Nije kod mene toliko problem tele2 pokućni, nego ja sam vezan tj kad sam kući vezan sam uz kablove. 1 LAN za komp, 2. za 1. iptv tv, 3. lan za 2. iptv. E sad, kad bi htio stavit ruter na kat da imam odličan signal, moram i kablove prebacivat, a to nije u mom slučaju jednostavno.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Promjeni televizore, i uzmi sa wifijem.
haha, to mi je još "najbolja" opcija.
:)
Nije kod mene toliko problem tele2 pokućni, nego ja sam vezan tj kad sam kući vezan sam uz kablove. 1 LAN za komp, 2. za 1. iptv tv, 3. lan za 2. iptv. E sad, kad bi htio stavit ruter na kat da imam odličan signal, moram i kablove prebacivat, a to nije u mom slučaju jednostavno.
kako nije. nabavi si switch. okači sve na njega kako i je sada. a lte ruter potegni kabelom di hoćeš. i sve si riješio. evo ja ti imam doma 5 portni gigabitni switch. stoji i skuplja prašinu.
Kaj je sa ovim antenama dali sada idu free ili ? I kaj sa nama koji smo u prvih par dana uzeli, jel mozemo zatraziti i mi to ili :D ?
Na njihovom webu uz onaj crni modem piše wep.....
.
Na njihovom webu uz onaj crni modem piše wep.....
.
Sigurno je WPA2 dostupan jer je to standard da dobiješ licencu
WPA je dostupan, bilo kao WPA2-PSK ili s fallbackom na WPA-PSK. Moguće je kreirati i 4 odvojena SSID-a (primjerice za goste).
Uzeo sam antenu, ima samo jedan konektor, tako da radi jedna interna antena. Nisam puno dobio, samo sad umjesto s jednim uređajem, po kući plešem s dva. Doduše, našao sam kombinaciju koja mi daje 45/45, što je više nego dobro. Izgleda da mi jedna točka u stanu ima čitav signal, pa sam tu stavio antenu i ruter, jedno kraj drugog. Kad uhvatim vremena, poigrati ću se još malo s premještanjem.
Problem je što je kabel od antene dosta krut, a i antena i router su lagani, pa to malo otežava pozicioniranje.
Što se parametara tiče, RSRP i RSSI mi stoje na excellent, dok RSRQ i SINR padaju. SINR većinom sam oscilira, a RSRQ pada kad je download u toku. Što manje padne, to postignem veću brzinu.
Ne moraš mijenjat TV, možeš uzet Chromecast za 350 kn.
Ne moraš mijenjat TV, možeš uzet Chromecast za 350 kn.
Ja već duže vrijeme planiram nabavit Chromecast. Ima li gdje na internetu jeftinije za kupit? Na eBayu ih ima i po 180 kn, ali ne znam jesu original ili kineske kopije.
Ekipa, stizem na ljeto u HR i trebat ce mi interneta nekog pokretnog na cca 2 mjeseca. Sta mi je najzgodnije uzeti? Trebat ce mi za 6-7 klijenata (uredjaja) pa ne znam koliko ima smisla da na mobitelu radim tethering.
Koliko ti GB treba?
Pa uzmeš ovaj pokučni za 169 bez ugovora. Sam nabavi negdje 4g router. Ili se isprsi, kaj je za Irca 100€.
Pa uzmeš ovaj pokučni za 169 bez ugovora. Sam nabavi negdje 4g router. Ili se isprsi, kaj je za Irca 100€.
ili uzmeš bez ugovora s uređajem za 205kn mjesečno i vratiš kad odeš nazad doma u irsku... razlika 30 kuna ali manje glavobolje na odlasku.
Dođe na isto jer mora otplatiti uređaj do kraja.
jel bi mi se isplatilo uzeti antenu pošto već sad imam većinom oko 80mbit/s (najviše 100) ? da dogura bar do nekih 130 ?
gdje nabavit drugi router? kakav treba trazit
Ovisi kaj želiš?
Možeš koristi bilo kakav mob pa imati hotspot.
Možeš uzeti stick u koji stavš sim.
Može kombinacija stick/neki router.
Možeš uzeti router kako spada.
CNajjeftinij 4G routeri koji nešt vrijede su ti od 100-150€.
Ovisi kaj želiš?
Možeš koristi bilo kakav mob pa imati hotspot.
Možeš uzeti stick u koji stavš sim.
Može kombinacija stick/neki router.
Možeš uzeti router kako spada.
CNajjeftinij 4G routeri koji nešt vrijede su ti od 100-150€.
Zelim da wifi bude stalno dostupan i da ima bar 1 utor (a pozeljno bi bilo i 2) za lan...
Znaci vjerojatno se ne isplati kupovati router van tele2 ponude?

Trenutno planiram uzet pokućni i koristit Doogee x6 kao router.
Kakve brzine mogu ocekivati na 3g?
jel bi mi se isplatilo uzeti antenu pošto već sad imam većinom oko 80mbit/s (najviše 100) ? da dogura bar do nekih 130 ?
Nije isplativo jer će ti i tih 80 pasti na 60 pa na 40, samo čekaj da više ljudi uzme uslugu u mjestu gdje živiš. Pa kad se židovi nakače skidat, ima da drugi dan odjaviš Tele2.

Mobitel podržava HSPA 42.2/5.76, ali je pitanje da li Tele2 pušta toliko na 3G. Vjerojatno ćeš imati 7/0.4.
Evo konacno aktiviran pa sam isprobavao speedtest kroz 12 sati par puta... dosta varira download, najnize sta sam vidio bilo je 28-29mbita a najvise 49mbita za sada. Upload je uvijek bio preko 30mbita. Ping je oko 30-35ms-a prema svim drugim serverima, oko 16-19ms-a prema Tele2 ZG.
Izgleda da dosta ljudi koristi Tele2 4G kod nas vec :) ..no naspram T-Coma koji mi daje 20/2 fiksnu max. ja sam zadovoljan.
EDIT: Ovo je sve isprobavano onako usput preko WiFi-ja mobitelom.. nisam probao kabelom na racunalu, budem danas.
Nije isplativo jer će ti i tih 80 pasti na 60 pa na 40, samo čekaj da više ljudi uzme uslugu u mjestu gdje živiš. Pa kad se židovi nakače skidat, ima da drugi dan odjaviš Tele2.
Upravo to se dogodilo s HT-ovim 4G-om kod nas... pred 2 godine je razbijao 75mbita download i 25mbita upload stalno, ono doslovno kad god si htio.. (koristio sam Internet dan na Simpi u to vrijeme i gustao), danas ako 20mbita uhvatis imas srece.
Iz tog sam razloga i uzeo Tele2 pokucni bez ugovorne obaveze pa budemo vidjeli koliko ce trajati.
Mobitel podržava HSPA 42.2/5.76, ali je pitanje da li Tele2 pušta toliko na 3G. Vjerojatno ćeš imati 7/0.4.
Aha, ocekivao sam barem malo bolji upload barem 2 sad imam 0.5 na tcomu
Da li netko mi može pomoći, koji uzeti u Hrv najjeftiniji 4g ruter a da je opet nešto jefitniji nego u tele 2 (imam mogućnost kupnje na r1) pa u njega samo ubacim sim karticu i uzmem pokućni mobilni bez ugovorne obveze?
Edit: našao sam ovo https://www.protis.hr/products/details/tplink-tlmr3420-3g4g-wireless-n-router300mbps/44670?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click
da li je moguće uzeti ovo kod tele 2, ubaciti karticu u taj ruter te koristiti doma kao internet, prvenstveno za računalo ali i za wifi za laptope i mobilne uređaje?
https://www.tele2.hr/privatni-korisnici/internet/start-paket/uz-pretplatu/?pid=43
Da li netko mi može pomoći, koji uzeti u Hrv najjeftiniji 4g ruter a da je opet nešto jefitniji nego u tele 2 (imam mogućnost kupnje na r1) pa u njega samo ubacim sim karticu i uzmem pokućni mobilni bez ugovorne obveze?
Edit: našao sam ovo https://www.protis.hr/products/details/tplink-tlmr3420-3g4g-wireless-n-router300mbps/44670?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click
da li je moguće uzeti ovo kod tele 2, ubaciti karticu u taj ruter te koristiti doma kao internet, prvenstveno za računalo ali i za wifi za laptope i mobilne uređaje?
https://www.tele2.hr/privatni-korisnici/internet/start-paket/uz-pretplatu/?pid=43
taj router ti ima samo usb slot a ne i sim slot. tako da bi jos uz taj router trebao kupiti i 4g usb modem stick.
Ako bi ja to sve nešto kombinirao, vjerojatno bih izgubio na brzini nego da uzmem huawei ruter kod njih?
Kao što kolega kaže. Nemaš tu gdje pikmuti SIM. Trebaš još stick za SIM kojih baš i nema. A i cijena ima je oko 400-500kn pa ti dođe na isto.
Cijena routera je ovaj put realna kod samog operatera. Teško ćeš naći nešto jeftinije. Eventualno neko krpanje sa ebay ako želiš riskirati. Najeftnija solucija ti je bilo koji 4G mobitel.