Ful nerazumljivo je napisano, to može 100 različitih stvari bit. Ubaci u početni izraz a=1, b=1 recimo, i u zadnji (onaj koji si dobio) pa vidi dal je dobro. Ak nije, onda si sigurno fulo, ak je probaj još par brojeva pa je to to.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
pojmovnik-a2=a na kvadrat , a2b2=a na kvadrat be na kvadrat,b2= be na kvadrat
1 razlomačka crta a2b-1 razlomačka crta ab2 (a , b na kvadrat)+2 razlomačka crta a2b2
Pa velim ti, probaj stavit a=1, b=1 u to pa jel ispadne isto na početku i ono kaj dobiješ. Ako ne, onda si zeznuo :D
Nitko te ne prisiljava da u danu štrebaš 50 stranica. Ako si svaki dan ponoviš gradivo koje si radio, nemaš problema pred test. Caka je u tome što se učenicima neda redovito učiti. I ne samo u gimnaziji, kod nas je problem što je previše predmeta gdje nešto takvo funkcionira :)
Trebalo bi biti više izbornih predmeta...
I manje obaveznih. Nema smisla da ja npr. 4 godine učim likovni, ako namjeravam ići na tehnički fakultet. Pošto je to gimnazija, trebali bi taj predmet staviti samo jednu ili dvije godine obavezno.
Informatiku bi trebali staviti 4 sata obavezno, kroz svaku godinu , u sve škole.
U mojoj gimnaziji informatiku smo imali samo u prvom razredu i učili smo o Microsoftovim Office Aplikacijama i radu u njima. Za preostale tri (3) godine ako želimo informatiku, trebamo ju odabrati za izbornu nastavu (blok sat jednom tjedno). U drugom razredu izborne iz informatike nisam imao. Zašto? Jer se prijavilo 80 debila samo radi toga što su mislili da će ih profesor puštati sa sata. Ove godine došao je mladi profesor koji ne pušta sa sata i , hvala bogu, prijavilo nas se samo 20. Što učimo na izbornoj? Na izbornoj svatko mora napraviti prezentaciju na neku temu(HTML, W7, W. Vista, Virusi, AutoCad, Photoshop) i prezentirati istu. Slažem se sa tobom da bi informatika trebala biti obavezan predmet u školi jer nam ona postaje svakodnevnicom, bilo to na poslu ili kod kuće....
Luka, da te pitam jedan zadatak. Ovakvih zadataka vidam tu i tamo, i zanima me jel postoji neka sablona po kojoj se ti zadaci rjesavaju?
npr.
Koji broj nastavlja niz? 90, 85, 75, 60, 40,
ili
Nastavite niz brojeva: 1, 4, 121, 144, 441,
Luka, da te pitam jedan zadatak. Ovakvih zadataka vidam tu i tamo, i zanima me jel postoji neka sablona po kojoj se ti zadaci rjesavaju?
npr.
Koji broj nastavlja niz? 90, 85, 75, 60, 40,
ili
Nastavite niz brojeva: 1, 4, 121, 144, 441,
To su tipična pitanja iz testova inteligencije.
Prvi bio bio 15, idući s lijeva oduzimaš redom 5,10,15,20, pa sad bi trebo 25.
Drugi ide 12 , 22 , 112 , 122 , 212 pa bi sad trebo ić 222 =484
nemogu vjerovati kakvu smo razrednicu dobili
uglavnom ova vrijeđa cijeli naš razred. jednom mom frendu iz razreda je jučer rekla da je neodgojena budala jer je pričao na satu, drugom da kreten, trećem da da ima odvratne zube, da ih ide popraviti itd.
smije li ona uopće to? mi smo je pitali jučer da zašto na ona ima pravo vrijeđati ,a ona kaže: zato što sam vam razrednica- druge razrede ne vrijeđam.
??
još je najgore što nam drugi nastavnicu govore da imamo ista prava kao i nastavnici -.-
kako bi ju ja ljepo poslo u pi**u materinu..haha
danas izdurat 6h, onda se kod kuce nadrmat malo, martinje se slavi pa moramo nacet ovogodisnje vino..a sutra ujtro u zg na interliber..
Imam pola četvorki i pola petica. Time to kill lack of Win.
nemogu vjerovati kakvu smo razrednicu dobili
uglavnom ova vrijeđa cijeli naš razred. jednom mom frendu iz razreda je jučer rekla da je neodgojena budala jer je pričao na satu, drugom da kreten, trećem da da ima odvratne zube, da ih ide popraviti itd.
smije li ona uopće to? mi smo je pitali jučer da zašto na ona ima pravo vrijeđati ,a ona kaže: zato što sam vam razrednica- druge razrede ne vrijeđam.
??
još je najgore što nam drugi nastavnicu govore da imamo ista prava kao i nastavnici -.-
Ma ignoriraj ju. To je individua koja živi od ponižavanja drugih - ako reagiraš to nju hrani... Probaj joj se nasmijati u facu bi vidio kako bi poludila od frustracije što se joj se smiješ (ego)...
nama je ravnatelj rekel da imam do kraja 11.mjeseca vremena da ispravimo jedinice,svi nam predmeti idu samo od nas 27 u razredu 25 dobi jedinice iz matke ofc......kak se meni cini i ja cu letjeti u 3.godisnju.....
ajme meni sutra ujutro počinje škola
Isuse ko bi rekao, u ponedjeljak ti pocne skola. Stvarno cudno ja sam mislio da u pondjedeljak nema skole. Uh, to objasnjava zasto svaki tjedan imam 6 neopravdanih.
ajme meni sutra ujutro počinje škola
nema ništa gore nego se probuditi rano ujutro, spremiti i po hladnom vremenu u školu. i onda u njoj se namučiš.
a taman kad trebaš u školu ti se spava najviše.
gdje se ovo uči? ja imam predmet mikroračunala,ali ne vjerujem da je to ovo s linka.Može li mi netko objasniti što su finomehanička tehnika,informacije i komunikacije,mikroračunala,digitalna elektronika,el.sklopovi,strojevi i uređaji (elektronički),automatsko vođenje procesa,električna instrumentacija,mjerenja u el.itd.to su mi stručni predmeti koje cu imati kroz 4-godine,ne znam mnogo o njima pa..
Najgora godina u zivotu:
Hrvatski j.: 5, 3, 4
Fizika: 4
Matematika: 4, 2
Latinski: 5
Zemljopis: 4, 4
Njemacki: 5
Glazbeno: 5
Engleski j.: 4
Biologija: 5, 4
3. sam u razredu...
Najgora godina u zivotu:
3. sam u razredu...
Al' si prvi na listi onih koji mi živce žderu na forumu...
Sutra ispravljam kulju iz matematike... Barem se nadam da ispravljam :D
hrvatski 3, 3
fizika : 5,5
matematika: 4
engleski: 4,4,4,2
i mislim da mi je u biti to i jedino potrebno za maturu..kod nas je hrvatski priča za sebe, čak nisam siguran da je itko dobijo 4 u zadnjih 6-7 godina kako mi pričaju.
Krivo ti pričaju... Evo ja imam četvorku svake godine do sad (otkad sam u srednjoj, nikad nisam hrvatski imao manje od 4 zaključen). A imamo istu profesoricu kao i vi, pa stvarno ne znam odakle te priče...
Kod nas je matematika bila takva (nitko nikad nije dobio veću ocjenu od 3). Ali ove godine su donijeli par novih zakona o školovanju, pa je profesor malo promijenio stvari, i evo sad se napokon četvorke i petice dijele šakom i kapom... Tvoja generacija ima sreće, da ste došli samo jednu godinu prije, i vi bi se krvavo mučili za dvicu...
Najgora godina u zivotu:
3. sam u razredu...
Al' si prvi na listi onih koji mi živce žderu na forumu...
Sutra ispravljam kulju iz matematike... Barem se nadam da ispravljam :D
E neces, :P. Dok te s onim potencijama napadne krepal bus.
Hehe, mislim da je došlo do dvi zabune... Mare - to je Bašić, a ne Miloš, jelda? Ako je, to mi je prvi fail...
A matematika... Nama predaje Krstić, za ovog Kovačevića nisam ni čuo... Fail 2...
Najgora godina u zivotu:
3. sam u razredu...
:O,hahah, da vidis moje ocjene, onda bi ti bila najgora godina...
nekuzim zasto pisete svoje ocjene...sve to uuuvelike ovisi od profesora, te od skole...to sta ja imam 2,3,2,1 iz fizike a ti 4,5,5 ili obrnuto neznači apsolutno ništa.
kovačević je mladi odoka 20-etak godina..tu imamo sreće !
slazem se ovo da ocjena ovisi o profesoru.Po meni i vise od 50 posto.To sam i prije govorio.NPR.iz fizike sam imao u osnovnoj 2 , a sada 5...
nekuzim zasto pisete svoje ocjene...sve to uuuvelike ovisi od profesora, te od skole...to sta ja imam 2,3,2,1 iz fizike a ti 4,5,5 ili obrnuto neznači apsolutno ništa.
Jedan profesor kod nas veli da nam je 2 dovoljan, što znači da znamo dovoljno i da nam više netreba,a kod njega je imati 2 kao kod jednog drugog 5...