pomazu. nego decec je vidio magnezij u sastavu nekih sportskih elektrolitskih pica pa pomislio da magnezij dize
Bodybuilding - od početnika do naprednih
- poruka: 31.351
- |
- čitano: 6.756.475
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Dobro, ubuduće znam da na ovoj temi pod normalna prehrana podrazumijeva se čista sportska prehrana. Neću lagati kao većina zemljana (pabi na forumu) pa pisati da ne jedem smeće ali tu si me svrstao pod salame i fast f. što nije točno. Već sam pisao kako jedem pretežno čisto uz poneki krkanac i taj krkanac bude pametno biran, pretežito masno meso uz vrlo malo ugljikohidrata i dosta zelenjave. Ne sjećam se kad sam nešto drugo uzeo u pekari osim integralnog ili raženog kruha. Ono kužiš sudim po sebi pa vjerujem da vrlo mali broj ljudi pazi 100%, ja sam negdje na cca. 75% što smatram razumnim i održavam salo do 15%. Hoću reći da barem tako rade svi bili bi smo zdrava i mršava nacija, ali nažalost nemamo svi ovako dobru disciplinu i visoku inteligenciju. Tako da za sol ja unesem dovoljno a vjerujem i velika većina nas koji ovo čitamo. Ali sada znam pod normalna prehrana znači čisto i sve vas smatram čistuncima.
https://www.plivazdravlje.hr/aktualno/clanak/35832/Magnezij-uloga-u-organizmu.html#46322
Imam sjeban san i teško me uspavati tako da kad sam uzimao magnezij nekoliko dana prije spavanja nekako kao da mi se mozak razbistrio i još teže mi bilo zaspati, tako da sam počeo uzimati ujutro. Možda ona kombinacija cink, kalcij magnezija mi smeta, placebo teško.
Čekaj ti baš nikad ne konzumiraš nešto zabranjeno, prženi batak na biljnom ulju, vol s ražnja (je odličan), KFC pohano bijelo meso, teletina ispod peke, bečka šnicla, odojak? E ja te delicije ne odbijam ali sve je izrazito slano, a pogotovo krumpir uz to. Isto što se tiče šećera tu sam 90% čistunac, zar ti nikad ne pojedeš neki kolač?
pa decec, napisao si da imas 71kg i 182cm jel, kako nisi decec? odradi masu 10-15kg pa mozda postanes bato
rastao bi vjerojatno vec na 3000kcal i 3x tjedno gym sto nije tesko, ne znam zasto se drzis kepecom
i kako mozes u isti kos stavljati kfc przenje na ulju i meso ispod peke/steak sa raznja (sto je sa svakog aspekta first class food), nesto kod tvog znanja oko prehrane ne stima
Ja dok sam to pazio sve 1/1 magnezij citrat ili malat sam uzimao uvečer,iskreno spava sam ko beba...taj period nikad bolji san nisam imao,spava ko zakla ujutro čak i alarm sam znao propustit.Ne znam ima li magnezij toliko veze s tim ubijao sam se i na treninzima ali nisam imao grčeva i sam je bio odličan.
Meni pocnu grcevi dok spustim carbs. Onda magnezij pomaze. Dok sam na high carb dijeti netrebam magnezij suplemente.
I ovako mi prsni mišići skaču i smetaju kad trčim, tako da trenutno ne dižem jer imam drugi cilj. A i ne stignem trenutno imam 5-6 trčanja tjedno, pripremam se za polumaraton da popravim vrijeme.
Ali kako ti škicaš mršave joj da me vidiš, sve mi žile po listovima poiskakale, a ide jedna preko zdjelice do trbušnih mišića, ruke mi žilave jako sve gule se napravile na spojevima i jedna žila ide preko bicepsa 😍
Pa bik s ražnja ide na talandaru u kojoj je suncokretovo ulje i voda inače bi bilo žilavo, kao i teletina ispod peke isto ide malo ulja, tako da KFC bijelo meso je blizu, kao i bečka šnicla, dobro, par nijansi je prženije ulje. I ti to ništa ne jedeš?
nekidan sam umakao banane u nutelu ali inace ne, izbjegavam junk maximalno.
Moras malo junka ubacit svakih tjedan-dva, barem jedan obrok bit ce ti lakse nego svaki dan jesti chicken, broccoli i rice
Evo pretrčao 16km nakon toga popio 40g whey s vodom i dvije žlice gorki kakao i tabletu magnezij za bolji san, baš ću vidjeti.
Uređeno:
spavao jesam čvrstim snom ali opet sam se patio da zaspim.
Umakao bananu nisam :(
gdje uzimate protein a da je najjeftinije
uzimao nekoliko stvari pa ce bit neloša svota, konkretno me najvise zanima gdje jeftinije nabavite izolat/hidroizolat
uzimao nekoliko stvari pa ce bit neloša svota, konkretno me najvise zanima gdje jeftinije nabavite izolat/hidroizolat
The Nutrition mi se pokazao kao vrlo dobar omjer uloženo-dobiveno, pogotovo sa zlatnim članstvom.
https://hr.the-nutrition.com/proizvod/1944
najbolji whey u hrv
Jesam ja, dobar je. Nit smrdi nit miriše.
Meni osobno bolji okus od THE koji mi je skroz umjetan i presladak.
Koje okuse si probao da valjaju od just wheya?
Osobno volim proteine bez okusa, jer mi je gotovo svaki presladak ili umjetno odvratan Hvala na osvrtu, isprobati ću.
Koji god whey sam probao imam neku čudnu reakciju, tipa pola sata nakon shakea imam neki brain fog i generalno sam latergičan i umoran sljedećih 2 sata. Zna netko što mi smeta? Ne bi trebali biti umjetni zaslađivači jer dosta pijem zero sokove i sve ok.
Zbog tog nikad nisam imao naviku piti whey, probao više puta razne proizvođače i uvijek odustanem nakon 2-3 tjedna. Sve proteine oduvijek kroz hranu unosim, u zadnje vrijeme protein bars ubacio, s njima nemam problema.
Koji god whey sam probao imam neku čudnu reakciju, tipa pola sata nakon shakea imam neki brain fog i generalno sam latergičan i umoran sljedećih 2 sata. Zna netko što mi smeta? Ne bi trebali biti umjetni zaslađivači jer dosta pijem zero sokove i sve ok.
Zbog tog nikad nisam imao naviku piti whey, probao više puta razne proizvođače i uvijek odustanem nakon 2-3 tjedna. Sve proteine oduvijek kroz hranu unosim, u zadnje vrijeme protein bars ubacio, s njima nemam problema.
Jako malo whey-a trošim, iskreno. Tu i tamo kakav shake, smoothie ili kombinacija sa skyr jogurtom, ali većinu unesem kroz prehranu. Svakako je uvijek pri ruci u kući, ako me uhvati kriza
ovaj moj bezokusni izolat nisi probao, pisao sam prije par mjeseci, od svih zaslađenih wheyeva 30g prdim i zaprskavam wc solju (kao mnogi), bezokusne izolate mogu rokati i 100g odjednom bez problema
probaj bezokusni izolat. nije bljutavo. nula tegoba zbog laktoze ili zasladivaca.
navedena letargija zbog wheya mi nema smisla, chekiraj sta uzimas uz whey jer ne bih rekao da whey solo rokas (glukoza, seceri neki?). prijedi na maltodekstrin ili whey + banane /suho voce/bijela riza/haribo eksperimentiraj
takoder zbog raznih kofein boosted preworkouta moze biti crash nakon treninga
navedena letargija zbog wheya mi nema smisla, chekiraj sta uzimas uz whey jer ne bih rekao da whey solo rokas (glukoza, seceri neki?). prijedi na maltodekstrin ili whey + banane /suho voce/bijela riza/haribo eksperimentiraj
do takvog osjecaja moze dolaziti zbog visokih doza laktoze.
mozda da proba izolat/hidroizolat
ovaj moj bezokusni izolat nisi probao, pisao sam prije par mjeseci, od svih zaslađenih wheyeva 30g prdim i zaprskavam wc solju (kao mnogi), bezokusne izolate mogu rokati i 100g odjednom bez problema
probaj bezokusni izolat. nije bljutavo. nula tegoba zbog laktoze ili zasladivaca.
Rokam whey solo. Ne nužno poslije treninga. I nije kofeinski crash jer sam addict user kofeina i znam točno kakav je kofeinski crash. Ovo je više nekakav brain fog + crash, ne znam točno opisati. Ali uglavnom jako me nokautira i nisam sposoban za nikakav mentalni rad.
Tipa ujutro ako popijem imam taj brain fog, poslijepodne ne toliko brain fog koliko taj neki veliki umor. Čudno skroz. Kažem, protein bar recimo bude ok i nemam nikakvih problema. Kao i neki manji obrok, sve ok. U biti, baš whey je problem. Probat ću baš izolat i vidjeti.
do takvog osjecaja moze dolaziti zbog visokih doza laktoze.
mozda da proba izolat/hidroizolat
Moguće... Recimo ne volim mlijeko i nikad u životu ga nisam pio pa možda nisam skužio slične probleme. Baš ću probati izolat i vidjeti kakva je situacija.
ili probaj neki goveđi
Sjećam se čokolade i borovnice, dalje nisam uzimao jer sam našao puno jeftinije drugdje.
Meni problem stvara hladno mlijeko za probavu i glava me zna zaboliti.
Tako da u hladno mlijeko dodam tople vode da šejk bude umjerene temperature.
Ima tko problema s tkz. bodybuilders elbows, ili pointy elbows?
primjetio sam da su mi laktovi baš špičasti, vjerojatno su se burze već toliko puta upalile da su se pretovrile u hrskavicu
šalu na stranu, uzeo mjesec dana pauze, imao neke čudne bolove na relaciji lakotvi- podlaktice, zbog straha od teniskog lakta uzeo sam odmor.
imao tko problema?
Sjećam se čokolade i borovnice, dalje nisam uzimao jer sam našao puno jeftinije drugdje.
di sad uzimas i koje okuse da valjaju? imali sta jeftinije i bolje od ovog ?
https://shopbuilder.hr/koncentrati-proteina-sirutke-whey/builder-100-whey-4x1-kg-4-kg-p16153
Ima tko problema s tkz. bodybuilders elbows, ili pointy elbows?
primjetio sam da su mi laktovi baš špičasti, vjerojatno su se burze već toliko puta upalile da su se pretovrile u hrskavicu
šalu na stranu, uzeo mjesec dana pauze, imao neke čudne bolove na relaciji lakotvi- podlaktice, zbog straha od teniskog lakta uzeo sam odmor.
imao tko problema?
imam, guram kroz bol, skullcrusheri su kod mene glavni razlog
glukozamin je jedno vrijeme smanjivao bol ali vise niti on ne pomaze
relativno rjesenje da se i dalje rade skullcrusheri (jer su po meni (i po mike o hearnu ) glavna vjezba za triceps, kao npr cucanj za kvad ili zgib za lat) je zapoceti trening ruku sa sajla pushdown kao prva vjezba barem 5 serija pa onda skullcrusheri/triceps bucica overhead
arimereju nemoj samo lajkat i citati o misicima nego daj se nabildaj nece ti se smanjiti aerobne sposobnosti
imam ovog kolegu, triatlonac biciklist pliva trci sta sve ne i nabildan je je https://www.instagram.com/vido_hybrid_athlete?igsh=MTA3dnAxOXBjNHpqdg==