GPU do 600 kn

poruka: 282
|
čitano: 36.973
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: GPU do 600 kn
NSRkić kaže...

Samo jedno pitanje, kako znam da je dual slot ili nije? kad ima 2x dvi??

Single slot vs dual slot.Dual slot kartice imaju vise prikljucaka tipa 2 X DVI,VGA i HDMI i zauzimaju dva slota kada ih umetnes jer imaju u 99% slucajeva dual slot hladnjak koji je u 99% slucajeva bolji od single slot hladnjaka.Slike ti sve govore.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Poruka je uređivana zadnji put pet 27.1.2012 18:25 (zoharbizo).
13 godina
zoharbizo kaže...
NSRkić kaže...

Samo jedno pitanje, kako znam da je dual slot ili nije? kad ima 2x dvi??

Single slot vs dual slot.Dual slot kartice imaju vise prikljucaka tipa 2 X DVI,VGA i HDMI i zauzimaju dva slota kada ih umetnes jer imaju u 99% slucajeva dual slot hladnjak koji je u 99% slucajeva bolji od single slot hladnjaka.Slike ti sve govore.

Dual slot karte imaju u 100% slučajeva Dual slot hladnjak. Zato se i nazivaju Dual slot. U 100% slučajeva je bolji od Single slot hladnjaka.

'''Čovjek što može živjeti sam je ili zvijer ili Bog.'' Aristotel
13 godina
GPU do 600 kn

Ne zovu se dual slot jer imaju dual slot hladnjak nego zbog dual slot prikljucnog dijela koji uzme dva slota kada se kartica postavi.Primjer na slici.Taj dio kartice zauzima dva slota,dio sa prikljucima.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.

1 0 hvala 0
13 godina
GPU do 600 kn

ova zadnja 4850 je dual slot, a jedan ovaj gdje se srafi ima

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
zoharbizo kaže...

Ne zovu se dual slot jer imaju dual slot hladnjak nego zbog dual slot prikljucnog dijela koji uzme dva slota kada se kartica postavi.Primjer na slici.Taj dio kartice zauzima dva slota,dio sa prikljucima.

Hajde izmjeri malo taj hladnjak i vidjet ćeš da zauzima dva slota, a kod Dual slot grafa ili je hladnjak skroz Dual slot ili zauzima slot i po, a to se smatra pod Dual slot također.

16 godina
zoharbizo kaže...

Ni ovo nije potpuno točno.

Dual slot znači da zauzimaju prostor koji inače zauzimaju dvije standardne kartice (dvije single slot kartice, dvije zvučne, dvije mrežne).

Odnosno "dual slot" označava da takva kartica zauzima dva mjesta za kartice; da se priključak (npr PCI) ispod onog u kojeg je priključena dual slot kartica neće moći koristiti.

Kartice su dual slot uglavnom zbog masivnijeg hladnjaka.

Prodajem RAGE za PS3: http://www.bug.hr/forum/topic/igre-accounti-igrama/prodaja-igra-rage-playstation-3/129629.aspx?page=0&jumpto=2529211&sort=asc&view=flat
13 godina
GPU do 600 kn

Imam single slot karticu pa mi se slot ispod PCI nemoze iskoristit

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
NSRkić kaže...

Tako je. Ova prva ako gledamo zdesna nalijevo je također Dual slot. Bizo je krivo rekao.

EDIT: Ova druga bi također mogla biti. Ovako odoka možda i ne izgleda tako, ali stječe se dojam da ovaj ''toksični zalmanac'' zauzima nešto više od jednoga slota.

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.1.2012 22:06 (Caesar et Brutus).
13 godina
odjavljen
NSRkić kaže...

Prva od gore ti je referentna Sapphire, ima single slot hladnjak, druga je Toxic verzija, ima dual slot hladnjak(Zalmanov-bez regulacije venta), treća je Sapphiretech, ima dual slot hladnjak.

Nema veze što ''imaju jedan šaraf'' jer im to ništa ne znači kada u kućištu zauzimaju dva slota. To ti je mana kod dual slot kartica, pogotovo kod mATX matičnih ploča, ali zato ti hladnjaci najčešće duplo bolje hlade od single slot hladnjaka.

R.I.P Zotac 8800GT
13 godina
GPU do 600 kn

hd 5670, dal je puno slabija od 4850? 300 kn ok cijena za nju, s tim da iam jos 17 mjeseci garancije?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
NSRkić kaže...

hd 5670, dal je puno slabija od 4850? 300 kn ok cijena za nju, s tim da iam jos 17 mjeseci garancije?

Slabija je dosta.No odlicna je to kartica za 300 kuna.Vrijedi toliko,to je ova sa foruma.

13 godina
GPU do 600 kn

Da. Koliko otprilike slabija? Recimo 4850 mi je tjerala cod black ops, sve na max reza 1280x1024 na oko 60 fpsa, koliko bi ova grafa postizala otprilike?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
NSRkić kaže...

Da. Koliko otprilike slabija? Recimo 4850 mi je tjerala cod black ops, sve na max reza 1280x1024 na oko 60 fpsa, koliko bi ova grafa postizala otprilike?

Gurala bi koliko i HD 3870,malo slabije mozda.Dakle znatno slabije od od HD 4850.

13 godina
GPU do 600 kn

Dal se bi dala clocknuti da bude negdje blizu 4850?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
NSRkić kaže...

Pa ne bas da bude kao HD 4850 ali bi se mogla pribliziti na 10% mislim.

13 godina
odjavljen
NSRkić kaže...

Dobra cijena!

NSRkić kaže...

HD 5670 je poprilično slabija od HD 4850 i one se niti usporediti nemogu. 800SP vs 400SP. HD 4850 je hardverski snažnije. Iako je i HD 5670 dovoljna za sve današnje igre, na medium/high postavkama na toj rezoluciji. Ja sam sa HD 5670 igrao Black Ops na visokim postavkama(1080p)

NSRkić kaže...

Nebi, ona je 10% slabija od HD 4830, što znači da je 20%-ak slabija od HD 4850, još kada uključiš filtere i AA, HD 4850 ju odere uzduž i poprijeko. Čak je stara legendarna 8800GT jača od 5670/6670, HD 5670 ti je prije kao stare HD 2900XT/HD 3870 DDR4/8800GTS G80, samo što je bolji izbor jer poprilično manje troši, manje se grije i održava novije tehnologije. O 2900XT niti ne pomišljaj. HD3870 kupi samo ako ju daje za 200/250kn te ako je dobar hladnjak i ako je naravno DDR4 memorija. 8800GTS također ne jer krepavaju pa ćeš morati pećnicu paliti. HD 5670 je po performansama tu negdje sa navedenima, ali je najbolji izbor definitivno. I samo da znaš HD3870 DDR4 je najbrža od navedenih ako isključiš filtere!

Ako ju nađeš za 300kn(HD 5670(DDR5 obavezno), kupi slobodno {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 31.1.2012 22:05 (MARKOZD15).
13 godina
neaktivan
GPU do 600 kn

oprostite kaj upadam s OT, 1 pitanje, nvidia geforce 9600gt vs. ati 4850( ta dual slot) koja je jaca?

0 0 hvala 0
13 godina
jurica46 kaže...

oprostite kaj upadam s OT, 1 pitanje, nvidia geforce 9600gt vs. ati 4850( ta dual slot) koja je jaca?

HD 4850.

13 godina
odjavljen
jurica46 kaže...

HD 4850 taman duplo jača, a i pouzdanija.

13 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...
jurica46 kaže...

a i mislio sam, samo me strah bilo stavit u svoj pc da nebi prdnula(jer sam ju pekao), stavio sam braticu na semperona grafa radi valjda na 30%, ali ako ti velis da je duplo jaca sutra cu ju ubacit kod sebe bas da vidim razliku. I ako grafa prdne postoji mogucnost da povuce neke komponente sa sobom?

13 godina
odjavljen
jurica46 kaže...
MARKOZD15 kaže...
jurica46 kaže...

a i mislio sam, samo me strah bilo stavit u svoj pc da nebi prdnula(jer sam ju pekao), stavio sam braticu na semperona grafa radi valjda na 30%, ali ako ti velis da je duplo jaca sutra cu ju ubacit kod sebe bas da vidim razliku. I ako grafa prdne postoji mogucnost da povuce neke komponente sa sobom?

Neće povući ništa za sobom. Ako su ju pekao, zamijeni kondenzatore, ja sam to napravio na preko 20 grafičkih koje sam pekao, više od četvrtine traju po godinu dana.

13 godina
neaktivan
GPU do 600 kn

ma samo cu ju tak piknut necu nist mjenjat, pa kolko ce trajat... Hvala jos jednom! {#}

0 0 hvala 0
13 godina
GPU do 600 kn

Radi na Semronu na 30% jer ju nemoze pogurati.Slobodno ju stavi u svoj komp.

0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan

Eto sada kada sam već vidio temu mene zanima dali je HD 6770 jača od 4870 ? 

Isplati li se ? Koja kartica iz nVidie je u rangu s njom ? 

13 godina
pinky_dr- kaže...

HD 6770 je u rangu HD 4870.Jaca nije,samo manje trosi i manje se grije a uz to ima DX11 podrsku.

13 godina
odjavljen
pinky_dr- kaže...

HD 4870 je malo jača od HD 6770 samo zbog memorijske propusnosti koja joj daje malu prednost u pojedinim igrama. Iako bi HD 6770 bila bolji izbor, po performansama su više manje tu negdje, ali se 6770 manje grije, manje troši i ima podršku za novije tehnologije.

GTS 450/GTX 260

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.2.2012 7:35 (MARKOZD15).
13 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen

Dobra kartica, malo nepouzdan hladnjak, ali čisto OK.

Samo zašto nisi kupio HD 4850?

13 godina
GPU do 600 kn

Imao sam puno za učit pa se nisam stigao dogovorit za grafu i otisla je, al sto mi nije bolje uzet 5770 koja je jaca i novija, te ima dx 11

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
NSRkić kaže...

Imao sam puno za učit pa se nisam stigao dogovorit za grafu i otisla je, al sto mi nije bolje uzet 5770 koja je jaca i novija, te ima dx 11

Dobra je kupnja ta HD 5770, samo kažem da je loš hladnjak, ta kartica je sa malim TDP-om(potrošnja) te bi trebala biti hladna sa tim hladnjakom.

Iako bi se ja dogovorio za ovu:

http://www.bug.hr/forum/topic/komponente-oprema/procjena-msi-radeon-hd-6770-1gbddr5/137816.aspx

Ponudi mi 550kn pa vidi hoće li pristati.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice