Savjeti o nadogradnji računala
- poruka: 24.623
- |
- čitano: 4.120.007
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Luka.....dobra dobra....salu na stranu rgb na maticnoj me nezanima....za ovu kaj sam uzeo ima dobru faznu regulaciju i bijelo crna je...i sva sreca pa nema rgb osim na jednom heatsinku..sto mi je ok...gledao sam da je ok ploca i da mi pase na crno bijeli build....a i tak i onak se na rgb plocama valjda da iskljucit rgb osvjetljenje...da imam viska 500 kn narucio bi asrock taichi....
Ma solidna je grafa, po meni najveci nedostatak (kako sam vec i napisao) je sto ima samo 2 god garancije dok vecina drugih (MSI, EVGA, Gigabyte...) daju 3 godine. Zotac npr dolazi isto sa 2 god garancije ali uz registraciju proizvoda na njihovu stranicu u roku od 28 dana nakon kupnje dobijaju se 3 dodatne godine garancije, dakle 5 sve ukupno.
Pa ako ti to nije bitno onda kupuj ne razmisljaj.
Prema naputku korisnika ibme74 upit šaljem ovdje:
Zanima me koju memoriju kupiti za sljedeće komponente:
Trenutno kupljene komponente:
Case: MS Black Widow (jamstvo 12mj)
PS: Corsair CX650M (jamstvo 60mj)
SSD: Samsung 850 PRO 256GB (jamstvo 120mj)
HDD: WD Blue 7200rpm 1TB (jamstvo 24mj)
Memorija: ???
Planirao sam još uzeti (listopad):
PC: AMD Ryzen 5 1600X + neki cooler za njega (prema preporuci)
MBO: prema preporuci
GPU: Nvidia GTX 1070
Unaprijed hvala
LP
Prema naputku korisnika ibme74 upit šaljem ovdje:
Zanima me koju memoriju kupiti za sljedeće komponente:
Trenutno kupljene komponente:
Case: MS Black Widow (jamstvo 12mj)
PS: Corsair CX650M (jamstvo 60mj)
SSD: Samsung 850 PRO 256GB (jamstvo 120mj)
HDD: WD Blue 7200rpm 1TB (jamstvo 24mj)
Memorija: ???
Planirao sam još uzeti (listopad):
PC: AMD Ryzen 5 1600X + neki cooler za njega (prema preporuci)
MBO: prema preporuci
GPU: Nvidia GTX 1070
Unaprijed hvala
LP
Memoriju kupuj kad budeš kupovao i matičnu i procesor jer je u direktnoj vezi s njima
I ne uzimaj 1600X nego obicni 1600, to je jedan te isti procesor samo su na X verziji malo kloknuli proc, to mozes i sam uraditi sa stock coolerom i dovesti ga na razinu 1600X a razliku novaca uloziti u nesto drugo ili staviti u dzep
Memoriju kupuj kad budeš kupovao i matičnu i procesor jer je u direktnoj vezi s njima
Unaprijed isprike ukoliko nisam bio dovoljno jasan.
Komponente uzimam svaki mjesec dio po dio (radi financijskih razloga). Došao sam do dijela kada moram uzeti memoriju (gotovinom) te bi mjesec nakon toga uzeo na rate (MBO+CPU+GPU).
Računalo je predviđeno za gaming + svakodnevno korištenje (web, multimedija) na monitoru benQ xl2411z 24'' 144Hz.
Zato bi mi trebala preporuka za memoriju, kao i MBO s kojima bi dobio odlične performanse sa Ryzen 5 1600x i GTX1070.
Ukoliko sam nešto pogriješio slobodno me ispravite i još jednom unaprijed se zahvaljujem na prijedlozima i savjetima.
LP
Memoriju obavezno kupi zadnju, cisto zbog kompaktibilnosti jer ako ti nesto nebude stimalo da mozes zamjeniti..lp
Bok ekipa,
što mislite o ovoj nadogradnji MB+CPU+RAM kombinacije?
Gigabyte GA-AB350M-Gaming 3 AMD B350 Socket AM4 Mikro ATX motherboard
G.Skill Flare X 16GB (2X8GB) DDR4 3200MHz
Ostale komponente:
Trendsonic full ATX kućište
FSP Gold 750W napajanje
XFX RX 460 2GB
1TB 7200rpm + 128GB SSD
Hvala :)
P.S. znam da je GPU bottleneck, no trenutno su cijene divlje za ikakvu nadogradnju a ne žuri mi se nigdje.
Dobro je sve, grafu ovisno o rezoluciji koju ces uzet, ali ako uspijes naci GTX 1060 6gb ili RX 470/570/480/580. Imao bi super 1080 res. gaming PC.
Možda možeš zaobici 750W Gold napajanje, za bilo koju noviju graficku (osim Vege) ce 500-550W biti dosta, efficiency možeš uzeti i silver/bronze
Dobro je sve, grafu ovisno o rezoluciji koju ces uzet, ali ako uspijes naci GTX 1060 6gb ili RX 470/570/480/580. Imao bi super 1080 res. gaming PC
Trenutno imam Samsung 27'' IPS 1080p 40-72Hz freesync monitor i poprilično sam zadovoljan s njim.
Ne ganjam 144Hz mada sam svjestan razlike.
Zbog freesynca ću vjerojatno ubosti neku 570 ili 580 da bez problema imam 60-70 FPS na max detaljima u budućnosti :)
Hvala!
580 onda, ali da pogledaj malo i polovne jer kakve su cijene coinova za mineanje ne cini se da ce jos skoro past cijena kartica. Tako da jedino ako netko prodaje povoljnije sa garancijom.
Bjezi od Gigabyte b350 ploca sve su banana kvalitet.
Gledaj Asrock/Asus/MSI znaci bilo sta drugo
Pozdrav, može savjet o ovome:
PROCESOR: CPU Intel® Core™ i5-7400 Processor 6M Cache, up to 3.50 GHz
MATIČNA PLOČA: H110 - Socket1151
MEMORIJA: 8GB DDR4 2133MHz
GRAFIČKA KARTICA : RX 550 2GB
HARD DISK : 1 TB 7200.12 3.5"
OPTIČKI UREÐAJ: DVD-RW
KUCIŠTE : crno, Midi ATX
NAPAJANJE: 500W
MREŽNA KARTICA : Onboard Gigabit LAN Network
Hvala
Ak je za gaming mjenjaj grafu. Koje je tocno napajanje u pitanju?
Trebao bi preporuku neke matične AMD AM2 AM3 ploče, kompatibilne za procesor "AMD sempron X2 190", da je DDR3 1600, po mogućnosti SATA III i da ima integriranu grafiku i naravno nejeftiniju moguću.
Ak je za gaming mjenjaj grafu. Koje je tocno napajanje u pitanju?
E to sam vidio na webu http://www.pc1.hr/artikli/prikazi/367468/Ra%C4%8Dunalo-MURA-X-Genius-i5-7400,-8GB,-1TB,-RX-550
Bolje da sam neku sklopim prek ADM-a il nekog drugog shopa?
Naravno, ako si to vec kupio, blago receno bacio si lovu.
Bok ekipa,
Da li bi G.Skill Flare X taj 3200MHz radio punim kapacitetom na toj ploči (B350) ili bi možda bilo bolje na x370?
Također, da, vjerujem da bi se moglo drugo napajanje uzet a za tu razliku možda veći SSD.
Bok ekipa,
Da li bi G.Skill Flare X taj 3200MHz radio punim kapacitetom na toj ploči (B350) ili bi možda bilo bolje na x370?
Također, da, vjerujem da bi se moglo drugo napajanje uzet a za tu razliku možda veći SSD.
Ova ploča podržava 3200MHz, provjerio sam. Čekao sam update BIOS-a kako bi bila podržana ta brzina a znam da Ryzen arhitektura voli brži RAM pa s memorijom više ciljam na future proof.
Naravno, ako si to vec kupio, blago receno bacio si lovu.
Nisam, slučajno naletih na taj oglas :P
Za te 4.000kn rađe ovako nešto:
1 x AMD Ryzen 3 1200, 3.1GHz, 10MB cache, Quad Core, Wraith Stealth, AM4
1 x MSI B350M PRO-VDH, mATX Retail
1 x Crucial DRAM 8GB DDR4 2666 MT/s (PC4-21300) CL19 SR x8 Unbuffered DIMM 288pin
1 x Gigabyte RX 560 OC, 2GB GDDR5, HDMI, DVI
1 x Seagate HDD, 1TB, 7200rpm, SATA 6, 64M
1 x Fortron Hexa+ 400W, 80+
1 x Kućište Sharkoon VS4-S, midi, 1x120mm, USB2.0
Ukupno: 4100,98 kn (-2%=4.018kn)
Besplatno slaganje i dostava
Dakle za istu lovu dobiješ otključani quad core procesor koji bez problema klokaš sa stock coolerom na ovoj matičnoj ploči. (onaj i5 7400 je zaključan)
Ploča ima 4 utora za RAM (nadogradiva do 64GB) i podržava Ryzen 5/7 tako da ti je otvoren put nadogradnjama u budućnosti. (ona H110 ploča ima samo dva utora za RAM, također taman da je CPU i otključan na njoj se ne može klokati)
TAkođer dobijaš i jaču grafu.
Jedino ako možeš još 100kn gore bolje uzeti Fortorn Hyper 500w napajanje koje ima i 2 godine duzu garanciju.
Komp iz potpisa, krepala maticna i sad gledam sto novo uzet. Zadnji put kad sam kupovao AMD nije imao nista zanimljivo pa izbor nije bio pretezak, ali sad vidim da su se dosta popravili s ovim novim Ryzen procesorima pa je odluka teza. Uglavnom nemam neki zacrtani budzet, nego trazim neku srednju-gornju srednju klasu kao sto je nekada i5 2500k bio. Trebao bi znaci combo CPU+MBO+RAM. Maticna ne mora bit nikakva luda, cak mi ni overclockanje nije bitno prema tome da sam 2500k koji je bio vrhunski overclocker zadnjih 6 godina drzao na stock taktu. Takoder me zanima jesu li DDR3 i DDR4 RAM medusobno kompatibilni ili bas moram investirat i u novi RAM. Ako moram zelim 16GB. Hvala unaprijed na pomoci.
Prelazak na novu platformu ti je ok.
Ryzen 3 1200 10MB Cache, maticna B350 odaberi marku koju volis i utopis 16 GB RAM-a DDR4 nazalost, ostalo prodas
Ryzen treba brzi RAM
Komp iz potpisa, krepala maticna i sad gledam sto novo uzet. Zadnji put kad sam kupovao AMD nije imao nista zanimljivo pa izbor nije bio pretezak, ali sad vidim da su se dosta popravili s ovim novim Ryzen procesorima pa je odluka teza. Uglavnom nemam neki zacrtani budzet, nego trazim neku srednju-gornju srednju klasu kao sto je nekada i5 2500k bio. Trebao bi znaci combo CPU+MBO+RAM. Maticna ne mora bit nikakva luda, cak mi ni overclockanje nije bitno prema tome da sam 2500k koji je bio vrhunski overclocker zadnjih 6 godina drzao na stock taktu. Takoder me zanima jesu li DDR3 i DDR4 RAM medusobno kompatibilni ili bas moram investirat i u novi RAM. Ako moram zelim 16GB. Hvala unaprijed na pomoci.
pa ako si zadovoljan s tim 2500k koji je brat bratu kao neki Ryzeni, ja bi na njusci nasao neku polovnu "Z" plocu i amen..lp