Q: konfa do 3000, internet i media player

poruka: 16
|
čitano: 3.562
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

molio bih mišljenje. složio bih si nekakav kompjuter za internet i htpc. atom bi mogao biti jednostavnije rješenje, ali kako sam do sada imao netbook sa atomom, neke stvari su bile skoro pa nemoguće.

pa sam posložio ovo:

Procesor s1156 Core i3 540 3.067GHz (4MB, Clarkdale, 73W, Cooling Fan) box
Matična ploča s1156 Zotac H55-ITX WiFi, MB, DDR3, PCIEX16
Memorija DDR3 1600MHz 4GB (2x2GB) Corsair, CMX4GX3M2A1600C9
Kućište Linkworld 920-01C-C2121 Mini ITX Black Sliver
SONY Optiarc slim nb AD-7670S Slot In S

hard ide 320gb sata, klasični 3,5", tipkovnica/miš bežična. povremeno bih još spajao usb tv tuner.

sada mi je samo pitanje da li sve ovo gore nabrojano može pogurati ovo napajanje od 150W?

ne bih htio stavljati to u neko veće kučište, midi tower ili slično, ali ako ne ide drugačije... :-(

hvala!

Ne svađaj se sa glupljim od sebe; nikada nećeš pobijediti.

0 0 hvala 0
16 godina

Znaci cijela konfa bez hdd-a?

• AMD Athlon II x2 250 3.0GHz
  • 2GB Corsair 1333MHz RAM
  • ATI Radeon HD4290 (integrirana)
  • ASRock 890GM Pro3
  • DVD Pržač LG
  • Linkworld MicroATX kućište
  • Fortron 300W MicroATX napajanje
  • Xilence Silver Tim term.pasta (AMD originalna je smeće)

Protis : 1.933Kn

• Scythe Shuriken BIG 14cm
  • Sharkoon Silent Eagle 80mm

Links : 313Kn

Imam 1000 postova! | MW2: N'Dorphin | Klan : [N]Team | UMP45 Red Dot - PP2000 Red Dot | Predator/Cobra/Apache | Merry Christmas and happy New Year!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

hard imam, njega ne ne tebam kupovati.

što se tvog prijedloga tiče-ne bih uzimao amd. i želim upravo izbjeći mini, midi i ostala tower kučišta. ono što sam nabrojao je skoro pa definitivna shoping lista, ali me frka da se ne desi da je ovo napajanje od kučišta preslabo.

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.12.2010 15:20 (viking.software).

1 0 hvala 0
15 godina

Evo jedna solidna sa mišem i tipkovnicom

Moj PC  
2 0 hvala 2
15 godina
neaktivan

da, neloš odabir, ali kako sam već napisao 8ax-u, ne bih amd. a ono napisano u prvom postu je više manje krajnji odabir. matična je podložna zamjeni za npr. gigabyte h55m-usb3, procesor u svakom slučaju i3 (530,540,550, ovisi što je dostupno, ali mislim da je 540 optimum). a malo kučište je primarno. dakle, obadvije sugestije za konfe su ok, ali i jedna i druga traže pravi tower (mini,midi). a to želim u svakom slučaju izbjeći.

znači, pitanje mi je i dalje da li ono kučište od linkworlda sa 150w može sve to pogurati ili ne?

btw, thx za konfu!

0 0 hvala 0
15 godina
RE: Q: konfa do 3000, internet i media player
viking.software kaže...

da, neloš odabir, ali kako sam već napisao 8ax-u, ne bih amd. a ono napisano u prvom postu je više manje krajnji odabir. matična je podložna zamjeni za npr. gigabyte h55m-usb3, procesor u svakom slučaju i3 (530,540,550, ovisi što je dostupno, ali mislim da je 540 optimum). a malo kučište je primarno. dakle, obadvije sugestije za konfe su ok, ali i jedna i druga traže pravi tower (mini,midi). a to želim u svakom slučaju izbjeći.

znači, pitanje mi je i dalje da li ono kučište od linkworlda sa 150w može sve to pogurati ili ne?

btw, thx za konfu!

Neznam zakaj hoces bas intel...

Stavil sam ti odlican 4-jezgreni procesor..

A ono kuciste nemoj uzimat jer 150W ne moze to pogurati, jedino ako uzmeš novo napajanje...{#}

15 godina
neaktivan

gle, cijeli život imam samo intelove procesore. sa amd-om valjda nisam radio ni kod nekog drugoga.

ove tvoje komponente su ok izbor, to sam i napisao, ali, opet se svodi na to da moram uzeti mini/midi tower kojeg ne znam gdje i kako postaviti. zato _pokušavam_ nešto spojiti da mi bude htpc ali u što manjem kućištu. s druge strane, 4jezgreni proc mi za ovu svrhu zbilja ne teba. čak nije pitanje novaca nego potrebe. tj. ne-potrebe. u međuvremenu kako tražim i ne nalazim ništa od kučišta što bi mi pasalo, sve sam bliži soluciji odustajanja od i3 procesora i uzeti nešto od gotovih računala sa dual atomom ili početi slagati na ploči sa atomom pa ga na kraju utrpati u ono prvo kučište. na žalost, za njega ne postoji posebno napajanje.

0 0 hvala 0
15 godina
viking.software kaže...

gle, cijeli život imam samo intelove procesore. sa amd-om valjda nisam radio ni kod nekog drugoga.

ove tvoje komponente su ok izbor, to sam i napisao, ali, opet se svodi na to da moram uzeti mini/midi tower kojeg ne znam gdje i kako postaviti. zato _pokušavam_ nešto spojiti da mi bude htpc ali u što manjem kućištu. s druge strane, 4jezgreni proc mi za ovu svrhu zbilja ne teba. čak nije pitanje novaca nego potrebe. tj. ne-potrebe. u međuvremenu kako tražim i ne nalazim ništa od kučišta što bi mi pasalo, sve sam bliži soluciji odustajanja od i3 procesora i uzeti nešto od gotovih računala sa dual atomom ili početi slagati na ploči sa atomom pa ga na kraju utrpati u ono prvo kučište. na žalost, za njega ne postoji posebno napajanje.

Veliš da tražiš midi tower...

Pa ovaj V4 u mojoj konfi je midle tower...

15 godina
neaktivan

ne, tražim itx kučište. a ako ne uspijem naći takvo što, a da ne košta milju kuna, onda tek dolazi u obzir kakav mini ili desktop.

0 0 hvala 0
17 godina
viking.software kaže...

Kakve to veze ima ak nisi nikad koristil AMD, ak moš za istu cijenu dobit X4 procesor a ne moze se rec da ne valja upravo suprotno jer taj i3 je jednostavno debelo preskup.{#} Dodatne dvije jezgre su itekak prednost u samom radu Windowsa, i inace tu nema dileme nikakve kaj god radiš dodatne dvije jezgre su prednost uvijek.{#}

15 godina
neaktivan

da, ali za to što mi treba, 4jezgreni procesor je overkill. s druge strane, iskreno, nemam pojma da li za amd-ove procesore trebaju driveri (i koji) za čipsete, nemam pojma kakva je klasifikacija i koji su procesori jači/slabiji po imenima.... a da ne govorim da je podrška za linux klimava, a nigdje nisam napisao da ću koristiti winsowse! ;-)

sad već postajem sam sebi dosadan sa ponavljanjem, svi ovi prijedlozi završavaju u toweru. a to mi je zadnja od zadnjih solucija. zato sam i uzeo matičnu sa integriranom grafičkom, da sve stane u što manje kućište.

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
rambox kaže...
viking.software kaže...

Kakve to veze ima ak nisi nikad koristil AMD, ak moš za istu cijenu dobit X4 procesor a ne moze se rec da ne valja upravo suprotno jer taj i3 je jednostavno debelo preskup.{#} Dodatne dvije jezgre su itekak prednost u samom radu Windowsa, i inace tu nema dileme nikakve kaj god radiš dodatne dvije jezgre su prednost uvijek.{#}

pa i nisu bas uvijek. ako ce comp koristiti kao htpc onda te jezgre nikad nece iskoristiti tj. filmovi ce mu se jednako dobro vrtiti na 2,4,6...jezgri a i3 530 ima 72W TDP dok je kod athlona x4 620 TDP 95W sto je za HTPC sa slabim napajanjem velika razlika. da ne govorim da ce nadolazeci sandy bridge i3 procesor imati 35W TDP. ako ti mislis da je za HTPC bolji x6 sa 140W TDP-om od dualca sa 35W TDPom, krivo mislis.

15 godina
protjeran
viking.software kaže...

ne, tražim itx kučište. a ako ne uspijem naći takvo što, a da ne košta milju kuna, onda tek dolazi u obzir kakav mini ili desktop.

odi na stranicu www.caseking.de i tamo potrazi kuciste koje te zanima. onda trazi ko ce ti to donijeti jer je dostava do slovenije 18 EUR a u hrvatsku ne dostavljaju :).

ja nisam mogao odoliti ovom kucistu:

http://www.caseking.de/shop/catalog/popup_image.php?pID=15427imgID=0

pa sam se potrudio i sad mi ukrasava dnevni boravak.

16 godina
Pogledaj na Asrockovoj stranici mini-pc, ja imam ION330HT i odličan je kao HTPC, a ima i jačih sa čak i7
Volim jabuke :)
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
power_user kaže...
Pogledaj na Asrockovoj stranici mini-pc, ja imam ION330HT i odličan je kao HTPC, a ima i jačih sa čak i7

Za orjentaciju tu su ti cjene iz Protisa. xDinchx ti je recenzirao jednog.

15 godina
neaktivan
Commodore kaže...
viking.software kaže...

odi na stranicu www.caseking.de i tamo potrazi kuciste koje te zanima. onda trazi ko ce ti to donijeti jer je dostava do slovenije 18 EUR a u hrvatsku ne dostavljaju :).

ja nisam mogao odoliti ovom kucistu:

http://www.caseking.de/shop/catalog/popup_image.php?pID=15427imgID=0

pa sam se potrudio i sad mi ukrasava dnevni boravak.

ovo je nešto poput onog mog prvotnog linkworlda, ali, tamo je napajanje problem. jedino što sam kod nas našao, a da prolazi je thermaltakeov "element q". viši je od zamišljenog, ali ima nešto jače napajanje i dozvoljava jednu karticu za eventualno proširenje (grafika, tv...)

power_user kaže...

ja pola dana tražim nešto ovakvo, čak je u današnjem pcchipu izašlo nešto slično, i ne nalazim. jedino što sam naletio je asusov revo, W7HP 64bit, atom d525, 2gb rama (ali se relativno lako rastavlja, ali i gubi garancija ako se sam želi dodati memorija). no, to je otprilike to što mi treba. plus windowsi koje najvjerojatnije nebih ni koristio. je da bih bio sretniji sa kakvim "pravim" procesorom, ali za htpc i net bi ovo trebalo šljakati.

mario.L_hr kaže...
power_user kaže...

Za orjentaciju tu su ti cjene iz Protisa. xDinchx ti je recenzirao jednog.

upravo gledam i počinjem kombinirati. a sad ću pokušati naći tu recenziju što spominješ.

THX!!

PS: našao topic, pročitao i sad sam još više u nedoumici. skoro pa identična stvar kao i acer revo 3700, samo je ovdje lakše dodati memoriju i pretpostavljam zamjeniti hard. u svakom slučaju sam bliži ovakvom rješenju nego sklapanju od nule. vidjet ću još malo... već sam laganini lud...

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.12.2010 0:08 (viking.software).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice