Einsteinov test zaključana tema

poruka: 59
|
čitano: 19.491
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Einsteinova zagonetka
15 godina
RE: Einsteinov test
Horagio kaže...
meluka kaže...

pošto sam išao na dodatnu iz matke kad mi je profa dala ovaj zadatak  ono nije mi bio tak težak kak se čini jer sam zad takvog tipa puno puto riješavao

al da ovaj zad daš nekom običnom čovjeku na ulici, poznavajući Hrvate ne bi ni do kraja pročitali zadatak...Smijeh heheh

Da su bar takvi zadaci na natjecanju :D

pa ne  bi se čudio da ima takvih zadataka malo jednostavnijih za niže uzraste , ma sigurno ima

prodajem Play Station 2(silver, neotvoren) cijena po dogovoru
17 godina
neaktivan
meluka kaže...

tak i ja u 7. mislim....jesam to doro izracunao da samo cca 300 000 ljudi u u našem solarno sustavu zna riješiti ovaj zadatak..ahahah

Ne. 2% od 6,797 bilijuna je 13'594'000 ljudi.

EDIT: milijardi. Svejedno je 2% 13'594'000 ljudi, samo tipfeler.

EDIT 2: bilijuni su ipak. WIKI

EDIT 3: dakle, 2% od 6'797'000'000'000 je 13'594'000'000.

EDIT 4: na Wikipediji je 1 bilijun 1'000'000'000 [???], dakle misli se na 6'797'000'000 stanovnika, dakle konačno, 2% je 13'594'000 ljudi.

Gentlemen, you can't fight in here! This is the War Room.
Poruka je uređivana zadnji put pet 13.11.2009 23:12 (i_rambo_plache).
15 godina
Einsteinov test

kaj nije mlrd?????????

SILVER...MY BEST FRIEND!!!
16 godina
neaktivan
Einsteinov test

Čuj ovo...bilijuna???

Jesi englez ili se samo praviš englez??

milijun, milijarda, bilijun, bilijarda, trilijun, trilijarda, kvatrilijun, kvatrilijarda.......

Noi siamo come la nostra fede...Immomartali...
17 godina
protjeran
Einsteinov test

laganini lol, a prvi put vidim test...

komad papira i 10 minuta, amen, sistem eliminacije i malo mućkanja glavom

www.ddoxy.blogspot.com my xFire -- ddoxy, http://doxyzagorec.mybrute.com
16 godina
neaktivan
i_rambo_plache kaže...

EDIT 4: na Wikipediji je 1 bilijun 1'000'000'000 [???], dakle misli se na 6'797'000'000 stanovnika, dakle konačno, 2% je 13'594'000 ljudi.

ali na engleskom bilijun je na hrvatskom milijarda! pa jel i sam ne vidiš da ima 9 nula...

Atomska bubamara. | http://www.erepublik.com/en/referrer/Neil+Armstrong
17 godina
neaktivan
jurluk kaže...
i_rambo_plache kaže...

ali na engleskom bilijun je na hrvatskom milijarda! pa jel i sam ne vidiš da ima 9 nula...

Vidim, ali zbunjujuće je vidjeti članak gdje piše da ima 6,797 bilijuna ljudi na zemlji. Tek sad sam saznao da je engleski bilijun na hrvatskom milijarda.

15 godina
i_rambo_plache kaže...
jurluk kaže...
i_rambo_plache kaže...

Vidim, ali zbunjujuće je vidjeti članak gdje piše da ima 6,797 bilijuna ljudi na zemlji. Tek sad sam saznao da je engleski bilijun na hrvatskom milijarda.

heheheheheh

16 godina
neaktivan
i_rambo_plache kaže...
jurluk kaže...
i_rambo_plache kaže...

pa ali valjda znaš da ima na zemlji 6,7 milijardi ljudi a ne bilijunaIzlanuo se

a onda sam se probudio...///DIJELIM LOCKERZ POZIVNICE! ! !
17 godina
neaktivan
crazy_luđak kaže...
i_rambo_plache kaže...
jurluk kaže...
i_rambo_plache kaže...

pa ali valjda znaš da ima na zemlji 6,7 milijardi ljudi a ne bilijunaIzlanuo se

Prvo sam uz 6,797 napisao bilijuni i izračunao 2% kao da se radi o milijardama. Zatim sam editirao pogrešku u milijarde. Zatim sam na wikipediji vidio da piše 6,797 bilijuna ljudi i editirao kao krivi broj i izračun. To mi je sve ispadalo previše te sam na kraju vidio da je broj 1'000'000'000 na wikipediji bilijun i finalno editirao.

Dakle, znam da se radi o broju 6'797'000'000 sveukupne populacije, samo sam sve to editirao u kratkom roku i na kraju je sve ispalo zbunjunjuće (ne toliko za ostale koliko za mene).

16 godina
neaktivan
i_rambo_plache kaže...
stalker kaže...

Nisam Einstein ali kada ste tako pametni odgovorite mi na moj 'zadatak'. Sastoji se samo od jednog pitanja.

Kome je najduži dan?

Onome tko pogodi ili bude blizu šaljem poštom dvije nove original igre za PS3.

Motorstorm i Motorstorm Pacific Rift.

Čovjeku koji živi na suncu... Smijeh

Igrice možeš donirati u Caritas pošto nemam PS3. Smijeh

Lijenčinama i spavalicama kako može biti najduži dan? Njima je najkraći, nemaju ništa od njega i kad se probude niti ne znaju koji je uopće.

Točnih odgovora nije bilo a mogu uzeti u obzir i ovaj gore jer je bio najbliži.

S obzirom da nemaš PS3 možeš onda birati između Motorstorma za PS3 ili Getaway: Black Monday i Forbidden Siren 2 za PS2.

Igre su bez ikakvih oštećenja, ogrebotina i slično u original pakovanju.

Ako želiš na PM mi pošalji svoje prezime, adresu i mjesto. Šaljem sljedeći tjedan.

Koristim moralno pravo da ne objavljujem javno točan odgovor osim u tiskanome izdanju jer sam i sam autor.

s.t.a.l.k.e.r. AC177-D9
15 godina
Einsteinov test
OVO MI JE NAJBOLJE BOLJE I OD EINSTEINA

Jednog dana jedna stara
gospođa pojavila se u Banci Kanade sa torbom prepunom novca. Inzistirala je da razgovara sa direktorom banke, tvrdeći da želi otvoriti račun u toj banci.
Nakon brojnih diskusija, jedan od uposlenika odveo ju je u ured predsjednika.
Upitana koliko novca želi položiti na račun, starica je odgovorila: 165 000 $, stavljajući torbu s novcem na stol.
Zaintrigiran, predsjednik je upita kako je uspjela tako mnogo novca uštedjeti...
Starica mu reče: Oklade.
Iznenađen, on je upita: Kakve oklade?

Starica reče: Na primjer, evo: kladim se da su vaši testisi kvadratasti.
Predsjednik se stade smijati, pa reče da je nemoguće zaraditi toliki novac pomoću takvih oklada.

Tad mu starica reče: Želite se kladiti da ću pobijediti?
” Naravno!, odgovori predsjednik, kladim se u 25.000 $ da moji testisi nisu kvadratasti ".
Starica reče: U redu. Ali, obzirom na veliku sumu novca, doći ću sutra ujutro sa svojim advokatom kao svjedokom, ako vi nemate ništa protiv.

“ U redu", odgovori predsjednik.
Te noći predsjednik je bio jako zabrinut za ishod opklade. Dugo je stajao pred ogledalom izučavajući vlastite testise, okrećući ih na sve strane kako bi se uvjerio da nisu kvadratasti. Bez sumnje, ti prokleti testiti nisu nikako mogli biti kvadratasti.
Narednog dana, točno u deset sati, starica ponovo dođe do predsjednika, ovaj put sa advokatom kao svjedokom.
Predsjednik je također potvrdio da opklada vrijedi.
Starica ga zamoli da skine hlače, kako bi mogli vidjeti... Predsjednik pristade, i skinu se, kad mu starica priđe i upita smije li ih dodirnuti.

Naravno”, odgovori suho predsjednik. Uzevši u obzir količinu novca, ona ima pravo da sve lično prekontrolira, pomislio je
Starica ih sa osmijehom uhvati u ruke...
Predsjednik primijeti da se advokat približava zidu, i da počinje da udara glavom o zid... Te upita staricu zašto ovaj to čini...
A ona reče:” Vjerovatno zato što sam se jutros s njim opkladila u 100.000 $ da ću oko deset sati držati u rukama jaja predsjednika Banke Kanade.

JELI TKO PROBAO?????
16 godina
neaktivan
Einsteinov test

He he da, čuo sam to, a je baba vražja ej!:) Treba probat samo se treba dosjetit načina kako to izvesti. Ima li tko ideju možda?:)

det's a bulšit.
17 godina
neaktivan
Einsteinov test

Rjesio sam taj test jos prije za nekih 9 minuta, ali mi se nesvidja, jer tjekom rjesavanja, u jednom trenutku, imas 2 razlicita puta kojima mozes krenuti, s jednim na kraju dobijes kontradikciju, a s drugim ispravno rjesenje. Ja sam imao srece pa sam iz prve otisao pravim putem, pa sam se kasnije vratio na taj korak i krenuo drugim samo da vidim sto ce se dogoditi i kao sto sam napisao, dodje do kontradikcije. Ne sjecam se vise u kojem koraku se to mora imati srece.

Nothing is true, everything is permitted...
15 godina
Asylum kaže...

He he da, čuo sam to, a je baba vražja ej!:) Treba probat samo se treba dosjetit načina kako to izvesti. Ima li tko ideju možda?:)

pa na tom principu možeš postati milijunaš bez sumnje zar ne?

17 godina
neaktivan
Einsteinov test

Sličnu stvar je ispričao Tarantino u filmu Desperado:

Uđe čovjek u bar i pita barmena hoće se okladiti u 500 $ da s 10 metara može ispuniti kriglu pišalinom bez da prolije kapi izvan nje. Barmen, znajući da je to nemoguće, prihvati okladu. Ovaj se udalji deset metara, skine gaće i počne zapišavati sve oko sebe. Podove, stolice, prozore, šank pa i barmena, a barmen se smije pošto je dobio 500 $.

Čovjek navuče gaće i kaže da će za sekundu doći s novcem. Ode do jedne grupice ljudi, uzme neke novce i vrati se do barmena. Da mu 500 $.

Barmen u čudu pita čovjeka zašto je samo tako izgubio 500 $??

Ovaj kaže: "Okladio sam se s onim dečkima tamo za 1000 $ sa svakim da ću ti ući u bar, sve zapišati, a ti nećeš biti ni ljut, čak ćeš se smijati.

Oklada koju ne možeš izgubiti...

16 godina
neaktivan
Assassin kaže...

Rjesio sam taj test jos prije za nekih 9 minuta, ali mi se nesvidja, jer tjekom rjesavanja, u jednom trenutku, imas 2 razlicita puta kojima mozes krenuti, s jednim na kraju dobijes kontradikciju, a s drugim ispravno rjesenje. Ja sam imao srece pa sam iz prve otisao pravim putem, pa sam se kasnije vratio na taj korak i krenuo drugim samo da vidim sto ce se dogoditi i kao sto sam napisao, dodje do kontradikcije. Ne sjecam se vise u kojem koraku se to mora imati srece.

Was? Ajd molim te nemoj više pisat gluposti!

Naravno da test ima samo jedno rješenje, nikakvo pogađanje i nagađanje ne dolazi u obzir. To što si se našao u situaciji da je potrebna sreća znači da nisi riješio test, bit i jest u tom da na osnovu zadanih tvrdnji riješiš dilemu ili trilemu a priču o sreći ostavi za srednjoškolce ili one još nižeg uzrasta.

btw. Riješio sam test danas ali mi je trebalo puno više od 15 minuta.  

15 godina
Champollion kaže...
Assassin kaže...

Naravno da test ima samo jedno rješenje, nikakvo pogađanje i nagađanje ne dolazi u obzir. To što si se našao u situaciji da je potrebna sreća znači da nisi riješio test, bit i jest u tom da na osnovu zadanih tvrdnji riješiš dilemu ili trilemu a priču o sreći ostavi za srednjoškolce ili one još nižeg uzrasta.

slažem se

2+2= nema tu 2 rješenja zar ne??

Coca-Cola je Najpoznatije piće, a ujedno i druga najpoznatija riječ na svijetu - odmah poslije riječi OK.Njezina je formula jedna od najvećih svjetskih tajni.U Brazilu se smatra da je Cola afrodizijak
17 godina
neaktivan
Champollion kaže...
Assassin kaže...

meluka kaže...
Champollion kaže...
Assassin kaže...

slažem se

2+2= nema tu 2 rješenja zar ne??

Pa vi stvarno ne znate o cem pricate. Kakve veze ima 2+2 sa logickim zadatkom??? OMG

Ja nisam rekao da ima 2 rjesenja, nego da ima dva puta kojima se u jednom trenutku moze krenuti, i jedan od tih puteva je krivi, sto se vidi tek kasnije. U tom trenutku kad se djele putovi, oba izglewdaju jednako tocno, ali jedan na kraju dovede do kontradikcije. Ne znam jel vi ne znate citat, ili ne zelite citat, ali jedno od tog dvoje jest. I sta ti znaci to "Nemoj VISE pricat gluposti", kad sam ja u ovoj temi prico gluposti? Navedi jedan post, molim te, u kojem pricam gluposti. A ovo sa 2+2 je tolko jadno da nema smisla niti komentirat...

16 godina
neaktivan
Einsteinov test

Riješio na papiru za 5 minuta...

Ukoliko želite LOCKERZ POZIVNICU obratite mi se na PM ili upišite svoj mail na ovom linku: http://fs17.formsite.com/CroWarrior/form245636018/index.html
15 godina
Einsteinov test

gle svaki problem na kugli zemaljskoj se može riješiti na bezbroj načina....

nerazumijem koja je svrha toga da nam ti tu navodiš jedan od tih bezbroj krivih načina kojima se zadatak nemože riješiti...

Coca-Cola je Najpoznatije piće, a ujedno i druga najpoznatija riječ na svijetu - odmah poslije riječi OK.Njezina je formula jedna od najvećih svjetskih tajni.U Brazilu se smatra da je Cola afrodizijak
17 godina
neaktivan
stalker kaže...

Nisam Einstein ali kada ste tako pametni odgovorite mi na moj 'zadatak'. Sastoji se samo od jednog pitanja.

Kome je najduži dan?

Onome tko pogodi ili bude blizu šaljem poštom dvije nove original igre za PS3.

Motorstorm i Motorstorm Pacific Rift.

Budući nisi naveo detalje, pretpostavka je da se radi o ljudima na zemaljskoj kugli?

Ako je tako, moje ponuđeno je rješenje je

ljudima na sjevernom i južnom polu. Dan traje 6 mj. a noć isto toliko. Osmijeh

Što se tiče MC2 mozgalice, ima više verzija istoga, no sve se svede na isto.. prije 10-tak godina sam ga riješio za par minuta, ovaj put za 17 :)

Pozdrav.

UTERE SED NE ABUTERE!!!
17 godina
neaktivan
meluka kaže...

gle svaki problem na kugli zemaljskoj se može riješiti na bezbroj načina....

nerazumijem koja je svrha toga da nam ti tu navodiš jedan od tih bezbroj krivih načina kojima se zadatak nemože riješiti...

Ajde molim te pazljivo procitaj moj post, mozda shvatis o cemu ja pricam. U potpunosti si krivo shvatio sve sto sam ja rekao (mozda nisi ni procitao do kraja). Zamisli si jednu cestu, koja je fuga 2 kilometra. Na kraju te ceste nalazi se raskrsce i cesta se dijeli na dvije ceste (u obliku slova Y). Obje te ceste izgledaju jednako i tebi se cini svejedno kojom ces krenuti. Na kraju jedne ceste je tocno rjesenje, a na kraju druge je kontradikcija. Ako odmah odaberes ispravnu cestu (sto je cista sreca) rjesit ces test za neko vrijeme. Ako odaberes pogresnu, morat ces ju proci, vidjeti da je na njenom kraju pogresno rjesenje, vratiti se na rskrsce i onda krenuti pravom cestom. Za to ce ti trebati dulje vrijeme. Vjeruj mi, znam o cemu pricam, jer sam se dosta dugo tim bavio, cak sam imao i napisan svaki korak u zadatku, i dosta detaljno sam opisao gdje je ta tocka u kojoj se moze birati, ali nazalost tog papira vise nema, davno je to bilo. Test je odlican sto se tice samog rjesavanja, samo je vrijeme ponekad nepouzdano (tj. IQ koji se dobije uracunavanjem vremena potrebnog za rjesavanje).

Dosta sad o tome, nesto drugo bih zelio cuti od vas, slazete li se samnom u sljedecem. Taj test sam prvi puta vidio kad mi je bilo oko 9 godina i odrasli ljudi koje sam tada pitao znaju li resiti, nisu bas znali, imali su poteskoca. Ali danas, evo tu na forumu, gdje su vecinom mladi ljudi, svi su ga rjesili. Je li moguce da je prosjecni ljudski IQ toliko porastao?

15 godina
Einsteinov test

dobro gle ako si ti za takve zadatke ekspert ok necemo se više vračati tak i tak nema smisla....

a u vezi IQ...moje mišljenje je da od početka prvih civilizacija takozvani IQ linearno pada sa prolaskom vremena vjerojatno ovo zvuči suludo

ali pitat cu vas nesto dali znate da Maye u jednom trenutku nestale sa Zemlje i znate što znanstvenici govore kao razlog toga otišli su na neki drugi planet, zvijezdu....tko zna? itd. itd. itd.

jest da mi imamo dns tu cijelu paletu tehnologije, ali mislim da dns društvo evo uspoređujući sa antikom ma ni do koljena im nismo..

btw. čast izuzetcima

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.11.2009 11:18 (meluka).
16 godina
neaktivan
meluka kaže...

dobro gle ako si ti za takve zadatke ekspert ok necemo se više vračati tak i tak nema smisla....

Ma daj meluka pusti ga zar ne vidiš da ni on ne zna o čemu priča. Kakav ekspert, to je neko dijete max. 17-18 god. Čitao sam i prije njegove postove u temi Logički zadatak i većinom melje gluposti.

Ne postoji ni jedan integram na svijetu koji ima "dva puta", svi koji misle drugačije nema im pomoći. Vjerojatno je dr. Albert bio pijan kad je rekao da zadatak može riješiti samo 2% populacije jer da postoje "dva puta" po zakonu vjerojatnosti test bi moglo riješiti oko 50% ljudi.

Ustvari puteva ima 50 i treba svesti na jedan pravi, tko uspije svesti na dva puta znači da nije ni blizu rješenja, to je valjda sasvim jasno.

15 godina
Champollion kaže...
meluka kaže...

Ma daj meluka pusti ga zar ne vidiš da ni on ne zna o čemu priča. Kakav ekspert, to je neko dijete max. 17-18 god. Čitao sam i prije njegove postove u temi Logički zadatak i većinom melje gluposti.

Ne postoji ni jedan integram na svijetu koji ima "dva puta", svi koji misle drugačije nema im pomoći. Vjerojatno je dr. Albert bio pijan kad je rekao da zadatak može riješiti samo 2% populacije jer da postoje "dva puta" po zakonu vjerojatnosti test bi moglo riješiti oko 50% ljudi.

Ustvari puteva ima 50 i treba svesti na jedan pravi, tko uspije svesti na dva puta znači da nije ni blizu rješenja, to je valjda sasvim jasno.

svako biće će ga riješiti na svoj način...tj. bezbroj nacina ne 50....isto ko da kažeš da ima googol šahovski partija NE ima ih bezbroj

17 godina
neaktivan
Champollion kaže...
meluka kaže...

Imas nekih problema ili?

Kao sto sam vec rekao, navedi JEDAN moj post u kojem sam rekao nesto glupo u temi Logicki zadaci, molim te, bas me zanima sto sam to tako glupo rekao. A tebi ocito treba profesionalna pomoc, prvo da uspijes shvatit sta sam ja napisao, jer vidim da ti nejde, a drugo da se smiris malo.

15 godina
Einsteinov test

ja otvorim temu da ljudi raspravljaju o temi... i onda mi dodete vi huligani i tu se prepucavate...

pa zamislite kako se ja osjecam??????????

17 godina
neaktivan
meluka kaže...

ja otvorim temu da ljudi raspravljaju o temi... i onda mi dodete vi huligani i tu se prepucavate...

pa zamislite kako se ja osjecam??????????

Imas pravo, nema smisla. Ispricavam se, necu vise nist pisat. Neki ljudi ne znaju citat nego se amo znaju svadjat, pa nema smisla raspravljat s njima.

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Einsteinova zagonetka
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice