Savjeti o nadogradnji računala izdvojena tema

poruka: 24.769
|
čitano: 4.223.552
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
14 godina
Savjeti o nadogradnji računala

Ima li ovako nešto kupit kod nas: https://www.overclockers.co.uk/media/image/thumbnail/CM156BX_56410_800x800.jpg . Treba mi za spojit 3 ventilatora, a na mojoj matičnoj ima mista samo za jedan

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Savjeti o nadogradnji računala
15 godina
neaktivan

Bok, trebao bih neki jaci cooler od ovog stock Amd-ovog za phenom II X4 925. Overclockao sam s 2.8 na 3.36 GHz, ali ne smijem dalje jer na stres testu dode na 62 stupnja sto je granica kako navodi amd. Imate li kakvu preporuku?

Edit: skonto sam da postoji vec tema za coolere pa se ispricavam. Tamo cu pitati.

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.6.2016 14:52 (Jakic007).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
buterino kaže...

Ima li ovako nešto kupit kod nas: https://www.overclockers.co.uk/media/image/thumbnail/CM156BX_56410_800x800.jpg . Treba mi za spojit 3 ventilatora, a na mojoj matičnoj ima mista samo za jedan

https://www.links.hr/hr/kabel-arctic-pwm-za-ventilatore-050912152

11 godina
neaktivan

Moze preporuka za novi proc?Moze i intel i AMD...cijena je jos neodredena...od 1000 do oko 1500

Trenutno:
AMD fx 4100
AMD radeon hd 7950 vapor x
6 gb ram

0 0 hvala 0
11 godina
14 godina
neaktivan

Imam staru mbo gigabyte-p35-ds3 i intel tm2 q8400.

Pošto bi nadograđivao dio po dio zbg fin. razloga, pitanje: dali ide npr proc i5 na tu mbo? Ili, druga varijanta, nova mbo, npr neka s1151, dali na nju mogu staviti q8400?

PROTIV

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Ništa od toga. Moraš kupit zajedno mbo i cpu. Sakupi više novaca i kupi čim više dijelova od jednom.

01101100011101010110101101100001
8 godina
neaktivan

pozdrav :) evo ovako imam gtx 960 4gb windforce amd fx 4130 8 gb rama itd rezolucija 1900 x 1080.. zelio bi zamjenit porcesor rame maticnu pa evo slozio sam nesto pa bi zelio da mi date savjet ili bi mi dobro dolso vase misljenje 

UZEO BI :KINGSTON 2x8gb ddr4

cpu i5 6600 3.30 hz 

msi bi50m mortar 

to bi me kostalo 2900 kn 

imao sam problema pri igranju bf4 velik drop fpsa na high postavkama nap. pa ja mislim da je to do starijge proca koji je gore naveden

sad izlazi bf1 pa me strah kak ce to radit posto mi bf4 dropa a igra stara 3 godine xD molim za vase misljenje , hvala.

0 0 hvala 0
11 godina
turista kaže...

Imam staru mbo gigabyte-p35-ds3 i intel tm2 q8400.

Pošto bi nadograđivao dio po dio zbg fin. razloga, pitanje: dali ide npr proc i5 na tu mbo? Ili, druga varijanta, nova mbo, npr neka s1151, dali na nju mogu staviti q8400?

luka123456780 kaže...

Ništa od toga. Moraš kupit zajedno mbo i cpu. Sakupi više novaca i kupi čim više dijelova od jednom.

a pošto ima i ddr2 ram, onda treba odjednom matična+proc i rami zajedno, nema drugog nego skupljat i to troje odjednom

pa onda se takvu investiciju ne isplati riskirati na nekom pretpotopnom napajanju i eto ti još troška

11 godina
neaktivan
Kolik je taj bolji od AMD fx 8320E...
I ako uzmem tu intel i5 tebam li nesto inatalirati...ili samo stavim i palim komp
13 godina
neaktivan

Imam matičnu ASRock G41C-GS na kojoj je stavljena memorija Transcend JM1333KLN-4GB.

Da li ima smisla dodati još 4GB?

Hoće li biti problema ako stavim ovaj ram

https://www.links.hr/hr/memorija-pc-10600-4-gb-g-skill-f3-10600cl9s-4gbnt-ddr3-1333mhz-051210166

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
dRoID kaže...

Imam matičnu ASRock G41C-GS na kojoj je stavljena memorija Transcend JM1333KLN-4GB.

https://www.links.hr/hr/memorija-pc-10600-4-gb-g-skill-f3-10600cl9s-4gbnt-ddr3-1333mhz-051210166

Možeš stavit dva modula od po 4gige ddr3 rama samo ne vidim baš smisla u tome pošto ti je cpu slabašni dual core.

13 godina
neaktivan
nicky.sl kaže...
dRoID kaže...

Možeš stavit dva modula od po 4gige ddr3 rama samo ne vidim baš smisla u tome pošto ti je cpu slabašni dual core.

Njega će zaminiti Q9300

9 godina
neaktivan

Pozz dakle zelim nadogradit pc,pc je slab ima integriranu graficku,pa zelim kupit neku graficku jer igre ko cs go i te slabije pokrece na low oko 40fps-a dakle zelim nadogradit komp samo da igram u boljoj rezoluciji sa vise fps-a :)

Specifikacije PC-a Procesor:Intel Celeron G540 2,50GHz

Ram    :4 gb ddr3

graficka : Intel HD Graphics     

Parkour is life

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan

Pozdrav,

Trebao bih savjet za nadogradnju računala s novijim komponentama (AMD).

Trenutačna konfiguracija:

CPU: AMD Phenom II X4 955

RAM: 8 GB DDR3

Matična: Gigabyte Technology Co. Ltd. GA-990XA-UD3 (Socket M2)

Grafička: ATI AMD Radeon HD 6900 Series 

HD: Western Digital WDC WD1002FAEX-00Y9A0 ATA Device (1 Tb)

Mijenjao bih procesor i matičnu (za početak, komp je star 5 godina) uz dodatak SSD. Rasplolažem s 2500 kn.

0 0 hvala 0
11 godina

Ako mislis i dalje AMD sistem onda maticnu nemoras mjenjati. A za proc možeš FX 8300 koji je ispod 1000kn, ako neces clockati onda si uzmi 8350, to je isti procesor ali tvornicki na vecem clocku. SSD ti je dovoljan 120gb za sistem i programe, ostalo daj za bolju graficku ako planiraš gameat.

FX 8300 978kn - https://www.hgshop.hr/artikl.aspx?lid=203601

SSD 120gb 300kn - http://www.centro.hr/ssd-ad-120gb-sp550.aspx

Battlelog: D3lBoy-00
8 godina
neaktivan

Pozdrav ekipa, treba mi pomoc, dosla je konfiguracija i sve sam slozio.. Ali me muci temperatura procesora koja je pri prvom paljenju compa dosla na 90°C dok sam instalirao windowse(temp sam vidio u BIOS-u), pa sam se prepao i iskljucio comp odmah nakon instalacije.. Spojio sam sve kako pise, samo me buni hocu li pumpu ukljuciti na cpu_opt ili w_pump?? Jer nisam dojma da pumpa radi kad sam je prvi put ukljucio u w_pump pin. Ventovi su normalno radili(sva 4 spojena u cpu_fan). Mat je asus maximus hero VIII, a vodeno je arctic liquid freezer 240. Gore me buni jer u knjizicama od maticne i vodenog ne pise gdje trebam ukljuciti pumpu koja je na procesoru,a ovo mi je prvi put da montiram vodeno. Gleao sam videa po youtubeu i recenzije i negdje pise da ide na cpu_opt, a negdje na w_pump.. Pa mi vise nije nista jasno.. Sorry na romanu, ali muci me ta temperatura pa eto ako moze pomoc ako ima iskustva sa arctic liquid-om :)) 

0 0 hvala 0
12 godina

@MV1112-Dobrodosao na forum.

Na tvom mjestu bi sacuvao sve osim grafe i proca, to prodas i imas veci budjet za grafu FX83xx, ssd za main disk te novo napajanje/kuciste po potrebi.

btw; napisi koje PSU imas i kakvo hladjenje za proc i ostalo...

coffe,coffe,coffe.....
Poruka je uređivana zadnji put sri 15.6.2016 20:03 (metallic).
13 godina

Frend mi ima Core 2 Quad Q9505 2.8 GHz i kupio bi si novu graficku, a ja nemam pojma kaj da mu preporucim s obzirom da nemam pojma koliko je jak taj proc danas.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
malac 365 kaže...

Pozdrav ekipa, treba mi pomoc, dosla je konfiguracija i sve sam slozio.. Ali me muci temperatura procesora koja je pri prvom paljenju compa dosla na 90°C dok sam instalirao windowse(temp sam vidio u BIOS-u), pa sam se prepao i iskljucio comp odmah nakon instalacije.. Spojio sam sve kako pise, samo me buni hocu li pumpu ukljuciti na cpu_opt ili w_pump?? Jer nisam dojma da pumpa radi kad sam je prvi put ukljucio u w_pump pin. Ventovi su normalno radili(sva 4 spojena u cpu_fan). Mat je asus maximus hero VIII, a vodeno je arctic liquid freezer 240. Gore me buni jer u knjizicama od maticne i vodenog ne pise gdje trebam ukljuciti pumpu koja je na procesoru,a ovo mi je prvi put da montiram vodeno. Gleao sam videa po youtubeu i recenzije i negdje pise da ide na cpu_opt, a negdje na w_pump.. Pa mi vise nije nista jasno.. Sorry na romanu, ali muci me ta temperatura pa eto ako moze pomoc ako ima iskustva sa arctic liquid-om :)) 

Imao isti problem sa articom, pumpa bi trebala ici na bilo koji case fan na maticnoj. Uvijek ima neke tvornicke greske. Probaj samo artica istestirati bez ostalih komponenata da vidis jer pumpa uopce radi. Ako ne radi nosi na reklamaciju. U tvom slucaju pumpu spajas na w_pump pin

Probaj pa javi sta se dogada

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
16 godina
systemize_lp kaže...

Frend mi ima Core 2 Quad Q9505 2.8 GHz i kupio bi si novu graficku, a ja nemam pojma kaj da mu preporucim s obzirom da nemam pojma koliko je jak taj proc danas.

Neka radeonka r7 360/370 jace od toga tesko.

Bilo bi pozeljno da clocka taj procesor barem na 3.6ghz

Koje napajanje ima? 

13 godina

Kupio je komp u Konzumu, jel ti moram više govorit? :D

Tak sam si i mislio, iako sam se ponadao da će možda moći potegnut do 380, jer ne znam osobno koliko mu se isplati ici na 370 kad ionako igra Smite,LoL i CS u 90% slučajeva.

16 godina

Onda neka gtx 750ti nista jace od toga jer je vjerojatno napajanje banana

Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
Patrick_cro kaže...

A ako izvadimo napajanje iz jednadžbe i gledamo samo bottleneck procesora do kud bi se mogao rastegnut?

16 godina
systemize_lp kaže...
Patrick_cro kaže...

A ako izvadimo napajanje iz jednadžbe i gledamo samo bottleneck procesora do kud bi se mogao rastegnut?

Onda do radeonke 370 max, ja nebih isao na vise od toga,s tim da procesor overclockira cim vise 

8 godina
neaktivan

PSU imam Enermax naxn 500W. Što se tiče matične susjedu je lupio grom, pa mi izgorila mrežna i kopm se više neda ugasiti normalno, več ga moram ručno gasiti ( zato bi vjerojatno uzeo novu). Grafičku mijenam kada izađu nove u 7 mjesecu.

10 godina
odjavljen

Pozdrav, je li moguće zamijeniti AMD R4 graphics u laptopu koju sad imam, za neku nvidia grafičku karticu ili mora opet biti amd?

Zemlja je kuća slika, a srce čovjeka je riznica prizora života koji poput slika prolaze ljudskom sviješću, te čovjek živi i pati poput glumca, a uči poput gledatelja.

0 0 hvala 0
16 godina

ne mozes mijenjati grafu na tom laptopu jer je to integrirana grafa na cpu. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice