Ja sam se dugo vremena lomio između računarstva i fizike
no odlučio sam se upisati računarstvo u splitu :)
vjerojatno ću upasti i u ZG ali me više privlači fesb
Imat ću oko 770-800 bodova za zg
Ja sam se dugo vremena lomio između računarstva i fizike
no odlučio sam se upisati računarstvo u splitu :)
vjerojatno ću upasti i u ZG ali me više privlači fesb
Imat ću oko 770-800 bodova za zg
Ima li strojara?
Ja bih trebao imati oko 770 bodova na FSB-u, ne znam hoće biti dosta.
Čitao sam da nije problem upasti, da su prosle godine upadali sa jako malo bodova.
Ja planiram u Rijeku na strojarstvo.
Ali još razmišljam jel bolje ići na preddiplomski ili stručni.
Koje su točno razlike?
Tko planira ici na FER?Koliko cete bodova imati otprilike?
70% ove teme..
Mislim da je bolje pitati tko je sada izvan kvote, a naći će se unutar kvote radi 800+ bodova. Npr.
Što mislite oće svih ovih 100 ljudi koji su već bili pisali maturu ostati na istim pozicijama, ili se poboljšati te sada sigurno upasti? Ili
Ja san trenutno skoro 1300.,ali san napisa mat oko 80%,a fiz 85% mozda vise,trenutno iman 250 bodova,ocekujen 800+ da cu imati
Tko planira ici na FER?Koliko cete bodova imati otprilike?
70% ove teme..
Mislim da je bolje pitati tko je sada izvan kvote, a naći će se unutar kvote radi 800+ bodova. Npr.
Što mislite oće svih ovih 100 ljudi koji su već bili pisali maturu ostati na istim pozicijama, ili se poboljšati te sada sigurno upasti? Ili
Ja san trenutno skoro 1300.,ali san napisa mat oko 80%,a fiz 85% mozda vise,trenutno iman 250 bodova,ocekujen 800+ da cu imati
Mislis da ima puno takvih? koliko je teško imati 250 bodova, iz koje škole dolazis? ,Odnosno koliko je teško imati takav postotak iz matematike i fizike uz toliko bodova iz srednje
Ja sam malo iznad 1000 na rang listi, ocekujem slicne postotke ko kolega gore. Prolazio sa 4 u p-m gimnaziji.
Sretno na upisu 😊. Mislim da to nije 750. Mozda si zaboravio da se matematika mnozi s 0.6 jer je polagao nizu razinu, ali opet mislim da bi trebao upast. Sretno svim buducim ekonomistima
Ja koliko znam samo se mnozi sa 1.6 ako polažeš višu a traži se niža,kao on npr. engleski za ekonomiju??
EDIT:Evo malo sam pregledao po netu,u pravu si ,krivo sam gledao
Ja planiram u Rijeku na strojarstvo.
Ali još razmišljam jel bolje ići na preddiplomski ili stručni.
Koje su točno razlike?
Nadam se budući kolega s tehničkog!
Koliko sam ja čuo prediplomski je više teorije, dok stručni više prakse.
Kažu da je stručni puno lakši, a sad ne znam kako funkcionira stvar kod upisa na diplmoski.
Ne znan jel ima puno takvih ljudi,to me i brine,isa san u pm gimnaziju,3.9 prosjek,malo truda ulozeno,ne znan jel ova matura laksa ili teza od prosle(ne mogu procijeniti bas,sve su vise manje mi iste),ako je teza ne bi trebalo biti problema upisati s ovim bodovima
Ne znan jel ima puno takvih ljudi,to me i brine,isa san u pm gimnaziju,3.9 prosjek,malo truda ulozeno,ne znan jel ova matura laksa ili teza od prosle(ne mogu procijeniti bas,sve su vise manje mi iste),ako je teza ne bi trebalo biti problema upisati s ovim bodovima
Ja mislim da je svaka matura nekom teška u pojedinim dijelovima, nekom lakša.. a pošto dosta toga ovisi o konačnim bodovima, sumnjam da će ove godine nešto pretjerano odskakati od prosjeka.
Što smatraš pod fail? manje od 50 % ?
Mene baš zanima onaj centil, kako sam napisao od svih ostalih :D
Negdi imaš sreće, negdje napraviš glupost sve kad se zbroji dođe na isto (osim ako ne fulaš nigdje ono što si znao i pogodiš pol toga šta nisi znao, onda si riješio sve a nemaš pojma pol toga)
Jel mozda znate kada ce biti prvi rezultati?
13.7. stizu neslužbeni rezultati i onda imas dva dana unutra kojih se možeš žaliti da bi 15.7. stigli konačni rezultati.
13.7. stizu neslužbeni rezultati i onda imas dva dana unutra kojih se možeš žaliti da bi 15.7. stigli konačni rezultati.
13.7 su neslužbeni rezultati, do 15.7 su žalbe, i onda tek 17.7 u 18:00 finalni rezultati i zavšne rang liste
Jel mozda neko zna koliko je ljudi napisalo dobro fiziku i mat(priko 80%) prijasnjih godina?
Borna41, jeli znas koliko ces bodova otprilike imat? Ja cu imat oko 685 , pa eto da cisto usporedim, da vidim kakve su mi sanse.
13.7 su neslužbeni rezultati, do 15.7 su žalbe, i onda tek 17.7 u 18:00 finalni rezultati i zavšne rang liste
"Prijave za studijske programe sastavnica Sveučilišta u Rijeci u sustavu NISpVU traju u ljetnom roku do 17. srpnja 2015. (do 17:59 sati), a u jesenskom roku od 22. srpnja do 21. rujna 2015. (do 15:59 sati)."
znači 17. će izaći liste i nakon koliko da očekujem baš upis?
21. i 22.7. su upisi na sveucilistu u ri,sve pise na stranicama
Borna41, jeli znas koliko ces bodova otprilike imat? Ja cu imat oko 685 , pa eto da cisto usporedim, da vidim kakve su mi sanse.
Evo provjerio sam još jednom,nebi se trebala B razina mat bodovat 0.6 * postotak. Nego samo ako pišeš a razinu,a trazi b mnozis sa 1.6.
http://www.bug.hr/forum/topic/skola-osnovna-srednja-faks/sve-sto-trebate-znati-o-drzavnoj-maturi/106478.aspx
Ako je ovako kako sam sada naveo ,oko 800 bodova imam( ja mislim 807).
evo ja se kladim da ti kreteni iz ncvvoa ne znaju ni sami kako se boduju te vise i nize razine..
dakle oni kazu da svoj rezultat a razine mnozis sa 1.6 ako je zahtjev faksa b razina- sto naravno nije tocno jer bi to znacilo da mozes imat vise od 100% bodova.. sto naravno ne mozes. jer bi onda ljudi imali max. npr 1600 bodova ako trazi sve b razine.. umjesto da napisu jednostavno da se maksimalnih 100% moze postici jedino sa a razinom, a da sa b razinom se postize rezultat za 1.6x manji tj 62.5%..
ja racunam oko 750 bodova, za vecinu fakseva mi je tu negdje jer sam blizu napisao fiz i mat..
Svugdje gledam nekakve usporedbe FER vs FOI, TVZ, FSB, FESB, a nikako da negdje naiđem na nekoga tko ce reci koliko je velika razlika između računalstva u Rijeci (Teh. fak.) i u Zagrebu (FER)..
Jel ima ovdje netko tko planira na Računalstvo u Rijeci?
Bas su idioti, sad pola maturanata krivo zbraja bodove pa ce se razocarat kad vide koliko zapravo imaju. Na svu srecu sam prije 2 tjedna procitao na stranici trinoma kako se zapravo racunaju bodovi.
Svugdje gledam nekakve usporedbe FER vs FOI, TVZ, FSB, FESB, a nikako da negdje naiđem na nekoga tko ce reci koliko je velika razlika između računalstva u Rijeci (Teh. fak.) i u Zagrebu (FER)..
frendica je na fer-u pišala krv pa se prebacila u ri, sad joj je dosta lakše, kaže da fer nasprem ovoga nije baš human
Ma stvarno je ovo u nas organizirano za k*rac.Ja vidim na pola stranica 1.6 za višu,a kod drugiš 0.6 za nižu,a to su sve većinom stranice fakulteta i drzavne stranice tako da je sramota da se to ne zna jasno.
Sony evo po ovom drugom računanju iman oko 720 :)
Nadan se da se vidimo u 10. mjesecu sva trojica na faxu
Ja, hopefully.
FER je teži i zahtjevniji faks, i vjerovatno ćeš se pomučit više na njemu nego tu u Rijeci, ali i za ovog isto treba radit.
Znam par ljudi koji su upisali elektortehniku i računarstvo prošle godine i pošto nisu uspjeli predat matematiku odustali su i preselit će se na neki lakši.
frendica je na fer-u pišala krv pa se prebacila u ri, sad joj je dosta lakše, kaže da fer nasprem ovoga nije baš human
Ovo vrijedi za one koji nisu motivirani, svaki predmet su na FER-u nauci u 2 tjedna ak treba, samo ne smijes odustajat, takoder FER dopusta je*eno kampanjstvo ako se trgnes tjedan dana pred ispite, tako da ovo o pisanju krvi ne vrijedi, samo je pitanje motiv i jesi li spreman malo se potrudit. Po meni FER je jedini vrijedan spomena, na TVZ-u ces naucit vise prakticnog, dok ces na FER-u skuzit kako upotrijebit mozak (ili ces, na zalost, nastrebat, sto je moguce i sto vecina tamo radi, ali nemoj to dopusti si da razumijes gradivo), nakon tog nista ispred tebe nece stajat. FSB je malo laksi ali ti ne daje tu slobodu koju daje FER (hell, nisam 7 tjedana bio na predavanjima...). FOI ima strebanja to mi se ne svida, ali definitivno vrijedan faks ako te bas zanima neko podrucje koji oni drze.
Kužim ja da je u Rijeci lakši faks, ali ne znam koliko mi više znanje može pružit FER i kakva je razlika kod zaposljavanja itd. Moram malo bolje pogledat programe u ovih tjedan dana.
I sta se tica Zga jos mi je problem i smjestaj jer nemam baš neke šanse za dom, a stanovi koštaju.