Ah ta škola...

poruka: 12.601
|
čitano: 1.756.537
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Ah ta škola...

nije loše naše školstvo, dapače, smatram da je američko mnogo lošije.

evo jedan primjer kojeg se mogu sjetiti:

igram minecraft, tek tako iz zezancije stavio wehrmacht kao ime klana(klanovi su mogući uz pluginove) i bio je jedan samnom u klanu.

igramo tako neko vrijeme, a kasnije vidim u chatu pričaju o ovome dolje..i skužim kako taj lik nije cijelo vrijeme znao šta znači wehrmacht..mislim, ww2 je nova povijest i jako popularna tema..

na školstvo u hrvatskoj se ne mogu požalit jer dosta opširnog gradiva ima, nema previše nepotrebnog gradiva(jest, neki smatraju npr. povijest nepotrebnom ako imaju u cilju ekonomiju ili slično za zanimanje, ali ipak, povijest je opća kultura, sve što se dogodilo našoj vrsti, jednostavno moramo znati nešto opće kulture)..

al mi je uredan post, nema šta :D

Win7 je glupost ziva.....neke jako dobre igrice nemogu na njega zato sto je prenov...za nekih 2-3 god. ce bit dobro imat -Atom
16 godina
protjeran
Re: Ah ta škola...
djdomi kaže...

nije loše naše školstvo, dapače, smatram da je američko mnogo lošije.

evo jedan primjer kojeg se mogu sjetiti:

igram minecraft, tek tako iz zezancije stavio wehrmacht kao ime klana(klanovi su mogući uz pluginove) i bio je jedan samnom u klanu.

igramo tako neko vrijeme, a kasnije vidim u chatu pričaju o ovome dolje..i skužim kako taj lik nije cijelo vrijeme znao šta znači wehrmacht..mislim, ww2 je nova povijest i jako popularna tema..

na školstvo u hrvatskoj se ne mogu požalit jer dosta opširnog gradiva ima, nema previše nepotrebnog gradiva(jest, neki smatraju npr. povijest nepotrebnom ako imaju u cilju ekonomiju ili slično za zanimanje, ali ipak, povijest je opća kultura, sve što se dogodilo našoj vrsti, jednostavno moramo znati nešto opće kulture)..

al mi je uredan post, nema šta :D

Da, nesto smo pricali profesor Latinskog i ja, i on nas pusti prije kraja prvog casa u godini, ja mu kazem domo arigatogozamashitta (oprostite ako nisam dobro napisao, ne obracam paznju kad ucim Japanski), a on mene pita Sta?

Mislim, Japan je jedna od najrazvijenijih zemalja Svijeta, a nedavno su tamo bacane atomske bombe...

And then father, the Rapture dream was over. You taught me that 'evil' is just a word. Under the skin, it's simple pain. We are Utopia, you and I...
15 godina
Ranko Kukumar kaže...
timmy7 kaže...

disagree. hrvatsko školstvo je naveće sr***e ikad. pumpanje mozga s tonama beskorisnih informacija moze jedino stvoriti jos vece sr***nje u nasem mozgu i unistiti nas IQ. vlada nas pomocu skole cini robovima ovog usra**g sistema. for god sake, OPEN YOUR EYES PEOPLE!!!

Objasni u detalje koji dio gradiva smatraš nebitnim.

Evo ja bih istaknuo da se u gimnazije treba uvesti promjene. Npr. da mozes birati hoces li ici na kemiju, biologiju, latinski, strani jezik, povijest, geografija. Ti (neki) predmeti meni u zivotu uopce nece trebati ako se je zelim baviti tehnikom. Sta ce meni biologija, povijest, latinski ako se ja zelim baviti programiranjem? Ili ako volim strane jezike i mislim studirati nesto vezano za knjizevnost (npr. za profesora hrv. jezika) sta ce meni kemija, fizika, biologija?

www.facebook.com/Battlefield3.Info
14 godina
Mentalist kaže...
Ranko Kukumar kaže...
timmy7 kaže...

disagree. hrvatsko školstvo je naveće sr***e ikad. pumpanje mozga s tonama beskorisnih informacija moze jedino stvoriti jos vece sr***nje u nasem mozgu i unistiti nas IQ. vlada nas pomocu skole cini robovima ovog usra**g sistema. for god sake, OPEN YOUR EYES PEOPLE!!!

Objasni u detalje koji dio gradiva smatraš nebitnim.

Hrvatska djela iz Hrvatskog jezika (ne sva), opsta gimnazija u programu ima samo jednu jedinu godinu informatike (koja se svodi na Word), povijest likovne i muzicke umjetnosti su dve predmeta, mnogo gradiva povijesti, previse sati Engleskog jezika (uci se 7 godina osnovne, valjda se podrazumjeva da djeca dolaze u srednju s znanjem tog jezika), preagresivno ucenje Njemackog jezika, predstavljanje trivijalnog jezika Latinskog kao vaznog, premalo geometrije i sporo napredovanje gradiva iz matematike, lose knjige fizike (najgore knjige uvjerljivo, svih predmeta).

To bih ja naglasio, manje-vise ostalo je dobro.

Za ovo boldano can't agree more.

Ali knjige iz fizike su meni odlične,iako vec 2 godine ne kupujem one sto su na sluzbenom popisu nego malo starije.

griješiti je ljudski al je osjećaj božanski
16 godina
protjeran
Ferritin kaže...

Evo ja bih istaknuo da se u gimnazije treba uvesti promjene. Npr. da mozes birati hoces li ici na kemiju, biologiju, latinski, strani jezik, povijest, geografija. Ti (neki) predmeti meni u zivotu uopce nece trebati ako se je zelim baviti tehnikom. Sta ce meni biologija, povijest, latinski ako se ja zelim baviti programiranjem? Ili ako volim strane jezike i mislim studirati nesto vezano za knjizevnost (npr. za profesora hrv. jezika) sta ce meni kemija, fizika, biologija?

Ne mozes to tako shvatati, ako si odlucio imati znanje gimnazije, moras prihvatiti to da ces morati uciti i stvari koje ti ne trebaju (samo Latinski ti nece trebati, ostalo sve hoce).

And then father, the Rapture dream was over. You taught me that 'evil' is just a word. Under the skin, it's simple pain. We are Utopia, you and I...
16 godina
protjeran
KKristijan kaže...

Ali knjige iz fizike su meni odlične,iako vec 2 godine ne kupujem one sto su na sluzbenom popisu nego malo starije.

Ja sam procitao knjigu Vladimira Para i nije mi se svidjela.

Vi imate popis? Nasa skola ga ne izdaje uopste.

14 godina
Mentalist kaže...
KKristijan kaže...

Ja imam sad Paarovu Fiziku 3, mislim da je ok.

Prije nisam imao njegovu tho.

griješiti je ljudski al je osjećaj božanski
16 godina
neaktivan
Ah ta škola...

Ja se baš ne trudim imati 5 iz predmeta koji me ne zanimaju(povijest, latinski).

U vezi knjige iz fizike, moja je jako ružna i to me odvlači od učenja. Ali sva sreća pa ne moram učiti iz knjige, trebaju samo za neke primjere kad radimo na satu. Za dodatno gradivo nam profesorica da posebne zadatke i onda tek vidim koliko malo na satu naučimo i koliko je to lagano. Na županijskom svi suckamo baš zato što premalo radimo na satu.

Najbolji broj je 73.73 je 21. prosti broj.Njegov zrcalni par, 37, je 12.,a njegov zrcalni par, 21,je nastao množenjem brojeva sedam i tri.U binarnom sustavu, 73 je palindrom: 1-0-0-1-0-0-1.
15 godina
neaktivan
Ah ta škola...

Pošto sam išao u Norveškoj u školu, a sad ovdje, mogu reći da je u Norveškoj to PUNO bolje odrađeno.

Lakše, ne zamaraš se bespotrebnim informacijama (za koje svi ljudi kažu da su važne i da je to opće znanje, tamo ima ljudi nemaju pojma tko je Kristofer Kolumbo, ali ne čini mi da su manje sretni ili u nečem zakinuti nego ovdje).

Odrade osnovno u osnovnoj i srednjoj, zatim na užu specijalizaciju, na fakultetima je ogroman skok u gradivu i barem 15 puta teže nego u srednjoj, da ne govorim osnovnoj.

Mogu im se ja sad smijati, ali će se oni meni vjerojatno kasnije...

EDIT: Inače, usput, koji će mi q* likovno i glazbeno u 3. i 4. razredu srednje? Čemu služi to, neka mi netko kaže, osim da trošim dragocjeno vrijeme (ili bi barem trebao).

Mes que un Club! FCBarcelona!
Poruka je uređivana zadnji put pet 9.9.2011 22:04 (PLASMAorLCD).
16 godina
neaktivan
Ah ta škola...

Da bar kod mene mos imat iz fizike i kemije 2 bez učenja...

Nisam se popeo na vrh hranidbenog lanca da bi bio vegetarijanac
16 godina
neaktivan
Nem0 kaže...

Elektricna struja je citav treci, 4. je optika 

Kako? Mi smo u 3. radili i električnu i optiku i još načeli teoriju relativnosti.

Razlika u programu - druga drzava.

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
16 godina
Ah ta škola...

glavno da se gimnazije spominju, najveća mana

našeg školstava je praksa izuzev medicine, šta vridi

toliko toerije, kad nemoš nać posa bez iskustva, a i kad nađeš ljudi

ti se smiju, ka vidi ga završia faks, a veze nema..

Najbolji osjećaj je upala mišića........ Krema Foruma!!!
14 godina
protjeran
PLASMAorLCD kaže...

Pošto sam išao u Norveškoj u školu, a sad ovdje, mogu reći da je u Norveškoj to PUNO bolje odrađeno.

Lakše, ne zamaraš se bespotrebnim informacijama (za koje svi ljudi kažu da su važne i da je to opće znanje, tamo ima ljudi nemaju pojma tko je Kristofer Kolumbo, ali ne čini mi da su manje sretni ili u nečem zakinuti nego ovdje).

Odrade osnovno u osnovnoj i srednjoj, zatim na užu specijalizaciju, na fakultetima je ogroman skok u gradivu i barem 15 puta teže nego u srednjoj, da ne govorim osnovnoj.

Mogu im se ja sad smijati, ali će se oni meni vjerojatno kasnije...

EDIT: Inače, usput, koji će mi q* likovno i glazbeno u 3. i 4. razredu srednje? Čemu služi to, neka mi netko kaže, osim da trošim dragocjeno vrijeme (ili bi barem trebao).

Pa koji će ti Ku*ac uopće škola?Netko će se baviti s umjetnošću a netko neće.I ja sam razmišljao kao ti,ali na kraju shvatiš da se džabe sekirat,lagano rješiš te nepotrebne predmete i usredotočiš se na ono što ti treba. P.S. Nami u pravilniku piše da takvi predmeti (lik,glaz,tje) služe za podizanje samopouzdanja / prosjeka ocjena,a i profe iz tih predmeta obično nisu strogi tako da neznam u čemu je problem.

Um je poput padobrana - funkcionira jedino ako je otvoren- Albert Einstein
14 godina
protjeran
KKristijan kaže...
Mentalist kaže...
KKristijan kaže...

Ja imam sad Paarovu Fiziku 3, mislim da je ok.

Prije nisam imao njegovu tho.

Iman frenda što je se jednom na satu informatike uspio dočepat materijala iz fizike i kopirao lagano na stick te sam si ja to (normala) zbavio,tako da mene knjige uopće ne brigaju-ali istina je što kažete knjige iz Fizike sucks-aju pogotovo od onoga Paara.Jedino u što se je pouzdam jest ona žuta zbirka od 1-4 razz,ako uspiješ riješiti sve zadatke iz onoga onda nemaš brige za dalje. {#}

Um je poput padobrana - funkcionira jedino ako je otvoren- Albert Einstein
17 godina
neaktivan

Plava zbirka ftw {#}

You are already dead!
15 godina
Nem0 kaže...

Pa koji će ti Ku*ac uopće škola?Netko će se baviti s umjetnošću a netko neće.I ja sam razmišljao kao ti,ali na kraju shvatiš da se džabe sekirat,lagano rješiš te nepotrebne predmete i usredotočiš se na ono što ti treba. P.S. Nami u pravilniku piše da takvi predmeti (lik,glaz,tje) služe za podizanje samopouzdanja / prosjeka ocjena,a i profe iz tih predmeta obično nisu strogi tako da neznam u čemu je problem.

Moje mišljenje je da bi se sve kulture trebale izbacit iz školovanja.

Tjelesna, likovna, glazbena...

Tjelesni, ocijenjivanje na temelju fizičkih sposobnosti djeteta, praktički diskriminacija pretilijih i tromijih osoba.

Glazbeni i likovni su u srednjoj okej, učiš teoriju i to može proć, dok u osnovnoj se ocjenjuje pjevanje, slikanje, crtanje, nema objektivnog razloga kako se može ocijenit neka slika. Pogledaj ove slike, sve je samo naškrabano, s druge strane za to bi u školi dobia 2-3.

U teoriji nema razlike između teorije i prakse ali u praksi ima.
14 godina
neaktivan
Ah ta škola...

Nabolje je žutu zbirku, ako nju pređeš nemaš problema kao što kaže kolega, a tko želi nešto više ja sam u srednjoj imao i ovakvih knjiga, mislim da se i danas koriste i jako su dobre.

{One death is tragedy, but a million deaths is statistics}
15 godina
Ranko Kukumar kaže...

Nabolje je žutu zbirku, ako nju pređeš nemaš problema kao što kaže kolega, a tko želi nešto više ja sam u srednjoj imao i ovakvih knjiga, mislim da se i danas koriste i jako su dobre.

Žuta zbirka je sinonim za fiziku.

16 godina
neaktivan
sirka666 kaže...
Nem0 kaže...

Tjelesni, ocijenjivanje na temelju fizičkih sposobnosti djeteta, praktički diskriminacija pretilijih i tromijih osoba.

Glazbeni i likovni su u srednjoj okej, učiš teoriju i to može proć, dok u osnovnoj se ocjenjuje pjevanje, slikanje, crtanje, nema objektivnog razloga kako se može ocijenit neka slika. Pogledaj ove slike, sve je samo naškrabano, s druge strane za to bi u školi dobia 2-3.

Ja bi tjelesni ostavia, ali da se on ne odnosi na ocjene - kao na faksu, skupljas bodove (svaki dolazak 1 bod) i onda je za prolazak godine potrebno skupit 30ak bodova i rjeseni problemi.

Izbacia bi vjeronauk, a glazbeni je cak dobar u ovo vrijeme kad ima toliko onih kretena kojima je cajka najvece umjetnicko dostignuce....

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
14 godina
neaktivan
sirka666 kaže...

Ne slažem se, pogotovo za tjelesni. Tu je naime samo djelomično da se ocjeni motorička sposobnost. Puno djece ne izlazi, ne kreće se i zato treba barem 2x puta tjedno imati sate tjelesnog kako bi ih se razgibalo, jer se tijelo još uvijek razvija i to je jako ključno u tim godinama.

Za ostalo.. Što ste išli gimnaziju? Ako vas zanima fizika, matematika idite u tehničke struke. Strojarske, elektrotehničke...itd. Građevinske isto. Kada upisuješ gimnaziju valjda znaš o toj školi što te čeka. Ako te zanima nešto drugo idi u tehničku školu. Nemaš tih predmeta, imaš hrpu više matematike i fizike.

16 godina
protjeran
Mitsuoka kaže...

Izbacia bi vjeronauk, a glazbeni je cak dobar u ovo vrijeme kad ima toliko onih kretena kojima je cajka najvece umjetnicko dostignuce....

Oni tamo opet misle da, cim je klasika, valja.

Jos one glupe narodne hrvatske pjesme, njih bi zabranio odmah (Puz se hisze i slicne).

14 godina
neaktivan
Ah ta škola...

Vjeronauk u prvoj godini samo da dadne neku naobrazbu o vjerama, bogu i općenito što se smatra općom kulturom (Čija je Biblija, čiji Kuran, čiji je Alah bog, čiji Isus Krist i sl.). Dalje na izbor.

S obzirom da su danas djeca nezainteresirani debili, predviđam veliki porast onih koji će se izjasniti "ateisti" kako samo nebi imali sata. No, ja bih ipak tako uveo pa što bude bude.

15 godina
Ranko Kukumar kaže....

Ne slažem se, pogotovo za tjelesni. Tu je naime samo djelomično da se ocjeni motorička sposobnost. Puno djece ne izlazi, ne kreće se i zato treba barem 2x puta tjedno imati sate tjelesnog kako bi ih se razgibalo, jer se tijelo još uvijek razvija i to je jako ključno u tim godinama.

Za ostalo.. Što ste išli gimnaziju? Ako vas zanima fizika, matematika idite u tehničke struke. Strojarske, elektrotehničke...itd. Građevinske isto. Kada upisuješ gimnaziju valjda znaš o toj školi što te čeka. Ako te zanima nešto drugo idi u tehničku školu. Nemaš tih predmeta, imaš hrpu više matematike i fizike.

Donekle se slažem sa tebom. Ovisi od nastavnika do nastavnika, meni je recimo tjelesni odličan, nastavnica da loptu i igramo nogomet, možemo otić kad želimo, ne moramo svaki put doć.

Baš zbog toga sam išao u elektrotehničku. Fizika i elektrotehnika (svi "podpredmeti") su definitivno dva najzanimljivija predmeta. Matematika je više kao alat u tim predmetima, bez nje se ne može ništa.

16 godina
protjeran
Ranko Kukumar kaže...

Vjeronauk u prvoj godini samo da dadne neku naobrazbu o vjerama, bogu i općenito što se smatra općom kulturom (Čija je Biblija, čiji Kuran, čiji je Alah bog, čiji Isus Krist i sl.). Dalje na izbor.

S obzirom da su danas djeca nezainteresirani debili, predviđam veliki porast onih koji će se izjasniti "ateisti" kako samo nebi imali sata. No, ja bih ipak tako uveo pa što bude bude.

Eh, kad bi makar vjeronauk predavali ateisti...

16 godina
neaktivan
Mentalist kaže...
Mitsuoka kaže...

Oni tamo opet misle da, cim je klasika, valja.

Jos one glupe narodne hrvatske pjesme, njih bi zabranio odmah (Puz se hisze i slicne).

dobro hebiga to je hrvatska kultura... tebi to ne treba, ali vamo bi to bilo pozeljno bar znat prepoznat...

Nekidan gledam reklamu za novi auto (kako nastaje iz nicega) a ono u pozadini Requiem... totalno pogodeno nema sta.

14 godina
neaktivan

Ja sam u srednjoj strojarskoj imao većinu predmete koji se zasnivaju oko fizike i matematike. Prvu godinu sam imao Fiziku - isti program kao u gimnazij, još uz to sam imao Statiku.

II. godinu sam imao nauku o čvrstoći, i fiziku opet isit program kao u gimnazijama.

III. godinu sam dobio termodinamiku, elektrotehniku, dinamiku, te fiziku (Optiku).

4. je sve bilo nevrijedno spomena, s obzirom da je se više manje ponavljalo.

Uz to sam imao 5 sati tjedno matematike, hrpu stručnih strojarskih predmeta u kojemu je jedan zadatak 4 stranice i sve proračuni, i eventualno crtež.

Naravno sve to daje ogromnu prednost kada dođeš na fakultetu u usporedbi sa Općom Gimnazijom.

16 godina
neaktivan
Mentalist kaže...

Eh, kad bi makar vjeronauk predavali ateisti...

Zašto bi?  To bi onda bila vjerska diskriminacija, zabranit čovijeku da se bavi poslom zbog vjere

Nisam se popeo na vrh hranidbenog lanca da bi bio vegetarijanac
14 godina
neaktivan

Čovjek (ako je fratar) se bavi poslom u Crkvi.

Čovjek (diplomirani teolog) predaje vjeronauk u školama. I treba podučavati o vjerama, a ne siliti djecu da vjeruju u jednu vjeru i smatraju kako je sve pogrešno. To se u crkvi uči.

Vjera je osoban, privatan, intiman izbor koji se uopće ne treba komentirati niti osuđivati kakav god on bio, isto kao i seksualna orijentacija. Nema je smisla komentirati, svatko ima svoj izbor.

15 godina
Ah ta škola...

de ranko ak mi bude trebala pomoć iz fizike,osnovoe el. tehnike,mat... bum ti poslo pm da mi pomogneš,može?

Clausen von hassuen da Huge Boner donka le Giant Boner blitzkreig da penis of mammoth girth struass ven throbbing enormous von sack of pubes.
14 godina
neaktivan

Neznam hoću li imati vremena, al pokušat ću....

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice