FORCEBOOK UltraTab 10
- poruka: 86
- |
- čitano: 45.252
- |
- moderatori:
DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
Malo mi se to čini dosta novaca za no-name tablet iako nije loš. Mislim da sam vidio ipad2 u metrou za 3k kuna i to mi se čini dosta bolja kupnja. Ipad češ uvijek moči prodat i da ne nabrajam ostale prednosti.
Meni ovo izgleda kao best-buy.
Stvarno povoljna cijena.
Ja neznam koliko je pametno uzeti ovaj teblet, pošto je kineski proizvođač, ne zato što se bojim da neće dugo izdržati, nego vjerovatno (skoro sigurno) da neće imati korisničku podršku, što znači da nema novih nadogradnji. Nakon nekog vremena sigurno će neko poželiti staviti neki custom ROM, ali neće biti jer nije toliko popularan, pa da ima neki developer da napravi custom recovery, tako sam se zeznuo sa LG Optimusom L7 (još uvijek niko nije napravio custom recovery za njega). Za te pare, radije bi uzeo Nexus 7, znam da mu je ekran manji i slabije rezulucije, ali je zato xda pun custom romova i drugih stvari, a i među prvima dobija nadogradnju za Android.
ajde ga "ugnjavi" malo par dana pa javi dojmove. ponajprije kako se ponaša u UI i ima li laga pri uobičajenom radu - živo me zanima da li dual core RK3066 ima snage glatko pokretat Retinu, gdje čak i A31 quad ima određenih problema koliko čitam okolo.
iako me ova 9.7'' (4:3) ne privlači baš, živo me zanima kak se ovaj čajniz ponaša u svakodnevnom korištenju.
pozdrav!
eto ja pak sad ovo kucam na sgs2 i vise mi dozlogrdilo surfati preko telefona.Daj molim te naokon par dana sto ga izmucis da napises koju rijec jer i mene bas zanima kakav je u samo radu.Hadj ga malo istestiraj sa hd materijalom jer meni bi prvenstveno koristio za pogledati koju seriju i za surfanje.Igre su mi na zadnjem mjestu.E da had nakon toga kad se vec i baterija formira da naoises kakva je po pitanju potrosnje.Moze li izgurati jedan film od 120min ili barem 2-3 serije u hd formatu u trajanju sveke od cca 40-45m.
Puno hvala na odgovorima.Bas sam se namjerio na ovaj tab pa pomagaj iz vlastitog iskustva.
probaj mu pustiti ako može dva mkv u fullHD formatu pa da vidimo kako se s time nosi.Kakav je ekran pri jako svjetlu.
Dali puno reflektira,kakav je zvuk iz tih zvučnika.Vidim da ih ima po jedan sa svake strane.Koliko punjenje baterije traje te
dali je pretežak za neko dugo držanje.Jednom sam imao prilike raditi sa iPad4 pa mi se učinio nekako teškim nakon nekog vremena.
thx!
Evo nakon 3 dana nepunjenja baterije, pala je na 31% . Priznajem da sam svaki dan bio z njim oko 3-4 sata, sto mislim da je sasvim zadovoljavajuće. I sada tipkam sa tableta :)
Uglavnom je rijec o surfanju, sa flash-om, pogledo 1 film i procitao par časopisa i koji strip.
Ništa spektakularnog..e da djeca su se igrala par sati jucer, to zaboravih. Dakle baterija- palac gore.
Što se refleksije tiće identična je ko na iphonu4. Sada nema baš sunca pa ne mogu sigurno reći kako je vani, ali gotovo bi se kladio da je zaslon iz iste tvornice odakle je i od ipada- preslično je to meni..
Težina- da ima ga za nositi, ali i tak i tak je ili na trbuhu ili na krevetu pa je nevažno. Da hoću sjediti i tipkati, ne bi ga ni kupio, za to najbolji komp :)
Vaga-668g
Jedino me jos ekran zanima- kako provjeriti piksele? Tj da li je taj broj 2048... ? Pod okom ne vidim ni najmanju točkicu, ali ono ...
Poštovanje stručnom osoblju foruma!
Nakon tjedan dana intenzivnog druženja sa forcebookom, mogu reći samo: fenomenalno! Display je prekrašan, vidljiv stvarno pod 180°, funkcionalnost bez greške, digitizer radi na milimetar precizno, zvučnici su OK, baterija drži nekih 7-8 sati sa osvjetljenjem na 50%, NFSMW radi glatko HD spotovi se vrte bez cvikanja, browser je stabilan... Jedine "zamjerke" su (možda trenutna) nerootabilnost, ne puni se preko USB, i nema senzor svjetla. No za prosječnog surfera to nije bitno. Za tu lovu bolje stvarno ne postoji.
TaziTazi- koliko ti pokazuje napunjenost baterije kada je full?
Tj, da li 100%?
Vid stvarno, još ga nisam punio uključenog. Samo ugašenog i to dok ikona baterije nije došla do vrha, ofkors.
Pokazivač baterije zna biti zbunjen. Malo pada, pa raste.
pitanje za vlasnike forcebooka - koji model? sa ili bez retina zaslona? nebitno, ali čisto me interesira da li je slika baš toliko dobra kako kažu.
drugo, kakva je situacija sa updateom softa? ne samo na neke nove verzije androida (4.2) nego samo radi ispravljanja bugova.
treće - root? ide ili ne?
thx!
Baterija neide preko 94% kad se puni uključen. I još je čudno da kad ga uštekam ugašenog nekad boota full, a nekad samo na onu ikonu baterije.
Odlican je skoro u svemu, meni jedino ne pase za crtanje pa ciljam na ipad novije generacije.
Ako je neko zainteresiran, rado ga prepustam po prihvatljivoj cijeni:
njuskalo.hr/tablet-pc/android-tablet-forcebook-ultratab-10-retina-display-oglas-7257085
BTW, da li je tko primjetio nekakvu znacajnu razliku izmedju HD i NORMAL moda display-a?
Meni je u normal modu cini mi se odziv malo brzi a u HD modu su slova mrvicu ali ne znacajno ostrija.
Meni je jos jedna jedina mana sto (ili ja ne kuzim kako to postelati) flash ne napravi bas najkvalitetniji scale web videa na full display. Ima li nekakavo rijesenje za to?
Hvala.
ako jos nekog zanima ovaj forcebook,ima puno identicnih tableta sa raznim brendovima.jedan od njih je Chuwi v99 dual core. za nega postoje i modani ROM-ovi sa raznim poboljsonjima. ja osobno imam chuwi v99 quad core sa kojeg upravo pisem. just google it.dobar forum za posjetiti je Slatedroid. tu imate te romove koji sto posto idu na tzv forcebook iz hg spota jer su identicni.
... skršio sam digitizer. Pao mi mobitel na njega s pola metra visine. Display radi, ali touch samo u jednom kutu. Na upit za servis na HG face-u sam dobio odgovor da se ne isplati, jer je digitizer slijepljen s displayem, i došlo bi skoro ko cijeli novi. Bilo je lijepo dok je trajalo...
Zvao sam u HGshop i zamolio ih da mi kažu pravo ime tableta (najvjerojatnije ovako po izgledu je YuanDao / Window N90 FHD, ali možda je i neki Cube, Chuwi, Onda... ) da znam koji digitizer naručiti. Rekli su mi da neznaju. Daklem, ne preostaje mi drugo nego ga razmontirati i sam skužiti. I ovako to izgleda:
Kaj na ovo reći... Sve spozalijepljeno izolirkom, baterija u vrećici, heatsink od kartona... Kolko para tolko muzike.
Danas ću ga razmontirati do kraja, zagrijati display fenom i odlijepiti digitizer. Nadam se da ima neku oznaku. Ima ih po 30-35 $ + PDV, ali se dimenzije razlikuje za 0,5mm od modela do modela.
Edit: prema oznaki na konektoru to je ovaj! http://www.ebay.co.uk/itm/9-7-9-7Inch-Capacitive-Touch-Screen-Digitizer-Replacement-Cube-U9GT2-Window-N90-/171030549650?pt=Other_Tablet_eReader_Accessories&hash=item27d2371492
Nakon ovog što vidim totalno sam u bedu:)
Bolje da sam zapalio 2 soma kuna, pametnije bi bilo
I kako je prošao pokušaj zamjene digitazera?
Zapravo da li je došao uopće?
Mene moj tablet služi za sada jako dobro. Doduše slabo ga koristim u zadnje vrijeme (na žalost malo vremena)
Digitizer je došao za 11 dana, ali sam još tjedan dana čekao samoljepljivu traku bez koje popravak nebi bio moguć. To jest, bio bi, ali nebi bilo propisno zadihtano i probila bi prašina. Popravio mi ga frend u renomiranom lokalnom servisu. Sve skupa je došlo 170 kuna digitizer, 94 traka, 35 gablec frendu = 300.
Danas je došla i utoka:
http://www.ebay.co.uk/itm/261219455801?var=560201201049&ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649
Sad izgleda malo HTCovski sa tim crnim i bijelim rubom
Sljedeća faza je root i custom ROM. Pošto garanciju više nemam, ajde da ga probam i zbrickati
Okej, bio u HgSpotu, pogledao taj tablet i sviđa mi se i cijena i jednostavan izgled, te mi je prodavač rekao da na katu je servis i da ima garanciju od 1g. Čini se dobro, ali me muči samo ovo - koliki mu je radni vijek na 1 punjenju, jer onaj koji je radio recenziju je rekao da pola baterije otišlo za 45 minuta kad je puštao 720p mkv video pri brightnessu na 100%. Retina displej sigurno guta struju, zar ne?
Ima li netko od Vas vlasnika volje stavit 1 film, u 720p i isprobati displej na dvije do tri varijacije osvjetljenja ( 100%, 75% i 50% ) pa da vidite koliko taj uređaj troši. Znam da ga možete upaliti, i pustiti da radi sam dok ne prođe vrijeme. Volio bih da može bar 8 sati puštati video prije nego se gasi.
Isto bih volio vidjeti koliko baterija traje pod Wi-fi surfanjem, ono sat vremena ptroši otprilike toliko baterije is sl. Bio bih stvarno zahvalan na trudu.
Ti očito ne učiš na tuđim greškama? Ako si već zapeo za jeftino i "dobro", kupi isto to direktno od kineza i uštedi 500 kuna. Ili za tu lovu kupi Nexus 7 koji je manji, ali je svjetski standard sa važećom garancijom i vrlo lako dobavljivim dijelovima i opremom. Garancija ti neće ama baš ništa pomoći dok ga razbiješ. Dovoljan je jedan pad i ode. Samo će te odrati za dijelove i popravak.
Baterija: surfanje 6 sati, Need For Speed isto tu negdje :-) Video - ovisi koji format i koji program. HW, HW+, SW codec, BS player, MX player, interni player, ovo ono... Koliko sam do sad isprobavao, trebao bi vrtjeti oko 7-8 sati.
Da ne dužim o općenitoj sporosti i nestabilnosti, koju ću pokušati riješiti custom ROMom kad nađem vremena.
Ko što je reko drug predsjednik Benjamin Franklin, gorčina loše kvalitete ostaje dugo nakon slatkoće jeftine cijene...