Tražin na njuški matičnu socketa 1155, stvarno su precijenjene, ima li netko na forumu kakvu matičnu 1155 viška, za 300kn ?
EDIT: Naša san na ebay za 350kn, al svejedno ako neko ima neka se javi
Tražin na njuški matičnu socketa 1155, stvarno su precijenjene, ima li netko na forumu kakvu matičnu 1155 viška, za 300kn ?
E, a kak je meni? Ja sam tražio rabljenu 1155 thin mini itx :D
netko je bacio link baš za te ploče, navodno nove
pozdrav vidio sam na ekupi sada popust na Ryzen 3 1300X za dobre novce samo me zanima on podrzava overclock i koja maticna najjbolja za njega i da ona podrzava overclock
Uzmi najjeftiniji Ryzen 3 1200 koji nadjes i sam ga klokaj. Za klkokanje ti treba B350 chipset ploca.
Uzmi najjeftiniji Ryzen 3 1200 koji nadjes i sam ga klokaj. Za klkokanje ti treba B350 chipset ploca.
oke hvala samo koja je razlika ta 2 cpu 1200 i 1300x i jel valja ova maticna za 1200 https://www.ekupi.hr/MSI-Main-Board-Desktop-B350--B350-PC-MATE-maticna-ploca-1110809.aspx
oke hvala samo koja je razlika ta 2 cpu 1200 i 1300x i jel valja ova maticna za 1200 https://www.ekupi.hr/MSI-Main-Board-Desktop-B350--B350-PC-MATE-maticna-ploca-1110809.aspx
https://www.adm.hr/product.asp?product=maticna-ploca-asus-prime-b350-plus-s-am4&code=93007ADM jako dobra ploča. Možda i najbolja u tom cijenovnom rangu..
Za quad ryzena uzmes ovu plocu
osjetno jeftinija, ima identicnu 4+2 faznu regulaciju i zakucas ga na 4ghz bez ikakvih problema iako nemas heatsinkovan VRM jer je tako efikasan quad da ti i ne treba cak ni pod OC
Meni stize ova ploca za koji dan i 1200/1600 modeli pa cu pokazati na forumu.
Naravno, ta ploca iznad je bolja SAMO sto ima heatsink na VRM, sve ostalo je 100% identicno.
Za quad ryzena uzmes ovu plocu
https://www.nabava.net/maticne-ploce__140/asus-maticna-ploca-prime-b350m-k-socket-am4-atx-microatx__45955551
osjetno jeftinija, ima identicnu 4+2 faznu regulaciju i zakucas ga na 4ghz bez ikakvih problema iako nemas heatsinkovan VRM jer je tako efikasan quad da ti i ne treba cak ni pod OC
Meni stize ova ploca za koji dan i 1200/1600 modeli pa cu pokazati na forumu.
Naravno, ta ploca iznad je bolja SAMO sto ima heatsink na VRM, sve ostalo je 100% identicno.
a što je s potencijalom za upgrejd na 8/16 rajzen
a što je s potencijalom za upgrejd na 8/16 rajzen
Odlicno pitanje
Buduci da je ovo i dalje prava 4+2 fazna regulacija, sto je i vise nego dovoljna za bilo kakav overclock cak i kod 8c modela (jedini nedostatak je u stvari sto nije heatsinkan VRM) sto se uz montazu jednog venta da direktno puse, rjesi i taj problem iako ja nikad ne bih stavio na entry lvl plocu takvu zvjer od CPU-a
Sto se tice te same faze ona je na vrhunskom nivou po efikasnosti i izdrzljivosti, identicna kao i kod b350 prime ploca, a R3 quad kad je na 1.45V na 4ghz ne opterecuje socket ni vrm nista vise nego 1700 koji bez problema radi.
R3 je veoma veoma veoma efikasan CPU, sto se nije ocekivalo od AMD-a
zanima me jel mi napajanje moc izdrazt ili moram novo uzet ako budem iso overclock
treba mi savjet oko nadogradnje pc-a:
CPU: intel core i5 4460 3.2ghz
MBU: ASRock B85m pro
GPU: gigabyte radeon r9 270x
RAM: ddr3 8gb
PSU: Seasonic 650W
budzet je oko 2400 kn, graficka vjerojatno ide ca pa je to primarno za zamjenit, a sad ako imate nesto bolje savjet je uvijek dobrodosao :)
Grafa definitivno ali cijene su u nebesima. Imas GTX1060 3Gb za oko 2.100kn ili 6GB model za 2.500kn
dali ce uskoro cijene padat, mislim imao bi za dat za tu gtx 1060 ali dal mi se isplati sad uzimat ili bi bilo dobro pricekat
Ja bi ipak cekao ako ti nije hica. Prije ove rudarske ludnice su bile RX480/580 8GB za 2.200kn
pa dobro msm ima rx 580 u instaru za 2.290 tako da nije neka prevelika razlika, a dal mi je onda bolje nesto takvo ili da dam malo vise za neku gtx 1060 s njuskala
Pise u indtaru da je nedostupna, to je ostalo od prije dok su cijene bilo normalne. Nema smisla davati vise za gtx1060 pogotovo rabljenu jer su to grafe iste snage s tim da su RX-ice bolje za DX12
a jbt bas znam ubost vrijeme hahah, problem je sto mi je graficka prakticki prodana i sutra ide ca
ibme nadam se da nisam fulao...dodao sam 140 kn na onu msi koju si mi linkao x370 plus i uzeo od asrocka x370 killer sli...pase mi na crno bijeli build...jedino sto cekam frenda da mi dofura bijelu 3m foliju da rijesim ono crveno cudo na grafi...steta sto nisam nasao bijele rame ali nema veze
Ma nisi fulao, znam kak oej to kad zelis sve sloziti u 1 ili 2 boje :)
citao revjue...kazu da je dobra ploca...mislio carbon pro iligaming 5 ali kombinacija boja mi je uzas...
na ovoj jedino ono veliko k me smeta ali sta ces...cekam da mi jave da dodje pa slagat
citao revjue...kazu da je dobra ploca...mislio carbon pro iligaming 5 ali kombinacija boja mi je uzas...
na ovoj jedino ono veliko k me smeta ali sta ces...cekam da mi jave da dodje pa slagat
Prvo sto pogledam kad kupujem novu maticnu da li je lijepe boje, ako je onda rgb svjetla ipak smo u 2017.
Ako nema rgb svjetla onda je 'pak za nista.
Kako mislis dali valja?