Savjeti o nadogradnji računala izdvojena tema

poruka: 24.623
|
čitano: 4.119.943
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
7 godina
Savjeti o nadogradnji računala

Tražin na njuški matičnu socketa 1155, stvarno su precijenjene, ima li netko na forumu kakvu matičnu 1155 viška, za 300kn ?

EDIT: Naša san na ebay za 350kn, al svejedno ako neko ima neka se javi 

Trust nobody, become the best !
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.8.2017 10:44 (Mr.ddevil).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
Re: Savjeti o nadogradnji računala
Mr.ddevil kaže...

Tražin na njuški matičnu socketa 1155, stvarno su precijenjene, ima li netko na forumu kakvu matičnu 1155 viška, za 300kn ?

EDIT: Naša san na ebay za 350kn, al svejedno ako neko ima neka se javi 

E, a kak je meni? Ja sam tražio rabljenu 1155 thin mini itx :D

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
11 godina

netko je bacio link baš za te ploče, navodno nove

Moj PC  
2 0 hvala 0
7 godina
picajzla0707 kaže...

netko je bacio link baš za te ploče, navodno nove

Ovo sam ja naša na ebayu, meni je retardirano da na njuški idu prodat ploču sa tim socketom za 600kn !!?? 

10 godina

pozdrav vidio sam na ekupi sada popust na Ryzen 3 1300X za dobre novce samo me zanima on podrzava overclock i koja maticna najjbolja za njega i da ona podrzava overclock 

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Uzmi najjeftiniji Ryzen 3 1200 koji nadjes i sam ga klokaj. Za klkokanje ti treba B350 chipset ploca.

10 godina
ibme74 kaže...

Uzmi najjeftiniji Ryzen 3 1200 koji nadjes i sam ga klokaj. Za klkokanje ti treba B350 chipset ploca.

oke hvala samo koja je razlika ta 2 cpu 1200 i 1300x i jel valja ova maticna za 1200 https://www.ekupi.hr/MSI-Main-Board-Desktop-B350--B350-PC-MATE-maticna-ploca-1110809.aspx

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.8.2017 15:24 (Ice45).
11 godina

Nikakva, 1300X je 400MHz klokani 1200. To možeš i sam uraditi a razliku novaca staviti u džep ili uložiti u nešto drugo.

13 godina
Ice45 kaže...
ibme74 kaže...

oke hvala samo koja je razlika ta 2 cpu 1200 i 1300x i jel valja ova maticna za 1200 https://www.ekupi.hr/MSI-Main-Board-Desktop-B350--B350-PC-MATE-maticna-ploca-1110809.aspx

https://www.adm.hr/product.asp?product=maticna-ploca-asus-prime-b350-plus-s-am4&code=93007ADM jako dobra ploča. Možda i najbolja u tom cijenovnom rangu..

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.8.2017 15:41 (mislioc).
12 godina

Za quad ryzena uzmes ovu plocu

https://www.nabava.net/maticne-ploce__140/asus-maticna-ploca-prime-b350m-k-socket-am4-atx-microatx__45955551

osjetno jeftinija, ima identicnu 4+2 faznu regulaciju i zakucas ga na 4ghz bez ikakvih problema iako nemas heatsinkovan VRM jer je tako efikasan quad da ti i ne treba cak ni pod OC

Meni stize ova ploca za koji dan i 1200/1600 modeli pa cu pokazati na forumu.
Naravno, ta ploca iznad je bolja SAMO sto ima heatsink na VRM, sve ostalo je 100% identicno.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
11 godina
chaselol kaže...

Za quad ryzena uzmes ovu plocu

https://www.nabava.net/maticne-ploce__140/asus-maticna-ploca-prime-b350m-k-socket-am4-atx-microatx__45955551

osjetno jeftinija, ima identicnu 4+2 faznu regulaciju i zakucas ga na 4ghz bez ikakvih problema iako nemas heatsinkovan VRM jer je tako efikasan quad da ti i ne treba cak ni pod OC

Meni stize ova ploca za koji dan i 1200/1600 modeli pa cu pokazati na forumu.
Naravno, ta ploca iznad je bolja SAMO sto ima heatsink na VRM, sve ostalo je 100% identicno.

a što je s potencijalom za upgrejd na 8/16 rajzen 

12 godina
picajzla0707 kaže...

a što je s potencijalom za upgrejd na 8/16 rajzen 

Odlicno pitanje 

Buduci da je ovo i dalje prava 4+2 fazna regulacija, sto je i vise nego dovoljna za bilo kakav overclock cak i kod 8c modela (jedini nedostatak je u stvari sto nije heatsinkan VRM) sto se uz montazu jednog venta da direktno puse, rjesi i taj problem iako ja nikad ne bih stavio na entry lvl plocu takvu zvjer od CPU-a

Sto se tice te same faze ona je na vrhunskom nivou po efikasnosti i izdrzljivosti, identicna kao i kod b350 prime ploca, a R3 quad kad je na 1.45V na 4ghz ne opterecuje socket ni vrm nista vise nego 1700 koji bez problema radi.

R3 je veoma veoma veoma efikasan CPU, sto se nije ocekivalo od AMD-a 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
7 godina
Triba mi savjet za neku tipkovnicu, ništa specijalno, cak nije niti za gaming, triba samo imat osvjetljenje tipki, previse radim po noci, u mracnoj prostoriji, iako sam navikao pisati napamet, nekad se iznerviram kada promasim tipku , moze neka najjeftinija sa osvjetljenjem 😊
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
10 godina

zanima me jel mi napajanje moc izdrazt ili moram novo uzet ako budem iso overclock

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Ice45 kaže...

zanima me jel mi napajanje moc izdrazt ili moram novo uzet ako budem iso overclock

13 godina

treba mi savjet oko nadogradnje pc-a:

CPU: intel core i5 4460 3.2ghz
MBU: ASRock B85m pro
GPU: gigabyte radeon r9 270x
RAM: ddr3 8gb
PSU: Seasonic 650W
budzet je oko 2400 kn, graficka vjerojatno ide ca pa je to primarno za zamjenit, a sad ako imate nesto bolje savjet je uvijek dobrodosao :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Grafa definitivno ali cijene su u nebesima. Imas GTX1060 3Gb za oko 2.100kn ili 6GB model za 2.500kn

13 godina

dali ce uskoro cijene padat, mislim imao bi za dat za tu gtx 1060 ali dal mi se isplati sad uzimat ili bi bilo dobro pricekat

11 godina

Ja bi ipak cekao ako ti nije hica. Prije ove rudarske ludnice su bile RX480/580 8GB za 2.200kn

13 godina

pa dobro msm ima rx 580 u instaru za 2.290 tako da nije neka prevelika razlika, a dal mi je onda bolje nesto takvo ili da dam malo vise za neku gtx 1060 s njuskala

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Pise u indtaru da je nedostupna, to je ostalo od prije dok su cijene bilo normalne. Nema smisla davati vise za gtx1060 pogotovo rabljenu jer su to grafe iste snage s tim da su RX-ice bolje za DX12 

13 godina

a jbt bas znam ubost vrijeme hahah, problem je sto mi je graficka prakticki prodana i sutra ide ca 

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
club_racer kaže...

a jbt bas znam ubost vrijeme hahah, problem je sto mi je graficka prakticki prodana i sutra ide ca 

Imaš ovu GTX1060 6Gb za 2.200kn ako ti ne smeta što ima samo 2 godine garancije

klik

12 godina

ibme nadam se da nisam fulao...dodao sam 140 kn na onu msi koju si mi linkao x370 plus i uzeo od asrocka x370 killer sli...pase mi na crno bijeli build...jedino sto cekam frenda da mi dofura bijelu 3m foliju da rijesim ono crveno cudo na grafi...steta sto nisam nasao bijele rame ali nema veze

razorblade
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Ma nisi fulao, znam kak oej to kad zelis sve sloziti u 1 ili 2 boje :)

12 godina

citao revjue...kazu da je dobra ploca...mislio carbon pro iligaming 5 ali kombinacija boja mi je uzas...

na ovoj jedino ono veliko k me smeta ali sta ces...cekam da mi jave da dodje pa slagat

razorblade
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
mariolla79 kaže...

citao revjue...kazu da je dobra ploca...mislio carbon pro iligaming 5 ali kombinacija boja mi je uzas...

na ovoj jedino ono veliko k me smeta ali sta ces...cekam da mi jave da dodje pa slagat

Prvo sto pogledam kad kupujem novu maticnu da li je lijepe boje, ako je onda rgb svjetla ipak smo u 2017.

Ako nema rgb svjetla onda je 'pak za nista.

everyday i'm shuffling...
13 godina
Dalo valja taj inno3d msm dal je provjereno?
11 godina
club_racer kaže...
Dalo valja taj inno3d msm dal je provjereno?

Kako mislis dali valja?

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice