Digitalni prijamnik ne pronalazi kanale

poruka: 31
|
čitano: 63.235
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Pozdrav!

danas kupio susjed digitalni tv prijamnik VIVAX DVB-114 u pošti za 120 kn sa kuponom, i ja to sve lijepo spojio onako kako piše u uputama upalio i on odma izbaci opciju za automatsko traženje kanala, ja odabrao to, kada je završio nije pronašo niti jedan kanal, to je regija D2 probo sam i ručno i sa upisivanjem frekfencije ništa, i sa svim kombijacijama opcija i opet ništa, kao da nema nikakvog signala. I da kad isključim antenu iz prijamnika i pokrenem pretragu kanala opet ništa, ne izbaci da nije antena uključena i tak slično neke greške.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
RE: Digitalni prijamnik ne pronalazi kanale
i meni to isto napravi...imam kucnu antenu,pa sam dosao do zakljucka da je slaba da bi uhvatila signal...morat cu uzet onu riblju kost
http://movies-monkey.blogspot.com/
16 godina

ja sam morao kupovat i pojacalo za signal....

Everything should be made as simple as possible, but not simpler.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

provjeri je li antena okrenuta prema odašiljaču u tvojoj blizini nadalje pri ručnoj pretragi stavi da traži otvorene tv stanice...tako je i mene zahebavalo ali kad sam to sve sredio našao mi je sve tv stanice htv 12 rtl nova i kapital network

15 godina
neaktivan

hm, ima samo za postavit svi i slobodni kanali.

15 godina
BlackPanther kaže...

hm, ima samo za postavit svi i slobodni kanali.

stavi na slobodni

15 godina
neaktivan

Probat ću spojit na drugu antenu,jer su dvije na krovu, a ova druga je novija kupljena prije 2 godine, a ima susjed i pojačalo pa ću probat i to još utaknut.

15 godina

probaj pa javi

15 godina
neaktivan

Problem bio u anteni, zaokrenuli je prema istoku i sve uredu.Smijeh

16 godina
takoder rijesio problem,kupio krovnu antenu i radi 99 % kvaliteta 70 snaga
15 godina
neaktivan

Evo ovako ekipa..tražio sam na sve strane odg ali nikako ga dobit..pa ću pitat tu..naime stavio sam dvb-t digital receiver M35T i na ekranu se pojavljuju neke crte.Mijenjao sam i dvb-t ali ništa nempomaže..a sad može bit antena da radi smetenje..ali taj kabal ide na sva 4 televizora koja imam u kući..i zanimljivo kod mob buraza nema nikakvih smetnji..a isti je kabal šta ide sa antene..šta dalje napravit?...hvala

0 0 hvala 0
16 godina
mozda ti je tv smrdan
15 godina
neaktivan
dado16 kaže...
mozda ti je tv smrdan

Vjerojatno je do toga...-.-...

14 godina
neaktivan

Ne poznajem taj model prijemnika, ali ako imaš HDMI ili komponentni (popularno činč) izlaze na njemu i odgovarajuće ulaze na TVu, probaj te druge opcije. Prepostavljam da si dosad koristio SCART kabel?!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
marky1607 kaže...

Ne poznajem taj model prijemnika, ali ako imaš HDMI ili komponentni (popularno činč) izlaze na njemu i odgovarajuće ulaze na TVu, probaj te druge opcije. Prepostavljam da si dosad koristio SCART kabel?!

Ma da..koristim još uvijek scart..a ima neki izlaz coaxal(crne je boje) i imaju još dva izlaza...bijeli i crveni...i to je to od izlaza na dvb-t u...

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.9.2010 22:34 (blackchoco).
14 godina
neaktivan

Bijeli i crveni su činčevi, ali te dvije boje su obično samo za audio. Pročitaj kaj piše pokraj njih (audio out najvjerovatnije). A ovaj crni koaksijalni? Si siguran da je koaksijalni? Ili ima više pinova? Poput ovog u privitku

svhs svhs
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
marky1607 kaže...

Bijeli i crveni su činčevi, ali te dvije boje su obično samo za audio. Pročitaj kaj piše pokraj njih (audio out najvjerovatnije). A ovaj crni koaksijalni? Si siguran da je koaksijalni? Ili ima više pinova? Poput ovog u privitku

Je siguran sam da je koaksijalni...a moguće da je samo za video..pogledat ću još...

14 godina
neaktivan

A onda reci kaj piše uz taj crni koaksijalni. Ak je crni, onda može biti antenski ulaz.

15 godina
protjeran
marky1607 kaže...

nije,to je s-video činč..koaksijalni ti ima iglu u sredini a drugi pol je plašt oko te igle...

evo ti slika

15 godina
protjeran

dakle

antena-koaksijalni kabel-dvb reciever-scart kabel-tv..amen...

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Splitterom dijeliš vezu na sva 4 TVa?
14 godina
neaktivan
linuxjuzer kaže...

dakle

Nije liku problem spajanje, nego ima linije po ekranu dok ostali TVi koji su na toj liniji, nemaju.

Ispraviš me ako sam krivo shvatio.

15 godina
neaktivan

TV sa ugradenim tunerom, Amen

The ONE and ONLY!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
LOL :D
Da, popravak od nekih 1500kn pa naviše
15 godina
neaktivan
marky1607 kaže...
linuxjuzer kaže...

dakle

Nije liku problem spajanje, nego ima linije po ekranu dok ostali TVi koji su na toj liniji, nemaju.

Ispraviš me ako sam krivo shvatio.

Točno to..a zanimljivo je da tamo oko pola 11 navečer tih linija nema..omfg...:/

14 godina
neaktivan

Onda je prevelika degradacija signala. Probaj s posebnom, kućnom antenom. Ako to nije dovoljno, tada riblja kost. Al, naravno, probaj posudit antene, nemoj samo bzvz kupovat.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
marky1607 kaže...

Onda je prevelika degradacija signala. Probaj s posebnom, kućnom antenom. Ako to nije dovoljno, tada riblja kost. Al, naravno, probaj posudit antene, nemoj samo bzvz kupovat.

Možeš pojasnit šta je degradacija?....hvala...nisam probao sa sobnom antenom ali probat ću...

15 godina
protjeran
blackchoco kaže...
marky1607 kaže...

Možeš pojasnit šta je degradacija?....hvala...nisam probao sa sobnom antenom ali probat ću...

degradacija-opadanje kvalitete signala...antena ti nije bitna,ako je krovna-tavanska..moja j stara 30 i kusur godina i sve rad iperfektno..nikakve posebne nemoj uzimati..to da ti samo mlatnu pare iz džepa...

14 godina
neaktivan
linuxjuzer kaže...
blackchoco kaže...
marky1607 kaže...

degradacija-opadanje kvalitete signala...antena ti nije bitna,ako je krovna-tavanska..moja j stara 30 i kusur godina i sve rad iperfektno..nikakve posebne nemoj uzimati..to da ti samo mlatnu pare iz džepa...

Preporučio sam mu da isproba posebnu jer drže 4 uređaja na jednoj anteni. Dakle, to je već možda previše spojeva. Zato nabacit jednu sobnu posebno za taj telkač. Sobne su ionako dovoljne u 90% slučajeva da ulove dobar digitalni signal. Još jednom - probaj samo posudit sobnu antenu i probat - to je 50 kn, ali nemoj niti 50kn bacit prije nego se uvjeriš da je u tome rješenje.

15 godina
neaktivan
marky1607 kaže...
linuxjuzer kaže...
blackchoco kaže...
marky1607 kaže...

Preporučio sam mu da isproba posebnu jer drže 4 uređaja na jednoj anteni. Dakle, to je već možda previše spojeva. Zato nabacit jednu sobnu posebno za taj telkač. Sobne su ionako dovoljne u 90% slučajeva da ulove dobar digitalni signal. Još jednom - probaj samo posudit sobnu antenu i probat - to je 50 kn, ali nemoj niti 50kn bacit prije nego se uvjeriš da je u tome rješenje.

Oke..hvala..probat ću sa sobnom antenom..hvala još jednom...:))

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice