- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ja sam morao procitati obadva ''prirucnika'' i nisu losi :D
hvala bogu.Sada je subota i nema nastave
hvala bogu.Sada je subota i nema nastave
Kako kome... ja pišem ispit u 1145.
Test je dobro prošao, mislim da će bit 5, mada je moguće i 4.
Pisao sam povijest glazbe 2. srednje.
I nemojte mislit da je to lagano, da je to nešto kao glazbeni u školi, ovdje su pitanja poput : što je basso continuo i tko ga najčešće izvodi, što je recitativ secco, navedi tipove opera u baroku i opiši ih (opera seria), operni skladatelji u baroku u Veneciji, Napulju, Francuskoj i Engleskoj...
Pozdrav ljudi!
Ne znam jesam li fulo temu ,no ipak...
Ovako imam jedan važan i relativno hitan problem!
Tiče se matematike(gle čuda :D )
Nakon što sam upisao neželjeni smjer(vjerojatno nije bitno) počeli su loši rezultati na ispitima iz matematike.E sad, u osnovnoj školi matematika mi je super išla(sve 5),prvi ispit u srednjoj sam napisao najbolje u razredu(inicijalni).
Doma uredno rješavam zadaće i uvjek mi sve točno ispadne(ne svaki puta iz prve pošto mi treba dosta da skužim neki dio gradiva),uredno svaki dan prije sata matematike vježbam zadatke...Dan prije pismene provjere sve vrste zadataka znam relativno brzo i točno riješiti.
No,gle čuda,uvijek dobim lošu ocijenu.Svi mi govore da je to posljedica ili zbog promjene škole,društva isl., dok mi neki vele da je to posljedica sporosti rješavanja zadataka (s čime se ne slažem ).
Također,osobe u razredu koje od mene prepisuju zadaćau(popriličan broj ljudi) dobe istu ili malo bolju ocijenu 2 il 3 zbog čega se sve više sramim svoga znanja iz matematike.
Ja mislim da to nije posljedica promjene škole i društva i ovaj problem me jako zabrinjava pošto sam ja uvijek bio najbolji u matematici i pošto mi je super krenulo(inicijalni).
Molim vas da mi pomognete jer sam se ozbiljno zabrinuo!
Unaprijed hvala :)
Mozda bas zbog brzine?
Recimo meni ne ide bas nesto matemtika (ne ide ni lose, jedna fina trojka), ali uvijek dobijem medu boljim ocjenama, jer recimo moj prijatelj koji inace razvaljuje matematiku, uradi 5 zadataka za 5min i ode sa sata kasnije govoreci kako je sve znao i naravno, u svakom negdje pogrijesi (predznak i slicno). A ja ko ''budala'' radim cijeli sat 3 zadatka ne pogledajuci zadnja 2 ali mi zato u 95% tocno ispadnu :P
Mozda bas zbog brzine?
Recimo meni ne ide bas nesto matemtika (ne ide ni lose, jedna fina trojka), ali uvijek dobijem medu boljim ocjenama, jer recimo moj prijatelj koji inace razvaljuje matematiku, uradi 5 zadataka za 5min i ode sa sata kasnije govoreci kako je sve znao i naravno, u svakom negdje pogrijesi (predznak i slicno). A ja ko ''budala'' radim cijeli sat 3 zadatka ne pogledajuci zadnja 2 ali mi zato u 95% tocno ispadnu :P
sumnjam da je brzina pošto rješvam dosta brzo,a uostalom takvim tempom sam rješaval i u osnovnoj ;)
sumnjam da je brzina pošto rješvam dosta brzo,a uostalom takvim tempom sam rješaval i u osnovnoj ;)
pa to i je stvar... rješavaš dosta brzo, zezneš predznak, negdje krivo pomnožiš u brzini i eto... (bar je tako meni :) )
To sam i mislio, prebrzo...
pa to i je stvar... rješavaš dosta brzo, zezneš predznak, negdje krivo pomnožiš u brzini i eto... (bar je tako meni :) )
i ja sam na početku to mislio,no nakon tolikih priprema za ispit jednostavno je nemoguće dobiti 2!!!!!!!!!!!!!! I da fulam koji predznak to sigurno nije za 2 :(
Vama ne daju testove na uvid? Pa pogledaj gdje si pogrijesio -.-
Vama ne daju testove na uvid? Pa pogledaj gdje si pogrijesio -.-
Srednja i osnovna škola se jako puno razlikuju po pitanju matematike. Razlikuju se i mišljenja profesora, u osnovnoj školi profesori bi jako izlazili u susret pogotovo u 7. i 8. razredu zbog upisa u srednju školu. Tu dolazi do problema jer se učenike ne priprema na srednju školu.
Učenici često dođu u srednju misleći da je lagana kao i osnovna i lagano se zaj. I ja sam se tako mislio, što prije ovo shvatite to bolje. U 1. razredu jako sam se dugo navikavao na način rada u srednjoj školi. Jako puno profesora uopće ne zanima tko si, što si, od kud si, a najmanje ih boli briga ako te njihov predmet ne zanima.
U 1. razredu imao sam iz matematike 3 iako sam u osnovnoj lagano imao 5. Nije me sram što imam 3 jer znam da sam tu trojku zaslužio za razliku od one petice koja je upitna.
Evo mog savijeta za tebe: Svaki dan 15 min. matematike i čuda ćeš napraviti. Tako nama naš profesor govori i zbilja djeluje. Sada sam 2. razred i nemam nikakvih problema s matematikom i mogao bih ovo polugodište imati 4
Btw, ove lošije ocjene se vjerojatno zbog toga što se još nisi navikao na to kako se radi u srednjoj školi.
Moj savjet - samo polako. I ja sam u osnovnoj bio jedan od boljih, a srednju (matematičku gimnaziju) sam počeo dosta šlampavo i imao zaključene trojke u prva 2 razreda. Puno grešaka mi se znalo dešavat, od minusa, krivog množenja ili zbrajanja itd. Sa vremenom (i vježbom) su te greške nestale i u ostala 2 razreda sam imao zaključeno 4 i 5. Sad sam 5. godina na PMF-u, studiram Matematiku, nisam nikad pao ispit, a prosjek mi je 4.0 od prve 3 godine, a 4.75 od 4. Samo polako, uz vježbu će sve to sjest
Moj savjet - samo polako. I ja sam u osnovnoj bio jedan od boljih, a srednju (matematičku gimnaziju) sam počeo dosta šlampavo i imao zaključene trojke u prva 2 razreda. Puno grešaka mi se znalo dešavat, od minusa, krivog množenja ili zbrajanja itd. Sa vremenom (i vježbom) su te greške nestale i u ostala 2 razreda sam imao zaključeno 4 i 5. Sad sam 5. godina na PMF-u, studiram Matematiku, nisam nikad pao ispit, a prosjek mi je 4.0 od prve 3 godine, a 4.75 od 4. Samo polako, uz vježbu će sve to sjest
Bio bi ponosan kad bih imao tebe kao prijatelja.
Ajmo vote
omiljeni predmeti, ili oni koje 'volite' najvise uciti (svrstacu ih u grupe, posto ima samo 5 polja u anketi)?
13 | Jezici(engleski,srp/hrv/bos... |
---|---|
7 | Istorija,geografija,biologija |
20 | Matematika,fizika,hemija |
1 | Psihologija,filozofija,sociol. |
Ajmo vote
omiljeni predmeti, ili oni koje 'volite' najvise uciti (svrstacu ih u grupe, posto ima samo 5 polja u anketi)?
Informatika ;)
Ajmo vote
Materijali
Ajmo vote
ja mrzim svakoji
Ajmo vote
Matematika, naravno, a preciznije bilo što vezano uz numeriku, matrična teorija, analiza funkcija jedne varijable (realne ili komplexne)...
Matematika, naravno, a preciznije bilo što vezano uz numeriku, matrična teorija, analiza funkcija jedne varijable (realne ili komplexne)...
Malo smo si seksi, a?
Malo smo si seksi, a?
Hehe... a moral sam numeriku stavit
za razliku od teorija parcijalnih diferencijalnih jednažbi s čim se mučim cijeli dan... odvratno
Malo smo si seksi, a?
Hehe... a moral sam numeriku stavit
za razliku od teorija parcijalnih diferencijalnih jednažbi s čim se mučim cijeli dan... odvratno
Sad ću ti dati TU i praviti se da znam što si upravo rekao :D
Sad ću ti dati TU i praviti se da znam što si upravo rekao :D
Onda i ti zaslužuješ jedan TU
Ovo neću govoriti da ti se ulizivam,ali @Luuka,mislim da si jedan od najinteligentnijih ljudi na forumu.
Ovo neću govoriti da ti se ulizivam,ali @Luuka,mislim da si jedan od najinteligentnijih ljudi na forumu.
Hvala, ali mislim da tu ima dosta inteligentnijih ljudi :D To kaj znam riješit srednjoškolske zadatke iz mat i ponešto programirat me nikako ne može svrstat u najinteligentnije ljude na forumu. Ali hvala :D
pa i je :D svaki put kad otvorim temu o matematici vidim 500 pitanja pomoći i 1000 Lukinih odgovora :D
edit: ja obožavam fiziku (bar za sada :D), matematika mi je u redu, a kemiju isto volim... ali isto tako obožavam engleski, osnove elektrotehnike, informatiku dok malo manje volim hrvatski, biologiju, geografiju i povijest :)
Volim matematiku,informatike i jezike.Tako da ne znam za šta da glasam.
nekuzim zasto pisete svoje ocjene...sve to uuuvelike ovisi od profesora, te od skole...to sta ja imam 2,3,2,1 iz fizike a ti 4,5,5 ili obrnuto neznači apsolutno ništa.
Ne mora značiti, ali u većini slučajeva znači. To šta se svi iz boljih škola nabrijavaju da im je 2 iz matematike ili fizike ko 5 u prosječnim školama je budalaština.
Naravno, postoje iznimke po pitanju profesora itd. Ali da ocjene ne znače apsolutno ništa ne bi postojale.