluzbi i doci ce za 1-2 radna dana. Imao sam sto problema s Centrom tehnike , lagali su 3 puta i da ne duljim ... Sad je situacija da mi tv jos uvijek nije dosa , a racun su mi poslali danas s datumom 10.12 sta znaci da je danas 14 dan a lg ima promociju zs registraciju 15 dana od kupnje, jel se moze aktivirat garancija prije dolaska tv-a i imali to uopce logike raditi? Da li se moze vratit roba iako ce proc vise od 15 dana na racunu a dostava nije dosla?

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.12.2024 14:25 (hackyuz).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Novice kaže...
Zaporozac, stavljaju li taj trajniji kondenzatori u skuplje modele TV-a, ako da u koje, jer bez tih informacija kako znamo koji TV je trajniji? To je poanta, ako ne znamo što ide u koji uređaj, kako znamo da je trajniji?

poneseš šarafciger sobom u trgovinu

13 godina
Na računu bi trebao imati serijski broj uređaja. Dakle potrebno ti je - serijski broj uređaja, datum i mjesto kupnje uz račun i tad možeš odraditi produljenje garancije. Ako su stavili datum isporuke dostavnih službi 10.12 znači da nemaš što čekati, moraš danas odraditi produljenje registracije. Ako nemaš serijski broj na računu, onda ćeš morati odraditi par poziva prema prodajnom mjestu i partumu, ali mislim da bi s preregistracijom računa na bliži datum trebalo biti sve ok... Netko je imao sličan slučaj već i pisao o tome na forumu... Vjerujem da će ti izaći u susret i prodajno mjesto i Partum ako nešto ne bude ok...

0 0 hvala 1
7 godina
Corto_1973 kaže...
Na računu bi trebao imati serijski broj uređaja. Dakle potrebno ti je - serijski broj uređaja, datum i mjesto kupnje uz račun i tad možeš odraditi produljenje garancije. Ako su stavili datum isporuke dostavnih službi 10.12 znači da nemaš što čekati, moraš danas odraditi produljenje registracije. Ako nemaš serijski broj na računu, onda ćeš morati odraditi par poziva prema prodajnom mjestu i partumu, ali mislim da bi s preregistracijom računa na bliži datum trebalo biti sve ok... Netko je imao sličan slučaj već i pisao o tome na forumu... Vjerujem da će ti izaći u susret i prodajno mjesto i Partum ako nešto ne bude ok...

problem i je u tome sta nema serijski broj na racunu jer oni tu televiziju nisu imali na stanju i zbog silnog odgadanja trazili su od dobavljaca da je ne dostavlja njima nego direktno meni i danas samo poslali fakturu tj racun na mail.. datum isporuke 10.12 

13 godina
hackyuz kaže...

problem i je u tome sta nema serijski broj na racunu jer oni tu televiziju nisu imali na stanju i zbog silnog odgadanja trazili su od dobavljaca da je ne dostavlja njima nego direktno meni i danas samo poslali fakturu tj racun na mail.. datum isporuke 10.12 

Najbitnije je da se ne sekiraš. Pričekaj da TV dođe, kontaktiraj trgovca i lijepo ih zamoli da ti ispostave račun s danom primitka uređaja kako bi uspio odraditi produženje garancije. Mi ti ovdje na forumu ne možemo pomoći, ali ne bi smjelo biti problema. Vjerujem da se sve može riješiti kroz razgovor ili dva, samo budi uporan i pristojan...

21 mjesec

Pozdrav svima, trebao bih preporuku koji tv kupiti, budžet cca 1500 eura, veličina max 55inča/140cm.

Koristio bi se za gledanje tv-a, povremeno igranje igara s klincima (stari tv je spojen hdmi-om na komp).

0 0 hvala 0
12 godina
hackyuz kaže...

Pozz..

Evo mene opet, narucio sam 29.11 lg c4 i uredno platio ... Tv je jos uvijek u dostavnoj sluzbi i doci ce za 1-2 radna dana. Imao sam sto problema s Centrom tehnike , lagali su 3 puta i da ne duljim ... Sad je situacija da mi tv jos uvijek nije dosa , a racun su mi poslali danas s datumom 10.12 sta znaci da je danas 14 dan a lg ima promociju zs registraciju 15 dana od kupnje, jel se moze aktivirat garancija prije dolaska tv-a i imali to uopce logike raditi? Da li se moze vratit roba iako ce proc vise od 15 dana na racunu a dostava nije dosla?

Centar tehnike i njihova dostava. Tako sam narucio usisavac. Mjesec dana cekao. Uzasni su u komunikaciji. 

Vjerivatno nemaju na lageru nista.

http://www.forum.hr/showthread.php?t=1017619&page=24
2 mjeseca
Hackyuz, rok dostave je max 30 dana
Poruka je uređivana zadnji put uto 24.12.2024 17:45 (Novice).
2 mjeseca
Moj savjet je Sony XR-55A80L
solidan prošlogodišnji model
3 godine
Novice kaže...

Zbog čega mu taj tv preporučavaš ? 

Kakve dijelove ima, jesi li provjerio ?

Ne možeš gore laprdati jedno, a sad kad daješ preporuku i "ideš na sigurno" jer skup tv je dobar tv, a nemaš pojma kakva je elektronika u sony tv-u. 

合氣道
Poruka je uređivana zadnji put uto 24.12.2024 20:44 (Zaporožac).
2 mjeseca
Zaporožac kaže...
Novice kaže...

Zbog čega mu taj tv preporučavaš ? 

Kakve dijelove ima, jesi li provjerio ?

Ne možeš gore laprdati jedno, a sad kad daješ preporuku i "ideš na sigurno" jer skup tv je dobar tv, a nemaš pojma kakva je elektronika u sony tv-u. 

Ne preporučam TV radi dugotrajnosti nego radi kvalitete slike u odnosu na cijenu. Također ima OS koji ima više opcija u odnosu na Tizen ili Web OS.

Moj prigovor nema veze s kvalitetom nego dugotrajnošću koja se ne može procijeniti isključivo na temelju cijene ili kvalitete slike.

12 godina

Pozdrav

Razmisljam o kupnji novog veceg G modela LG OLED tv-a.

Trenutno imam 55G19LA, a vidio sam da ima u ponudi OLED65G29LA za nekih ca 1200€.

Isplati li se kupnja?

Hvala

0 0 hvala 0
13 godina

Sretan Božić.
Molim preporuku Smart Tv-a od 65" po nekoj "razumnoj" cijeni. 4K slika i 3 ili čak 4 HDMI priključka su neki uvjeti. Ono svakodnevno gledanje tv sadržaja, YT  i tu i tamo PS5.
Hvala.

0 0 hvala 0
2 mjeseca
pixa11 kaže...

Pozdrav

Trenutno imam 55G19LA, a vidio sam da ima u ponudi OLED65G29LA za nekih ca 1200€.

Isplati li se kupnja?

Hvala

Kolega je uzeo taj model i fanatik je za filmove i rekao je da se preporodio (isto je išao s 55''), to je stariji model ali vrhunski, za cijenu koju ste naveli mislim da je dobra kupnja.

2 mjeseca
Gale92 kaže...

Sretan Božić.
Molim preporuku Smart Tv-a od 65" po nekoj "razumnoj" cijeni. 4K slika i 3 ili čak 4 HDMI priključka su neki uvjeti. Ono svakodnevno gledanje tv sadržaja, YT  i tu i tamo PS5.
Hvala.

TCL 65C805, koliko vidim ima ih od 800 eura nadalje, mini led s 144 hz osvježavanjem i google tv-om te 5 godina jamstva.

4 godine

https://tech24.hr/proizvod/hisense-55u7kq-139cm-55-uhd-mini-led-smart-tv-fernseher/?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click
Jel ima netko tocno ovu telku?
Znaci slika nije oštra, detalja nema, slika je sivkasta osim ako kontrast ili gamu podebljam do daske no onda vecina toga nevalja! Probao sam sve zivo i mrtvo pogledao postavke, info no kaj se god pokrene jednostavno nema te oštrine koja bi trebala biti kao da je slika u znatno manjoj rezi nego kaj bi trebalo biti prikazano, dali nesto preskacem?!

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Zaporožac kaže...
Marko_95 kaže...

Pozdrav,

Upravo mi je pregorio 50 inčni Samsung LCD televizor pri nestanku struje u kući. Probao sam koristiti drugi kabel sa svog Samsung plasma tv-a, mijenjao utičnice, no ništa ne radi. Svi uređaji koji su bili priključeni na produžni i dalje rade osim tv-a.

Uglavnom, moram pod hitno naći zamjenu, veličina mora biti ili 50" ili 55", bitno mi je da TV ima minimalno 100 Hz i da frejmovi ne "ostaju" iza predmeta koji se kreće po televizoru. Imao sam Samsung LE32C530 sa 50Hz refresh rate i dan danas vučem traume kad su se predmeti kretali po bijeloj pozadini. 

Proizvođač preferiram Samsung, no nije nužno da bude baš Samsung. Mora biti smart TV jer gledam IPTV i želim se riješiti Firestick uređaja, a što se cijene tiče, volio bih naravno proći što jeftinije. Vjerujem da su danas i najjeftiniji Samsung televizori dovoljno kvalitetni i izdržljivi da rade barem 10 godina.

Ako netko može preporučiti dobar tv, ako ih ima još uvijek na akciji. Znam da je prošao Black Friday, no vjerujem da još uvijek ima televizora na popustu. Puno hvala

Najbitnije od svega nisi naveo.

Koliko si točno spreman potrošiti ?

50 inch i 100/120 HZ ne idu zajedno pod "što jeftinije"

Za početak sretan Božić svima koji ga slave.

Kao drugo, ispričavam se, zbilja ne znam kako se uopće kreću cijene televizora, TV nisam u životu kupio, sve što sam ikad imao je dobiveno na poklon ili "naslijeđeno" haha.

Dakle nekakav kvalitetni TV, da nije no name, 50", sa glatkim pokretima na ekranu i obavezno da je smart tv (jel ih uopće ima u ponudi da nisu smart tv)?

Za 300, 400€ bi se dalo nešto naći nadam se?

Pozdrav i hvala svima na pomoći.

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.12.2024 20:35 (Marko_95).
13 godina
Boris grozni kaže...

https://tech24.hr/proizvod/hisense-55u7kq-139cm-55-uhd-mini-led-smart-tv-fernseher/?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click
Znaci slika nije oštra, detalja nema, slika je sivkasta osim ako kontrast ili gamu podebljam do daske no onda vecina toga nevalja! Probao sam sve zivo i mrtvo pogledao postavke, info no kaj se god pokrene jednostavno nema te oštrine koja bi trebala biti kao da je slika u znatno manjoj rezi nego kaj bi trebalo biti prikazano, dali nesto preskacem?!

VA panel. Probaj stavit novi update. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.12.2024 23:52 (Cryogenic).
3 godine
pixa11 kaže...

Pozdrav

Isplati li se kupnja?

Hvala

To je vjerojatno u inozemstvu negdje.

Bolje pogledaj C4 ako nađeš još jeftinije, jer rtings mu daje uglavnom bolje ocjene iako je na papiru inferiorniji panel. 

The LG C4 OLED is a bit better than the older LG G2 OLED. They're about equally bright, although when pushed, the G2 is capable of just a tad more brightness than the C4, but it's not noticeable to the naked eye. Ultimately, the C4 benefits from LG's latest features and optimizations; its four HDMI 2.1 ports are capable of up to 4k @ 144Hz, while the G2 is limited to 4k @ 120Hz. The C4 has better upscaling than its predecessor, and it can pass through advanced DTS audio formats, while the G2 can't.

合氣道
Poruka je uređivana zadnji put jučer u 0:13 (Zaporožac).
3 godine
Boris grozni kaže...

Znaci slika nije oštra, detalja nema, slika je sivkasta osim ako kontrast ili gamu podebljam do daske no onda vecina toga nevalja! Probao sam sve zivo i mrtvo pogledao postavke, info no kaj se god pokrene jednostavno nema te oštrine koja bi trebala biti kao da je slika u znatno manjoj rezi nego kaj bi trebalo biti prikazano, da li nesto preskacem?!

Jesi li već kupio taj tv ? 

Po RTINGSu je ok tv

Može biti neispravan tv, to što navodiš se ne smije događati. Nema veze s VA panelom.

Nije ti to Intel, ubodeš pa odeš.. 

合氣道
Poruka je uređivana zadnji put jučer u 0:20 (Zaporožac).
4 godine
Zaporožac kaže...
Boris grozni kaže...

Znaci slika nije oštra, detalja nema, slika je sivkasta osim ako kontrast ili gamu podebljam do daske no onda vecina toga nevalja! Probao sam sve zivo i mrtvo pogledao postavke, info no kaj se god pokrene jednostavno nema te oštrine koja bi trebala biti kao da je slika u znatno manjoj rezi nego kaj bi trebalo biti prikazano, da li nesto preskacem?!

Jesi li već kupio taj tv ? 

Po RTINGSu je ok tv

Može biti neispravan tv, to što navodiš se ne smije događati. Nema veze s VA panelom.

Ok naknadnim googlanjem sam naisao da tv zaista daje poprilicno neoštru sliku, moj "stari" low end 4k IPS Grundig naspram ovoga izgleda kao da je 24K, znaci nevjerovatno kaj se sve danas uvaljuje ljudima i pise po internetu, koje prevare, vjerovatno je vecina tih Tv recenzija debelo plaćena poput ove rtings, vise izgleda ne treba vjerovati ikome osim svojim ocima istu stvar su napisali i za Dell monitor sve top a ono najvece govno kaj sam u zivotu preplatio i vidio!

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 1:11 (Boris grozni).
11 godina
Zaporožac kaže...

...pa se vratiš na vatrogasnu zabavu kod tebe doma

12 godina
pixa11 kaže...

Pozdrav

Isplati li se kupnja?

Hvala

Gdje?

You don't choose to be a Liverpool fan. You get chosen.
14 godina

iMAMAM PAR PIRTANJA EKIPA.>.

qn90c tv

jucer sam konacno sazno da imamo hd ultra paket netflixa, i gledao sam prvo m,alo nfl

onda transformerse neke zadnje iz 2023 (neki majmuni transformersi i te sheme)

e sad meni to nikako nije 4k slika./nije mi dovoljno dobra/ostra.

Ne znam jel problem u postavkama tv ili brzini neta 2gpbs (ili kako se to vec pise),

jos sma skuzio da mi se u nekim scenama  slika sams potamni iz cistog mira

R33mba#2892
Moj PC  
0 0 hvala 0
5 godina

Boris meni se čini da tebe jebe VA panel. Pratim teme o televizorima i uvijek si bio protiv VA, a veličao IPS i nije mi jasno kako si kupio VA. Oči  i mozak ti se navikle na IPS i to ti je to, jer kako je baš tebe dopao loš panel jer svi ga drugi hvale (za novce koje daju). Nemam taj TV i ne mogu tvditi iz prve ruke, ali mislim da nešto krivo radiš, ili fakat tvoje oči nekako drugačije funkcioniraju. Bez uvrede. 

Pozdrav.

0 0 hvala 0
5 godina
R3nchi kaže...

iMAMAM PAR PIRTANJA EKIPA.>.

qn90c tv

jucer sam konacno sazno da imamo hd ultra paket netflixa, i gledao sam prvo m,alo nfl

onda transformerse neke zadnje iz 2023 (neki majmuni transformersi i te sheme)

e sad meni to nikako nije 4k slika./nije mi dovoljno dobra/ostra.

Ne znam jel problem u postavkama tv ili brzini neta 2gpbs (ili kako se to vec pise),

jos sma skuzio da mi se u nekim scenama  slika sams potamni iz cistog mira

Što se tiče Netflixa, ako imaš ultra paket moraš imati dovoljnu brzinu interneta da bi ga mogao prikazivati inače gledaš obični HD. Imaš u opcijama TV-a da možeš staviti na Netflix mod (to je samo za Netflix). Tako je barem kod mene. Mislim da ti postavke tv-a nisu dobro podešene.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice