Konfiguracija za igranje-najjeftinija

poruka: 9
|
čitano: 5.002
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Pozdrav!

Evo, konačno sam odlučio svoj 4 godine stari kompjuter(AMD 3200+, 1,5 GB DDR itd.) nadograditi za današnje zahtjeve. Važno mi je da mi igre dobro rade, a ovo drugo mi je sekundarno. Kao prvo nemam neki veliki budžet da bi sada kupovao mašinu od 10.000 kn, ali imam dosta da budem na miru par godina šta se igara tiče. Zanima me vaše mišljenje o ovoj konfiguraciji i vaša procjena dali će to sve pogoniti najnovije igre na najvećim detaljima u barem 30-40 fps(npr. nadolazeći Assassins Creed 2). To mi je važno. Ako mislite da to baš i nije neka konfiguracija složena za to, slobodno reagirajte, naravno u sklopu mojega budžeta da mi nešto drugo preporučite.

Evo što ja mislim uzeti s tim da grafičku već imam: Grafička kartica: Gigabyte GTS 250 1 GB

Procesor: AMD Athlon II X2 240

Matična ploča: ASRock M3A785GM

Memorija: G.SKILL 2GB DDR3

Napajanje: Xilence 550W

Monitor: Samsung T220 1680x1050

Windows 7 Ultimate

Evo to je to za početak. Eventualno kasnije kada memorija pojeftini, uzimam još 2 GB. Drugo je ja mislim ok. Znam da će sada neki govorit, uzmi Core i7, ali šta će mi? Core i7 kod većine ljudi stoji neiskorišten, ispravite me ako se varam.

Dakle, vaše mišljenje o ovoj konfiguraciji koja bi prvenstveno služila za igre.

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Konfiguracija za igranje-najjeftinija
Curle kaže...

Pozdrav!

Evo, konačno sam odlučio svoj 4 godine stari kompjuter(AMD 3200+, 1,5 GB DDR itd.) nadograditi za današnje zahtjeve. Važno mi je da mi igre dobro rade, a ovo drugo mi je sekundarno. Kao prvo nemam neki veliki budžet da bi sada kupovao mašinu od 10.000 kn, ali imam dosta da budem na miru par godina šta se igara tiče. Zanima me vaše mišljenje o ovoj konfiguraciji i vaša procjena dali će to sve pogoniti najnovije igre na najvećim detaljima u barem 30-40 fps(npr. nadolazeći Assassins Creed 2). To mi je važno. Ako mislite da to baš i nije neka konfiguracija složena za to, slobodno reagirajte, naravno u sklopu mojega budžeta da mi nešto drugo preporučite.

Evo što ja mislim uzeti s tim da grafičku već imam: Grafička kartica: Gigabyte GTS 250 1 GB

Procesor: AMD Athlon II X2 240

Matična ploča: ASRock M3A785GM

Memorija: G.SKILL 2GB DDR3

Napajanje: Xilence 550W

Monitor: Samsung T220 1680x1050

Windows 7 Ultimate

Evo to je to za početak. Eventualno kasnije kada memorija pojeftini, uzimam još 2 GB. Drugo je ja mislim ok. Znam da će sada neki govorit, uzmi Core i7, ali šta će mi? Core i7 kod većine ljudi stoji neiskorišten, ispravite me ako se varam.

Dakle, vaše mišljenje o ovoj konfiguraciji koja bi prvenstveno služila za igre.

A to je?Jao pa imaš na forumu 1000 ovakvih tema.Zašto nitko ne može napisati neki konstruktivan post,imam toliko i toliko para,trgovina,za što ti treba komp-i to stane u dva reda,a ovako pišeš roman i ne navedeš koliko misliš potrošit?Manje od 10k ,to j i 9999,može bit i 1000kn.I što sad da ja mislim na popisu je monitor,još i win 7(1% da je oriđiđi) i neznam koliko para.Lijepo napiši.

::::::::::::::::::::::::::::::::))))))))))
Poruka je uređivana zadnji put pet 19.2.2010 0:48 (tandara).
16 godina
neaktivan

Uglavnom, ove komponenete koje sam napisao našao sam kao najjeftinije, ali nekako najisplativije. Ja vas pitam za mišljenje dali će raditi igre na takvom stroju. Eventualno ako nešto vama ne paše u toj konfi da mi preporučite nešto iz iste klase od ovih gore komponenata. Monitor, grafičku i Windowse 7(original) već imam, tako da ovo sve skupa drugo dođe nekih 1500 kn. Tako da u tom rangu.

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Poruka je uređivana zadnji put pet 19.2.2010 0:55 (Curle).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Evo,ako ti je previše smanjit ćemo,poslije satvi još 2 gb rama.A hdd,dvd-rw?

::::::::::::::::::::::::::::::::))))))))))
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

HDD imam od 160 GB Maxtor. Imam i NEC DVD-RW. Ja bi ipak rađe kao što sam gore napisao DDR3 i AM3 matičnu. Neznam zašto si ti ponudio druge? Možda su bolje ili?

15 godina
neaktivan
Curle kaže...

HDD imam od 160 GB Maxtor. Imam i NEC DVD-RW. Ja bi ipak rađe kao što sam gore napisao DDR3 i AM3 matičnu. Neznam zašto si ti ponudio druge? Možda su bolje ili?

Svakako uzmi am3 i ddr3. Kasnije još dodaj 2gb rama.

Ovo bi bilo ok: 

16 godina
neaktivan
tandara kaže...

Evo,ako ti je previše smanjit ćemo,poslije satvi još 2 gb rama.A hdd,dvd-rw?

Rekao je da želi da mu komp traje 3 godine(mislim) tako da nije baš pametno stavljati ddr2 rame onda...

16 godina

dax_22 ti je odlicno predlozio, uzmi njegovu konfu, netrebas nista mijenjat jedino ako je do para uzmi athlona x2 240.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ili skupit jos koju kunu pa uzeti phenom II x2, ako bude stece otkljucas u x3 ili x4, e to bi ti onda bilo odlicno dugorocno rijesenje.

Ameri me poslali na mjesec, lagano sam failo putanju
Poruka je uređivana zadnji put pet 19.2.2010 14:54 (mata_87).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice