Pakleni stroj - hoće li ići kak sam zamislio

poruka: 28
|
čitano: 3.029
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Evo što sam ja sebi zamislio, a molio bih forumaše s iskustvom da mi potvrde ili opovrgnu hoće li to tako ići:

Gigabyte EX38-DQ6

Intel Q6600 , 4x2.4GHz s namontiranim ZALMAN CNPS9700 NT

2×2GB PC6400 SuperTalent, T800UX2GC4, 800MHz

2× RADEON HD3870x2

Plan je :

kloknuti proc na 3.4GHz ili više (hoće to ići s navedenim hladnjakom)

klonuti memoriju na 1.1 GHz - procitah negdje da spomenuta mem. ide na 1ghz s cl4, a na 1,15Ghz sa cl5 naravno s povišenom voltažom.

I najvaznije ostvariti CrossfireX polje s 4gpu... navodno će to ići na toj ploči (obje PCIE imaju propusnost 16x)

Znam da s pločom, procesorom i memorijom ne mogu pogriješiti, ali mi najviše nepoznanica predstavlja taj crosfirex.

hoće li to ići?

Ak prolazi, kupujem, a onda... tko je kraalj! Što Duke Nukem veli: Come get some!

It may be that your whole purpose in life is simply to serve as a warning to others!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Pakleni stroj - hoće li ići kak sam zamislio

samo malo želiš crossfire HD3870 X2
ah joj dječice moja mala kako da ti to blago kažem.Pa mislim da nema blažeg od ovog (dvije grafičke ti ne znače bolje performanse jer večina igara (preko 85%) ne podržava SLI ili Crossfire a da klokneš procesor na toliko ti isto ne preporučam jer ti može riknut zato jer je jako velika razlika između 2.4GHz I 3.4GHZ
i ako ti ne nekim (ČUDOM) optereti odma u ve-mil (ili gdje god ) po novi .
ali ja ipak mam bolju konfu tvoju pojedem za doručak,ručak i večeru :)

kao što kažu u jednom filmu "who`s  the bitch now"

Poruka je uređivana zadnji put pet 21.3.2008 17:52 (unknown).
17 godina
neaktivan

umjesto quada uzmi e8400...

jednostavno, bolji je... lakse se da klokati, a danas nijedna igra ne koristi 4 jezgre...

i kaj ce ti 3870 x2 u crossfireu???

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

3870 x2 u crossfire?!?!?!?!

Lol kupi bolje Ultru...

Ne znam dal ce uspjet na 3.4 ghz Izlanuo se

0 0 hvala 0
17 godina

@nepoznanica:

Ne upitah koliko i koje igrice što podržavaju ili ne podržavaju, niti čiji je komp bolji (imaš temu za to pa se tamo hvali), već koje su konkretne prepreke u ostvarivanju planova koje sam zamislio sa spomenutim komponentama.

Uglavnom, tvrdiš da je 3.4Ghz previše, ok primljeno na znanje. Je li to iz iskustva?

EDIT:

@ostali

što je s crossfirex na spomenutoj ploči? općenito je li itko slično što već sklapao?

I dajte oladite s bolje ti je ovo bolje ti je ono i koji će ti to... spameri!

znam ja dobro što meni treba, a ovo sam zamislio kao jednu varijantu te još jednom molim one koji imaju osobna iskustva s nekom ili svim spomenutim komponentama da kažu svoje mišljenje... thx

It may be that your whole purpose in life is simply to serve as a warning to others!!
Poruka je uređivana zadnji put pet 21.3.2008 18:29 (LupusInFabula).
17 godina

ATI CrossFireX™ is the ultimate multi-GPU performance gaming platform. Enabling game-dominating power, ATI CrossFireX technology enables two or more discrete graphics processors to work together to improve system performance. For The Ultimate Visual Experience™, be sure to select ATI CrossFireX ready motherboards for AMD and Intel® processors and multiple ATI Radeon™ HD graphics cards.

ATI CrossFireX technology allows you to expand your system’s graphics capabilities. It allows you the ability to scale your system’s graphics horsepower as you need it, supporting up to four ATI Radeon™ HD graphics cards, making this the most scalable gaming platform ever.

jedini ti problem predstavlja overclocing jer to ti nije preporučljivo toliko joj dignut takt možeš recimo na 2,66 ili 2,7GHz

Poruka je uređivana zadnji put pet 21.3.2008 18:37 (unknown).
17 godina
neaktivan

Hladnjak je loš izbor za quad i overclocking. ThermalRight Ultra 120 extreme bi bio najbolji izbor + 120mm vent.

Q6600 ako misliš uzeti, onda pazi da je G0 revizija. OC-at se da svakako, jedno 3.6GHz bi bilo moguce 24/7 ako znaš što radiš.

Di si tu memu našao?  2GB keksi idu lošije nego 1GB, pa bi nešto malo preko 1000MHz bilo realno za ocekivati.

CFX ti ne bih preporucio, jer mislim da još nema funkcionalnih drivera...a i kada dođu, pitanje je na što ce to izgledati. Jedna 3870x2 ti je cist dost.

Koji PSU misliš uzeti?

P35 DS3P, E6700, 2x1Gb ZuperTalent C4 OC, Club3D 8800GT, barica 320GB+500GB, Raidmax Scorpio big tower, SilverStone Strider ST75F, BenQ FP93GX, Canon pixma 4300

17 godina
neaktivan
natan13 kaže...

3870 x2 u crossfire?!?!?!?!

Lol kupi bolje Ultru...

Ne znam dal ce uspjet na 3.4 ghz Izlanuo se

wtf???

pa ta radeonka je bolja od ultre... puno brza i sve to...

http://bp1.blogger.com/_veswGS4uNJQ/R8qDw-X6HhI/AAAAAAAAB7Y/J1IEFfc_7SE/s1600-h/08_result.png
17 godina

Hvala na postu Gilbert.

Memorija... radi se o 2×(kit od 2×1GB) malo neprecizno napisah. ima je u ADM. Q6600 je baš stepping G0, vodio sam računa o tome. Kažeš da bi 9×400fsb moglo ići stabilno?! PSU bi moralo biti oko 1KW, jer kloknuti CPU i 4×GPU u full loadu bi žderale vjerojatno oko cca 850W!! BTW, gdje mogu naći taj hladnjak za cpu?

Ima li potvrde o CFX na GB X38 DQ6? Kažeš jedna X2 je dovoljna? Slažem se, ali kasnije ću sigurno ubosti i drugu (100%, ako ne i odmah - dok sam pri lovi), pa želim biti siguran hoću li to zaista i moći na toj ploči!

17 godina
neaktivan

Memorija...znaci 2x1Gb...takvu imam i ja...max je malko preko 1100MHz s 2.2V. Više je nerealno ocekivati, eventualno ako ti se zalome D9 GHM...onda i 1200+MHz uz veci napon.

3.6GHz bi mogao izvuci, doticni idu i na 4GHz+ ali uz veliki napon. 3.6GHz bi bila granica dobrog ukusa i temperatura.

Hladnjak imaš tu

I za CFX ti ne bih trebalo KW napajanje, OVO bi ti bilo i više nego dosta. X38 DQ6 je solidna ploca, možeš također pogledati ovu ili ako malo pricekaš da dođe -> ASUS  Rampage Formula

I da, CFX radi na svakoj CF ploci, samo X38 i X48 imaju 16X propusnost oba slota. Nadolazeci P45 ce isto podržavati 16X+16X CF. :)

P35 DS3P, E6700, 2x1Gb ZuperTalent C4 OC, Club3D 8800GT, barica 320GB+500GB, Raidmax Scorpio big tower, SilverStone Strider ST75F, BenQ FP93GX, Canon pixma 4300

17 godina
Gilbert kaže...

Memorija...znaci 2x1Gb...takvu imam i ja...max je malko preko 1100MHz s 2.2V. Više je nerealno ocekivati, eventualno ako ti se zalome D9 GHM...onda i 1200+MHz uz veci napon.

3.6GHz bi mogao izvuci, doticni idu i na 4GHz+ ali uz veliki napon. 3.6GHz bi bila granica dobrog ukusa i temperatura.

Hladnjak imaš tu

I za CFX ti ne bih trebalo KW napajanje, OVO bi ti bilo i više nego dosta. X38 DQ6 je solidna ploca, možeš također pogledati ovu ili ako malo pricekaš da dođe -> ASUS  Rampage Formula

I da, CFX radi na svakoj CF ploci, samo X38 i X48 imaju 16X propusnost oba slota. Nadolazeci P45 ce isto podržavati 16X+16X CF. :)

http://www.hgspot.hr/opis.aspx?ID=31746  ta mu je ipak bolja koju si mu ti predložio ako želi trostruki crossfire.
17 godina
neaktivan
unknown kaže...

http://www.hgspot.hr/opis.aspx?ID=31746  ta mu je ipak bolja koju si mu ti predložio ako želi trostruki crossfire.
 Vidim da niti ne citaš, niti ne znaš. 3 way CF na x38? Belji se

Također sam zaboravio naglasiti da u slucaju dodavanja druge graficke kartice, potrošnja se ne povecava 2x vec manje. Tako da bi taj CFX vuklo i kvalitetno 550/600W napajanje. Navedeni Zeus je ubiti serversko napajanje, to znaci da bez problema ga možeš opteretiti 24/7.

Ispravak:

Neki tip kloknuo q6600 na 3.4 gHz

Sry pogrijesio sam ali nisam siguran bas za crossfire sa 4 gpu..

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
natan13 kaže...

Ispravak:

Neki tip kloknuo q6600 na 3.4 gHz

Sry pogrijesio sam ali nisam siguran bas za crossfire sa 4 gpu..

Ma da, neki tip veliš...i to na 3.4GHz...ajme koji rez :D

Razer ga je OC na 4.5GHz (na zrak) - Link

Ja sam Q6600 gurnuo do 3.6 na X38DQ6, ali ne preporučam to, naravno. Ja ga držim na 2.4 :)

"ah joj dječice moja mala kako da ti to blago kažem.Pa mislim da nema blažeg od ovog (dvije grafičke ti ne znače bolje performanse jer večina igara (preko 85%) ne podržava SLI ili Crossfire"

Ovo je potpuno netočno. Performanse su od 40-80% bolje (umjesto teoretskih 100%, što je i nemoguće). Ali mislim da je malo ludo uzimati to sada, tek nekoliko mjeseci prije izlaska potpuno novih čipova R700.

Entrepreneurs are simply those who understand that there is little difference between obstacle and opportunity and are able to turn both to their advantage.
17 godina
protjeran

Djecica mala su pogrijesila...ja sam mislio da su performanse do 30-40 % jace sa SLI....

E jedno pitanje a sa 3x SLI koliko su jace peroformanse?

0 0 hvala 0
17 godina

Evo ti moj savjet - kad već imaš love uzmi lijepo neki Core 2 Quad Extreme procesor - overclockiraš ga tek kasnije jer će ti sada biti i više nego dovoljan a onda izbaci jednu X2 i kupi ju poslije osim ako nemaš love ali bolje ti je da čekaš high-end grafičku iz nVidie pa onda odlučiš - SLI ili Crossfire (u SLI slučaju bi morao naravno mijenjati matičnu ali kad imaš love...)

0 0 hvala 0
17 godina
Dwyane Wade kaže...

Evo ti moj savjet - kad već imaš love uzmi lijepo neki Core 2 Quad Extreme procesor - overclockiraš ga tek kasnije jer će ti sada biti i više nego dovoljan a onda izbaci jednu X2 i kupi ju poslije osim ako nemaš love ali bolje ti je da čekaš high-end grafičku iz nVidie pa onda odlučiš - SLI ili Crossfire (u SLI slučaju bi morao naravno mijenjati matičnu ali kad imaš love...)

Što će mu Quad Core kad ni jedna igra to ne iskorištava.
Ni Super PI ne iskorištava sve 4 jezgre.

High End grafičku da čeka? Tako se može načekati do 2015 godine, jer uvijek se izbacuje jači model.
17 godina
neaktivan
LupusInFabula kaže...

Evo što sam ja sebi zamislio, a molio bih forumaše s iskustvom da mi potvrde ili opovrgnu hoće li to tako ići:

Gigabyte EX38-DQ6

Intel Q6600 , 4x2.4GHz s namontiranim ZALMAN CNPS9700 NT

2×2GB PC6400 SuperTalent, T800UX2GC4, 800MHz

2× RADEON HD3870x2

Plan je :

kloknuti proc na 3.4GHz ili više (hoće to ići s navedenim hladnjakom)

klonuti memoriju na 1.1 GHz - procitah negdje da spomenuta mem. ide na 1ghz s cl4, a na 1,15Ghz sa cl5 naravno s povišenom voltažom.

I najvaznije ostvariti CrossfireX polje s 4gpu... navodno će to ići na toj ploči (obje PCIE imaju propusnost 16x)

Znam da s pločom, procesorom i memorijom ne mogu pogriješiti, ali mi najviše nepoznanica predstavlja taj crosfirex.

hoće li to ići?

Ak prolazi, kupujem, a onda... tko je kraalj! Što Duke Nukem veli: Come get some!

Ti oćeš da to ždere odrasle ljude?!??! Ako ti jedna X2 nije dosta ne znam što da kažem
17 godina
neaktivan

Konfa je moćnaCool yea. ak imaš viška para kupi ti ili vodeno hlađenje ili čak (valjd) tekući dušikCool

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.4.2008 21:58 (ya-sam-ya).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

....perverzije....lololololololol

C2D,E4300 1800mhz,overclock 2700mhz(9x300),MBO Gigabyte P-965 DS3,2x1gb+2x512 mb kingmax ddr2 800mhz, HDDSeagate 320Gb,Gainward 8600 GTS 512 mb,Chieftec BIG tower,Fortron Blue Storm 2 500 W

0 0 hvala 0
17 godina

Nakon svega pročitanog vidim da se uglavnom uz par iznimaka, u savjete i preporuke petljaju ljudi bez iskustva, i hardware znanja. Svi mi imamo neka mišljenja i preporuke, i vjerujem da su večina dobronamjerna, ali ne nužno i najbolja.

Da ne duljim previše. Quad core ti ne treba...ako se misliš igrati uzmi e8400 ili e8500 (uništava i gazi q6600). Matična ti je sasvim dovoljna, ali i jedna od najbržih i naj overclockabilnijih  Gigabyte p35 DQ6. E8400 digneš bez problema na nekih 4000MHz. Hladnjak Thermalright 120 Extreme sa 12cm, Memoriju preporučujem Crucial Ballistix ili Tracer na 1066MHz koja košta bijednih 500kn 2x1 Gb. Grafičku 9800GX2, napajanje Enermax Liberty 500w ili Corsair HX520w, ostalo po tvojoj volji.

Ovo je samo moj savjet kojeg naravno ne moraš poslušati. Što se tiće onih gore prevelikih strućnjaka koji kažu kako je 3,4 puno za podići sa 2,44 mogu se samo nasmijati LoooolOsmijeh, jer svog e6300 koji radi na nazivnih 1,8 Ghz sam digao na 3,5 GHz i tako radi max stabilno više od godinu dana. Sa dobrim hladnjakom i malim temperaturama ništa mu ne smeta, a kao što znamo e8400 se grije oko 30% maje od serije e6xxx.

Tebi što kupuješ preporučujem da ako nemaš iskustava i ako barem 100x nisi CMOS-o bios sa jumperom na ploći niti ne pokušavaš nešto Oclokirati, jer onda nije to za tebe. Ako već hoćeš, onda uradi to sam, a nemoj gnjaviti susjeda koji zna, pa da čovjek mora svako malo dolaziti ulaziti u bios i prčkati po tvojoj skupocjenoj kanti  :0))

17 godina
neaktivan

Dobro je rekao Wiz3m4n,nemas nikakve koristi ti kao obicni korisnik od quad core procesora,jedino mozda osjetno primjetne perfomanse u enkodiranju.Zbog cega hoces clockovati procesor,kad uopste ti neces osjetiti razliku!!!!

Extreme_Tech
17 godina
neaktivan

ATi Radeon HD3870x2 ti ima vrlo slabu driversku podršku bez obzira na matičnu ploču. Bolje ti je kupiti Ultru (puno bolje performance).

Mislim na Ati Radeon HD3870x2 Crossfire naravno.
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.4.2008 14:24 (vulerious).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nekoliko gluposti koje su mi upale u oko:

- "Vidim da niti ne citaš, niti ne znaš. 3 way CF na x38? Belji se"

Naravno da može. 3870X2 + 3870 ili 3x 3870... itd.

- "ATi Radeon HD3870x2 ti ima vrlo slabu driversku podršku bez obzira na matičnu ploču. Bolje ti je kupiti Ultru (puno bolje performance)."

Još jedna gluparija koja je posve netočna. 3870X2 je i do 30% brža od Ultre. Problema s driverima nema. Bilo ih je kada je kartica izašla, ali sada su popravljeni.

- "Dobro je rekao Wiz3m4n,nemas nikakve koristi ti kao obicni korisnik od quad core procesora"

Također netočno jer Quad Core itekako ima smisla i na desktopu, a sve više igara koristi više jedne jezgre. Crysis četiri, a nadolazeći Far Cry 2 osam jezgara.

Vrlo solidna konfiguracija i iz prve ruke ti mogu reći da je jako dobar izbor. 3.6 ćeš teško hladiti na Quadu bez obzira na stepping, ali nekih 9x333 ili 9x366 radi i na tom Zalmanu bez problema.

3870X2 je odlična kartica, ali dvije su ti višak. Quad SLI i CF uopće se ne skaliraju dobro. Rijetko donose poboljšanja, tj. vidljiva su tek kod rezolucije 1920x1200 i više s uključenim AA.

Triple CF bi bio bez problema solidan izbor, ali s obzirom da dolaze novi čipovi uskoro, mislim da bi ti to bio beskoristan trošak. Ako R700 ili GT200 budu jako dobri čipovi možda poželiš promijeniti karticu, a tada ti je dupla high-end kartica neugodan višak.

If it's sent by ship then it's a cargo, if it's sent by road then it's a shipment.
17 godina

Ma daj molim te zaguglaj malo bolje i pogledaj šta znaći quad core za igranje...ne kažem kako nije zalog za budučnost, ali sada i kroz ovu godinu biti će dosta sporiji od serije e8xxx, svatko neka utroši novac po svome, no ja bih ostavio 200kn u đepu, a ako se igram i to mi nešto znači, imao bi overklokabilniji i brži stroj!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ne vidim o čemu pričaš jer je moj Q6600 brži od mog E6600 i od E8400. Overklokabilniji? A što bi ti to overklokao? Ja mogu overklokati 2.4 na 3.6, QUAD core... Dakle, ne vidim što ne valja u overklokabilnosti quad procesora od ogromnih 50% na zraku.

Dapače, 3.0 dual core (nova 45nm serija) kloka se na 4.0 što je tek 33% na zraku.

Toliko o overklokabilnosti.

A u svakodnevnom radu quad jednostavno lakše diše i zabavniji je procesor, jer koliko god sranja da mu natrpaš, radi k'o urica.

Ne trebam guglat i gledat što quad core znači jer sam probao sve moguće kombinacije procesora i grafičkih s nekoliko igara. Mijenjam konfiguraciju svakih 6-8 mjeseci i znam točno o čemu govorim, pa mi je malo smiješno da me upućuješ da guglam ono što znam iz prve ruke.

Jučer, dok sam vrtio full system scan antivirusa, dekompresirao zip od 7GB i imao dignuti SQL Server (što je stalno) igrao sam COD4 bez apsolutno ikakvih problema.

S obzirom da imam dual monitor konfiguraciju, load meter mi je na slobodnom monitoru, pa ga vidim. Sve jezgre su bile u pogonu otprilike 40-90% s tim da dvije nisu išle preko 70% što znači da COD4 ne treba quad samo za sebe. Crysis naprotiv, drži sve četiri jezgre na loadu, od čega su 3 jezgre na ~80%, a jedna na nekih 15%.

World of Warcraft potpuno poždere dvije jezgre (99%) i tako doslovno ubije sve ostalo, dok na quadu, sve radi fino i dok igram WoW na dva accounta istovremeno.

Nije poanta u igranju na računalu, nego i svemu ostalome. Ako se autoru pitanja isključivo igra na način da mu se igra starta s Windowsima i da ništa drugo na računalu ne radi, onda neka kupi konzolu. Danas ionako sve igre koje nešto valjaju imaš na konzoli.

Ali ako na računalu radi išta osim igranja, onda mu rado preporučam quad.

Osobno, više nemam namjeru ići na ništa ispod 4 jezgre. Iduća platforma mi je Nehalem na 8 jezgara, a u međuvremenu možda uzmem i Phenoma s obzirom da iskustva koja čujem govore da je proc odličan.

Ali kako god. Ako mu je igranje jedino na pameti, onda mu quad nije nužan jer ne koriste sve igre quad. Ali ni PC mu nije nužan. Većina igara će raditi jako fino i na dualu. (Skoro sve zapravo).

Danas su mu 3GHz bilo kojeg CPU-a ionako dovoljni u većini igara, ali ako mu overklok sa 2.4 na 3.6 tj. 50% malo previše, onda neka ide na dual koji ide za 33% gore.

Sve je u ukusu.

If it's sent by ship then it's a cargo, if it's sent by road then it's a shipment.
17 godina

Deca, naj te se svadjati... tata je  pazario

Gigabyte X48, Q9450, 4 GB RAM (ddr2)...

Koštalo je - ali zato jede malu djecu...

ps. ddr3 mi je ipak preskup

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice