NytroBox NB-4001 T

poruka: 688
|
čitano: 468.494
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: NytroBox NB-4001 T USB
15 godina
neaktivan
RE: NytroBox NB-4001 T
quentin kaže...

Slao sam mail u MKE, ali dobio sam samo odgovor da su oni isprobali s nekim drugim hardovima i da 'ako ne ide, ne ide...'.

Pazi, nije baš da očekujem čuda. Očekujem samo ono kaj mu piše na kutiji: da radi s vanjskim hardom. Zato sam ga i kupio, i to sam reko prodavaču. Da sam htio samo 'osnovnu funkciju', mogo sam proći i jeftinije i s manje gnjavaže, iz lokalnog dućana. Dakle, po meni korištenje harda i spada u osnovne funkcije, ako je deklariran da to radi.

Pročitao sam cijeli ovaj forum i još brdo drugih, ali o ovakvoj situaciji još niko nije progovorio. Ima post lika koji je spojio WD od 500GB, particionirao ga i njemu radi.
Pa ono - forum na koncu konca i služi tome da pitam o problemu koji ne mogu sam riješiti, ne?

Ok, ok, trebao bi znati da ovo nytru nije osnovna funkcija, znaš i sam koja mu je osnovna funkcija.

a što se tiče cijene, u to uopće neću ulaziti, jer su ga neki ovdje, na nytra mislim, platili 300 kunića, poput mene, a neki za manje od 200, tako da je to relativan pojam.

jednostavno očekuješ čuda, čim tako pišeš. ako si isprobao sve što je ekipa ovdje rekla, i ako si sve pročitao, onda si spoznao da nekima radi a nekim ne radi. nema to, ili možda ipka ima, veze sa veličinom harda, jer kako protumačiti da na nekim stickovima od 1, 2, 8, 16, 32 gb radi, a nekima ne. jednostavno je tako, i s tim se trebaš pomiriti. ili, dok netko ne izda soft u kojem će naš nytro sve podržavati, iako nekako sumnjam u to, jer već sad prilično dugo nije izašao novi soft. a to je nekako i logično, više manje funkcije su zadovoljene  u odnosu na prijašnje softvere, one što su ljude nervirale beskrajkno, tipa prikaza teleteksta u jedno, a ne u tri koraka, i slične stvari......

no, sada čarati, gatati i očekivati čudesa je već sfera. ok,. lik je paerticionirao disk od 500 GB, uspjelo mu je, i super, tebi neće s 1 Tb, i što sada da radimo. jednostavno se pomiri s činjenicom da ti ne radi s njimje.

pitanje je kojeg razloga, moguće iz više njih, radi napajanja, ..veličine, softa, moglo bi se do sutra čarati, ali to je već sfera....čaram ti baram. jesi by zhe way probao iskopčati nytra iz struje i onda gfa uključiti pa probati. nekad samo isključivanje iz struje čuda radiCool

imaš istovrsni situaciju, nekima se nytro beskrajno grije, nekima ne. moguiće je da si potrefio ludu seriju nytra u kojem jednostavno tvoj hard neće prepoznati, a drugi možda kad stave od, čini mi se ds sdi rekao WD hard od 1tb da im uspije.

tako da se, iskren da ti budem, nemoj nervirati. iskoristit ćeš sigurno taj hard, ako za ništa drugo onda za jedan lijepi backup. a za nytra uzmi neršto manje, ionako ne možeš gledati 100 stzvari istovremeno, a tza sve ostalo , dovoljno ti je i 8 gioga, a ko ne i manje.

a ako ekipa nešto smisli, podijelit će to ovdje sa svima nama, i super....a dotada, manej nerviranja

15 godina
quentin kaže...

Bok!

Trigi, probao sam tvoj manevar iskopčavanja i ukopčavanja, ali Nytro svejedno ne reagira.

Mislim da je ipak problem u kapacitetu. Dekoderi se izgleda taman snalaze s diskovima do 500 GB, a ovaj od 1 TB im je valjda preveliki zalogaj. Bemu sve kad sam se baš polakomio za tim velikim povoljnim WD-om.

E sad, ima li neki način (osim otvaranja kućišta i vađenja pol harda van Namigiva) da ja nekak softverski uvjerim Nytro da ima posla s diskom od samo 500 GB?
Pokušao sam particionirati samo do 500, a ostalo ostavit 'unallocated', ali to nije pomoglo.

Pokušao sam napraviti jednu primarnu fat32 + logičku fat32 do 500GB, a ostalo primarnu ntfs da ga tak zbunim, ali opet niš.

I'm running out of ideas... Oće neko mijenjat svoj 500GB za ovaj od 1TB, bez nadoplate?Bogataš

ne znam da li si pisao prije o ovom hardu, ali, da li imaš posebno napajanje za hard ili ne? ne možeš očekivati da će nytro tako lako pogurati 1T. uostalom, nitko ti neće garantirarti da će toliki hard raditi, a bogme se pitam zakojiklinac si uzeo 1T za snimanje televizije? no, 100 ljudi-100 ćudi. nema veze.

ako je to nekakav disk koji dolazi u svojem kućištu (kao verbatim, npr) onda oni imaju svoj soft za backup, sinhronizaciju i slične gluposti koji zbunjuje nytro. u tom slučaju (a vjerujem da to nije kod tebe), treba taj soft maknuti. masa ljudi pjeni što dobivene hardove od t-coma ne mogu spojiti ih na nytro. a na pc-u im radi "od prve". 

particioniranje ti neće previše pomoći u slučaju da sam firmwer u hardu jednostavno nije moguće iščitati i bootati ga.

fore sa isključivanjem i uključivanjem ti mogu donijeti samo problem! isključivati har kada se zavrti ili još gore počne pisati/čitati=gubitak podataka (a to je najbolja opcija).

dakle, sredi jače napajanje, ako radi ok, ako ne, batali 1T disk za nytro i ugradi ga u kompjuter. za njega ti je dosta 160-250gb. i to ako snimaš svaki dan a gledaš snimljeno jednom tjedno.

Ne svađaj se sa glupljim od sebe; nikada nećeš pobijediti.
15 godina
neaktivan

Kad sam gore pisao post, da se ne bi krivo shvatilo.... nekad zna nytro zablesit,. i pisao sam, isključivo da se išteka nytro iz struje pa upali. ali ni za milog Boga, to ne činiti dok je eksterni ili bilo koje druge vrst hard u nytru.

jednostavno, nekad, kao što i drugi uređaji znaju zablesiti, tako zna i naš nytro!!!

14 godina
neaktivan

viking, nisam terabajt uzeo da snimam telku, nisam baš tak munjen. za snimit neki film dosta mi je i 8 GB stick. imao sam namjeru na hdd potrpat svoju kolekciju divx-ova i presnimljenih vhs-ova pa da ih imam lijepo uz user friendly pristup za gledanje na nytru.

uglavnom, hvala svima koji ste pokušali pomoći. vidim da su se sad svi već iznervirali pa neću više gnjaviti. što mi bi da s takvim pitanjem idem na forum, valjda svi vole samo pitanja koju znaju od prve riješit tak da ispadnu face.

15 godina
neaktivan

gle, nemoj tako, nije stvar nerviranja, uistinu tu jesmo svi mi da ono što ne znam, da i pitamo. činjenica je da zasad to ne prolazi ono što pitaš, i ako pogledaš, a kažeš da si sve iščitao, onda jednostavno vidiš da su ljusi i sa manjim gigabajtima,običnim stickovima imali problema, pa se išlo koju marku nytro čita, a koju ne. ali u zadnje vrijeme, a i upgejdanjem softvera, vidimo da se sve manje ljudi javlja s tim problemom, ili su ga riješili na način kako su neke kolege ovdje savjetovale.

tako da se u dogledno vrijeme možda i tvoje ovo riješi, kažem možda jer  je pitanje kompleksno, i moguće da se riješi nekim novim upgradeom. a dotad, stavljaj na usb i uživaj.....

15 godina
neaktivan
viking

prijatelju, nemoj se ljutiti, ali, daj još jednom razmisli prije no što ovakvo što pitaš... sam si napisao da ga možeš ukopčati u tv, no ti se sada pitaš kako u sve to još dodati scart kabel?!? ono.... fakat....

bit _takvih_ prijemnika je upravo u tome da se eliminira barem jedan scart kabel i da se sam prijemnik ne vidi.

uglavnom, prvo, da postoji scart produžni kabel m<->ž, ali to ti ne treba jer prijemnik utakneš drito u tv i gledaš.

Da ali u uputa pise da se moze scartom spojiti.Nisam vidio takav pa sam pitao.A na TV imam 2 scarta aoba su sad zauzeta.sad na daljiskom samo idem na AV tipku sa TV.A imam starijih ukucana pa sam mislio nesto spojiti,prespojiti da mogu gledati nesto preko 1,2,3,... tipke na daljiskom od TV.Sad su mi ti programi prazni.

A hval na infu da ima takvih scartova.Nisam se susreo sa njima.

http://beterz.com/?Referer=136494
15 godina
quentin kaže...

viking, nisam terabajt uzeo da snimam telku, nisam baš tak munjen. za snimit neki film dosta mi je i 8 GB stick. imao sam namjeru na hdd potrpat svoju kolekciju divx-ova i presnimljenih vhs-ova pa da ih imam lijepo uz user friendly pristup za gledanje na nytru.

uglavnom, hvala svima koji ste pokušali pomoći. vidim da su se sad svi već iznervirali pa neću više gnjaviti. što mi bi da s takvim pitanjem idem na forum, valjda svi vole samo pitanja koju znaju od prve riješit tak da ispadnu face.

a čuj, ima nas svakakvih. no, da ti je i uspjelo, vjerojatno bi došao do problema sa divxima, sa titlovima i/ili omjerom slike.

što se nerviranja tiče, ne nisi ti iznervirao, ali ponekad treba ili pročitati koju stranicu unatrag, pa vidjeti da li postoji sličan problem od prije. utoliko. no, i dalje nisi odgovorio kako si ga spojio na nytro!?

majka kaže...
viking

prijatelju, nemoj se ljutiti, ali, daj još jednom razmisli prije no što ovakvo što pitaš... sam si napisao da ga možeš ukopčati u tv, no ti se sada pitaš kako u sve to još dodati scart kabel?!? ono.... fakat....

bit _takvih_ prijemnika je upravo u tome da se eliminira barem jedan scart kabel i da se sam prijemnik ne vidi.

uglavnom, prvo, da postoji scart produžni kabel m<->ž, ali to ti ne treba jer prijemnik utakneš drito u tv i gledaš.

Da ali u uputa pise da se moze scartom spojiti.Nisam vidio takav pa sam pitao.A na TV imam 2 scarta aoba su sad zauzeta.sad na daljiskom samo idem na AV tipku sa TV.A imam starijih ukucana pa sam mislio nesto spojiti,prespojiti da mogu gledati nesto preko 1,2,3,... tipke na daljiskom od TV.Sad su mi ti programi prazni.

A hval na infu da ima takvih scartova.Nisam se susreo sa njima.

da, scart u scart, drito, bez kabla.

po pitanju 1,2,3 prebacivanja, ako su zbilja stariji koji su tehnološki nepismeni, ne brini se, nisi jedini, onda radije nabavi onaj scart preklopnik sa prekidačima, pa zbilja imaš 1,2,3. tri uređaja, spojeni odjednom, a biraš ih sa prekidačima na kučištu tog preklopnika.

14 godina
neaktivan
NytroBox NB-4001 T

Novi update SW  P5165 http://www.4shared.com/account/home.jsp

P5165:
<Moji Filmovi> tj. Gledanje divx-a
  Tipka <--PR : Uključuje i isključuje ponavljanje video klipova u izabranoj mapi:
                           - Ako imate više avi datoteka u istoj mapi, po završetku jedne, automatski kreće druga,
                              a ako je samo jedna avi datoteka, ona se po završetku ponavlja ispočetka.
                           - idelano ako imate kraće filmiće (crtići, glazba,..)  

Aspect Ratio (16:9 / 4:3) koji podesite u TV Postavkama izbornika, od sada se odnosi i na divx...
                           - Za one koji imaju 4:3 TV, a avi u 16:9 formatu :-)

TELETEKST - s obzirom da se ne može povećati veličina teleteksta na cijeli ekran, tipkom [INFO] možete
                          povećati veličinu slova
                        - idealno za one koji imaju problema s vidom :-)
- Sve ostalo bi trebalo biti kao na P5161

0 0 hvala 0
17 godina
trigi kaže...

Novi update SW  P5165 http://www.4shared.com/account/home.jsp

P5165:
<Moji Filmovi> tj. Gledanje divx-a
  Tipka <--PR : Uključuje i isključuje ponavljanje video klipova u izabranoj mapi:
                           - Ako imate više avi datoteka u istoj mapi, po završetku jedne, automatski kreće druga,
                              a ako je samo jedna avi datoteka, ona se po završetku ponavlja ispočetka.
                           - idelano ako imate kraće filmiće (crtići, glazba,..)  

Aspect Ratio (16:9 / 4:3) koji podesite u TV Postavkama izbornika, od sada se odnosi i na divx...
                           - Za one koji imaju 4:3 TV, a avi u 16:9 formatu :-)

TELETEKST - s obzirom da se ne može povećati veličina teleteksta na cijeli ekran, tipkom [INFO] možete
                          povećati veličinu slova
                        - idealno za one koji imaju problema s vidom :-)
- Sve ostalo bi trebalo biti kao na P5161

heh, fulao si temu. Na ovom prijemniku nema usb konektora, tak da ovo nije sw za njega

14 godina
neaktivan
denix kaže...

heh, fulao si temu. Na ovom prijemniku nema usb konektora, tak da ovo nije sw za njega

Imaš pravo :-( ali sam zato ispravio i postao na pravoj temi ;-)

14 godina
neaktivan
NytroBox NB-4001 T

Imam sljedeci problem, kada upalim uredaj otvori mi se menu, no ne miruje, nego se stalno prebajuce lijevo-desno....slika kao putuje. Trebam POMOC BRZO! 

Hvala Smijeh

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
NytroBox NB-4001 T

neće da mi očita hard disk, ima dvije particije jedna od 20 GB u exFAT formatu a druga je NTFS i di mogu provjerit koji mi je softwer na nytroboxu nisam pronašao nigdje u meniju

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.10.2010 11:49 (koji-lik).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
A da probas staviti u FAT ili FAT 32, onda ce ti ocitati 100%... Meni ocitava SD od 16 GB... sasvim dobro i lijepo ide :)
In Control
15 godina
koji-lik kaže...

neće da mi očita hard disk, ima dvije particije jedna od 20 GB u exFAT formatu a druga je NTFS i di mogu provjerit koji mi je softwer na nytroboxu nisam pronašao nigdje u meniju

-nikakav exFAT. samo fat32!

-uđi u menu i stisni tipku info.

14 godina
neaktivan
koji-lik kaže...

.... di mogu provjerit koji mi je softwer na nytroboxu nisam pronašao nigdje u meniju

Kad si u meniju pritisni info na daljincu Namigiva

15 godina

ma da naso sam sve i updato, što je prejednostavno samo sto sam slučajno stisno format disk pa onda 2 dana spašavo podatke

14 godina
neaktivan
RE: NytroBox 4001 T

bok..ima pitanje ovo za nadogradnju preko sr-232  dok odaberem ovu opciju onda me zatrazi zaporuku dal ju netko zna::molim da mi odgovorite ako znate...hvala

mk
14 godina
neaktivan
dali znas lozinku za rs 232..trazime neku lozinku da nadogradim rs 232...hvala ako znas javimi u moje poruke
mk
14 godina
protjeran
mimi15 kaže...
dali znas lozinku za rs 232..trazime neku lozinku da nadogradim rs 232...hvala ako znas javimi u moje poruke

nisam nikad nadograđivao preko rs 232,al nije mi jasno zašto traži lozinku...ja imam taj prijemnik ali sa usb-om

stranica sa softverima:

http://www.4shared.com/dir/32496219/49cf246b/sharing.html

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.10.2010 23:28 (sinizgb).
15 godina
NytroBox NB-4001 T

koji format ovaj nytrobox najbolje podržava mpg, avi il divx, i koliku kvalitetu podržava, jer sam skužio da kvalitetnije filmove slabo čita, probao sam namjestiti da mi ne rasteže sliku dole i gore u opcijama ali je uvjek rastegne, moze li se to nekako ispraviti, naravno stavio sam najzadnji firmware

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
NytroBox NB-4001 T

moze pomoc imam nitrobox vec mjesec dana i od jucer nece saltat mogu ga samo upalit i ugast ali druge tipke koda ne ocitava???

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

pozdrav. jesi možda nadograđivao novi sw ili nešto drugo radio na nytru.

kako misliš, druge tipke ne očitava. ako tihe zeleno na prijemniku, možda se nešto zbrčkalo na tv-u?

premalo podataka, javi malo više

15 godina
neaktivan
mikica1 kaže...

kako misliš, druge tipke ne očitava. ako tihe zeleno na prijemniku, možda se nešto zbrčkalo na tv-u?

nisam nista nadogradivo sve je org kak je i bilo prvoga dana i sad u proslu subotu mogu ga samo upalit i ugasit ni jedna druga tipka nece radit znaci sao tipka power tv je u redu jer sam probo na drugom tv i isto nece radit ?{#}

15 godina
neaktivan
made kaže...
mikica1 kaže...

nisam nista nadogradivo sve je org kak je i bilo prvoga dana i sad u proslu subotu mogu ga samo upalit i ugasit ni jedna druga tipka nece radit znaci sao tipka power tv je u redu jer sam probo na drugom tv i isto nece radit ?{#}

iskreno, za taj slučaj još ne znam, barem ovdje nešto slično nitko nije prijavljivao.  pa jel gori bna nytru zeleno svjetlo ili crvenop. to radi, ako sam te dobro shvatio.

jel ti to novi prijemnik, jeli još pod garancijom?

15 godina
neaktivan
made kaže...

Moguće je na daljinski ima vlage pa treba obrisat i tako je i kod mene taj slučaj imao i poslije brisanja i normalno radila na daljinsku..

Nenad
15 godina
neaktivan
mikica1 kaže...
made kaže...
mikica1 kaže...

iskreno, za taj slučaj još ne znam, barem ovdje nešto slično nitko nije prijavljivao.  pa jel gori bna nytru zeleno svjetlo ili crvenop. to radi, ako sam te dobro shvatio.

jel ti to novi prijemnik, jeli još pod garancijom?

kupio ga prije mjesec i pol nema vlage obriso sam i da gori zeleno svjetlo kazem mogu ga sam upalit i ugasit i gledat jedan program jel nemrem saltat i to onaj zadnji koji sam gledo prije neg se pokvario :((((

15 godina
neaktivan

ah, pa oda je moguće da je jednostavan problem, da se radi o daljinskom upravljaču. jer ako možeš gledati jedan program, znači da nytro valja. a ako ne možeš šaltati po upravljaču kreni od najjednostavniejga, promijeni baterije, te tvorničke se znaju odmah ispraznit, takvih je iskustava bilo i to je prijavljivano. mislim, nytro ti definitivno radi ukoliko možeš gledati bilo koji program, jer da en radi, ne bi mogao primati signal i ne bi vidio ništa. tako da je moguće da se problem skriva u daljincu.

obzirom da tipoka on/off radi na upravljaču, moguće je da je nešto u njemu crklo, i bilo bi dobro, ako znaš nekog da ima istog nytra, da posudiš daljinac pa da isprobaš.

gledaj, stvar je u tome da eliminiraš najmanje probleme, a onda da kreneš dalje.

javi, tu smo da pomognemo

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.11.2010 9:08 (mikica1).
14 godina
neaktivan
NytroBox NB-4001 T

Za provjeru odašiljanja IC zraka sa daljinca usmjeri ga u kameru fotoaparata ili mobitela i ako dioda daljinca odašilje vidi se njeno blicanje na ekranu fotića/moba.

2 0 hvala 1
16 godina
NytroBox NB-4001 T

Da li  na nytru postoji nekakav servisni izbornik u kojem bi se dale podešavati postavke i otključavati dodatne mogućnosti

(nešto kao na televizorima)?

0 0 hvala 0
15 godina
filip1 kaže...

Da li  na nytru postoji nekakav servisni izbornik u kojem bi se dale podešavati postavke i otključavati dodatne mogućnosti

(nešto kao na televizorima)?

reci da se šališ?!{#}

jedino tweakanje nytra je otvoriti firmware u nekom hex editoru i tamo ga promjeniti.

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: NytroBox NB-4001 T USB
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice