Kutak za ljubitelje Formule 1 izdvojena tema

poruka: 30.822
|
čitano: 4.159.974
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Formula 1, ona prava, ne igra:)

Bome i ja cekam da pocne, vec mi fali kad pojacam tv do daske da cujem zujanje motora, obavezno tak gledam Smijeh

Sjecam se jednom kad sam gledo utrku, bio sam umoran i zaspo naravno(ne zbog dosadne utrke), sestra mi dosla u sobu i ugasila tv koji je osto radit jer im je smetalo to vristanje...i ja se probudio jer nisam vise cuo 19000 rpm Cool

Sto se tice testiranja, necemo znat nista pouzdano dok ne pocne sezona, dotad moremo sam nagadat, a ovo novo pravilo treba vidit u praksi, jer netko moze imat 5 pobjeda i isto toliko nezavrsenih utrka npr., a neko 4 pobjede nakraju dok je ostale utrke zavrsio kako treba i bit ce prvak ovaj  prvi, malo neposteno.

Sta vi mislite?

I don't care, what the people are thinkin' I ain't drunk, I'm just drinkin'
17 godina

Debilizam, što nisu jednostavno dali 11 umjesto 10 bodova za pobjedu i gotovo, mislim da se novo pravilo neće održat više od 2 sezone...

17 godina
neaktivan
RE: Formula 1, ona prava, ne igra:)
F1-IVO kaže...

Usvojeno novo pravilo u F1.

Vozac sa najvecim brojem pobjeda postaje svjetski prvak!

Vise na Formula 1.com

Po ovom pravilu su veće mogucnosti da 2 vozaca budu izjednacena,
sto je debilno... zato se i koriste bodovi...

kaj ce biti 2 prvaka ako pobjede isti broj utrka?

sve je to zbog recesije :-(
× Asus P5Q-PRO × E4300@3GHz(fsb1333) × Crucial Ballistix 2x1Gb 4-4-4-12@833MHz × Asus Radeon 3870 × Seagate 500GB RAID0 × Corsair 520HX × win_xp ×× LCD NEC 1970 NX ××
17 godina

Onda će gledat ko ima više drugih mjesta, pa pole positiona, pa nakon toga tko ima više najbržih krugova... Nema izjednačenosti

pare nisu problem,...para nema ako možeš ostati miran dok je svuda oko tebe panika, vjerovatno si krivo razumio situaciju
16 godina
neaktivan

BPG koristi istu taktiku koju je koristio i jorda i ostale manje momčadi pri testiranju olakšaju i ubrzaju bolid da privuku sponzor i opčenito pažnju na sebe, a kad ga naprave po pravilima postižu puno lošije rezultate.

Što se tice pravila ko ima više pobjeda biti će puno više riskiranja, suludih i nesportskih poteza, jedva čekam :-)

16 godina
Vicko kaže...
F1-IVO kaže...

Usvojeno novo pravilo u F1.

Vozac sa najvecim brojem pobjeda postaje svjetski prvak!

Vise na Formula 1.com

Po ovom pravilu su veće mogucnosti da 2 vozaca budu izjednacena,
sto je debilno... zato se i koriste bodovi...

kaj ce biti 2 prvaka ako pobjede isti broj utrka?

sve je to zbog recesije :-(
 ne nego još uvijek ostaju bodovi pa će onaj koji ima više bodova (u slučaju da imaju isti broj pobjeda) bit prvi
 imas na RTL teletextu
92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis
17 godina
neaktivan
zaocovik kaže...

BPG koristi istu taktiku koju je koristio i jorda i ostale manje momčadi pri testiranju olakšaju i ubrzaju bolid da privuku sponzor i opčenito pažnju na sebe, a kad ga naprave po pravilima postižu puno lošije rezultate.

I na testiranju bolidi moraju biti po svim normama, ne smiju olakšavati bolide i raditi preinake koje nisu dozvoljene.
Stan: Mr. Garrison, haven't you noticed that Timmy is retarded? Mr. Garrison: Don't call people names Stan!
17 godina
neaktivan
doktor1 kaže...

Onda će gledat ko ima više drugih mjesta, pa pole positiona, pa nakon toga tko ima više najbržih krugova... Nema izjednačenosti

A da, skroz smetnuh s uma te metode... Ma bit ce zanimljivo, bez obzira na gdje se vozi i po kojim pravilima,
ipak je najvise u rukama vozaca...
...grafička 15 dana na servisu :-( ... 30 dana do zamjene... :-)
17 godina
neaktivan
i_rambo_plache kaže...
I na testiranju bolidi moraju biti po svim normama, ne smiju olakšavati bolide i raditi preinake koje nisu dozvoljene.
Smiju voziti bez balasta i kombinirat proslogodisnje dijelove sa ovogodisnjim (moraju se impresionirati sponzori da kapne koji dolar) ali samo na testiranjima.McLaren je do par dana vozio sa proslogodisnjim straznjim krilom i jos muce muku sa nedostatkom downforcea na strasznjoj osovini.
Svidja mi se jedna izjava Vettela vezana za slickove:˝More grip,more fun!˝.Sad dal ce bit ista od zabave vidjet cemo ubrzo.
World championships:7,GP started:250,GP wins:91,Podium finishes:154,Pole positions:68,Fastest laps:76,Points:1,369
17 godina
neaktivan
Armor kaže...
 Slažem se ali zar ti ne fali stari dobri Indianapolis?
Hochenheim je bil legendarna staza također - dok je bil kompletni...
Silverstorne mi baš i ne fali.

Ja bi da Silverstone i da ostane i da bude ka nekada davno najbrža staza u F1. Indianapolis mi uopće ne fali, kad se već vozi tamo nek voze onda isključivo na ovalu.

Ovo pravilo da je prvak onaj sa najviše pobjeda mi se uopće ne sviđa, samo ako vrate da motor mora izdražat 300 i par km onda u redu. Puno mi se bolja činila ideja po kojoj bi se za pobjedu davali 12, za drugo misto 9, a za treće 7 bodova.

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.3.2009 12:53 (Bara).
17 godina
neaktivan

Gdje mogu dobaviti kalendar s utrkama da ga mogu isprintati i na njemu upisati prva tri pobjednika? Ako ste razumijeli na što mislim?

Area-51 m15x
17 godina
neaktivan
Razer_Copperhead kaže...

Gdje mogu dobaviti kalendar s utrkama da ga mogu isprintati i na njemu upisati prva tri pobjednika? Ako ste razumijeli na što mislim?

bit ce u autoklubu, ali volio bi i ja nabavit negdje na int
intel q6600@4.0GHz,500gb hard (7200.12, jedna ploca 500gb),4gb ram@840MHz 4-4-4-12 corsair520w hx(modularno), 4870 1GB oc840/950(3800)
17 godina
neaktivan
benko kaže...
Razer_Copperhead kaže...

bit ce u autoklubu, ali volio bi i ja nabavit negdje na int
 U kojem broju da znam kupiti? Cool
Area-51 m15x
17 godina
neaktivan

Pa probaj pogledati na službenim stranicama od F1 za kalendar.

Meni se to sa pobjedama jako sviđa,bar nemo više gledali da vozači voze ko pi.kice i skupljaju bodove ko prošle godine Hamilton.Sigurno će biti sa ovim pravilom više pretjecanja,kazni zbog sulude vožnje,ali i više sudara.Sezona će sigurno biti zanimljivija.Još ako su rezultati sa testiranja bar donekle istiniti i imamo više ekipa koje će se boriti za naslov,bit će super.

16 godina
neaktivan

Mene zanima hocemo li uopce moci pratiti F1 ove sezone jer znam da je bilo neizvjesno hoce li HRT otkupiti prava i za ovu sezonu, odnosno produziti ugovor (ugovor su potpisali 2005. a istekao je krajem 2008 valjda). Znam da su bila neka nagađanja jos u 12. mj. u vezi toga pa me zanima ima li tko kakve informacije?

16 godina
neaktivan
toma kaže...

Meni se to sa pobjedama jako sviđa, bar nemo više gledali da vozači voze ko pi.kice i skupljaju bodove ko prošle godine Hamilton.

U potpunosti se slažem
***Stargate Atlantis*** Sheppard: All I have to do is climb up,and I'm in. Teyla: Climb the tower? Is that even possible? Sheppard: Sure! Batman did it all the time. Piece of cake. ***Stargate Atlantis***
16 godina
neaktivan

Prava prijenosa vrijede do kraja 2009. Ovaj vikend imamo uvodnu emisisju. Ugovor za 2010 za sada nije u planu, vele da je preskup. Znam da HRT prenosi formulu od kad znam za sebe pa budemo još vidli

***Stargate Atlantis*** Sheppard: All I have to do is climb up,and I'm in. Teyla: Climb the tower? Is that even possible? Sheppard: Sure! Batman did it all the time. Piece of cake. ***Stargate Atlantis***
17 godina

Sa HRT foruma.

"Ove sezone će se Formula 1 prenositi na HRT-u jer trogodišnji ugovor još uvijek traje i nema straha za gledatelje, ali sljedeće godine ćemo prilikom potpisivanja novog ugovora morati sniziti cijenu i ako se to ne dogodi tada prijenosa F1 neće biti - rekao je pomoćnik glavnog ravnatelja HRT-a Božo Sušec.

Dakle, nije se potpuno HRT odrekao F1, pregovarat će se i eventualno pokušati dogovoriti nižu cijenu. E, sad jel to realno to je drugo pitanje.

Neslužbeni podaci o cijeni iznimno tajnog ugovora između F1 i HRT-a se vrte oko tri milijuna eura, što je ogromna cifra."

Ja ću samo reći, ako ne otkupe prava za sport koji mnogo ljudi u hrvatskoj prati (puno mojih prijatelja i poznanika, a vidi se i po forumima), ja ih ljepo šaljem u onu stvar jer su ****** nacionalna televizija kojoj "cijela" hrvatska plaća mjesečnu pretplatu/naknadu.

Ako to naprave odjavit ću televiziju i neću im dati niti jedne lipe...

pare nisu problem,...para nema ako možeš ostati miran dok je svuda oko tebe panika, vjerovatno si krivo razumio situaciju
16 godina
neaktivan

Ovako su meni poslagani sportovi po gledanosti :

1.Nogomet, rukomet

2.Košarka

4.Vaterpolo , odbojka , zimski sportovi

5.F1

E sad me zanima dali mi netko moze pomoci da mi kaze obozavam rally i da mi netko kaze koji ga program prenosi i di mogu gledat to mi je najdrazi trkaci sport tj automobilski , i iako je ne vezano za temu i F1 ( gdje mogu gledati direktne prijenose golfa Smijeh ).

Inace F1 rules al nisam pratio bas zadnju sezonu nije mi bilo nesto gust nije mi se dalo heh , al najdraze sezone su mi definitvno bile i ostale one 98-2002 tako neki raspon godinu dvije manje , dok je jos bio Mika Hakkinen vozio , najbolji vozac svih vremena i to mi je bio gust jer su bile zestoke sezone i izvrsni vozaci, a i nije bilo toliko sranja sa snagama bolida i to, sjecam se tih sezona onako kroz maglu posto sam 94 godiste heh imao sam 5-6 godina al tada nisam propustao nijednu trku Smijeh

L.Đ
17 godina

KERS ce najčešće koristiti na startno-ciljnoj ravnini jer tu mogu koristiti dva potiska od jednom, na završetku jednog i početku drugog kruga! A ne znam to da neće koristiti KERS na svim utrkama, pa bolid se ne smije mijenjati kao ni motor, nema modifikacija za vrijeme sezone! Novo bodovanje-GLUPOST!

16 godina
neaktivan

Rally je u banani. Ja bi rađe WTCC na HRTu pa da gledamo Čolaka. Možda se odluče da odrade prijenos koje utrke u europi

17 godina
BlackM kaže...

Rally je u banani. Ja bi rađe WTCC na HRTu pa da gledamo Čolaka. Možda se odluče da odrade prijenos koje utrke u europi

Uhh, da WTCC bih stvarno volio gledat na HRT-u! Prava stvar. Ali ofctopic pa neću o tome!
17 godina
neaktivan

Ja se nebi zalio ni da puste DTM

AMD Phenom 9950 2,6(OC3,0) /Zalman 8700LED/), DFI LanParty DK790FX M2RS, 2X 2GB OCZ, Reaper 1066MHz, CrossFire Club3D Radeon 4870+Toxic 4850, Hiper 730W.
17 godina
wildwest25 kaže...

al najdraze sezone su mi definitvno bile i ostale one 98-2002 tako neki raspon godinu dvije manje , dok je jos bio Mika Hakkinen vozio , najbolji vozac svih vremena i to mi je bio gust jer su bile zestoke sezone i izvrsni vozaci, a i nije bilo toliko sranja sa snagama bolida i to, sjecam se tih sezona onako kroz maglu posto sam 94 godiste heh imao sam 5-6 godina al tada nisam propustao nijednu trku Smijeh

Hakkinenu svaka čast, kapa dole, ali najbolji vozač svih vremena...hm... Di su Fitipaldi, Prost, Gille Vilneuve, Lauda, Senna, Schumacher, pa Alonso...
Najbolje sezone su ti bile 98, bla bla, a ti si 94 godište. Znači ti si od 4 do 8 godine uživao u F1, ali sada ne... Ne razumjem... Dal su mlađi tako napredni da sa četiri, pet godina može gledat i zanima te kako padaju tisućinke po krugu, tko je na kojoj taktici, kakve novosti su u aerodinamičkom paketu, motoru, zašto su gume dobile rezove, iz kojeg razloga umjesto Shumia vozi Salo kraj sezone...
I na kraju, napišeš da su to bile "žestoke" sezone, a sjećaš ih se kroz maglu i da je Mika najbolji vozač svih vremena.
No comment further..
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.3.2009 22:36 (doktor1).
16 godina
neaktivan

Sta se tice novog sustava bodovanja mislim da je dosta glup jer ne uzima u obzir konstantnost (osim u slucaju istog broja pobjeda). No mislim ipak da do velkih promjena nece doci sta se pobjednika prvenstva tice. Bas sam sad citao, da je bio takav sistem dodjeljivanja prvenstva u zadnjih deset godina samo bi u jednom slucaju pobjednik bio drugaciji nego sto je to zapravo bio (prosle godine, pobijedio bi Massa sa 6 pobjeda, a ne Hamilton sa 4 pobjede)

17 godina

E, po meni je prošle godine Massa zaslužio naslov prvaka jer je bio u više utrka bolji od Hammiltona. I drago mi je šta su makli onaj retardirani sustava Safety Car/Box. Ono, tko je bio izmislio treba mu dat nogom u guzicu iz FIA-e. Zatvaranje boksova, ma daj i onda ovaj sa 1,2,3 mjesta MORA u boks jer će stat nasred stazem znači kršit zabranu i dobit kaznu zaustavljanja i na kraju završit na zadnjem mjestu...užas, tko je to odlučio...

17 godina
neaktivan
goggy kaže...
BlackM kaže...

Uhh, da WTCC bih stvarno volio gledat na HRT-u! Prava stvar. Ali ofctopic pa neću o tome!
 Svaka utrka WTCC-a se prenosi uživo na Eurosportu. Samo šteta što utrke traju samo cca. 20 krugova...
Stan: Mr. Garrison, haven't you noticed that Timmy is retarded? Mr. Garrison: Don't call people names Stan!
17 godina
neaktivan

Nova pravila, dvosjekli mač. Oduvijek je bilo "kempera", pa po ovim pravilima neki nebi nikad bili prvaci (Keke Rosberg - prvak sa 1 pobjedom). Ali isto tako, nikad se neće desiti ono što se desilo prošle godine na pola sezone WRC-a. Nakon 9 utrka, Loeb je imao 6 pobjeda (2/3 odvoženih trka!) i jedno 3 mjesto i NIJE bio vodeći u poretku.

"Ja sam tragični pubertetlija zarobljen u telo odrasla čoveka!"
17 godina
neaktivan
jer naso tko onda kakav f1 kalendar??
intel q6600@4.0GHz,500gb hard (7200.12, jedna ploca 500gb),4gb ram@840MHz 4-4-4-12 corsair520w hx(modularno), 4870 1GB oc840/950(3800)
17 godina
neaktivan

off topic

Pitanje;

Na kojoj je stranici najbolje pratiti live prijenos f1 utrka, znači streamanje sa interneta!! Pretpostavljam da ima na službenoj stranici f1, a bilo bi dobro da znam još koju, jer ako se veze preopterete zna štekati itd..! Naime pitam jer bi snimao utrke na komp, također bi trebao preporuku programa za snimanje ekrana, my screen recorder ili postoji neki bolji??? Vjerujem da je netko od vas to već i radio pa me zanima dal se to isplati tj. kakva je kvaliteta snimke??? Možda netko od vas ima koju utrku iz prošle (prošlih) sezone, znači cijelu a ne snimku jednog pretjecanja itd....link za download bi bio super :)

on topic

Mislim da je ovaj novi način bodovanja "loš" - zašto?  Pa zato što sad manje momčadi imaju manje šanse za osvajanje naslova...!!! Realno, te manje momčadi i nemaju neke prave mogućnosti da pobjeđuju iz utrke u utrku, za njih je bilo odlično ako ulove jedno dva prva mjesta i onda konstantnim skupljanjem bodova, drugim, trećim itd mjestom, drže se pri vrhu i ako ove veće momčadi zakažu, podbace, međusobno se razbiju, osvoje to prvenstvo! Ovakvim sustavom bodovanja šanse su im smanjene i mislim da to sve skupa

neide u korist razvoja f1, prije bih rekao da je ferari imao puno utjecaja na takvu odluku, što je nepravedno!! Prije kad su imali sustav da prvi dobije npr 12 drugi 10 treći 8 bodova, razlike između momčadi tj bodovno stanje u poretku u sezoni je bilo pre veliko, pre velike razlike, pa tak da i nije bilo neke pretjerane napetosti u natjecanju!!! Skužili su da to treba promjeniti, smanjili su razliku u osvajanju bodova za prva 3 mjesta i to je bio pravi potez, sezona je bila fkt napeta i to doslovce do zadnje utrke!!  Po meni ovaj prošlogodišnji sustav bodovanja je bio najbolji.... samo moje mišljenje, znam da ima razloga za i protiv!! Uglavnom, jedva čekam početak nove sezone !!!

Core i7 920 @ 3.3 / Gigabyte X58 UD5 / Crucial 1333 @ 1600 / Sapphire 4850 / Corsair 550w / Seagate Barracuda 2 x 500GB Raid 0 / Cooler Master Cosmos S
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.3.2009 19:11 (mstaracm).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice