Kome treba vise struje Game Laptopu ili Stolno rac

poruka: 5
|
čitano: 2.643
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan

Nije mi jasno koliko to mora imati napajanje gamerski laptop u odnosu na Stolno racunalo!! Imam napajanje 600w jer mi graficka puno jede struje

a kako to da laptopu ne treba toliko struje a ima i u njima bijesnih grafickih kartica!!!

Adrian Sutil
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: Kome treba vise struje Game Laptopu ili Stolno

Bijesne grafičke za taj laptop no po ostalim stvarima nisu niti blizu stolnim grafičkama. Same baterije kad se kupuju druge za laptop takvih gabarita koštaju po tisuću kuna. a nije ista konstrukcija komponenti u odnosu  na stolne kompjutere

15 godina
neaktivan

Bez obzira, ako se uzmu komponente istih perfomanci one za laptop će biti energetski manje zahtjevnije nego za desktop.

Manji je tdp po svakom od tih čipova, bila to grafika ili cpu ili nešto treće. Dakle takt ne utječe na potrošnju čipa koliko utječe napon na kojem isti radi. Za laptop su čipovi dizajnirani da na manjem naponu rade stabilno a samim time potrošnja je znatno niža.

Ti imaš napajanje od 600w ali vjerovatno potrošnja same konfiguracije je daleko manja, naravno pretpostavka.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Kome treba vise struje Game Laptopu ili Stolno
lucco85 kaže...

Bez obzira, ako se uzmu komponente istih perfomanci one za laptop će biti energetski manje zahtjevnije nego za desktop.

Manji je tdp po svakom od tih čipova, bila to grafika ili cpu ili nešto treće. Dakle takt ne utječe na potrošnju čipa koliko utječe napon na kojem isti radi. Za laptop su čipovi dizajnirani da na manjem naponu rade stabilno a samim time potrošnja je znatno niža.

Ti imaš napajanje od 600w ali vjerovatno potrošnja same konfiguracije je daleko manja, naravno pretpostavka.

Svi ti čipovi su isti, gledano sa konstrukcijske strane, što će reći da ako radi na manjem taktu znači da čip ima manje performanse.

Čipovi za laptope troše manje struje jer imaju manje performanse, kad bi izjednačili performanse trošili bi isto struje, naravno ako su iste arhitekture, ako su različite onda ih se nemože baš lagano uspoređivat.

15 godina
neaktivan

stolno vuce dosta vise struje.... odnosno neusporedivo...

HD Portal - pogled u svijet visoke rezolucije www.hdportal.eu
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice