Vaša zaštita od napasti (virusi, crvi itd.)?

poruka: 862
|
čitano: 205.569
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Vaša zaštita od napasti (virusi, crvi itd.)?
torrente kaže...

Antivirus Kaspersky (to je ono čudo sa svim osim firewalla) 35$, super cijena.

Cjelokupno odijelo sa punom zaštitom i firewallom, avira premium security suite 40€.

Ovo pišem manjini koja kupuje licence, kao i svi gore navedeni.

Samo iz ovog topica, nod je zaradio 300 000 kuna od juzera Smijeh

Kaspersky uopće ne preporučujem i nema ga smisla uzimati ako nije u internet security obliku, naime AV verziji fali HIPS, koji ako se koristi u svome advanced obliku je gotovo neprobojan i prava okosnica zaštite, behavior blocker iz AVa nikako nije dovoljan i ni do koljena HIPSu iz IS verzije...

Što se Avire tiče, njezini IS djelovi su toliko jadni da se uopće ne treba razmišljati o kupovini (iz sigurnosnih razloga)... jedino što kod Avire vrijedi je skener, a za potrebe kućnih korisnika će poslužiti i onaj u free verziji

Treba li kupovati licence? Da, ukoliko ste zadovoljni svojom zaštitom kupiti licencu znači potpomagati autore u namjeri da se vaše omiljeno sigurnosno rješenje ne ugasi na tako turbulentnom tržištu gdje su free verzije sasma dovoljne za zaštitu home juzera...

... vozio sam uvijek u petoj brzini...
17 godina
protjeran
Avast 5.0 Beta

Evo da se malo pridružim. Ja sam se javio više puta sa svojim popisima zaštite računala. Danas sam instalirao Avast 5.0 koji još u beta fazi razvoja. Uskoro i punoj verziji programa. Uglavnom install protekao uredno, skinuo sam MSE, nije trebalo napravit reboot nakon deinstala, odmah sam stavio Avasta i puno mi se sviđa izgled (GUI). Podesio sam sve, update, real-time, mail protection, internet protection, behavior shields (puno znači, a ima ga većina novih AV rješenja). Odmah sam ga registrirao pa je licenca na god dana! Inače mjes dana. Stavio sam free verziju kao obično jer AV alate nikada ne kupujem iz razloga što samo testiram proizvode (trial) po mjes, dva, tri dana i onda krenem na druge. Sve u svemu dođe uvijek da je i besplatni program dovoljan. Za mene dosta. Program u idle modu koristi nekih 2,6 MB memorije, kod skeniranja samo 6,2 MB! Lagano djeluje (ne zauzima prostor ni memoriju, ne usporava rad). Update je brz, postoji opcija za update programa na višu verziju, Quick scan traje oko 2 min, Full traje 40 min sa HDD od 0,5 TB zauzeto prostora. Sve u svemu pravi mali raj za surfere i one koji ga podese po volji. Djeluje ohrabrujuće na prvi pogled... Thumb up!Osmijeh

Glavni prozor Avasta 5 Glavni prozor Avasta 5
Registracija neće škoditi da produlji vijek korištenja za god dana Registracija neće škoditi da produlji vijek korištenja za god dana
Full scan diska od 0,5 TB zauzeto Full scan diska od 0,5 TB zauzeto
chew your meat for you pass it back and forth in a passionate kiss...
Poruka je uređivana zadnji put pon 4.1.2010 14:44 (stoncin3).
17 godina

neću ni trenutak posvetiti gornjem komentaru kako je avira shit.

tržište i recenzije govore nešto sasvim drugo.

a vama gospodo koji veličate free rješenja i famozni avast.

gle što pokaziva kada čovjek ode hostat slike na

www.imagesforme.com

tu se masovno hostaju slike godinama, masu hr forumaša koriste njihove usluge.

čak ima i zelena kvačica site advisora!

naravno avira i kav to ne pokazuju jer su "shit" Smijeh

totalna katastrofa za avast.

nema potpisa
Poruka je uređivana zadnji put pon 4.1.2010 17:58 (torrente).
15 godina

ja otvorio tvoj link nod 32 mi je javio jedno 20 poruka o virusima

16 godina
neaktivan

Otvara se i meni. Nije problem u antivirusu, nego u siteu koji je zaražen.

http://www.pcplay.hr/forum/viewtopic.php?f=34&p=1155344

Google is your friend. Use Google before asking dumb questions.
Poruka je uređivana zadnji put pon 4.1.2010 18:15 (andy0101).
17 godina

a možda stvarno od danas imaju problem.

kolko vidim počinju se javljat forumaši sa drugih mjesta Smijeh

odoh vidit na desktop sa avirom,ovo mi je laptop.

nema potpisa
16 godina
neaktivan

Ista pasta sa NOD-om verzija 4. Vec sam mislio da je prolupao.

World championships: 7, GP started: 250, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,369
Poruka je uređivana zadnji put pon 4.1.2010 18:29 (F1-IVO).
17 godina
neaktivan

Meni uredno prikazuje.

16 godina
neaktivan

Evo što kaže VirusTotal:

Result: 4/40 (10%)
Antivirus      Version      Last Update    Result

Avast          4.8.1351.0   2010.01.04     JS:Illredir-B
GData          19           2010.01.04     JS:Illredir-B
NOD32          4743         2010.01.04     JS/TrojanDownloader.Agent.NRL
VirusBuster    5.0.21.0     2010.01.04     JS.Redirector.Gen

Inače, GData je pobjednik većine testova na AVComparatives.

EDIT: sad sam pročitao, GData kombinira virusne baze podataka avast!a i BitDefendera, zato je tako dobar. Namigiva

Google is your friend. Use Google before asking dumb questions.
Poruka je uređivana zadnji put pon 4.1.2010 18:28 (andy0101).
15 godina

..kad sam s Avirom free otišao na ovu stranicu www.imagesforme.com...ništa  Avira nije javila!!!!

Wot ocjenjuje stranicu zeleno!!!!

Ali kad sam otišao s avastom 5.0 beta kao da je poludijo Web Shield mi je izbacio najmanje 10 poruka da je Trojan!!!!

Što to sad znači???????

15 godina

znači to stavi avasta meni je na drugom računalu odmah počeo javljati

17 godina
neaktivan
torrente kaže...

neću ni trenutak posvetiti gornjem komentaru kako je avira shit.

tržište i recenzije govore nešto sasvim drugo.

a vama gospodo koji veličate free rješenja i famozni avast.

gle što pokaziva kada čovjek ode hostat slike na

www.imagesforme.com

tu se masovno hostaju slike godinama, masu hr forumaša koriste njihove usluge.

čak ima i zelena kvačica site advisora!

naravno avira i kav to ne pokazuju jer su "shit" Smijeh

totalna katastrofa za avast.

Preporučujem da čitaš prije no što staviš td ili napišeš glupi komentar, btw. kaspersky internet security je rješenje koje izuzetno cijenim, a o tome koliko mi je stalo do tog proizvoda potvrđuju besplatne licence i gold beta tester status koji sam zaradio testirajući taj proizvod.

Nadalje, ukoliko misliš da će te Avirin antispam ili firewall spasiti od virusa grdno se varaš, jedino što vrijedi i izvedeno je vrhunski kod Avire je skener ostatak suitea je jadan a o zastarjelom sučelju ne treba ni govoriti...

BTW. Avast ima paid verziju pa sam sebi skačeš u usta...

Slika u prilogu Namigiva

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.1.2010 19:47 ((s)izgoreo).
15 godina
neaktivan
beconne kaže...

na kompu:  Nod AV 4, Comodo Firewall, spyware blaster,  Malware Bytes, superantispyware, usb disk security,  addon NOscript u firefoxu.

na laptopu: Avira AV,  comodo firewall spyware blaster, malwarebytes, spyware doctor,usb disk security,  addon NOscript u firefoxu.

a da umijesto toga svega staviš jedan nod32 i prištediš memorije

17 godina
neaktivan
arpeggios_from_hell kaže...
beconne kaže...

na kompu:  Nod AV 4, Comodo Firewall, spyware blaster,  Malware Bytes, superantispyware, usb disk security,  addon NOscript u firefoxu.

na laptopu: Avira AV,  comodo firewall spyware blaster, malwarebytes, spyware doctor,usb disk security,  addon NOscript u firefoxu.

ja bih rađe rekao da se prištedi procesorskog vremena, memorija je danas vrlo malo važna (ima je na pretek po povoljnim cijenama...osim ako nije u pitanju memory leakage ili shoddy programing Smijeh), a ako bi već morao birati samo jedan program ostavio bih Comodo Namigiva

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.1.2010 20:19 ((s)izgoreo).
15 godina
neaktivan
(s)izgoreo kaže...
beconne kaže...

ja bih rađe rekao da se prištedi procesorskog vremena, memorija je danas vrlo malo važna (osim ako je u pitanju memory leakage ili shoddy programing Smijeh), a ako bi već trebalo birati samo jedan program ostavi bih Comodo Namigiva

koliko god memorije da imaš na kompu, proces antivirusa če utjecati na rad windowsa, barem neprimjetno, ali malo po malo nakupi se pa postane primjetno...

a zašto comodo?

onda ti netreba ništa jer comodo je komercijalna zamjena za firewall.

ili možda ima verzija s antivirusom ? - neznam

17 godina

oh, nikad kraja nadobudnosti VEĆINE na ovom dječijem forumu.

sad kad znamo da si beta tester kasperskog možemo umrijet.

avira anti spam ne trebam, bitan mi  je webguard svega i svačega u realnom vremenu.

glede one stranice free avira vam ne trza jer nema webguard kao puna inačica.

ne zanimaju kakice oko fensi sučelja, dapače,što više spartanski to bolje.

nema potpisa
17 godina
neaktivan

koliko god memorije da imaš na kompu, proces antivirusa če utjecati na rad windowsa, barem neprimjetno, ali malo po malo nakupi se pa postane primjetno...

pročitaj moj post još jednom Namigiva

a zašto comodo?

riječ je o Comodovom HIPSu (D+) odnosno njegovom dijelu koji omogućuje detaljnu kontrolu ponašanja procesa i aplikacija od njihovog startanja do terminanacije (kreiranje objekata, instalacije drivera, preuzimanja privilegija etc.), firewall kao i njegov antivirus (koji su dio njegovog internet suitea) i nisu toliko bitni ...

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.1.2010 21:02 ((s)izgoreo).
17 godina
neaktivan
torrente kaže...

avira anti spam ne trebam, bitan mi  je webguard svega i svačega u realnom vremenu.

glede one stranice free avira vam ne trza jer nema webguard kao puna inačica.

ne zanimaju kakice oko fensi sučelja, dapače,što više spartanski to bolje.

inače web guard kao skenira stranice u oblacima a ne lokalnim proxiem na disku, čudno kako nortonu ne treba web guard da skenira u realnom vremenu a bogami ni Aviri do pred maloNamigiva... BTW. web guard je kakica, i to ona marketinška, zbog koje 3rd party firewalli ne rade kako treba

s druge strane kod sučelja se ne radi o kakicama nego barem o grafičkom praćenju GUIa (uniformnosti) na OSu kojem se aplikacija pokreće ako ništa drugo, ne moram raditi na sučelju iz 95 kako bih znao da je aplikacija "ozbiljna" Namigiva

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.1.2010 21:24 ((s)izgoreo).
16 godina
neaktivan

Comodo Internet Security v3.13=Antivirus+Firewall+HIPS (Defense+)

U verziji 4 će dodati sandbox, a u v4.1 behavior blocker.

16 godina
neaktivan

meni na onoj stranici nije javljao za nikakav virus jer koristim addon "noscript" u firefoxu, a kad sam ga isključio , samo da provjerim kako radi AV, Nod je uočio trojanca i blokirao mu pristup.

ja sa svim ovim sigurnosnim rješenjima ne osjetim neko preveliko opterećenje na memoriji jer u praksi samo dva rade (AV+firewall) stalno, osim kada skeniram. ja volim imati više opcija i rješenja nego da sam ovisan o samo jednom programu. to govorim bar što se tiče antispyware alata jer u par navrata MBAM je nešto propustio a SUPER to rješio.

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.1.2010 23:21 (beconne).
16 godina
protjeran

....kad se štitim onda koristim registry booster, cc cleaner, i avg 9.0 full oprema...ako želim da mi komp ide brže onda defragmetniram lokalne diskove i registry i poslije ako želim još uključim i game booster(umjesto toga može i proccess hacker)..komp ide ko metak...i ne stavljam nikakve pretjerane teme na komp i ostale gluposti uopće mi ne trebaju...

*-*...Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis :D
16 godina
protjeran

@hebem ti @torrente eset mi je dobio slom živaca

16 godina

Po meni AVAST

16 godina
Unatoč Aviri prošao mi je nekakav trojan.gen glupi koji me spravlja izvan pameti cijeli dan danas. Znam da nije baš najbolja zaštita Avira free edition...no,do sad se je pokazala dobrom.... Zlotvor mi cijelo vrijeme generira maliciozne datoteke u C:\Windows\Temp mapu i svc.host-ove Napravio sam full scan systema sa Avirom i Malwarebytes-om i ništa nisu pronašli. Pomagajteeeeeeeeeeeeeee!!!!
bubamara...hehehehehe:)))
16 godina
neaktivan

@FCTH ako mbam i avira ne nalaze ništa, instaliraj Superantispyware i HitMan Pro (mozda bolji i od mbam-a), updateaj ih preije skena i rjesit ce tog virusa garant.

LINK za download hitmena

Play hard, go pro!
15 godina
neaktivan
Fowix kaže...

@FCTH ako mbam i avira ne nalaze ništa, instaliraj Superantispyware i HitMan Pro (mozda bolji i od mbam-a), updateaj ih preije skena i rjesit ce tog virusa garant.

LINK za download hitmena

mora da če taj "hitmen" pobrisat svu gamad

najbolja zaštita - odustajanje od free inačica antivirusa...

net je pun najboljeg antivirusnog softwarea u full licenciranim vezijama sa updateom, koji se skida jednim klikom, a vi tu skenirate računalo nekim "hitmenom"

i onda se pitate odakle virusi...

17 godina
neaktivan

its come back ;)

16 godina
neaktivan
Fowix kaže...

LINK za download hitmena

mora da če taj "hitmen" pobrisat svu gamad

najbolja zaštita - odustajanje od free inačica antivirusa...

net je pun najboljeg antivirusnog softwarea u full licenciranim vezijama sa updateom, koji se skida jednim klikom, a vi tu skenirate računalo nekim "hitmenom"

i onda se pitate odakle virusi...

Neznas o cemu pricas, za hitmena sam saznao od jednog američkog ukljanjača gamadi, zove se Matt i ima svoju stranicu na kojoj se bavi savjetima i reviewima antimalware proizvoda.

NE s*ri o necemu o cemu nemas pojma. Taj hitman je bolji od MBAM-a, tuzno ali istinito.

Play hard, go pro!
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.1.2010 16:50 (Fowix).
15 godina
neaktivan

svakako da je bolji kad ga reklamira neki lokalni američki web savjetnik

16 godina
neaktivan

svakako da je bolji kad ga reklamira neki lokalni američki web savjetnik

Onda reklamira i desetke drugih proizvoda, po tvome. ALi nije. Ma zapravo vjeruj sto hoces, nije me briga. Ja samo pokusavam pomoc, za razliku od tebe...

Play hard, go pro!
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice