Koji tablet da uzmem? izdvojena tema

poruka: 3.755
|
čitano: 2.138.668
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?

Pozdrav. 

Evo, citam zadnjih par stranica i vidim da svi hvale taj Prestigio, al me muci manjak meni kljucne informacije.

Htio bih tablet koristiti primarno za citanje, pa me zanima je li moguce na 7" ekranu citati pdf-ove onako, stranicu po stranicu, tako da se cijela stranica prikazuje odjednom.

Rezolucija je u svakom slucaju dovoljna za to, al opet nisam siguran jel velicina ekrana dovoljna za nekog prosjecnog vida.

Kakva su vam iskustva. Dal za tako nesto ipak trebam veci ekran?

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Koji tablet da uzmem?
begedin kaže...

Pozdrav. 

Evo, citam zadnjih par stranica i vidim da svi hvale taj Prestigio, al me muci manjak meni kljucne informacije.

Htio bih tablet koristiti primarno za citanje, pa me zanima je li moguce na 7" ekranu citati pdf-ove onako, stranicu po stranicu, tako da se cijela stranica prikazuje odjednom.

Rezolucija je u svakom slucaju dovoljna za to, al opet nisam siguran jel velicina ekrana dovoljna za nekog prosjecnog vida.

Kakva su vam iskustva. Dal za tako nesto ipak trebam veci ekran?

To je više svojstvo programa u kojemu čitaš, nego svojstvo tableta. 

Imam 8'' prestigia i mogu ok čitati. Koristim ezPDF reader.

No, upozorenje! Nije mi ok za dulje čitanje jer me ubija pozadinsko osvijetljenje.

13 godina
neaktivan

A kako bi procijenio koliko je taj 1" bitniji. Jel stranica "bolje popuni" ekran ili se za ovaj slucaj ne dobiva previse s vecom sirinom ekrana?

Osvjetljenje me ne muci tolko, buduci da sam naviknut i na stalnom racunalu poprilicno puno citati.

14 godina
begedin kaže...

A kako bi procijenio koliko je taj 1" bitniji. Jel stranica "bolje popuni" ekran ili se za ovaj slucaj ne dobiva previse s vecom sirinom ekrana?

Osvjetljenje me ne muci tolko, buduci da sam naviknut i na stalnom racunalu poprilicno puno citati.

Jedan inc dosta znaci, pogotovo jer su 8" ekrani obicno 4:3 sto je meni osobno bolje za citanje, a 7" ekrani 16:9 sto je bolje za filmove.

17 godina
Koji tablet da uzmem?

e ljudi jel  vidio neko ovaj deal?

http://www.ebay.com/itm/16GB-10-Google-Android-4-0-IPS-Capacitive-Screen-Tablet-PC-Dual-Cam-Bluetooth-/221177885399?pt=US_Internet_Media_Streamers&hash=item337f3ab2d7

Raja iz bosne masovno narucuje, kontaju imaju onih 45 dana zastite preko paypala... Pa i ja vodjen tom logikom opletem ovaj jedan...

Pa ako dodje dodje..Ako ne dodje ili ako ne dodje to sto pise u tih 45 dana pokrenem dispute...

Sta vi mislite? 25$ ovakav tablet? Pise da su ovo kao promidzbene cijene valjda da potaknu prodaju , da se prica o njima da se prosire..

Mada meni djeluje na jedan veliki Scam... Al opet vidjecemo..Uzdam se u onaj paypal protection...

-BiH-slackspace

0 0 hvala 0
16 godina
ovajonaj kaže...

e ljudi jel  vidio neko ovaj deal?

http://www.ebay.com/itm/16GB-10-Google-Android-4-0-IPS-Capacitive-Screen-Tablet-PC-Dual-Cam-Bluetooth-/221177885399?pt=US_Internet_Media_Streamers&hash=item337f3ab2d7

Raja iz bosne masovno narucuje, kontaju imaju onih 45 dana zastite preko paypala... Pa i ja vodjen tom logikom opletem ovaj jedan...

Pa ako dodje dodje..Ako ne dodje ili ako ne dodje to sto pise u tih 45 dana pokrenem dispute...

Sta vi mislite? 25$ ovakav tablet? Pise da su ovo kao promidzbene cijene valjda da potaknu prodaju , da se prica o njima da se prosire..

Mada meni djeluje na jedan veliki Scam... Al opet vidjecemo..Uzdam se u onaj paypal protection...

Daj samo javi što si dobio, ako dobiješ, jer 150 kn za takav tablet je nemoguća cijena

(barem po mojoj procjeni moguće cijene takvog uređaja makar se i proizvodio u Kini).

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
17 godina
Koji tablet da uzmem?

javicu...pratim ja tu temu na klix.ba gdje je bar jedno 30 ljudi narucilo ove tablete..

neki su narucili i ranije pa cemo vidjeti... ako stvarno dodje ovakav tablet onda cu se osjecati kao iz one stare bajke tamni vilajet kad oni upadnu u taj tamni vilajet gdje je uvijek mrak i nista se ne vidi i cijelo vrijeme hodali po nekom kamenju i neki glas im kaze kao ko uzme ovog kamenja kajace se, ko ne uzme kajace se jos vise...

i sad neko uzeo neko nije..i kad su izasli na svijetlo to kamenje bilo drago kamenje..i ko je uzeo kajao se sto nije uzeo vise a ko nije uzeo kajao se sto nije bar jedan uzeo :)

-BiH-slackspace

1 0 hvala 0
14 godina
Koji tablet da uzmem?

Ljudi trebala bi mi preporuka tableta do 3000kn pa ako imate kakav prijedlog. Iskreno ne pratim baš to tržište pa nemam pojma šta odabrati. Bitno mi je da prima sim pa mi je za oko zapeo Samsung Galaxy Tab 2 10.1. On je najbolje šta mogu naći za te novce ili...?

0 0 hvala 0
16 godina
Koji tablet da uzmem?

sto kazete na ovo?

tablet my audio
ekran: 7" 1280x800 16:9 ips

proc: cortex a9 dual core

andorid 4.1 JB

8 gb

3g, wifi, bt

garnacija 2 godine

cijena: 1150 kn

jel to ok cijena za ovako nesto?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?

Ima li kakve razlike između ovog i ovog ?

Sex is like Nokia (connecting people), like Nike (just do it), like Pepsi (ask for more) and like Samsung ( everyone is invited)

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Koji tablet da uzmem?

Ima razlike provoga če pokušati naručit idioti a drugoga kreteni :P 25$ koji naivci....

1 1 hvala 0
12 godina
mar123 kaže...

sto kazete na ovo?

tablet my audio
ekran: 7" 1280x800 16:9 ips

proc: cortex a9 dual core

andorid 4.1 JB

8 gb

3g, wifi, bt

garnacija 2 godine

cijena: 1150 kn

jel to ok cijena za ovako nesto?

Imam MyAudio 8 inča i jaaako sam zadovoljan. Koštao je u Metrou 1.200 Kn, 2 god. garancije, 1280 x 760 rezolucija. Proc.dupli 1,5 MHz. Radi stvarno dobro. Velika je šteta što je omjer stranoica 16:9. Da bi bio savršen fali mu omjer 4:3. Antutu kojeg sam ja mjerio je 6.510. Prije sam imao 2 tableta sa 7 inča (doduše 800 x 480 reza, jedan od njih isto MyAudio) i to su dva različita svijeta. Taj od 7 inča je .... ništa... prema ovom. Ne znam da li mu ova veća rezolucija donosi onu ležernost koju sam dobio s 8 inča.

15 godina
Koji tablet da uzmem?
ima netko iskustva sa Ainol tabletima? vidim da su po specifikacijama solidni, a nisu toliko skupi.
Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?

Ja sam riskirao i narucio ovaj:Onda v972

Pa kad stigne napravim recenziju

[M|C] jokaCRO ingame
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Koji tablet da uzmem?

jeli netko koristio Pipo Smart S1?

tablet košta oko 100$ a ima fenomenalne perfomanse, pazite primjerice gaming:

dual core cortex a9 na 1.6 ghz, mali 400 quad core gpu i 1GB RAM-a. Jedini nedostatak je mala rezolucija.

jeli zna netko može li se taj tablet nabaviti negdje kod nas ili odakle ga je najbolje naručiti?

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
Poruka je uređivana zadnji put sub 19.1.2013 16:02 (antimadridista).
Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?

Ovako,,....trebam sebi da uzmem tablet,,pa sad neznam koji da izaberem Samsung galaxy ili goclever pa evo linkovi pa mi pomognite
SAMSUNG GALAXY Tab 2 7.0" http://trgovina.mercator.si/tehnika/racunalnistvo-in-foto/racunalniki/tablicni-racunalniki/tablicni-racunalnik-samsung-galaxy-tab-2-p3110-8-gb-bel-570975 
GOCLEVER 9,7" http://trgovina.mercator.si/tehnika/racunalnistvo-in-foto/racunalniki/tablicni-racunalniki/tablicni-racunalnik-goclever-a971-545491

Stoga da je Samsung manji od goclevera

HVALA UNAPRIJED!!!!!

8 SAMSUNG GALAXY
0 GOCLEVER
emroo11
Poruka je uređivana zadnji put sri 23.1.2013 9:37 (emroo11).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
antimadridista kaže...

jeli netko koristio Pipo Smart S1?

tablet košta oko 100$ a ima fenomenalne perfomanse, pazite primjerice gaming:

dual core cortex a9 na 1.6 ghz, mali 400 quad core gpu i 1GB RAM-a. Jedini nedostatak je mala rezolucija.

jeli zna netko može li se taj tablet nabaviti negdje kod nas ili odakle ga je najbolje naručiti?

Evo jeftinije i od 90$, provjeren sajt, free shipping, uvozni troškovi ne bi trebali puno uticati.

http://www.tinydeal.com/pipo-smart-s1-7-android-41-os-dual-core-8gb-wifi-tablet-p-68164.html

To sam ja- sigurno JA
16 godina
Koji tablet da uzmem?

Jel može preporuka nekog tableta sa 4-jezgrenim procom, može 7" ili 10" i šta mislite o ovome tabletu: http://www.njuskalo.hr/tablet-pc/10.1-ramos-w27-daul-core-cpu-1.5ghz-android-4.03-oglas-6952086

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?

Imam na raspolaganju  od 1000 - 2000 kn i sad trebam jedan tablet 
pojnvise bi koristio tablet za skyp i surfanje posto sam na u njemacko stalno 

hio bi  da je android i da je nekih 9.7* ili vise 

0 0 hvala 0
17 godina
Medoman kaže...
Mala_Iva kaže...

Ima tko kakvog iskustva sa LC POWER Tyon Sina-1? Novo u Linksu dobili, maznut cu stoophin link :D 

http://www.nakupovanje.net/izdelki/racunalnistvo/prenosniki/tablicni-racunalniki/20247/lc-power-tyon-sina-1-tablicni-racunalnik

U Portiu imaš povoljnije:

http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=010145003

A ovdje imaš dosta detaljan test:

http://www.planet3dnow.de/vbulletin/showthread.php?t=410204

Ako je još netko zainteresiran našao sam još jedan review

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2049651

13 godina
Koji tablet da uzmem?

Moj kolega iz firme vidio kako sam ja prčkao po Miri, svidjelo mu se i naručio si Tyan. Jučer ga je razbio. Namjerno :) Pokušavam saznati detalje, navodno HDMI nije radio, a WiFi signal je stalno pucao. I u krivom času ga je to razljutilo pa je tablet odletio u zid na komade :D (ne znam zašto nije htio nositi na reklamaciju)

Fuck me I'm famous.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Možete li mi preporučiti neki tablet u rangu ovog T-com alcatela, ali da ima mogućnost ubacivanja sim kartice i korištenja 3g podatkovnog prometa ??

Samsung Galaxy S, Firmware: CyanogenMod 7 , Version: 7.1 stable, Android: 2.3.7, Modem: XXJVT, Kernel: Stock-2.6.35.12, Launcher: Launcher pro, Theme: Rover's Cyan
17 godina
odjavljen
Koji tablet da uzmem?

Trebo bi neki 8" tablet za faks u rangu cijene oko 1200 kn.

Za sad mi je zapeo za oko my audio 8.

Jel ima netko takav tablet i jel zadovoljan?

Kolko mu traje bat?

http://isvijet.com.hr

0 0 hvala 0
15 godina
Edge kaže...

Kolko mu traje bat?

nisam koristio taj, ali ti preporučujem Prestigio Multipad 8.0 Ultra Duo.

on je oko 1300kn i meni je to odličan tablet, korsitio sam ga par dana i bio sam jako zadovoljan. A gledajući po specifikacijama mislim da je dosta brži od tog My Audio tableta.

16 godina
neaktivan
sveupitni kaže...

Jel može preporuka nekog tableta sa 4-jezgrenim procom, može 7" ili 10" i šta mislite o ovome tabletu: http://www.njuskalo.hr/tablet-pc/10.1-ramos-w27-daul-core-cpu-1.5ghz-android-4.03-oglas-6952086

Pogledaj si ovaj forum. Tu su većina tableta iz kine ima i firmwarea, modanih playstoreova itd...

http://www.slatedroid.com/topic/39631-ramos-w27-cheapest-dualcore-101-tablet/

Sa njihove stranice ti je ispod 1000 kn sa dostavom.

[M|C] jokaCRO ingame
Poruka je uređivana zadnji put uto 29.1.2013 12:31 (red_bull).
12 godina
Edge kaže...

Kolko mu traje bat?

Imam ga oko 4 mjeseca i jaaako sam zadovoljan s njime. Radi brzo i stabilno, rezolucija je 1280x760, te ja slika više nego dobra. Proc. 2x1500MHz, radi ko vurica. Garancija 2 god, jednostavno rootanje, dosta memorije za aplikacije i dosta Rama-a. Antutu test mi je pokazao 6.610.

Baterija traje oko 4-5 sati konstantnog rada, a normalno radi kad je priključen na napajanje. Napajati se može preko svojeg posebnog punjača s okruglim đekom, a i preko micro-usb porta. Jednostavno mu nisam našao zamjerki. Odnosno, jesam jednu, a to je da bih više volio da je omjer stranica 4:3, a ne 16:9 kao što je. Ako te još nešto zanima, pitaj.

15 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?

Uzeti jeftiniji Prestigio MultiPad_7.0_PRIME_DUO ili se zezati oko nabavke i uzeti skuplji Google Nexus 7?

Da li je Nexus toliko bolji? Meni je najbitnije da je slika na ekranu jasna i što bolja, Nexus je u tome bolji, ali i skuplji. Može neki savjet :)

Ne postoje naši stalni prijatelji i naši stalni neprijatelji, postoje samo naši stalni interesi. Winston Churchill
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?

Koji tablet od ova tri?

- Služio bi mi ponajviše za slušanje glazbe na youtubeu, pa facebook, e-mail, pdf, skype, surfanje (mora biti full flash suport), igrice skoro pa da me i ne zanimaju.

1. najjeftiniji Prestigio multipad 1.078 kn

-gledao sam tu na bugu pa kažu da nešto ekran nije bajan.

2. navodno best buy tablet LC power Tion sina

-čitam, navodno wi fi do zla boga loš. sve preko 2m jedva lovi, a i baterija za plakat, što mi je jako bitno.

3. najskuplji Asus Nexus 7

- čini se savršen, ali neznam da li se isplati davati tolike novce za njega. 

Budući da imam Galaxy s3, je li mi potreban takav tablet!? 

Danas je svaka lipa bitna, malo mi je žao dati tolike pare za taj stroj.

Svaki komentar mi znači, hvala!

Steam: nuketown | xfire: delacruser5 | skype: bernard.sasko | Facebook: Bernard Šaško | Origin: bernard.sasko@facebook.com (Berologic)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Bernard Huky Hux kaže...

Koji tablet od ova tri?

- Služio bi mi ponajviše za slušanje glazbe na youtubeu, pa facebook, e-mail, pdf, skype, surfanje (mora biti full flash suport), igrice skoro pa da me i ne zanimaju.

1. najjeftiniji Prestigio multipad 1.078 kn

-gledao sam tu na bugu pa kažu da nešto ekran nije bajan.

2. navodno best buy tablet LC power Tion sina

-čitam, navodno wi fi do zla boga loš. sve preko 2m jedva lovi, a i baterija za plakat, što mi je jako bitno.

3. najskuplji Asus Nexus 7

- čini se savršen, ali neznam da li se isplati davati tolike novce za njega. 

Budući da imam Galaxy s3, je li mi potreban takav tablet!? 

Danas je svaka lipa bitna, malo mi je žao dati tolike pare za taj stroj.

Svaki komentar mi znači, hvala!

Ja kupio prije dva dana LC Power i idem ga reklamirati radi probijanja pozadinskog osvjetljenja, ali sve ostalo je sasvim u redu. WiFi mi je na 5 metara od rutera na tri crtice, sve radi bez problema, streama filmove 1080 s rutera bez frke.

Baterija traje nekih 4-5 sati, i preporučio bih taj tablet bez beda - ali obavezno uključiti u dućanu i provjeriti display!!!! Ne ponoviti moju grešku!

Pismenost ne zahtjeva fizički napor! Č, ć, -ije, -je, dž i đ nisu olovni utezi!
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice