Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 31.339
|
čitano: 6.744.497
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: Bodybuilding - od početnika do naprednih
Petar hw kaže...
BeLLicus kaže...
Novice kaže...
Nisam znao da toliki unos ugljikohidrata ne radi masnoću skoro ništa

Radi, ali na duže vrijeme, na kratkoročno ne, ako si bio na 100/150g 6-8 tjedana i gubio kile mišić koji je 75% voda izgubi dosta glikogena i prazni se bez ugljikohidrata, kad radiš reverse diet i puniš se, mišić se nazad puni vodom vraćaju se glikogenske rezerve i bukneš nabrzinu, 500g ugljića na dugoročno naravno da ćeš dobiti i masti. 

tebe konkretno nece tebe zamastit 500g uh ako drzis proteine oko 200 i masti low/mid 50-100g, i racunaj da ce ti trebati jos podizanja UH do kraja mase (pretpostavljam do proljeca ides do 90ak kg?)

glede pristupu makronutrijentima idealno bi ti bilo:

proteine sto vise 200 minimalno i ne oslanjaj se na praskove i sir

masti low 50ak samo sto dode iz mesa i jaja

karbs sto vise, do kraja mase da si na 700-800g postepeno dizajuci, nadi nacine za unijeti

i ono najbitnije : nauci biti gladan kako si sada, doslovno gladan zbog niskog bodyfata i mozes pojesti hrpu clean fooda uz ostajanje na low bodyfatu, to je idealan put. jedan pro bb kojeg pratim je dobro objasnio to: your hunger will always be sky high https://www.instagram.com/p/C9w5LBnoulN/ takoder branch warren you need to be hungry even after you ate itd itd...

pretpostavljam obroci 200g rize + 200g mesa idu bez problema jelda? sto je prosjecnoj osobi tesko pojesti odnosno mogu mozda 1x dnevno

zasto ne praskovi i sir?

prasak  je protein najvise bioloske vrijednosti, a sir je top izvor proteina

nitko ne kaze da je  jedini nacin za unijeti prasak da ga popijes s vodom kao shake, protiv toga sam i sam jer te ne zasiti, ali mijeanje s zobenima,ili rizin griz ili tako nesto, definitivno da, imas kompletan obrok

sir je top, tu nema dileme, jedino sto je gadan za jesti sam

shakeovi pogotovo na masi pomazu, ne vidim niti jedan problem

btw tvoje poruke i steroidi su malo previse, zvuci kao da nagovaras ljude na to.... nema smisla

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.12.2024 17:14 (exer1234).
13 godina
Petar hw kaže...

idi dalje pekmezasti bato, friski si u temi

covjek je pisao da bi uzeo i usmjeravam kako da najbolje iskoristi

da, preko foruma ces mu pisati u vezi prve kure? 

13 godina
hrka11 kaže...

Nakon 3mj hlađenja moram se aktivirat ponovo čisto bez veze razmišljam sta i kako opet počet trenirat,bez veze ću stavit slike sta sam i kako radio vecinu vremena,možete predložit nešto drukčije.

Teretana mi i nije prioritet sada kao možda prije 2g niti mislim ostavljat 2h u njoj...max 1h-1:20min,svakako još uz to tjedno igram dva termina lopte..Jos veće sranje bio na pregledu želudca i kako mi reče dr uz kilu još je i savijen, nije oblik kako treba i to me jebe,mada osjećao sam godinama da me nešto zajebava ali uvik kontam do hrane je,prejeo se itd...sad radi tog ako se ocu normalno osjećat i da nemam problema trebao bi jest male porcije ali često,tko će se jebavat tako s unosom.Kako mi je rekao ne bih smio se najest kamoli prejest,jer ću osjećat uvik tako probleme,a nisu ugodni nimalo zbog tog ne želim to trpjeti.

niti jedno od toga mi se bas nist posebno ne svidja

10 godina
exer1234 kaže...
hrka11 kaže...

Nakon 3mj hlađenja moram se aktivirat ponovo čisto bez veze razmišljam sta i kako opet počet trenirat,bez veze ću stavit slike sta sam i kako radio vecinu vremena,možete predložit nešto drukčije.

Teretana mi i nije prioritet sada kao možda prije 2g niti mislim ostavljat 2h u njoj...max 1h-1:20min,svakako još uz to tjedno igram dva termina lopte..Jos veće sranje bio na pregledu želudca i kako mi reče dr uz kilu još je i savijen, nije oblik kako treba i to me jebe,mada osjećao sam godinama da me nešto zajebava ali uvik kontam do hrane je,prejeo se itd...sad radi tog ako se ocu normalno osjećat i da nemam problema trebao bi jest male porcije ali često,tko će se jebavat tako s unosom.Kako mi je rekao ne bih smio se najest kamoli prejest,jer ću osjećat uvik tako probleme,a nisu ugodni nimalo zbog tog ne želim to trpjeti.

niti jedno od toga mi se bas nist posebno ne svidja

S ovim sam imao extra rezultate dok sam bio redovan,ali su ovo neki od zandjih treninga kad sam vec poceo manje obracat paznju na detalje,2-3 treninga koja sam radio najduze nisam ni stavljao...napisi slobodno ako imas nesto pametnije svakako radim sada kako sam raspolozen ne obracam previse paznje na kilaze niti zapisujem ista.

Origin_Steam: hrka11
Poruka je uređivana zadnji put sri 11.12.2024 15:57 (hrka11).
13 godina
Bodybuilding - od početnika do naprednih

ma svi treninzi su ti zbrkani, nigdje veze s vezom

ne mislim sto se tice vjezbi, to manje vise, nego lose poredano po danima (osim ako nisu poredani po danima, onda se ispricavam)

ako je poredano, onda nema veze s vezom

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.12.2024 16:54 (exer1234).
3 godine

ne slusaj nista eksera uradi si uslugu, strucan je za bodybuilding koliko i ovaj decec za boks https://www.instagram.com/reel/DAdkNSVSu-h/?igsh=cnBwZm85YzBudzZ4

10 godina
exer1234 kaže...

ma svi treninzi su ti zbrkani, nigdje veze s vezom

ne mislim sto se tice vjezbi, to manje vise, nego lose poredano po danima (osim ako nisu poredani po danima, onda se ispricavam)

ako je poredano, onda nema veze s vezom

Sad vec pričaš gluposti ali ajd nema veze svak ima svoje mišljenje ,a u detalje mi se ne ulazi.Moje slike su rezultat to more svak vidit na nekoj od stranica.Vecina ovog sam radio kako odem na trening a ne striktno po danima,skoro sve je poredano up/low itd...

Petar hw kaže...

ne slusaj nista eksera uradi si uslugu, strucan je za bodybuilding koliko i ovaj decec za boks https://www.instagram.com/reel/DAdkNSVSu-h/?igsh=cnBwZm85YzBudzZ4

Ee a nemam inst,znam da kenja dosta ali nema veze,ako njemu odgovaraju njegovi principi onda ok...a onaj up/low sto si mi složio mi je dao najbolji rezultat mozda radi tog sto sam bio pocetnik,mislim se vratit na ono opet,ove stvari di sam išao po 5-6 dana nemam volje vise.

13 godina

tesko da ti je petar slagao upper lower, on je veliki protivnik toga :D 

btw sta sam lose rekao? samo si poslao slike treninga, onako kako pise, ispada da je poredano po danima tako, a ne da je razbacano...

nemoj me sad hebat :

evo primjer 1:

1 dan prsa

2 noge

3 ledja 

4 opet prsa

dalje? nedovrsen program

primjer 2.:

upper lower upper lower, rekao sam da je taj trening najbolji od svih

iako mi nema smisla da radis po 1 vjezbu za prsa i ledja i onda po dvije za ruke, bolje obrnuto

noge mogu i bolje, imas oba dana bugarski s istim tezinama  i ponavljanjima,  umjesto da rotiras druge vjezbe, al ok

primjer 3 

prsa

ledja

ruke

noge

ramena

klasicni bro(pro)split kojeg vise nitko ni ne radi, izumro je

ako vec i radis tako, ruke pomakni dalje,  ili ih spoji s prsima ledjima, i onda odradis jos jedan arm day, ili ih uradis jos s ramenina

tipa 

prsa triceps srednje rame

ledja biceps zadnje rame

off 

noge

ramena i ruke

front raises su apsoklutno garbage vjezba i ne znam zasto bi itko radio? tko to jos danas radi? cak ni pro bilderi ne rade, pored potisaka ta vjezba nema sta raditi, jesi kad vidio da itko ima brutalno srednje rame a slabo prednje?

primjer 4

prsa biceps - valja

noge - valja

opet prsa?? zar nije logicno sad ledja?

ledja 2 - opet ledja, sto je ok, ali sta dalje? Fali tu dio treninga, fali jos dana

ili sam ja glup pa sam nesto pobrkao? osim ako su vjezbe s sve 4 slike zapravo jedan trening, samo sto si ih podijelio na 4 slike, pa ides po redu od prve do zadnje slike, tada je druga prica

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.12.2024 3:33 (exer1234).
10 godina
exer1234 kaže...

tesko da ti je petar slagao upper lower, on je veliki protivnik toga :D 

btw sta sam lose rekao? samo si poslao slike treninga, onako kako pise, ispada da je poredano po danima tako, a ne da je razbacano...

nemoj me sad hebat :

evo primjer 1:

1 dan prsa

2 noge

3 ledja 

4 opet prsa

dalje? nedovrsen program

primjer 2.:

upper lower upper lower, rekao sam da je taj trening najbolji od svih

iako mi nema smisla da radis po 1 vjezbu za prsa i ledja i onda po dvije za ruke, bolje obrnuto

noge mogu i bolje, imas oba dana bugarski s istim tezinama  i ponavljanjima,  umjesto da rotiras druge vjezbe, al ok

primjer 3 

prsa

ledja

ruke

noge

ramena

ako vec i radis tako, ruke pomakni dalje,  ili ih spoji s prsima ledjima, i onda odradis jos jedan arm day, ili ih uradis jos s ramenina

tipa 

prsa triceps srednje rame

ledja biceps zadnje rame

off 

noge

ramena i ruke

front raises su apsoklutno garbage vjezba i ne znam zasto bi itko radio? tko to jos danas radi? cak ni pro bilderi ne rade, pored potisaka ta vjezba nema sta raditi, jesi kad vidio da itko ima brutalno srednje rame a slabo prednje?

primjer 4

prsa biceps - valja

noge - valja

opet prsa?? zar nije logicno sad ledja?

ledja 2 - opet ledja, sto je ok, ali sta dalje? Fali tu dio treninga, fali jos dana

ili sam ja glup pa sam nesto pobrkao? osim ako su vjezbe s sve 4 slike zapravo jedan trening, samo sto si ih podijelio na 4 slike, pa ides po redu od prve do zadnje slike, tada je druga prica

Nisu ovo treninzi koje sam bas pratio non stop vec radio kako mi koji pase,nego sam poslikao primjere sta sam mixao od svega...to sto kazes opet prsa sam veciom radio jer mi je bio veci fokus na prsa jer mi zaostaju za razliku od ledja ili ramena koje ni ne moram trenirati,zbog toga se cesce ponavljaju prsa.Kad pogledas treninge pogledaj i vjezbe pa vidi koliko se ukupno dirnu ramena ili ruke kroz dane direktno ili indirektno tako da nije bas kao sto si napisao ali ok.Vecinu tog radim kako sam raspolozen,ponavljanja i ovo je stavljeno cisto radi orjentacije ne znaci da sam toliko radio.Nemam vremena sad detaljno objasnjavat sta i kako za svaki trening.

3 godine
exer1234 kaže...

ne trabunjaj

13 godina
Petar hw kaže...
exer1234 kaže...

ne trabunjaj

nadji mi primjer jednog ozbiljnog vjezbaca koji tako trenira danas? cekam

10 godina
exer1234 kaže...
Petar hw kaže...
exer1234 kaže...

ne trabunjaj

Velika većina njih je dosla s ovim splitom do ozbiljnih rezultata pa sad kenjaju po Youtubeu kako se more drukcije.Dosta njih je i reklo sa su tako trenirali ili i sada nekad tako treniraju.

3 godine
exer1234 kaže...
Petar hw kaže...
exer1234 kaže...

ne trabunjaj

svi uspjesni su na bro splitovima ili push pull legs

tj da se ogradim jer se uvijek moze izvaditi iz guzice nekog lijevog ili dovesti u pitanje sto se uopce smatra pod "uspjesan" u sklopu ove teme: 90+% misicno istaknutih (za koje se smatra da su "geneticari") trenira tako

dario zinic price i kako se napreduje na 1-3x tjedno fullbody objesi macku o rep, podrzavam svako vjezbanje ali daleko je to od optimalnog, a opet pitanje sto je optimalno u duhu ove teme? to je maksimalna misicna masa za najkrace vrijeme - npr napredak tijekom godinu dana na 2x tjedno full body vs bodybuilderski split 4-5 treninga tjedno

ti si lik koji propagira slow muscle building metode i uvjeren si da je to optimalno, jebote secer i sir i fullbody. no hoces li napredovati na fullbodyu siru i seceru? budes (ako zadovoljis temelje svake transformacije kcal+protein+progressive overload), ali ne koliko da si na bodybuilderskom splitu, mesu i clean foodsima.

10 godina

Ja radim bro split i neozbiljan sam vjezbac jbg. Moram se prebacit na upper lower da dobijem jos 10kg misica i budem ozbiljan vjezbac. Nekad me pitaju samo koji whey je najbolji i kad se pije kreatin. 

Šalu na stranu, french press 40kg do otkaza ne bole me laktovi vise ni malo konacno tetive ojacale mogu bas jako stisnut triceps na ovoj vjezbi.

3 godine
BeLLicus kaže...

Ja radim bro split i neozbiljan sam vjezbac jbg. Moram se prebacit na upper lower da dobijem jos 10kg misica i budem ozbiljan vjezbac. Nekad me pitaju samo koji whey je najbolji i kad se pije kreatin. 

Šalu na stranu, french press 40kg do otkaza ne bole me laktovi vise ni malo konacno tetive ojacale mogu bas jako stisnut triceps na ovoj vjezbi.

meni je potisak sa cela zbar max 70kg 3x8, inace vrhunska ali ta vjezba mi je bas razvaljivala laktove preko 60kg, sada trazim alternativu i najvj cu bucicama raditi, jednostavniji je setup i nema neprirodne torzije uvrtanja na lakat kad se drzi sipka te dlan forsira prema stropu

8 mjeseci
Ja rokam sad zadnjih 2 mjeseca 4x tjedno jim i super se osjecam.

Pon Push, ali biceps
Sri Pull sa tricepsom
Petak Legs
Subota Ramena i ruke
8 godina
Kako i kad je gym postao jim?
Makar da je đim razumio bi, al jim nikako
13 godina
Koja je razlika između push-pull-legs i bro splita?
10 godina
Cordas kaže...

PPL nema poseban dan za ruke niti poseban dan za ramena... 

13 godina
hrka11 kaže...
exer1234 kaže...
Petar hw kaže...
exer1234 kaže...

ne trabunjaj

Velika većina njih je dosla s ovim splitom do ozbiljnih rezultata pa sad kenjaju po Youtubeu kako se more drukcije.Dosta njih je i reklo sa su tako trenirali ili i sada nekad tako treniraju.

ili su se opametili s godinama? i ja sam prvi dan u gymu trenirao tako, jer nisam znao za bolje

13 godina
Petar hw kaže...
exer1234 kaže...
Petar hw kaže...
exer1234 kaže...

ne trabunjaj

svi uspjesni su na bro splitovima ili push pull legs

tj da se ogradim jer se uvijek moze izvaditi iz guzice nekog lijevog ili dovesti u pitanje sto se uopce smatra pod "uspjesan" u sklopu ove teme: 90+% misicno istaknutih (za koje se smatra da su "geneticari") trenira tako

dario zinic price i kako se napreduje na 1-3x tjedno fullbody objesi macku o rep, podrzavam svako vjezbanje ali daleko je to od optimalnog, a opet pitanje sto je optimalno u duhu ove teme? to je maksimalna misicna masa za najkrace vrijeme - npr napredak tijekom godinu dana na 2x tjedno full body vs bodybuilderski split 4-5 treninga tjedno

ti si lik koji propagira slow muscle building metode i uvjeren si da je to optimalno, jebote secer i sir i fullbody. no hoces li napredovati na fullbodyu siru i seceru? budes (ako zadovoljis temelje svake transformacije kcal+protein+progressive overload), ali ne koliko da si na bodybuilderskom splitu, mesu i clean foodsima.

push pull legs je odlican program, ali nista novo i revolucionarno

odavnina su bilderi trenirali prsa i triceps, ledja i biceps, noge.. .i onda jos dan za ramena i ruke, ili posebno ruke i ramena

dakle prsa triceps i srednje rame, ledja biceps zadnje rame, noge, i imas cijelo tijelo u 3 dana

sad shvacam ako si bildercina od 130 kg i natjeces se na mro, da jednostavno ti treba puno volumena, i da ne mozes sve strpati u jedan trening pa onda radis misicnu skupinu po treningu, ali mi na foruimu smo obicni jazavci, doslovno nece uciniti razliku trenirao ovako ili onako, treniraj onaj kak ti zelis i kak te veseli, nisam protiv toga

ne pratim zinica vec duze vrijeme, ali istina je da se moze napredovati i s time, jer nema svatko vremena da visi svaki dan po sat vremena u gymu, ako vec imas 3x tjedno, onda u ta 3 puta obavis sto vise posla

nesto si fulao, ja u zivotu nisam uradio fullbody trening, najvise sto sam uradio je upper lower, i tako 6 dana zaredom, izdrzao sam 2 tjedna i dopizdilo mi svaki dan ici u gym

PPL je nesto sto radim 70% vremena, i upper lower 30%, recimo ako su na push ili pull a zanm da sutra necu moci trenirati, onda uradim upper body, i sutra pauza, ako znam da cu i sutra trenirati onda uradim push ili pull

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.12.2024 21:15 (exer1234).
13 godina
Angelo97 kaže...
Ja rokam sad zadnjih 2 mjeseca 4x tjedno jim i super se osjecam.

Pon Push, ali biceps
Sri Pull sa tricepsom
Petak Legs
Subota Ramena i ruke

lijepo je to, ali opet moze biti i zeznuto AKO:

uradis ponedeljak push, i biceps.-..

i dodjes u srijedu kad ono upala bicepsa  a trebas raditi ledja, zeznuto, 

ako upala prodje, deri, nije problem, ako imas upalu onda je occito lose isprogramirano

dakle idealni trening ne postoji, jer bilo sta da slozis, opet ce imati neku manu....

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.12.2024 21:17 (exer1234).
13 godina
Cordas kaže...

bro split radi misicnu skupinu po danu s brdo vjezbi i serija (uglavnom daleko od otkaza)

sto je daleko od pametnog nacina, jer:

radis brdo serija daleko od otkaza, ako gledate neke bildere, ne znas da li je zagrijavanje ili radna serija, stane a vidis da moze jos pun k ponavljanja.. koji je smisao toga? dakle namjerno radis vise da bi postigao isto

volumen ce nadoknaditi manjak intezitetađ

a ako radis 20 serija po misicnoj skupini u treningu, NEMOGUCE je ici svaki seriju do otkaza.. dakle negdje moras korigirati

eo pogledaj npr profi bildera, john jewett, ima odlican nacin treniranja, bez junk serija

ako niste, zapratite ga i isprirate sta prica

3 godine

batice: na stranu jel dobro, ali kako mislis nemoguce je ici do otkaza svaku seriju? kako zoves ono kad uteg vise neide gore/dolje a zelio bi i jako te boli?

13 godina
Petar hw kaže...

batice: na stranu jel dobro, ali kako mislis nemoguce je ici do otkaza svaku seriju? kako zoves ono kad uteg vise neide gore/dolje a zelio bi i jako te boli?

pa koliko ces takvih serija uraditi? kakve ce ti biti tezine i ponavljanja prva serija vs recimo 4.? tezine ces morati ili smanjiti ili ces ponavljanja morati smanjit upola, i koji je smisao?

radije odradis manje ali u to manje das sve od sebe i odradis kvaliutetne serije, i tako iz treninga u trening napredujes

3 godine

1. za koliko imas volje

2. tezine i ponavljanja u narednim serijama ce biti manje, normalno i ocekivano

3. smisao je vise zgaziti misic sto ce potaknuti vise hipertrofije

ali nego uglavnom, ici do otkaza previse i precesto pogotovo na compoundima jeste lose - ali ne zbog direktno misicnih vec iskljucivo CNS razloga, i to na NA COMPOUNDIMA. ici do otkaza na izolacijama svaku seriju biceps triceps flyevi ramena prsa itd vecini nije problem i tesko se moze pretjerati

osobno sam iskusio zgazenost kad se dobro izudaras sa gvt 10x10 cucnjem i progressom na tome, navecer problem zaspati od razbuđenosti cns-a, nocni trzajevi uz buđenje te prekosutra opet na treningu i dalje obamrlost - kompletno je patio oporavak i treninzi ostali misicnih skupina, to je ta dubinska zgazenost cns-a koja se pokusava sprijeciti tim >manje otkaza< i laksim treninzima filozofijama ali jako je tesko doci do toga

takoder glede otkaza i njegovog utjecaja na zamor cns-a, jako znaci u kojem rep rangeu se otkaz dogodio, npr vukao deadlift 1 repetition maximum otkaz rpe10 ili 10 repetition maximum otkaz rpe10 sa manjom kilazom - zamor cnsa ce biti uvelike razlicit i zahtijevati duze ili manje dana oporavka između ponovnog pokusaja progressa na toj vjezbi

kombiniras rijeci -uradis manje- uz napredak, nazalost koga kod sam do sada upoznao a drzao se toga nije uspijevao u svom naumu znacajnije transformacije tijela

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.12.2024 14:21 (Petar hw).
8 tjedana
Petar hw kaže...

ici do otkaza na izolacijama svaku seriju biceps triceps flyevi ramena prsa itd vecini nije problem i tesko se moze pretjerati

Prečesto sam vidio primjere i osobno a i po netu kako pucaju bicepsi kod pretjerivanja.

3 godine

puknuce bicepsa manje ima veze s otkazom koliko do izbora vjezbe i lose tehnike, biceps najcesce puca na scott curlovima i deadliftu

zvucis kao moja baba, sinko nemoj pretjerivati

eto onda igraj na sigurno treniraj laganini, i nemoj pretjerivati sa bicepsom jer si vidio na internetu video gdje je nekome pukao biceps

a jesi vidio ono ispadanje koljena prilikom ishodavanja 400kg cucnja? 

a potrgane loze od deadlifta?

puknuce prsa na bencu? odi youtubat bench pec tear ima hrpa videa

najsigurnije bi ti bilo ne raditi te vjezbe i ostati mali debeljuskasti slabi muskarac a tjesiti se da si high iq i dont judge a book by its cover 

6 godina
Petar hw kaže...

najsigurnije bi ti bilo ne raditi te vjezbe i ostati mali debeljuskasti slabi muskarac a tjesiti se da si high iq i dont judge a book by its cover 

Pises gluposti. I vrjedjas ljude. Nekada jesam vjezbao, ali vise ne. I ovakav sada te odnesem preko potoka samo tako. Kako mozes ljude koje ne znas prozivati da su debeljuskasti i slabi i jos ubacujes IQ u sve to ?!?!? Da ti steroidi nisu pojeli mozak ?!?!? Mozda malo na ashwu, roseu i l-theanin za smirenje ?!?!? Barem za pocetak. Ako ne pomogne, ima jos toga sto moze maknuti taj visak kortizola koji se nagomila uzimanjem kofeina, testosterona i ostaloga...

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.12.2024 23:24 (SamoPitam3).
3 godine

da ja sam bas ono đubre sto ljude dijeli na nabildane i nenabildane umjesto na dobre i lose, najbolje ti ne citati moje postove

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice