Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.033
|
čitano: 8.163.663
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Rast mišića i visina
foobar333 kaže...
Silwncer kaže...

Imao sam problema sa disanjem i bio sam totalni slabić. Nemam nikakvih zdravstvenih problema i veću kilažu radim uz pomoć trenera. Hvala za trbušnjake :) Hoće li struk rasti i stomak biti čvrst ?

Ajme stvarno se zamaras glupostima previse. Nemoj radit samo trbusnjake jer ima puno drugih varijacija koje bolje pogadaju trbusne i opcenito su bolje za cvrsci core.. Meni najdraza je npr leg raise.. Legnes i dizes noge gore, i u najvisoj tocki cvrsto stisnes trbusne. Ima jos puno varijacija, samo malo proguglaj.

+1, leg raises i roll out, nakon ležećih predes na viseće itd

http://instagram.com/bokeh_hour
14 godina
neaktivan
Silwncer kaže...

Imao sam problema sa disanjem i bio sam totalni slabić. Nemam nikakvih zdravstvenih problema i veću kilažu radim uz pomoć trenera. Hvala za trbušnjake :) Hoće li struk rasti i stomak biti čvrst ?

Cini mi se malo da previse ovisis o tom treneru,dobro je da ti je iza just in case ali da spustis kilazu na nekom liftu za 10% jer njega nema je glupo..meni spotter treba samo da mi izbaci na benchu jer se namjestim tako da mi je skoro nemoguce da izbacim sam a da si ne sjebem laktove..

Pa meni se povecao struk par cm zbog trbusnih,radi plank i cable ab crunch,meni su te dvije najbolje za trbuh,ali sad zadnje pola godine radim mozda 1-2 mjesecno trbuh jer mi se jednostavno neda a i dovoljno radi trbuh na heavy compound vjezbama,ali zato sam prije toga mogao plank radit sa 80 kila na ledjima po 45 sec 

l<l<l<l<l<l
12 godina
odjavljen
Rast mišića i visina

On mi je sve vježbe detaljno objasnio bez problema,ishranu i sve što je potrebno. Iako je izgubio nogu u ratu (ima celicnu protezu) objasnio mi je vjezbe za noge.Nije on nonstop kod mene samo ako ne mogu više dići ili ako treba ispraviti.

17 godina
foobar333 kaže...

Ne mislim da sam iskusan, procitaj jos jednom moj post. vise puta sam naglasio da je to samo moje misljenje.Poznajem i neke doktore koji su imali diplomske radove na ovu temu, i sam moj doktor opce medicine mi takoder savjetuje protiv koristenja toga.. Sve to je oblikovalo moj trenutni stav.

Sto se tice kreatina, dok sam ga pio bio sam nenormalno zedan. Dakle pio sam 3 litre vode al bi se redovito dizao u 5 ujutro od zeđi i morao popit jos pola litre, onda bi se opet budio za sat vremena na wc, itd.. Takva sranja mi nisu potrebna u zivotu, a sigurno ne u zamjenu za 5 kg na bencu.. Ako i toliko.

A gle nemožeš doći na temu, bubnuti suprotno od neovisnih istraživanja, iskustva stotina tisuća ljudi i potvrda europske komisije za hranu i lijekove i onda nadopisati "ali to je samo moje mišljenje" i očekivati da si se time zaštitio od bilo kakve diskusije.
Poznam ja doktore koji se aktivno bave BB (osobni mi je bio prvak hrvatske u bb i usput bio i liječnik ski reprezentacije), i što ćemo sad? Sučeliti međusobno jedne s drugima?
Pokušavaš progurati osnovne greške u argumentaciji - Ad autoritamNe pričamo o fakin
steroidima nego onome što inače unosiš hranom i što nije "relativno novo" nego je oduvijek u hrani (ili to i sami sintetiziramo). To što ti se poklopilo da si 
bio žedan je dokaz da inače nisi dovoljno tekućine unosio u organizam. Kada ustabiliš unos tekućine, nisi više žedan po noći ni trebaš utrke za wc-om. 
Naravno da ti to netreba u životu, i da imaš svo pravo ne trošiti nikakve suplemente, ili biti vegan, paleo dijetetičar, stargazer... problem je samo
dakle ova prva rečenica gore. Naravno, u ponudi se da naći i smeća, i to smo linkali ovdje u ovih par godina desetke puta, sa testiranjima i potvrdama
koji su proizvođači pouzdani, koji ne... I onda svakih par mjeseci dođe padobranac koji istrese vreću mudrosti bez ikakvog interesa za već iznesene 
informacije i savjete. Pa eto. NHF.
:::::::::::
Evo jedan zgodan primjer teoorije IIFYM:
http://www.index.hr/black/clanak/jeo-samo-u-mcdonaldsu-izgubio-27-kilograma-i-dobio-posao/819450.aspx

Silwncer kaže...

On mi je sve vježbe detaljno objasnio bez problema,ishranu i sve što je potrebno. Iako je izgubio nogu u ratu (ima celicnu protezu) objasnio mi je vjezbe za noge.Nije on nonstop kod mene samo ako ne mogu više dići ili ako treba ispraviti.

Drži se ti trenera, on sigurno uživo najbolje zna što možeš i kako da napreduješ.
"Najgore" što ti se može dogoditi je da možda ne napreduješ munjevitom brzinom kao neki po YT.
Budeš li naganjao kilograme na temelju mudrovanja forumaša koji te uopće
ne poznaju i nisu vidjeli uživo, lako je moguće da pokupiš ozljedu, makar savršeno izvodio vježbe.
Nenavikle tetive, ligamenti ili slab core nisu baš za zezanje. Trbuh ti neće narasti ako budeš vježbao core.
Pogledaj si staru gardu BB-ova, nisu imali problema sa time, a vježbali su sve.

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
12 godina
odjavljen
Rast mišića i visina

Uvijek mi je pomagao i bio uz mene :)

10 godina
neaktivan
overhaul kaže...
foobar333 kaže...

Ne mislim da sam iskusan, procitaj jos jednom moj post. vise puta sam naglasio da je to samo moje misljenje.Poznajem i neke doktore koji su imali diplomske radove na ovu temu, i sam moj doktor opce medicine mi takoder savjetuje protiv koristenja toga.. Sve to je oblikovalo moj trenutni stav.

Sto se tice kreatina, dok sam ga pio bio sam nenormalno zedan. Dakle pio sam 3 litre vode al bi se redovito dizao u 5 ujutro od zeđi i morao popit jos pola litre, onda bi se opet budio za sat vremena na wc, itd.. Takva sranja mi nisu potrebna u zivotu, a sigurno ne u zamjenu za 5 kg na bencu.. Ako i toliko.

A gle nemožeš doći na temu, bubnuti suprotno od neovisnih istraživanja, iskustva stotina tisuća ljudi i potvrda europske komisije za hranu i lijekove i onda nadopisati "ali to je samo moje mišljenje" i očekivati da si se time zaštitio od bilo kakve diskusije.
Poznam ja doktore koji se aktivno bave BB (osobni mi je bio prvak hrvatske u bb i usput bio i liječnik ski reprezentacije), i što ćemo sad? Sučeliti međusobno jedne s drugima?
Pokušavaš progurati osnovne greške u argumentaciji - Ad autoritamNe pričamo o fakin
steroidima nego onome što inače unosiš hranom i što nije "relativno novo" nego je oduvijek u hrani (ili to i sami sintetiziramo). To što ti se poklopilo da si 
bio žedan je dokaz da inače nisi dovoljno tekućine unosio u organizam. Kada ustabiliš unos tekućine, nisi više žedan po noći ni trebaš utrke za wc-om. 
Naravno da ti to netreba u životu, i da imaš svo pravo ne trošiti nikakve suplemente, ili biti vegan, paleo dijetetičar, stargazer... problem je samo
dakle ova prva rečenica gore. Naravno, u ponudi se da naći i smeća, i to smo linkali ovdje u ovih par godina desetke puta, sa testiranjima i potvrdama
koji su proizvođači pouzdani, koji ne... I onda svakih par mjeseci dođe padobranac koji istrese vreću mudrosti bez ikakvog interesa za već iznesene 
informacije i savjete. Pa eto. NHF.
:::::::::::
Evo jedan zgodan primjer teoorije IIFYM:
http://www.index.hr/black/clanak/jeo-samo-u-mcdonaldsu-izgubio-27-kilograma-i-dobio-posao/819450.aspx

Ovo je forum. Mogu iznositi svoje misljenje kad god zelim i kako god zelim dok nikoga ne vrijedam i dok je vezano za temu. Nisam istrazivao, niti cu sada trosit svoje vrijeme da bi isao trazit dokaze protiv tvojih izjava, al vjerujem da je 85% tih istrazivanja financirano od strane kompanije suplemenata. Primjer tj usporedba sa e cigaretama. dakle svako malo izleti neki link u novinama/fejsbuku/forumima kako su e cigarete puno nezdravije i uzrokuju vise bolesti blabla od obicnih cigareta. Sodoma i gomora cista.

I onda ulozis malo vremena, procitas sitna slova i vidis da je skoro svaki od tih clanaka sponzoriran od strane duhanske industrije, tj da su oni proveli ispitivanja.

Upravo si meni rekao da ja "mislim da sam strucan" a ti tu dolazis i prosipas toboze znanje o suplementima jer si ih koristio bogzna kolko? I onda je tvoj argument da ti imas prijatelja- doktora- bodibildera-supermena sve u jednome jaci od mog argumenta? Po cemu je tvoj je doktor bolji od mog? Ocemo sad na ono moj tata je jaci od tvog?

Uostalom mene ne zanima sto kazu istrazivanja, mediji su danas nista drugo nego izvor manipulacije za male glupe ljude(naravno da to nisi ti,nikako). Sto da sad izade u novinama da je zdravo piti zivu ti bi to radio? Jer ima "istrazivanje".. Jer je potvrdila svjetska komisija za hranu? A koje smece danas jedemo to je cudo, nije ni cudo da rak, posebno debelog crijeva, raste eksponencijalno.

Btw gle jos jedne stvari koju ocito ne kuzis- tvornice suplemenata ne drze krave u svojim tvornicama. Dakle whey i kreatin se dobivaju sintetickim putem, tj umjetno. Tako datim to tvoje"whey je prirodan ima ga u mlijeku, kreatin je prirodan ima ga u mesu" mozes ic prodavat nekom drugom. Prirodno je kad moja baba Marica na selu odvoji sirutku, a ne ovo.

E btw samo da ti kazem da kod lijecnika elitnih sportasa(poput ovog tvojeg frenda) zdravlje sportasa nije sigurno na prvom mjestu. Pucaju se oni s puno gorim stvarima od ovoga o cemu pricamo, tako da se sigurno nece zamarat sa wheyom. Para maci, para.

ja i dalje ne tvrdim da sam u pravu, samo govorim da ja nisam spreman riskirat iti malo zdravlja za nesto cije djelovanje nije ni dokazano..

To je jos jedna stvar. Posto volis ta silna istrazivanja, daj mi linkaj jedno istrazivanje u kojem je DIREKTNO dokazano djelovanje wheya.. Da ti skratim muke- ne postoji. Najvise sto je dokazano je sljedece: Protein in general increases lean mass, but there is not a significant body of evidence to support whey protein as being more effective than other protein sources.

I to u b kategoriji istrazivanja, a ne A kategoriji..

17 godina
Creatine se proizvodi u laboratoriju ali whey se dobiva od mlijeka.
Whey se ne dobiva u laboratoriju neprirodnim putem i nije toksican tak dugo dok krave nisu iz Chernobila.

Usporedivat cigarete sa kreatinom i whey je u najmanju ruku smjesno. Pogledaj kaj pise na kutiji od cigareta koji je sastav a kaj pise na kutiji od wheya. Prosla su vremena kad se ljudima moglo prodavat muda pod bubrege i danas vise ne treba studija da mi netko potvrdi da katran u plucima nije zdrav.

Pises kak je dokazano da whey nije bolji od ostalih izvora proteina, no shit sherlock. Whey je protein i nist vise. Protein je protein i ocekivat da protein iz whey praska bude bolji od onog iz komada mesa ili graha je krajnje stupidno.
Whey i Creatin su suplementi. Znaci ako ne stignes unesti pola kile mesa na dan onda popijes whey, ako ne jedes puno crvenog mesa onda si popijes creatin. Ti svi suplementi olaksavaju unos nutrijenata ali ne obecavaju cuda.

Znaci ako se normalno hranis i uzmes shake da se nadopunis onda je to ok, sigurno zdravije nego da pojedes brdo mesa puno nitrata. Ako nist ne jedes i pijes shake onda to nije zdravo te whey nije kriv zbog loseg zdravlja nego zato jer ne jedes pravilno.

Puno previse pametovanja oko neceg tak banalnog ko whey i creatine.
15 godina
NEW_MAN kaže...
Pises kak je dokazano da whey nije bolji od ostalih izvora proteina, no shit sherlock. Whey je protein i nist vise. Protein je protein i ocekivat da protein iz whey praska bude bolji od onog iz komada mesa ili graha je krajnje stupidno.
Whey i Creatin su suplementi. Znaci ako ne stignes unesti pola kile mesa na dan onda popijes whey, ako ne jedes puno crvenog mesa onda si popijes creatin. Ti svi suplementi olaksavaju unos nutrijenata ali ne obecavaju cuda.

ja sam pročitao samo da je Whey, protein od sirutke, najbolji protein, bolji od biljnih (grahorice) i životinjskih proteina (meso/riba) + da nije isto unjeti istu količinu proteina suplementacijom i kroz standardnu prehranu jer se dehidrirani prije razgradi i prije dođe do mišića?

...

Za kreatin da je sve isto, da je kreatin kreatin. Ali naravno, nije isto unjeti kreatin kroz meso i dehidrirani, jer za tu količinu kreatina će se unjeti i druge stvari u organizam koje stvaraju BF - i upravo se tu krije filozofija BB suplementacijske tehnologije - niski BF (body fat) uz što veći lean tissue (kosti, mišići, vezivno tkivo). Dakle kalorijski deficit, koji se može izazvat smanjenim unosom kalorija u prehrani i/ili sa cardiom koji troši kalorije, donosi nizak BF (mršavljnje) ali uništava i mišiće. Da se to nebi dogodilo tijelo treba proteine, kreatin i sve ostale dobre stvari (vlakna, vitamine, minerale, omega3). Neko govori da je to teško radit bez suplementacije. Ja osobno mislim da su to priče za malu djecu i da je to nemoguće radit bez suplementacije odnosno korištenja tehnologije odnosno sport/BB suplementacijske tehnologije.

:D

...

foobar333 kaže...

Ovo je forum. Mogu iznositi svoje misljenje kad god zelim i kako god zelim dok nikoga ne vrijedam

foobar333 kaže...
Naravno da ti neces promjenit misljenje sad zbog par debila na forumu

mislim da ne treba ni ulazit u raspravu sa ovom osobom, ima ljudi koji su kao, njihov pogled na svijet je kao kad ono tovaru/konju stave na oči ono sa strane da vide samo pravo.

http://social.xfire.com/users/kiki3000
Poruka je uređivana zadnji put sri 13.5.2015 10:03 (KIKI3ooo).
10 godina
neaktivan

foobar333 kaže...

Ovo je forum. Mogu iznositi svoje misljenje kad god zelim i kako god zelim dok nikoga ne vrijedam

foobar333 kaže...

mislim da ne treba ni ulazit u raspravu sa ovom osobom, ima ljudi koji su kao, njihov pogled na svijet je kao kad ono tovaru/konju stave na oči ono sa strane da vide samo pravo.

To se odnosilo na mene, dakle figura misli da pojasnim da ne ocekujem da zbog misljenja promjeni svoj stav.. Ti si ocito malo sporiji pa teze hvatas

15 godina
foobar333 kaže...

foobar333 kaže...

foobar333 kaže...

To se odnosilo na mene, dakle figura misli da pojasnim da ne ocekujem da zbog misljenja promjeni svoj stav.. Ti si ocito malo sporiji pa teze hvatas

opet lažeš, ili natežeš istinu, jer tu ne piše "nas par debila", svejedno, kao da pričam sa nekom babom. sinko toliko si zaguljen da te je gadno čitat.

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.5.2015 11:23 (KIKI3ooo).
11 godina
Rast mišića i visina

Foobar nemoj pisati gluposti da nema istraživanja i malo se informiraj o suplementima (na linku konkretno o wheyu).

http://examine.com/supplements/Whey+Protein/

14 godina
neaktivan
overhaul kaže...

Pogledaj si staru gardu BB-ova, nisu imali problema sa time, a vježbali su sve.

nisu imali problema jer su koristili kroz cijelu godinu farmaceutski nandrolon decanoat :D

R.I.P. Aziz Sergeyevich Shavershian
14 godina
Rast mišića i visina

Ali foobar, postoje članci na netu koji govore da je whey zdrav, tzv. znanstvena istraživanja.

Dajte ljudi, pa kao da je nekoj kompaniji problem platiti par sitnih novinara/znanstvenika da odrade neko istraživanje i objave svoje članke. 

Whey je uredu, ali ponašate se kao da živimo u idealnom svijetu pa neki članak na netu uzimamo kao božanstvo.

14 godina
Rast mišića i visina

Trgovina suplemenata ni po čemu se ne razliku od obične trgovine. Da bi se nešto našlo na policama trgovine, ono mora proći određene kontrole kvalitete, regulative i standarde. 
Prema tome, whey nije ništa nezdraviji od bilo kojeg proizvoda kojeg možete pronaći na policama Konzuma. Čak štoviše, vjerujem da klasična košarica potrošača sadrži nezdravije proizvode od wheya recimo.

Whey je procesirana hrana, ali u obliku praha. Isto tako i bilo kakav prehrambeni proizvod koji dolazi u nekakvom paketu je procesiran. Prema tome, ne znam zašto još uvijek držite sportske suplemente kao nekakve mistične proizvode kad su legalni i moguće ih je kupiti u bilo kakvoj sportskoj trgovini, čak i u DM-u recimo.

10 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

To u jednu ruku je tocno, al lakse se odreci wheya nego se odreci hrane, zar ne?

Ja bi bio najsretniji da mogu jest svaki dan domaca jaja, meso i povrce.. Al to za 99% nas nije moguce. Znam kad odem na pijacu i uzmem domaca jaja koja je to razlika od kupovnih. A ovo meso koje pucaju hormonima i antibioticima da ne spominjem.. Al takav je nacin zivota, nase tijelo se vjerojatno i prilagodilo na sve smece sto jedemo, da je dat ljudima prije 1000 god ovu hranu vjerojatno bi pomrli..

15 godina
Keops kaže...

Ali foobar, postoje članci na netu koji govore da je whey zdrav, tzv. znanstvena istraživanja.

Dajte ljudi, pa kao da je nekoj kompaniji problem platiti par sitnih novinara/znanstvenika da odrade neko istraživanje i objave svoje članke. 

Whey je uredu, ali ponašate se kao da živimo u idealnom svijetu pa neki članak na netu uzimamo kao božanstvo.

Tko je vidio stavljat link na neku stranicu na forumu.

Najbolje da stavljaju skenirane sveučilišne dokumente/radove, prethodno ovjerene u javnog bilježnika sa današnjim datumom.

14 godina

Frende o čemu ti, malo mi djeluješ izgubljeno, da se nisi počeo bockati pa hormoni lupaju? Ili možda tebe netko bocka pa svrbi?

12 godina
odjavljen
Rast mišića i visina

Možda uzima synthol :D Šalu na stranu,whey kao protein je prirodni suplement koji se pravi od sirutke i nema neželjene posljedice. Surutku i ovako pijem i ne gadi mi se.

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.5.2015 17:12 (Silwncer).
14 godina
neaktivan
KIKI3ooo kaže...
Keops kaže...

Tko je vidio stavljat link na neku stranicu na forumu.

Najbolje da stavljaju skenirane sveučilišne dokumente/radove, prethodno ovjerene u javnog bilježnika sa današnjim datumom.

Tko je vidio da ti kazes nesto pametno.

l<l<l<l<l<l
15 godina
Rast mišića i visina

...biće niste ni skužili što sam napisao, lol

Silwncer kaže...

whey kao protein je prirodni suplement koji se pravi od sirutke i nema neželjene posljedice.

nemoj da te ćuje baba foobar, počet će nas gađat crnim mislima o nečistoj hrani i zavjeri u prehrambenoj idustriji :D

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.5.2015 17:42 (KIKI3ooo).
14 godina
neaktivan
KIKI3ooo kaže...

...biće niste ni skužili što sam napisao, lol

Silwncer kaže...

whey kao protein je prirodni suplement koji se pravi od sirutke i nema neželjene posljedice.

nemoj da te ćuje baba foobar, počet će nas gađat crnim mislima o nečistoj hrani i zavjeri u prehrambenoj idustriji :D

bice da jesmo ali si i dalje ispao glup

I foobar ima svoje misljenje,ako nece pit te suplemente neka ne pije,ima svoje misljenje i vidio je ta istrazivanja di pokazuje da su stetna ta sranja i gotovo,ja osobno u to ne vjerujem ali svako svoje ima.

Ovo je isto kao ono dali vakcinacije izazivaju autizam..svako vjeruje u svoje

l<l<l<l<l<l
12 godina
odjavljen
Rast mišića i visina

Ne vjerujem ni ja :)

15 godina
Rast mišića i visina

za sve one koji nisu shvatili, rekao sam da ako je netko stavio link na nešto, da ne treba u obrani svojih stavova tog istog kolegu sarkastično demantirat govoreći da to može svatko napisat na internetu, u tko zna koje svrhe i za koje ciljeve, mislim svjesni smo toga svi, nitko nije mentalno retardiran. forumaš ima izbor između stavit link i stavit link... mislim šta.

drugo, naravno da netko ne želi koristit suplemente, to je skroz ok.

ali osoba koja želi raspravu o suplementima, neka argumentira to što piše inaće su to ništa drugo nego babske priće.

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.5.2015 18:52 (KIKI3ooo).
12 godina
odjavljen
Rast mišića i visina

Ne morate piti proteine niko vas ne tjera. Jedite proteinsku hranu.

10 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

kakav je to biftek od svinje?

10 godina
neaktivan
KIKI3ooo kaže...

za sve one koji nisu shvatili, rekao sam da ako je netko stavio link na nešto, da ne treba u obrani svojih stavova tog istog kolegu sarkastično demantirat govoreći da to može svatko napisat na internetu, u tko zna koje svrhe i za koje ciljeve, mislim svjesni smo toga svi, nitko nije mentalno retardiran. forumaš ima izbor između stavit link i stavit link... mislim šta.

drugo, naravno da netko ne želi koristit suplemente, to je skroz ok.

ali osoba koja želi raspravu o suplementima, neka argumentira to što piše inaće su to ništa drugo nego babske priće.

a sta ti imas fetis na babe ili sto?

13 godina
neaktivan
foobar333 kaže...

kakav je to biftek od svinje?

Najbolje svinjsko meso, popularni svinjeći file.

Nemasno meso, pečeno jako kratko na jakoj vatri (da unutra bude crveno) je nevjerojatna stvar. Budući da ga malo ima, obično ga jedem tek nakon što se svinja zakolje.

15 godina
foobar333 kaže...

a sta ti imas fetis na babe ili sto?

sto. D

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.5.2015 19:44 (KIKI3ooo).
12 godina
odjavljen
Rast mišića i visina

Evo ostatak...

15 godina
Rast mišića i visina

mljeveno iz lidla - najniža klasa, nije otrov sad ali da bi se napravio umak, mora ga se prvo dinstant 100 godina dok sva ona vodurina ne ishlapi, onaj smrad od kojeg smrdi cijela kuća. i obvezno politi vinom kad sve ishlapi - i tek onda se mogu dodavat začini, pomodora (ili crvena paprika/brašno kombinacija ako neko ne voli pomoduru jer krade okus ali ionako je to meso low quality tako da) i onda se može jest.

ali ić od tog mljevenog radit recimo polpete - pa to je nejestivo, okus užas - bez pretjerivanja.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice